11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα Παρασκευή βραδυ.

«Ο Παράς και ο Φουκαράς» (1964) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοσμάς μαθαίνει ότι η μητέρα του χρειάζεται να υποβληθεί άμεσα σε επέμβαση. Ζητάει τη βοήθεια ενός συγγενή του για να καλύψει τα έξοδα. Ο ίδιος δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα, αφού προσπαθεί να μαζέψει χρήματα για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του. Ο συγγενής του δέχεται να πληρώσει, αλλά ζητάει ως αντάλλαγμα από τον Κοσμά να παντρευτεί εικονικά την Ισπανίδα τραγουδίστρια του καμπαρέ που διευθύνει, προκειμένου αυτή να μείνει νόμιμα στην Ελλάδα. Ο γάμος γίνεται κοσμικό γεγονός και δημοσιοποιείται, δημιουργώντας στον Κοσμά πολλά προβλήματα και παρεξηγήσεις με την αρραβωνιαστικιά του. Τελικά, μια σειρά από ευτυχείς συγκυρίες θα ακυρώσουν τον ψεύτικο γάμο, την εγχείρηση της μητέρας του και θα αφήσουν στον Κοσμά τα απαραίτητα χρήματα για να παντρευτεί και να ξεκινήσει τον έγγαμο βίο, με μεγαλύτερη οικονομική άνεση.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Μάρθα Καραγιάννη, Βασίλης Αυλωνίτης, Μάρθα Βούρτση, Γιάννης Βογιατζής, Νίκος Φέρμας, Μπέτυ Μοσχονά, Έφη Οικονόμου, Τζόλυ Γαρμπή, Πυθαγόρας, Άλκης Γιαννακάς.

*Open, Παρασκευή 10/05, στις 20:45

«Πίτερ Ράμπιτ: Ο Λαγός το ‘σκασε» (2021) σκηνοθεσία Γουίλ Γκλακ

Κινούμενα Σχέδια – Η οικογένεια του Πίτερ Ράμπιτ βρίσκεται σε μπελάδες και μόνο εκείνος μπορεί να τους σώσει.

Η Μπέα και ο Τόμας έχουν παντρευτεί και ο Πίτερ Ραμπιτ με τους υπόλοιπους λαγούς έχουν φτιάξει μια μικρή οικογένεια.

Ο Πίτερ αν και προσπαθεί είναι και πάλι εκείνος που με τις σκανταλιές του, μοιάζει παράταιρος.

Μακριά από τον κήπο, ο Πίτερ πηγαίνει στην κοντινή πόλη όπου βρίσκει έναν κόσμο που οι σκανταλιές εκτιμώνται, αλλά όταν η οικογένειά του θα ρισκάρει τα πάντα για να τον βρει,
πρέπει κι ο ίδιος να επιλέξει τι είδους λαγός θέλει να είναι.

Με τις φωνές των: Τζέιμς Κορντεν, Μαργκότ Ρόμπι, Ελίζαμπεθ Ντεμπικι, Έιμι Χορν, Λένι Τζέιμς, Σία, Ρόουζ Μπάιρν

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 10/05, στις 21:00

«Ησαΐα Μη Χορεύεις» (1969) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Απογοητευμένος από τον πρώτο του γάμο, ένας άντρας ανοίγει γραφείο συνοικεσίων διατυμπανίζοντας ότι ο γάμος από συνοικέσιο είναι ο μόνος που εξασφαλίζει την πραγματική ευτυχία. Ο Λάμπρος έχει ένα γραφείο συνοικεσίων που κάνει τρελές δουλειές, γιατί δεν είναι οπαδός της θεωρίας «πέσε πίτα να σε φάω», αλλά βάζει κι αυτός το χεράκι του κάθε φορά που θέλει να φθάσει σ ένα αίσιο τέλος κάποιο συνοικέσιο. Ο ίδιος, όμως, πιστεύει ότι ο γάμος είναι κακό πράγμα, μέχρι την ημέρα που εμφανίζεται μπροστά του ο θηλυκός σατανάς, που χρησιμοποιεί τεχνάσματα όμοια με τα δικά του. Βρίσκει το δάσκαλό του στο πρόσωπο μιας δημοσιογράφου που παριστάνει την υπάλληλό του.

Παίζουν:  Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Άννα Μαντζουράνη, Νικήτας Πλατής, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νάσος Κερδάκας, Μίτση Κωνσταντάρα, Γιάννης Μπουρνέλης.

