14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ωραίες ταινίες για μικρούς και μεγάλους θα σε κρατήσουν συντροφιά το βράδυ του Σαββάτου!

«Kung Fu Panda 3» (2016) σκηνοθεσία Αλεσάντρο Καρλόνι, Τζένιφερ Γιου

Κινούμενα Σχέδια – Μετά από χρόνια, ο χαμένος πατέρας του Πο ξαφνικά επανεμφανίζεται. Οι δυο τους ταξιδεύουν σε έναν μυστικό παράδεισο, όπου κατοικούν αρκουδάκια πάντα και συναντούν δεκάδες ξεκαρδιστικούς χαρακτήρες. Όμως, όταν ο υπερφυσικός κακός Κάι αρχίζει να σαρώνει την Κίνα νικώντας όλους τους πολεμιστές κουνγκ-φου, ο Πο πρέπει να κάνει το αδύνατο… να εκπαιδεύσει όλους τους αδέξιους και αραχτούς συντρόφους του για να γίνουν η απόλυτη συμμορία Kung Fu Panda!

Με τις φωνές των: Χρήστος Θάνος, Εμμανουήλ Γιούργος, Υρώ Λούπη, Νέστωρας Κοψιδάς, Λεωνίδας Κακούρης, Μαρία Ζερβού, Γιώργος Παπαδόπουλος, Σπύρος Μπιμπίλας, Κώστας Δαρλάσης, Τηλέμαχος Παττάς, Άννα Κουτσαφτίκη.

*Star Σάββατο 11/05, στις 21:00

«Safe Sex» (1999) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Κωμωδία – Οι ιστορίες οκτώ κατοίκων της Αθήνας, που ψάχνουν τη σεξουαλική και ερωτική πλήρωση μέσα από περίεργες πρακτικές και οδηγούνται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι χαρακτήρες θα διασταυρωθούν, καταλήγοντας σ ένα τραγικό τέλος, το οποίο θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναζήτηση λύσης για την ακόρεστη δίψα τους για ικανοποίηση των απωθημένων τους.…

Παίζουν: Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Χάρης Ασημακόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ρένια Λουιζίδου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Εβελίνα Παπούλια, Μιχάλης Ρέππας, Παύλος Χαϊκάλης, Τάσος Χαλκιάς

*Alpha Σάββατο 11/05, στις 22:10

«Η Επέλαση των Βίκινγκς» (2014) σκηνοθεσία Κλόντιο Φεχ 

Δράσης Περιπέτεια – Μια ομάδα επιδρομέων, πολεμιστών Βίκινγκ με επικεφαλή τον νεαρό Άσμπιορν, κατευθύνονται προς τα παράλια της Βρετανίας με σκοπό να λεηλατήσουν τα αποθέματα χρυσού του Λίντισφαρν.

Λίγα μίλια έξω από τη Σκωτία, όμως, εγκλωβίζονται σε μια απειλητική καταιγίδα, με αποτέλεσμα το πλοίο τους να συντριβεί πάνω σε φονικά βράχια στις ακτές της Άλμπα.
Η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση είναι να βρουν το μονοπάτι για τον καταυλισμό Ντάνελαγκ, περνώντας από ένα άγνωστο κι εχθρικό για αυτούς μέρος.

Με τον αινιγματικό Κονάλ στο πλάι τους, έναν μυστηριώδη μοναχό να τους δείχνει τον δρόμο με το σπαθί του, οι Northmen διασχίζουν θριαμβευτικά το εχθρικό έδαφος αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και θύματα.

Όταν όμως ο Βασιλιάς της Σκωτίας στέλνει εναντίον τους μία άγρια ομάδα μισθοφόρων του, τότε το ταξίδι τους θα μετατραπεί σε αγώνα για τη ζωή τους.

Απρόσκλητοι και ξένοι σε μια αφιλόξενη γη, οι Βίκινγκς διώκονται αδυσώπητα. Ωστόσο, σύντομα οι κυνηγοί θα μετατραπούν σε θηράματα όταν οι Βίκινγκς, πάντα έτοιμοι για μάχη, στήσουν θανάσιμες παγίδες και αρχίσουν να αποδεκατίζουν αλύπητα τους διώκτες τους, έναν προς έναν.

Παίζουν: Τομ Χόπερ, Τσαρλι Μέρφι, Γιόχαν Χεγκ, Εντ Σκράιαν, Μαρκ Στρεπαν, Ράιαν Κουάντεν.

