Το κόλπο για να μην στάξει η λαμπάδα το βράδυ της Ανάστασης

Ένα εύκολο κόλπο μπορεί να σε βοηθήσει να το πετύχεις

Η λαμπάδα, το σοκολατένιο αυγό, το τσουρέκι και τα παπούτσια αποτελούν τη χρυσή «τετράδα» των υποχρεώσεων κάθε νονού προς το παιδί το Πάσχα. Βέβαια, λαμπάδες δεν κρατούν μόνο τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι.

Και σίγουρα θα έχετε βρεθεί σε κάποιο βράδυ Ανάστασης, την ώρα που αρχίζουν να ρίχνουν τα βεγγαλικά, οι καμπάνες ηχούν και ο ένας δίνει το Άγιο Φως στον άλλο. Εκείνη την ώρα λοιπόν, μπορεί να στάξει η λαμπάδα.

Η αλήθεια είναι πως δύο λύσεις είναι πολύ γνωστές. Ή να έχετε μαζί κάποιο φαναράκι ώστε να ανάψετε αυτό και όχι την λαμπάδα ή να βάλετε ένα αλουμινόχαρτο γύρω γύρω ώστε να προστατευτείτε αν στάξει.

Ωστόσο, υπάρχει μία ακόμη λύση που δεν είναι τόσο διαδεδομένη αλλά «πιάνει» αφού το αποτέλεσμά της είναι σίγουρο.

Tο μυστικό κρύβεται σε ένα υλικό που υπάρχει σίγουρα στην κουζίνα κάθε σπιτιού και δεν είναι άλλο από το αλάτι το οποίο αλλοιώνει τη σύσταση του κεριού. Έτσι, όταν το ανάψετε, το κερί θα λιώνει ομοιόμορφα χωρίς να στάζει.

Παίρνετε λοιπόν, μια λεκάνη με νερό και ρίχνετε μέσα μπόλικο αλάτι. Ανακατεύετε με ένα κουτάλι και βάζετε μέσα τις λαμπάδες. Αφήστε τες για αρκετή ώρα και βγάλτε τες νωρίς το απόγευμα για να στεγνώσουν.