*Ant1, Παρασκευή 10/05, στις 22:00

«Burlesque» (2010) σε σκηνοθεσία Steve Antin

Δραματική – Το όνειρο της νεαρής τραγουδίστριας Άλι (Κριστίνα Αγκιλέρα) είναι να κάνει καριέρα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετακομίζει, λοιπόν, από την επαρχία στο Λος Άντζελες και πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα στο Burlesque, ένα πολυτελές νυχτερινό κέντρο. Εκεί μαγεύεται από το λαμπερό κόσμο των σέξι χορευτών, της απογειωτικής μουσικής, αλλά και από την ίδια την εντυπωσιακή ιδιοκτήτρια του κλαμπ, την Τες (Σερ), η οποία αναζητά το νέο της αστέρι. Θα καταφέρει άραγε η Άλι να ανέβει στη σκηνή;

Παίζουν: Σερ, Κριστίνα Αγκιλέρα, Ερικ Ντέιν, Καμ Τζιγκάντετ, Αλαν Κάμινγκ, Κρίστεν Μπελ, Στάνλεϊ Τούτσι

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 10/05, στις 22:30

«Μάνα» (2022) σκηνοθεσία Σοφία Ζόρνιτσα

Δραματική – Η Ελένα, μία θεατρική σκηνοθέτης γεμάτη έμπνευση, στα 32 της χρόνια δεν μπορεί πλέον να κάνει παιδιά.

Κάνοντας θεραπείες και αποτυγχάνοντας να πείσει τον σύζυγό της Λεόν, 50 ετών, να παραμείνει μαζί της στη Βουλγαρία για να συνεχίσουν την προσπάθεια για παιδί, η Ελένα αναπτύσσει ένα επιτυχημένο θεατρικό πρόγραμμα που μεταμορφώνει τη ζωή ορφανών παιδιών.

Την καλούν να κάνει το ίδιο στην Κένυα, όπου ο αριθμός των ορφανών είναι τεράστιος, τη στιγμή που ο Λεόν της προτείνει να ξεκινήσουν τη διαδικασία εξωσωματικής με δωρεά ωαρίων.
Η Ελένα βρίσκεται σε δίλημμα: να ακολουθήσει το όνειρό της να αποκτήσει ένα δικό της παιδί ή να βοηθήσει χιλιάδες ορφανά να αρχίσουν να ονειρεύονται.

Βρίσκοντας τον δικό της δρόμο, η Ελένα θα δώσει ένα νέο νόημα στη λέξη «μητέρα».
Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία

Παίζουν: Ντάρια Σιμεόνοβα, Λεον Λουτσεφ, Ντάρια Ντιμίτροβα, Στιβ Ματίας, Βιργκινία Κλέι, Γιούαν Μακνάτον, Λαμάρ Μουνίν, Πέρις Γουαμπούι, Τόμας Ζερτσκ

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 10/05, στις 22:30

«Οι Σπεσιαλίστες» (2021) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ακόμη και μια ομοσπονδιακή φυλακή μέγιστης ασφάλειας δεν μπορεί να κρατήσει τον Ρίτσαρντ Πέις, έναν πανέξυπνο ληστή. Αλλά η τολμηρή διαφυγή του και το κυνήγι του από το FBI και την αστυνομία, τελειώνει όταν βρίσκεται στους Misfits, μία ομάδα σύγχρονων Robin Hoods, που κάνει παράνομα πράγματα για όλους τους σωστούς λόγους.

Η ομάδα πείθει τον Πέις να ενωθεί μαζί τους για να διαπράξουν τη ληστεία του αιώνα: την κλοπή εκατομμυρίων σε ράβδους χρυσού. Όμως, εκτός από τα χρήματα, ο Πέις ζητά και εκδίκηση από τον άνδρα, που ευθύνεται για τη φυλάκισή του.

Τώρα είναι η στιγμή να ικανοποιήσει και τις δύο του επιθυμίες…

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Ράμι Τζάμπερ, Ερμιόν Κόρφιλντ, Μάικ ντ΄Άντζελο, Τζέιμι Τσανγκ, Νικ Κάνον, Τιμ Ροθ, Ρικ Άμπι, Άρζου Νεβιρθ, Σαμίρ Αλ-Μασρί

*Star, Παρασκευή 10/05, στις 23:15

«Chaos Walking» (2021) σκηνοθεσία Ντάγκ Λίμαν

Περιπέτεια – Ο νεαρός Τοντ Χιούιτ ζει σ’ έναν απομακρυσμένο πλανήτη που οι άνθρωποι έχουν αποικίσει. Όμως σε αυτόν τον πλανήτη όχι μόνο δεν υπάρχει καμία γυναίκα, αλλά και όλοι οι κάτοικοι είναι θύματα ενός ιού που κάνει κάθε σκέψη τους ορατή στους πάντες. Όλα θα αλλάξουν όταν ο Τοντ θα ανακαλύψει ξαφνικά ένα κορίτσι, τη Βαϊόλα, που μπορεί να είναι το κλειδί για τα μυστικά αυτού του πλανήτη.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Ντέιβιντ Ογιελόβο, Μαντς Μίκελσεν

*Skai, Παρασκευή 10/05, στις 00:50

«Ο Πυρετός της Τουλίπας» (2017) σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ

Δραματική Ρομαντική – 17ος αιώνας, Ολλανδία.