*Open Σάββατο 11/05, στις 22:30

«Μάνα» (2022) σκηνοθεσία Σοφία Ζόρνιτσα

Δραματική – Η Ελένα, μία θεατρική σκηνοθέτης γεμάτη έμπνευση, στα 32 της χρόνια δεν μπορεί πλέον να κάνει παιδιά.

Κάνοντας θεραπείες και αποτυγχάνοντας να πείσει τον σύζυγό της Λεόν, 50 ετών, να παραμείνει μαζί της στη Βουλγαρία για να συνεχίσουν την προσπάθεια για παιδί, η Ελένα αναπτύσσει ένα επιτυχημένο θεατρικό πρόγραμμα που μεταμορφώνει τη ζωή ορφανών παιδιών.

Την καλούν να κάνει το ίδιο στην Κένυα, όπου ο αριθμός των ορφανών είναι τεράστιος, τη στιγμή που ο Λεόν της προτείνει να ξεκινήσουν τη διαδικασία εξωσωματικής με δωρεά ωαρίων.
Η Ελένα βρίσκεται σε δίλημμα: να ακολουθήσει το όνειρό της να αποκτήσει ένα δικό της παιδί ή να βοηθήσει χιλιάδες ορφανά να αρχίσουν να ονειρεύονται.

Βρίσκοντας τον δικό της δρόμο, η Ελένα θα δώσει ένα νέο νόημα στη λέξη «μητέρα».
Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία

Παίζουν: Ντάρια Σιμεόνοβα, Λεον Λουτσεφ, Ντάρια Ντιμίτροβα, Στιβ Ματίας, Βιργκινία Κλέι, Γιούαν Μακνάτον, Λαμάρ Μουνίν, Πέρις Γουαμπούι, Τόμας Ζερτσκ

*ΕΡΤ3 Σάββατο 11/05, στις 22:30

«Έκρηξη Αδρεναλίνης» (1996) σκηνοθεσία Τζον Γκρέυ

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Τζακ Κόουλ ήταν ένας από τους καλύτερους κυβερνητικούς πράκτορες. Όμως ξαφνικά αποσύρεται από την ενεργό δράση, ασπάζεται τη βουδιστική θρησκεία και τώρα είναι αστυνομικός ντετέκτιβ στο Λος Άντζελες. Συνεργάτης του, ο Τζμι Κάμπελ, ένας τετραπέρατος αστυνομικός με αδυναμία στις παλιές χολιγουντιανές ταινίες.

Οι δύο ντετέκτιβς βρίσκονται στο κατόπι ενός serial killer με το παρατσούκλι «Οικογενειάρχης» εξαιτίας της «συνήθειάς» του να ξεκληρίζει οικογένειες. Σύντομα όμως ο Τζακ και ο συνεργάτης του θα αντιληφθούν πως τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται καθώς θα ανακαλύψουν ένα κύκλωμα διαφθοράς στους κόλπους της κυβέρνησης, που υποστηρίζεται από πρώην συναδέλφους του Κόουλ…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Κίνεν Άιβορι Γουέιανς, Μπράιαν Κοξ, Μπομπ Γκάντον, Μισέλ Τζόνστον.

*Star Σάββατο 11/05, στις 22:50

«Match Point» (2005) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Δραματική, μυστηρίου, ρομαντική – Ο Ιρλανδός Κρίς Γουίλτον (Τζόναθαν Ρις Μάγιερς),προερχόμενος από χαμηλό κοινωνικό στάτους με παραδοσιακό υπόβαθρο, εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα οικονομικά του παρά το γεγονός ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ως υψηλής βαθμίδας επαγγελματίας τενίστας.

Εξασφαλίζει τα προς το ζην, ως δάσκαλος του τένις σε ένα πολυτελές τένις κλαμπ στο Λονδίνο, αν και ξέρει ότι υπάρχει μια καλύτερη ζωή γι ‘αυτόν κάπου στην πορεία.

Έχει αναπτύξει φιλία με έναν από τους μαθητές του, τον πλούσιο Τομ Χιούετ (Μάθιου Γκουντ) και αρχίζει να βγαίνει με την αδελφή του Tομ, την Κλόε Χιούετ (Έμιλι Μόρτιμερ) ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που ένοιωσε αμέσως έλξη για τον Κρις.

Σύντομα η Κλόε επισημοποιεί τη σχέση τους και αποφασίζει να τον βοηθήσει, μέσω του επιχειρηματία πατέρα της Άλεκ (Μπράιαν Κοξ), δίνοντας του μια ανώτερη θέση στην εταιρία. Αρχίζοντας την ζωή του με τους Χιούετς, ο Κρις απολαμβάνει την καλύτερη περίοδο της ζωής του.

