11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα.

«Ένας Κοντός θα μας Σώσει» (1981) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Φώντας Τσακίρης είναι οδηγός νταλίκας και φανατικός τηλεθεατής. Το όνειρό του είναι να αποκτήσει δικό του ταξί, αλλά χάνει τη δουλειά του και έτσι αναγκάζεται να αναζητήσει αλλού εργασία.

Προσφεύγει σε μια εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών, την οποία διευθύνει η Φλώρα, η δυναμική κόρη του ντελικάτου Σπύρου Αποστόλου. Εκεί, ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών Χάρης Μπελόκας ανακαλύπτει το ταλέντο του κι ο Φώντας δέχεται να πρωταγωνιστήσει στο νέο σίριαλ, με τον όρο να κρατήσει κρυφό το γάμο του με τη Μάρθα, η οποία αναγκάζεται να παριστάνει την αδελφή του, τη Χριστίνα.

Στη συνέχεια, τον ερωτεύεται η συμπρωταγωνίστριά του, μια παλιά πριμαντόνα της όπερας κι ερωμένη του Αποστόλου, η Μίρβα. Ακολουθεί η γραμματέας της Φλώρας, που κι αυτή ξετρελαίνεται με τον Φώντα που τώρα κινδυνεύει να χάσει τη γυναίκα του και να διαλύσει το σπίτι του.

Η άφιξη όμως στην Αθήνα του μανιάτη αδελφού της Μάρθας, του σκληροτράχηλου Παναγή, αποκαθιστά την τάξη, καθώς ο τελευταίος βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Έλενα Ναθαναήλ, Ντίνος Ηλιόπουλος, Έλσα Ρίζου, Κώστας Καραγιώργης, Καίτη Λαμπροπούλου, Νίκος Βερλέκης, Μάρκος Λεζές

*Open, Τρίτη 07/05 στις 20:45

«Jurassic World» (2015) σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου

Περιπέτεια – Είκοσι δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic Park, το νησί Nublar διαθέτει πλέον ένα θεματικό πάρκο δεινοσαύρων το «Jurassic World». όπως το είχε οραματιστεί ο John Hammond.

‘Έπειτα από αρκετά χρόνια λειτουργίας και βλέποντας τους επισκέπτες κάθε χρόνο να μειώνονται, οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου «Jurassic World» είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το καινούριο υπερθέαμα, έναν γενετικά κατασκευασμένο, γιγάντιο και σαρκοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος όμως δραπετεύει από το χώρο του και σπέρνει τον πανικό στο γεμάτο χιλιάδες επισκέπτες νησιωτικό πάρκο…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τάι Σίμπκιν.

*Star, Τρίτη 07/05 στις 21:00

«Η Πρόταση» (2009) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική κομεντί – Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να “επαναπατριστεί” στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια.

Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού. Όταν πίσω από την αδιαφορία και την περιφρόνηση κρύβεται ο έρωτας, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι μια μικρή αφορμή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Μπέτι Γουάιτ.

*Alpha, Τρίτη 07/05 στις 22:15

«Πιάστε μας αν Μπορείτε» (2020) σκηνοθεσία Τομάς Άλφρεντσον

Αστυνομική Κωμωδία – Μετά από μια αποτυχημένη ληστεία, ο Τσαρλς Ινγκαβρ “Sickan” Τζονσον καταλήγει στη φυλακή. Μόλις αποφυλακίζεται, διαπιστώνει ότι τα νέλη της συμμορία του έχουν γίνει νομοταγής πολίτες και ο Sickan πρέπει να συνεχίσει μόνος του.

Η “διαμεσολαβητής” Ανίτα (Όλιν) του αναθέτει μια απλή διάρρηξη, αλλά αποδεικνύεται ότι πρόκειται για κάτι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι νόμιζε ο Σίκαν.

Τώρα χρειάζεται τη βοήθεια των προηγούμενων συνεργών του για να πραγματοποιήσει την πιο δύσκολη ληστεία στην ιστορία της συμμορίας.

Παίζουν:  Χένρικ Ντορσιν, Ντάβιντ Σούντιν, Χέντα Στιρνστεντ, Άντερς Γιόχανσον, Μιάνα Μπέρινγκ, Λέναρντ Χιούλστρεμ, Μαρί Γκοραζόν, Λένα Ολίν, Σβεν Άλστρομ

*ΕΡΤ3, Τρίτη 07/05 στις 23:30

«Η Εξαδέλφη μου, η Ρέητσελ» (2017) σκηνοθεσία Ρότζερ Μίτσελ

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο Φίλιπ, ένας νεαρός, ευγενής Άγγλος πιστεύει ότι η γοητευτική Ρέιτσελ είναι υπεύθυνη για το θάνατο του κηδεμόνα του, ο οποίος πέθανε μετά από ένα ταξίδι με τη νεαρή συζυγό του στη Φλωρεντία.