Ακολουθεί την ιστορία ενός Ολλανδού ζωγράφου, του Γιαν Βαν Λους, στον οποίο ανατίθεται να ζωγραφίσει το πορτρέτο της συζύγου ενός πλούσιου εμπόρου (Κρίστοφερ Γουόλς) , της Σοφία Σαντβουρτ (Αλίσια Βικάντερ). Ο Γιαν ερωτεύεται γρήγορα τη Σοφία και ξεκινούν μια ερωτική σχέση.

Το σκηνικό της ιστορίας είναι το αποκορύφωμα της μανίας της τουλίπας, μιας οικονομικής φούσκας που δημιουργήθηκε από την κερδοσκοπία στην ολλανδική αγορά τουλίπας στις αρχές της δεκαετίας του 1600.

Αυτό παρέχει το σκηνικό για ένα παθιασμένο ειδύλλιο μεταξύ του Γιαν και της Σοφίας, αλλά χρησιμεύει και ως αλληγορία για τη σχέση τους. Καθώς η αγορά τουλίπας καταρρέει, η σχέση και το κοινό μέλλον τους στην Αμερική απειλείται από τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις της εποχής τους.

Η ταινία Πυρετός της Τουλίπας εξετάζει τους κινδύνους της απαγορευμένης αγάπης και τις συνέπειες της παραβίασης των κανόνων της κοινωνίας. Ο Γιαν και η Σοφία διακινδυνεύουν τη φήμη τους, τα προς το ζην και την ασφάλεια των οικογενειών τους προκειμένου να είναι μαζί. Στο τέλος, πρέπει να κάνουν μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στην αγάπη τους και την κοινωνική τους θέση.

Η ταινία Tulip Fever παρακολουθεί επίσης την ιστορία της Μαρίας, ενός φτωχού ορφανού κοριτσιού που προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια στο σπίτι της Σοφίας. Η Μαρία γίνεται γρήγορα φίλη με τον Τζαν και τη Σοφία και τους βοηθά να κρατήσουν μυστική τη σχέση τους.

Παίζουν: Ντέιν Ντε Χάαν, Αλίσια Βικάντερ, Κριστόφ Βαλτς, Τζούντι Ντεντς, Τζακ Ο’Κόνελ, Κάρα Ντελεβίν, Τομ Χόλαντερ, Μάθιου Μόρισον, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ

*Open, Παρασκευή 10/05, στις 01:00

«Infidel» (2019) σκηνοθεσία Σάιρους Νοουράστε

Δράσης – Ο Νταγκ Ρόλινς επισκέπτεται την Αίγυπτο, μετά από πρόσκληση ενός φίλου του, για να μιλήσει για τις πρόσφατες εξεγέρσεις, αλλά πέφτει θύμα απαγωγής και δικάζεται με την κατηγορία της κατασκοπείας.

Η γυναίκα του, όμως, θα αναλάβει δράση και θα πάρει τον Νόμο στα χέρια της, αποφασισμένη να τον σώσει

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ,. Κλόντια Κάρβαν, Χαλ Οζσάν, Στέλιο Σαβάντε

*Star, Παρασκευή 10/05, στις 01:15

«Ρομπέν των Δασών» (1991) σκηνοθεσία Κέβιν Ρέινολντς 

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο Ρομπέν του Λόξλεϊ (Κέβιν Κόσνερ) συμμετείχε στην 3η Σταυροφορία με τον Βασιλιά Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο (Σον Κόνερι), αλλά μετά από μία ήττα οι Μουσουλμάνοι τον κρατούν αιχμάλωτο στην Ιερουσαλήμ. Από εκεί καταφέρνει να αποδράσει με τη βοήθεια του Αζίμ Ελ Σιρ Αλ Μπακίρ (Μόργκαν Φρήμαν), με τον οποίο γίνονται συνοδοιπόροι στο ταξίδι της επιστροφής στην Αγγλία.
Φτάνοντας στο σπίτι του καταλαβαίνει ότι για να εκδικηθεί τον θάνατο του πατέρα του πρέπει να οδηγηθεί στην παρανομία..

Για το καλό όλων αλλά και την αγάπη του για τη Μάριαν (Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο), ο άνδρας που έμαθε το λαό να μάχεται υπέρ της ελευθερίας, έγινε θρύλος. Θα κάνει τα πάντα για να επικρατήσει το δίκαιο και η ελευθερία. Ακόμα και να γίνει παραβάτης υπέρ του κοινού καλού.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Κέβιν Κόστνερ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Σον Κόνερι, Άλαν Ρικμαν.

*Mega, Παρασκευή 10/05, στις 01:30

«Η Πρόταση» (2009) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική κομεντί – Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να “επαναπατριστεί” στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια.

Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού. Όταν πίσω από την αδιαφορία και την περιφρόνηση κρύβεται ο έρωτας, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι μια μικρή αφορμή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Μπέτι Γουάιτ.

*Alpha, Παρασκευή 10/05, στις 02:15