10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα. 

«Οι Τρεις Ήρωες» (1999) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ο. Ράσελ

Δράσης Κωμωδία Περιπέτεια – Λίγο πριν το τέλος της επιχείρησης Καταιγίδα της Ερήμου (η επέμβαση των Αμερικανών στον Περσικό Κόλπο το 1991) τρεις στρατιώτες και ένας διοικητής δελεάζονται από ένα κυνήγι θησαυρού στη μέση της Ιρακινής ερήμου.
Χρυσάφι ή πετρέλαιο, οι σκοποί παραμένουν ίδιοι. Σε ένα οπλισμένο σαφάρι εν μέσω παύσεως πυρών, οι στρατιώτες Μπάρλοου, Βιγκ και Έλγκιν υπό τις διαταγές του Άρτσι Γκέιτς, καθοδηγούνται από τα σημάδια ενός χάρτη που εξόρυξαν από τα… οπίσθια ενός νεκρού Ιρακινού αγγελιοφόρου.

Αποφασισμένοι να κλέψουν με κάθε τρόπο τον θησαυρό, ξεκινούν ένα περιπετειώδες ταξίδι με απρόσμενο τέλος.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Σπάικ Τζόνζε, Ice Cube, Κλιφ Κέρτις, Σαϊντ Ταγκμάουι.

*Open, Πέμπτη 09/05, στις 21:00

«Κέντρο Ευφυΐας» (2016) σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Κωμωδία – Ο Μπομπ Στόουν, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου, που τον καταδίωκαν και τον ταπείνωναν οι νταήδες, μεγαλώνοντας, έγινε ένας από τους καλύτερους πράκτορες της CIA.

Όταν επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε για το reunion του σχολείου του, συναντά τον πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, τον Κάλβιν, που πλέον είναι ένας απλός, συμβιβασμένος λογιστής που νοσταλγεί τα μεγαλεία της νιότης του. Ο Μπομπ, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι εργάζεται σε μια αποστολή ύψιστης ασφάλειας, ζητάει τη βοήθειά του.

Πολύ σύντομα ο τεράστιος Μπομπ κι ο μικροσκοπικός Κάλβιν βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο πυροβολισμούς από όλες τις πλευρές που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο, αλλά και την ασφάλεια της πόλης.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Πολ Άαρον, Κέβιν Χαρτ, Έιμι Ράιαν.

*Star, Πέμπτη 09/05, στις 21:00

«Kung Fu Yoga» (2017) σκηνοθεσία Στάνλεϊ Τονγκ

Κωμωδία  περιπέτεια – Ο κινέζος αρχαιολόγος Τζακ, μαζί την όμορφη ινδή καθηγήτρια Ασμίτα και τη βοηθό της Κάιρα προσπαθούν να εντοπίσουν τον βασιλικό θησαυρό της Μαγκάτθα. Σε μια θιβετιανή παγωμένη σπηλιά, βρίσκουν τα απομεινάρια του βασιλικού στρατού που εξαφανίστηκε μαζί με τον θησαυρό. Όμως, ο Ράνταλφ, που ψάχνει κι αυτός τον θησαυρό μαζί με έναν στρατό ανταρτών, τους στήνει ενέδρα. Όταν ελευθερώνονται, η επόμενη στάση τους είναι το Ντουμπάι όπου δημοπρατείται το διαμάντι από την παγωμένη σπηλιά. Μετά από πολλές δολοπλοκίες και καταδιώξεις, ο Τζακ και η ομάδα του ταξιδεύει στην Ινδία, για να χρησιμοποιήσει το διαμάντι ώστε να ξεκλειδώσει τον θησαυρό.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Ααρίφ Ράχμαν, Σόνου Σοντ, Πολ Φίλιπ Κλαρκ, Έρικ Τσανγκ.