Παρόλα αυτά όμως, η σκέψη του δεν μπορεί να φύγει από την επίδοξη Αμερικανίδα ηθοποιό Νόλα Ράις (Σκάρλετ Γιοχάνσον) την οποία γνώρισε στην έπαυλη των Χιούετ και είναι η ανεπίσημη αρραβωνιαστικιά του Τομ. Η Νόλα είναι ζωηρή και γνωρίζει καλά την επιρροή που έχει στους άντρες, συμπεριλαμβανομένου και του Κρις.

Θα ακολουθήσει μία παράνομη σχέση που θα τον βυθίσει ολοένα και περισσότερο σε αδιέξοδο και, όταν αποφασίσει να αναλάβει δράση για να ξεφύγει, θα δει ότι οι φιλοδοξίες του έχουν τρομακτικές συνέπειες.

Παίζουν: Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπράιαν Κοξ, Μάθιου Γκόουντ, Αλεξάντερ Αρμστρογκ, Πολ Κέι, Πενέλοπε Γουίλτον, Μαρκ Γκατις, Φίλιπ Μανσφιλντ

*Skai Σάββατο 11/05, στις 23:00

«Django ο Τιμωρός» (2012) σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο

Δραματική Περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο Νότο, δύο χρόνια πριν τον Αμερικάνικο Εμφύλιο πόλεμο. Ο Django (Τζέιμι Φοξ) ζει σαν σκλάβος χωρισμένος από τη γυναίκα του Μπρουμχίλντα (Κέρι Ουάσιγκτον).  Όταν ο πρώην οδοντίατρος και νυν κυνηγός επικηρυγμένων Δόκτωρ Κιγκ Σουλτζ (Κρίστοφ Βαλτς) τον απελευθερώνει, του υπόσχεται να βρουν την γυναίκα του αρκεί να συνεργαστεί μαζί του για να συλλάβουν τους αδερφούς Μπριτλ, ένα τρίο αδίστακτων δολοφόνων.

Ο ιδιοκτήτης της Μπρουμχίλντα είναι ο Κάλβιν Κάντι (Λεονάρντο ντι Κάπριο), ένας γοητευτικός αλλά βάναυσος ιδιοκτήτης φυτείας. Τον πλησιάζουν με το πρόσχημα ότι θέλουν να αγοράσουν τη Μπρουμχίλντα καθώς εκείνη μιλά τη γερμανική γλώσσα.

Όμως ο σκλάβος-υπηρέτης του Κάντι, Στίβεν (Σάμιουελ Τζάκσον)δεν πείθεται από την ιστορία τους και προειδοποιεί τον Κάντι ότι ο Τζαγκο και η Μπρουμχίλντα γνωρίζονται.

Από εκεί και μετά ξεκινά το αιμοτοκύλισμα και ο αγώνας για το ποιος θα μείνει τελικά ζωντανός…

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κρίστοφ Βαλτς, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κέρι Ουάσινγκτον, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Mega Σάββατο 11/05, στις 23:10

«Λάρα Κροφτ: Τομπ Ρέιντερ» (2001) σκηνοθεσία Σάιμον Γουεστ

Δράσης – Η Λάρα Κροφτ, γόνος αριστοκρατικής οικογένειας, είναι εκπαιδευμένη σε πολεμικές τέχνες, όπλα και ξένες γλώσσες και έχει ως χόμπι την αναζήτηση και συλλογή αρχαίων αντικειμένων. Η πιο σημαντική της ανακάλυψη θα γίνει μέσα στο ίδιο της το σπίτι, όπου θα βρει ένα αρχαίο κλειδί που είχε κρύψει ο πατέρας της πριν το θάνατό του. Το κλειδί αυτό έχει τη δύναμη να ενεργοποιήσει το Τρίγωνο του Φωτός, ένα μυστηριώδες αντικείμενο που μπορεί να αλλάζει τον χώρο και το χρόνο.

Όμως η ενεργοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μια φορά κάθε 5000 χρόνια, όταν οι πλανήτες του ηλιακού συστήματος βρίσκονται όλοι στην κατάλληλη θέση. Η Λάρα θα πρέπει να βρει το Τρίγωνο πριν αυτό πέσει στα χέρια μιας μοχθηρής μυστικής οργάνωσης και πριν τελειώσει η πλανητική σύγκλιση.