Είναι σίγουρος ότι ο γάμος έγινε από συμφέρον και Ορκίζεται εκδίκηση εναντίον της συζύγου του Αμβρόσιου, Ρέιτσελ, κατηγορώντας την για τον πρόωρο θάνατό του.

Όταν ο Φίλιππος συναντά για πρώτη φορά τη Ρέιτσελ, οι προθέσεις του αλλάζουν, καθώς ανακαλύπτει ότι έλκεται την γυναίκα με τη σαγηνευτική γοητεία και ομορφιά.

Η εμμονή του με τη Ρέιτσελ μεγαλώνει και παρά τις ενδείξεις ότι εκείνη μπορεί να είναι η δολοφόνος, ο Φίλιπ νιώθει να την ερωτεύεται απόλυτα χωρίς να γνωρίζει αν εκείνη αισθάνεται το ίδιο ή απλώς καταστρώνει ένα σχέδιο, για να κερδίσει πίσω την περιουσία του εκλιπόντος συζύγου της από τον Φίλιππο.

Παίζουν: Ρέιτσελ Βάις, Σαμ Κλάφλιν, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ, Ίαν Γκλεν, Σπάροου Μισέλ, Τριστραμ Ντέιβις, Ποπι Λι Φράιερ, Πιερφρανσέσκι Φαβίνο, Άντριου Νοτ, Βίκι πεπερντιν, Κατερίνε Πιρς, Λιουις Σουκ

*Star, Τρίτη 07/05 στις 23:40

«Ακαταμάχητος Πιλότος» (1988) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αλέξης είναι πιλότος και έχει βρει την ευτυχία του ανάμεσα σε δυο γυναίκες. Την εκρηκτική και σεξουαλική Άντζελα και την σπιτικιά και γαλήνια Κατερίνα. Οι συχνές πτήσεις του Αθήνα-Θεσσαλονίκη του επιτρέπουν να ζει αρμονικά και με τις δυο. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να γίνονται δύσκολα για τον Αλέξη όταν η ήσυχη Κατερίνα. Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν Αθήνα & Θεσσαλονίκη. Η ταινία κυκλοφόρησε για δεύτερη φορά στα βίντεο κλαμπ με άλλο εξώφυλλο και τίτλο Ακαταμάχητος Πιλότος. Αργότερα, κυκλοφόρησε στην τηλεόραση με τίτλο Ένας Ακαταμάχητος Πιλότος.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτη, Μαρία Κώνστα, Λίντα Γίγα, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιάννης Ρώτας, Γιώργος Γεωργίου,Τάκης Χαλάς, Λίζα Μαλινδρέτου.

*Alpha, Τρίτη 07/05 στις 00:30

«Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά» (2014) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Αισθηματική κομεντί – Στην αρχή της γνωριμίας τους, ο Jay (Jason Segel) και η Annie (Cameron Diaz) είχαν μια παθιασμένη σχέση. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, απέκτησαν δύο παιδιά και η ερωτική τους ζωή χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Έτσι, αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ερωτική ταινία, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε ένα τρίωρο μαραθώνιο. Την επόμενη μέρα όμως ανακαλύπτουν ότι οι προσωπικές τους στιγμές δεν είναι πια και τόσο προσωπικές. Αρκεί ένα λάθος κλικ και το υλικό που είχαν «σώσει» διαδικτυακά μπορεί να γίνει παγκόσμιο θέαμα.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Σίγκελ, Ρομπ Λόου, Ρομπ Κόρντραϊ, Έλι Κέμπερ.

*Mega, Τρίτη 07/05 στις 00:30

«Ελ Σιντ» (1961) σκηνοθεσία  Άντονι Μαν

Δραματική Περιπέτεια – Η ταινία Ελ Σιντ ακολουθεί τον ήρωα της Ισπανίας, Ροντρίνγκο Ντίαζ, γνωστού ως Ελ Σιντ, ο οποίος κατάφερε να ενώσει ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να πολεμήσει εναντίον των Μαυριτανών

Η χριστιανική Ισπανία κατακλύζεται από τους Μαυριτανούς και η μόνη ελπίδα της χώρας στηρίζεται σε έναν ηρωικό ιππότη, γνωστό ως El Cid, που υποδύεται ο Τσάρλτον Ήστον.