*Alpha, Πέμπτη 09/05, στις 22:45

«Επαναστάτης στη Σίκαλη» (2017) σκηνοθεσία Ντάνι Στρονγκ

Δραματική Ρομαντική – Τοποθετημένο χρονικά στο πολύχρωμο κάδρο της Νέας Υόρκης των μέσων του 20ου αιώνα, το «Επαναστάτης στη Σίκαλη» ακολουθεί τον νεαρό Σάλιντζερ (Νίκολας Χουλτ), ενόσω αυτός προσπαθεί να βρει τη «φωνή» του, φλερτάρει με τη διάσημη κοσμική Ούνα Ο’Νιλ (Ζόι Ντόιτς) και πολεμά στις πρώτες γραμμές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτές είναι οι εμπειρίες που θα διαμορφώσουν τη δημιουργία του αριστουργήματός του, «Ο Φύλακας στη Σίκαλη», θα τον κάνουν διάσημο –αλλά και διαβόητο- εν μία νυκτί και, τελικά, θα οδηγήσουν στην απόσυρση του από τα φώτα της δημοσιότητας για όλη την υπόλοιπη ζωή του.

Παίζουν: Νίκολας Χουλτ, Κέβιν Σπέισι, Σάρα Πόλσον, Ζόι Ντόιτς

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 09/05, στις 23:00

«Κυνηγός» (2018) σκηνοθεσία Σέιν Μπλακ

Περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας – Από τα πιο μακρινά σημεία του διαστήματος στους μικρούς δρόμους των προαστίων, το κυνήγι ξαναρχίζει. Τώρα, οι πιο θανάσιμοι κυνηγοί του σύμπαντος είναι πιο δυνατοί, πιο έξυπνοι και πιο φονικοί από ποτέ, έχοντας εξελιχθεί γενετικά με DNA από άλλα είδη.

Όταν ένα νεαρό αγόρι προκαλέσει κατά λάθος την επιστροφή τους στη Γη, μόνο μια ετερόκλητη ομάδα πρώην στρατιωτών και ένας θυμωμένος καθηγητής θα μπορέσουν να εμποδίσουν το τέλος του ανθρώπινου είδους.

Παίζουν: Μπόιντ Χόλµπρουκ, Τρεβάντε Ρόουντς, Τζέικομπ Τρέμπλεϊ, Κίγκαν-Μάικλ Κι, Ολίβια Μαν, Στέρλινγκ Κ. Μπράουν, Άλφι Άλεν, Τόμας Τζέιν, Αουγκούστο Αγκιλέρα, Τζέικ Μπάσεϊ, Ιβόν Στραχόβσκι.

*Star, Πέμπτη 09/05, στις 23:15

«Bad Boys for Life» (2020) σκηνοθεσία Αντίλ Ελ Αρμπί, Μπιλάλ Φαλάχ

Δράσης Κωμωδία – Τα Κακά Παιδιά, Μάικ Λάουερι (Will Smith) και Μάρκους Μπέρνετ (Martin Lawrence) επιστρέφουν για μία τελευταία βουτιά στην αδρεναλίνη, στην πολυαναμενόμενη ταινία Bad Boys for Life.

Ο Μάρκους Μπέρνετ είναι τώρα πια επιθεωρητής της αστυνομίας και ο Μάικ Λάουερι μεσήλικας σε κρίση. Ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά όταν ένας Αλβανός μισθοφόρος, ο αδελφός του οποίου σκοτώθηκε, τους υπόσχεται ένα μεγάλο μπόνους.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Πάολα Νούνιεζ, Βανέσα Χάτζενς

*Mega, Πέμπτη 09/05, στις 00:10

«Η στροφή» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δράμα – Φτάνοντας από την επαρχία στην Αθήνα, ένας νεαρός (Πάνος Μιχαλόπουλος) προσπαθεί να απολαύσει την ανεξαρτησία του. Ερωτεύεται μια κοπέλα (Σοφία Αλιμπέρτη) και μπερδεύεται με τις επικίνδυνες παρέες της. Με μια σειρά παραβατικών συμπεριφορών, πάνω στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει κάποια χρήματα, ο νεαρός θα οδηγηθεί στα ναρκωτικά, τις κλοπές και διάφορες άλλες εγκληματικές πράξεις.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος Λία Ράκα Σοφία Αλιμπέρτη

*Alpha, Πέμπτη 09/05, στις 01:00

«Αγάπη και Αφοσίωση» (2013) σκηνοθεσία Ντάνι Μούνεϊ

Δραματική Ρομαντική – Όταν ο Ντάλτον Τζόινερ, ένας νεαρός στρατιώτης στο Βιετνάμ, μαθαίνει ότι η κοπέλα του, Τζέιν, τον παρατάει, θα ορκιστεί να γυρίσει στην πατρίδα του -ακόμη και εν μέσω πολέμου- για να την κερδίσει πίσω. Ο καλύτερος του φίλος αποφασίζει να πάει μαζί του.