Παίζουν: Άντζελίνα Τζολί, Ντάνιελ Γκρεγκ, Γιον Βόιτ, Ίαν Γκλεν, Νόα Τέιλορ

*Alpha Σάββατο 11/05, στις 00:15

«Τον Αράπη κι Αν τον Πλένεις το Σαπούνι σου Χαλάς» (1973) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο σερβιτόρος Αντώνης (Κώστας Βουτσάς) αγαπάει τη Ρούλα (Έλια Καλλιγεράκη), όμως ο αδερφός της εμποδίζει το δεσμό τους εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης του πρώτου.

Όταν ο Αντώνης μαθαίνει πως οι μαύροι υπηρέτες αμείβονται καλά, μεταμφιέζεται σε μαύρο και πιάνει δουλειά ως υπηρέτης στο σπίτι ενός εφοπλιστή.

Η κλοπή ενός πολύτιμου αντικειμένου, παράλληλα με την αποκάλυψη του αληθινού χρώματος του δέρματός του, θα τον βαρύνουν με την κατηγορία της κλοπής.

Γρήγορα όμως θα αποκαλυφθεί ότι ο πραγματικός κλέφτης ήταν ο μέλλων γαμπρός του πλούσιου εργοδότη του Αντώνη.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Έλια Καλλιγεράκη, Νίκος Ρίζος, Γιώργος Μοσχίδης, Νίκος Βερλέκης

*Open Σάββατο 11/05, στις 00:30

«Ready Player One» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Επιστημονικής φαντασίας, περιπέτεια – Βρισκόμαστε στο 2045, ο κόσμος είναι στα όρια του χάους και της κατάρρευσης. Ο εφευρέτης ενός σύμπαντος εικονικής πραγματικότητας με τον τίτλο “Oasis”, μετά τον θάνατό του, αφήνει την αμύθητη περιουσία του και τον έλεγχο του κόσμου του, στο πρώτο άτομο που θα βρει ένα κρυμμένο ψηφιακό αντικείμενο, πυροδοτώντας ένα διαγωνισμό, που καθηλώνει όλο τον κόσμο. Όταν ένας απίθανος νεαρός ήρωας με το όνομα Γουέιντ Γουάτς αποφασίζει να πάρει μέρος στο διαγωνισμό, μαζί με τους φίλους του παρασύρεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνήγι θησαυρού, που αψηφά τους κανόνες της πραγματικότητας, μέσα σε ένα φανταστικό σύμπαν μυστηρίου, ανακαλύψεων και κινδύνων.

Παίζουν: Τάι Σέρινταν, Μαρκ Ράιλανς, Ολίβια Κουκ, Μπεν Μέντελσον, Τ. Τζ. Μίλερ, Σάιμον Πεγκ.

*Star Σάββατο 11/05, στις 00:45

«Ghostbusters: Afterlife» (2021) σκηνοθεσία Τζέισον Ράιτμαν

Κωμωδία Μυστηρίου Περιπέτεια – Μια μαμά και τα δύο παιδιά της μετακομίζουν σε μια μικρή πόλη όταν αρχίζουν να ανακαλύπτουν τη σύνδεσή τους με τους αυθεντικούς Ghostbusters και τη μυστική κληρονομιά που τους άφησε πίσω ο παππούς τους

Παίζουν: Κάρι Κουν, Φιν Γουλφχάρντ, Μακίνα Γκρέις, Πολ Ραντ, Ανι Ποτς, Σιγκούρνι Γουίβερ, Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ

*ΕΡΤ1 Σάββατο 11/05, στις 02:00

«Μπεϊμπι σίτερ Για Κλάματα» (2011) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον

Κωμωδία – Ένας φοιτητής που έχει αποβληθεί από το Πανεπιστήμιο για ένα εξάμηνο και μένει μαζί με την μητέρα του, πρόκειται να ζήσει μια αξέχαστη νύχτα στο Μανχάταν, όταν αναλαμβάνει να κάνει baby-sitting σε τρία παιδιά της γειτονιάς του.

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Σαμ Ρόκγουελ, Άρι Γκέινορ, ΜΑξ ρέκορντς, Τζ. Μπ. Σμουβ, Κέβιν Μπαλμορ, Λόντρι Μπεντερ, Έριν Ντανιελς, Μπρους Αλτμαν

*Alpha Σάββατο 11/05, στις 02:15

«Ο Πυρετός της Τουλίπας» (2017) σκηνοθεσία Τζάστιν Τσάντγουικ

Δραματική Ρομαντική – 17ος αιώνας, Ολλανδία.