Γνωρίζει ότι μια διαιρεμένη Ισπανία δεν μπορεί να σταθεί και παρακαλεί τους συμπατριώτες του να ενωθούν για να αποκρούσουν τους εισβολείς.
Αλλά η εκστρατεία του Ελ Σιντ είναι γεμάτη με εμπόδια: Εξορίζεται από την πατρίδα του, την Καστίλη, από τον διψασμένο για εξουσία ηγεμόνα της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, προσπαθεί να επανενωθεί με την αποξενωμένη σύζυγό του, την Χιμένα, που υποδύεται η Σοφία Λώρεεν – η οποία είναι ακόμα αναστατωμένη από το γεγονός ότι σκότωσε τον πατέρα της.

Παίζουν: Σοφία Λόρεν, Τσάρλτον Ήστον, Ραλφ Βαλόνε, Ζενεβιέβ Πέιτζ, Τζον Φρέιζερ, Χερντ Χαρτφιλντ, Γκάρι Ρέιμοντ, Μάσιμο Σεράτο, Ντάγκλας Γουίλμερ, Χέρμπερτ Λομ, Φρανκ Θρινγκ

*Open, Τρίτη 07/05 στις 01:00

«Ο Κύριος και το Όπλο» (2018) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λόουερι

Βιογραφική – «Ο Κύριος & το Όπλο» βασίζεται στην πραγματική ιστορία του Φόρεστ Τάκερ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ), από την τολμηρή απόδρασή του από τη φυλακή του Σαν Κουεντίν στην ηλικία των 70 ετών μέχρι τις άνευ προηγουμένου ληστείες που έκαναν την αστυνομία να σαστίσει και μάγεψαν τον υπόλοιπο κόσμο.

Μπλεγμένοι στην καταδίωξη του Φόρεστ Τάκερ βρίσκονται ο ντετέκτιβ Τζον Χαντ (Κέισι Άφλεκ), που γοητεύεται από την αφοσίωσή του στην τέχνη του, και μια γυναίκα (Σίσι Σπέισεκ) που τον αγαπά παρά το επάγγελμα που έχει επιλέξει.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφροντ, Σίσι Σπέισεκ, Κέισι Αφλεκ, Ντάνι Γκλόβερ, Τομ Γουέιτς

*Open, Τρίτη 07/05 στις 02:00

«Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ» (2011) σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ένα γκρουπ Βρετανών συνταξιούχων αποφασίζουν να “επενδύσουν” τη σύνταξή τους στην λιγότερο ακριβή και φαινομενικά εξωτική Ινδία. Έχοντας δελεαστεί από διαφημίσεις για το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Marigold και έχοντας οραματιστεί μια άνετη ζωή, φτάνουν εκεί και ανακαλύπτουν ότι το ξενοδοχείο αποτελεί πλέον “μια σκιά του εαυτού του”.

Αν και το νέο τους περιβάλλον είναι λιγότερο πολυτελές απ’ ό,τι περίμεναν, όλοι αλλάζουν για πάντα μέσα από τις κοινές τους εμπειρίες, ανακαλύπτοντας πως η ζωή και ο έρωτας μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή όταν αφήνεις πίσω το παρελθόν.

Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Τομ Γουίλκινσον, Μπιλ Νάι, Μάγκι Σμιθ, Ντεβ Πατέλ, Σίλια Ίμρι, Ρόναλντ Πίκαπ, Πενέλοπι Ουίλτον.

*Alpha, Τρίτη 07/05 στις 02:15

«Εξολοθρευτής 3: Η Εξέγερση των Μηχανών» (2003) σκηνοθεσία Τζοναθαν Μόστοου

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Τζον Κόνορ εμπόδισε τη «Μέρα Κρίσης», σώζοντας το ανθρώπινο είδος από τον αφανισμό. Τώρα, στα 25 του, ο Τζον ζει στο περιθώριο, χωρίς να δίνει κανένα ίχνος για την ύπαρξή του.

Οι Μηχανές δεν φαίνεται να μπορούν να τον εντοπίσουν, ως τη στιγμή που, από τα σκοτάδια του μέλλοντος, θα ξεπηδήσει η T-X, η πιο εξελιγμένη φονική Μηχανή, προγραμματισμένη να ολοκληρώσει το έργο του προκατόχου της. Μοναδική ελπίδα του Τζον, αλλά και της ανθρωπότητας, είναι ο Τ-800, ο μυστηριώδης Εξολοθρευτής.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Κριστάνα Λόκεν, Νικ Σταλ, Κλερ Ντέινς, Ντέιβιντ Άντριους, Ερλ Μπόεν, Μαρκ Φαμιλιέτι, Κρίστοφερ Λοφορντ, Τσόπερ Μπερνέτ, Καρολίν Χενεσι, Τζει Αβοκον, Ελίζαμπεθ Μόουρχεντ

*Mega, Τρίτη 07/05 στις 02:30