Πρέπει τώρα να γυρίσουν πίσω την Αμερική, να της αλλάξουν γνώμη και να επιστρέψουν στον πόλεμο χωρίς να τους συλλάβουν.

Οι δυο στρατιώτες καταλήγουν στο πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, όπου βρίσκουν την Τζέιν να έχει αλλάξει το όνομά της και να έχει αποκτήσει νέο φίλο σε μια περίοδο κατά την οποία αναπτύσσεται δυναμικά το αντιπολεμικό κίνημα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής του Ιουλίου του 1969, και ενώ η προσοχή όλου του κόσμου επικεντρώνεται στα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο φεγγάρι, οι δυο φίλοι θα μάθουν την αληθινή σημασία της αγάπης, της τιμής και της αφοσίωσης.

Παίζουν: Λίαμ Χείμσγουόρθ, Όστιν Στόουελ, Έιμι Τιγκαρντεν, Τεράζα Πάλμερ, κρις Λόουελ, Γουάιατ Ράσελ

*Skai, Πέμπτη 09/05, στις 01:00

«The Bang Bang Club» (2010) σκηνοθεσία Στίβεν Σίλβερ

Βιογραφική δραματική – Νότια Αφρική, 1994. Ο Νέλσον Μαντέλα έχει μόλις αποφυλακιστεί και κατά τους τελευταίους αιματηρούς μήνες του Απαρτχάιντ, οι εντάσεις σταδιακά αυξάνονται.

Φυλετικές σέχτες με την υποστήριξη της λευκής κυβέρνησης, κηρύττουν αιματηρό πόλεμο μεταξύ τους και στους δρόμους του Σοβέτο αντηχούν πυροβολισμοί.

Τέσσερις νέοι, λευκοί δημοσιογράφοι γνωστοί και ως «Bang Bang Club», δημοσιοποιούν το μακελειό, που ρήμαξε τους δρόμους της πόλης.

Τέσσερις επαγγελματίες, που ρισκάρουν τις ζωές τους για την καλύτερη φωτογραφία και το μεγαλύτερο επαγγελματικό επίτευγμα, πληρώνοντας, όμως, πολύ ακριβά το τίμημα, που τους επιβάλει η φρίκη του πολέμου…

Παίζουν: Ράιαν Φίλιπ, Μαλίν Άκερμαν, Τέιλορ Κιτς, Ράσελ Σαβαντιέρ, Πάτρικ Σάι, Νικ Μπορέιν, Πάτρικ Λίστερ

*Star, Πέμπτη 09/05, στις 01:30

«Ταξιδιώτες της Συμφοράς» (2005) σκηνοθεσία Μπράιαντ Λέβαντ

Κωμωδία  Περιπέτεια – Το πρόσφατο ειδύλλιο ανάμεσα στον εργένη Νικ και τη Σούζαν, χωρισμένη και μητέρα δύο παιδιών, απειλείται! Καθώς η Σούζαν είναι αναγκασμένη από τη δουλειά της να βρίσκεται στο Βανκούβερ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Νικ προσφέρεται να συνοδέψει τα παιδιά της ως εκεί!

Τα πιτσιρίκια, όμως, που δεν συμπάθησαν ποτέ κανέναν φίλο της μαμάς τους, είναι αποφασισμένα να του κάνουν τη διαδρομή μαρτύριο

Πρόκειται για μια τρελή κωμωδία με τον ‘Αϊς Κιούμπ («Ανακόντα», «ΧΧΧ2’», «Τρεις ‘Ηρωες»), που έσπασε τα ταμεία στην Αμερική!

Παίζουν: Αϊς Κιούμπ, Νία Λονγκ, Αλεισια Άλεν, Φίλιπ Μπόλντεν, Τζέι Μορ, Χένρρι Σίμσονς Τρέισι Μόργκαν, Ρέι Γκαλέτι, Ντάνιελ Γκαντμορ, Νάνσυ Ρόμπερτσον

*Mega, Πέμπτη 09/05, στις 02:30