Ακολουθεί την ιστορία ενός Ολλανδού ζωγράφου, του Γιαν Βαν Λους, στον οποίο ανατίθεται να ζωγραφίσει το πορτρέτο της συζύγου ενός πλούσιου εμπόρου (Κρίστοφερ Γουόλς) , της Σοφία Σαντβουρτ (Αλίσια Βικάντερ). Ο Γιαν ερωτεύεται γρήγορα τη Σοφία και ξεκινούν μια ερωτική σχέση.

Το σκηνικό της ιστορίας είναι το αποκορύφωμα της μανίας της τουλίπας, μιας οικονομικής φούσκας που δημιουργήθηκε από την κερδοσκοπία στην ολλανδική αγορά τουλίπας στις αρχές της δεκαετίας του 1600.

Αυτό παρέχει το σκηνικό για ένα παθιασμένο ειδύλλιο μεταξύ του Γιαν και της Σοφίας, αλλά χρησιμεύει και ως αλληγορία για τη σχέση τους. Καθώς η αγορά τουλίπας καταρρέει, η σχέση και το κοινό μέλλον τους στην Αμερική απειλείται από τις οικονομικές και κοινωνικές πιέσεις της εποχής τους.

Η ταινία Πυρετός της Τουλίπας εξετάζει τους κινδύνους της απαγορευμένης αγάπης και τις συνέπειες της παραβίασης των κανόνων της κοινωνίας. Ο Γιαν και η Σοφία διακινδυνεύουν τη φήμη τους, τα προς το ζην και την ασφάλεια των οικογενειών τους προκειμένου να είναι μαζί. Στο τέλος, πρέπει να κάνουν μια δύσκολη επιλογή ανάμεσα στην αγάπη τους και την κοινωνική τους θέση.

Η ταινία Tulip Fever παρακολουθεί επίσης την ιστορία της Μαρίας, ενός φτωχού ορφανού κοριτσιού που προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια στο σπίτι της Σοφίας. Η Μαρία γίνεται γρήγορα φίλη με τον Τζαν και τη Σοφία και τους βοηθά να κρατήσουν μυστική τη σχέση τους.

Παίζουν: Ντέιν Ντε Χάαν, Αλίσια Βικάντερ, Κριστόφ Βαλτς, Τζούντι Ντεντς, Τζακ Ο’Κόνελ, Κάρα Ντελεβίν, Τομ Χόλαντερ, Μάθιου Μόρισον, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ

*Open Σάββατο 11/05, στις 02:15

«Ο Κολιτσίδας» (1996) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Δραματική Κομεντί Μυστηρίου – Έχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήταν η ζωή σας αν κάποιος αποφάσιζε μια μέρα να κολλήσει πάνω σας σαν “στρείδι”; Ξέρετε… από εκείνους τους τύπους που αποκαλούμε κοινώς “κολλιτσίδες” και εισβάλλουν στη ζωή μας με το έτσι… θέλω!

Μια σκέτη κόλαση δηλαδή! Αν λοιπόν δεν είχατε μια παρόμοια εμπειρία παρακολουθήστε αυτήν την τρελή κωμωδία όπου ο μοναδικός Τζιμ Κάρεϊ είναι ο “κολλιτσίας” που εισβάλλει στην ζωή του επίσης καταπληκτικού Μάθιου Μπρόντερικ για να την κάνει μια αληθινή κόλαση! ‘Εχοντας μετακομίσει σε νέο διαμέρισμα μετά από έναν διαπληκτισμό με την φιλενάδα του, ένας αφελής αρχιτέκτονας αποφασίζει να εγκαταστήσει καλωδιακή τηλεόραση για να “γεμίσει” τις μοναχικές βραδυές του.

Μόνο που ο τεχνικός που έρχεται να κάνει τη δουλειά, δεν είναι σαν τους άλλους. Αρχίζει σύντομα να τον παρενοχλεί με τηλεφωνήματα και ξαφνικές επισκέψεις, παραβιάζει την ιδιωτική του ζωή, συνάπτει σχέσεις με την οικογένειά του και σε μια ύστατη προσπάθεια να επιβάλλει την ανεπιθύμητη φιλία του, καταφεύγει σε εκβιασμούς και απειλές. ‘Ετσι, η ζωή του αρχιτέκτονα μετατρέπεται σε εφιάλτη, αφού δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγει από την ενοχλητική παρουσία του “κολλιτσίδα”..

Τζιμ Κάρεϊ, Μάθιου Μπρόντερικ, Λέσλι Μαν, Μπεν Στίλερ, Τζορτζ Σίγκαλ, Ντάϊαν Μπέικερ, Τζακ Μπλακ, Όουεν Γουίλσον, Μπομπ Όντενκερκ

*Mega Σάββατο 11/05, στις 02:30