8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κυριακή και ποικιλία ταινιών σε περιμένει να απολαύσεις από τον καναπέ σου.

«Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του» (2019) σκηνοθεσία Τζο Βατς

Δράσης, φαντασίας – Ο Πίτερ Πάρκερ επιστρέφει με το επόμενο κεφάλαιο της σειράς Spiderman: επιστροφή στον τόπο του. Ο φιλικός γείτονας και παιδί της διπλανής πόρτας με τις σούπερ δυνάμεις αποφασίζει να ταξιδέψει με τους καλύτερους του φίλους, Νεντ και Μ Τζέι στην Ευρώπη για διακοπές, τις οποίες μάλιστα θέλει να συνδυάσει και με την ευκαιρία να πλησιάσει περισσότερο μια συμμαθήτριά του την MU, που υποδύεται η Ζεντάγια.

Ωστόσο, η επιθυμία του να περάσει λίγες χαλαρές μέρες και να αφήσει πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις γρήγορα θα ανατραπεί, όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Παίζουν: Τομ Χόλαντ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ζεντάγια, Κόμπι Σμάλντερς, Τζον Φαβρό, Μαρίσα Τομέι.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 12/05, στις 21:00

«Χαμένη Πόλη» (2022) σκηνοθεσία Ανταμ Νι, Ααρον Νι

Κωμωδία Περιπέτεια Ρομαντική – Η μοναχική συγγραφέας, Λορέτα Σέιτζ, γράφει στα δημοφιλή και γεμάτα περιπέτεια μυθιστορήματά της για εξωτικά μέρη,  με πρωταγωνιστή το πανέμορφο μοντέλο Άλαν. Κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας, για την προώθηση του νέου της βιβλίου με τον Άλαν, η Λορέτα απάγεται από έναν εκκεντρικό δισεκατομμυριούχο, που ελπίζει ότι μπορεί να τον οδηγήσει στον χαμένο θησαυρό μιας αρχαίας πόλης, από την τελευταία της ιστορία. Αποφασισμένος να αποδείξει ότι μπορεί να γίνει ήρωας στην πραγματική ζωή και όχι μόνο στις σελίδες των βιβλίων της, ο Άλαν αναλαμβάνει να τη σώσει.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Τσάνιγκ Τέιτουμ, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Νταβίν Τζόι Ράντολφ, Μπραντ Πιτ, Όσκαρ Νουνεζ, Πάτι Χάρισον, Μπόουεν Γιαγκ

*Alpha, Κυριακή 12/05, στις 22:00

«Χαμένοι στη Μετάφραση» (2003) σκηνοθεσία Σοφία Κόπολα

Κομεντί Ρομαντική – Αυτός; Ένας έκπτωτος, μεσήλικας σταρ του παλιού κινηματογράφου, που βρίσκεται στο Τόκιο για τις ανάγκες ενός διαφημιστικού γυρίσματος μιας μάρκας ουίσκι.

Αυτή; Μία νεαρή σύζυγος ενός εργασιομανούς φωτογράφου, που αναγκάζεται να τον συνοδέψει στο επαγγελματικό του ταξίδι στο Τόκιο.

Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι βρίσκονται για τελείως διαφορετικούς λόγους στο ίδιο σημείο. Μία τυχαία συνάντηση στο μπαρ του ξενοδοχείου αρκεί για να αναπτυχθεί μεταξύ τους μία πολύ ιδιαίτερη σχέση. Κοινός παρονομαστής και των δύο αποτελεί η έντονη εσωτερική μοναξιά. Έτσι, σταδιακά ο ένας αναγνωρίζει στον άλλον κομμάτι του εαυτού του.

Θα ανακαλύψουν παρέα το απαστράπτον αστικό τοπίο της ιαπωνικής πρωτεύουσας, υπερπηδώντας το εμπόδιο της γλώσσας και του πολιτιστικού χάσματος.

Η αρχική σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους μετατρέπεται σε έναν πολύ ιδιαίτερο δεσμό με μακροχρόνιες επιπτώσεις.

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ,Σκάρλετ Γιόχανσον,Τζιοβάνι Ριμπίσι.

*Ant1, Κυριακή 12/05, στις 23:00

«Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ 3» (2007) σκηνοθεσία Μπρετ Ράτνερ

Δράσης – Το τρελό δίδυμο του ντετέκτιβ Τζέιμς Κάρτερ και του κινέζου επιθεωρητή Λι επιστρέφει στη δράση με τα αλλεπάλληλα χτυπήματα καράτε αλλά και το ανεπανάληπτο χιούμορ του. Η αποστολή που θα αναλάβουν αυτή τη φορά τους φέρνει στο Παρίσι. Στόχος τους είναι η «Τριάδα», ένα επικίνδυνο παρακλάδι της Κινεζικής μαφίας, το οποίο και πρέπει να διαλύσουν, προτού τα μέλη της θέσουν σε εφαρμογή τα τρομακτικά τους σχέδια μέσα στη Πόλη του Φωτός…

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Κρις Τάκερ, Μαξ Φον Σίντοφ, Νοεμί Λενουάρ, Χιρογιούκι Σανάντα, Γιούκι Κούντο, Ζανγκ Τζινγκτσού

*Star, Κυριακή 12/05, στις 23:30

«Εγώ, το Ρομπότ» (2004) σκηνοθεσία Άλεξ Πρόγιας

Δράσης Μυστηρίου – Βρισκόμαστε στο 2035 και η εταιρία USR έχει κυριαρχήσει στην αγορά των ρομπότ ως η κατασκευάστρια εταιρία του NS-5, του δημοφιλέστερου και πιο εξελιγμένου μοντέλου. Η αυτοκτονία ενός κορυφαίου επιστήμονα της USR κινεί τις υποψίες του ντετέκτιβ Σπούνερ και σιγά – σιγά ξετυλίγεται το νήμα μιας φοβερής συνομωσίας, στην οποία εμπλέκονται άνθρωποι, ρομπότ και μεγάλα συμφέροντα.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μπρίτζετ Μόιναχαν, Άλαν Τούντικ, Μπρους Γκρίνγουντ, Τζειμς Κρόμγουελ, Τζέρι Γουεζερμαν, Πήτερ Σινκοντα, Τέρι Τσεν, Σάρον Γουίλκινς, Σκοτ Χειντλ, Γκεργκ μαρτς, Ντάρεν Μουρ, Άαρον Νταγκλας

*Alpha, Κυριακή 12/05, στις 00:30

«Ο Παράδεισος Είναι Αληθινός» (2014) σκηνοθεσία Ράνταλ Γουάλας

Δραματική – Ο μικρός Κόλτον περνάει διαμέσου μιας εμπειρίας που τον φέρνει μισό σκαλί από τον θάνατο. Προς έκπληξη των γονιών του, Τοντ και Σόνια, ο μικρός ισχυρίζεται ότι επισκέφτηκε τον Παράδεισο κι εξιστορεί με λεπτομέρειες το απίθανο του ταξίδι, σε μίξη με την παιδική του αθωότητα. Μάλιστα, θυμάται πλέον γεγονότα που συνέβησαν πριν τη γέννηση του, γεγονότα που δεν είναι δυνατόν να γνωρίζει υπό κανονικές συνθήκες.

Παίζουν: Γκρεγκ Κινίαρ, Κέλι Ράιλι, Κόνορ Κόρουμ, Μάργκο Μάρτιντεϊλ, Τόμας Χέιντεν Τσερτς.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 12/05, στις 01:30

«Η Συνάντηση» (2017) σκηνοθεσία Πάολο Τζενοβέζε

Μυστηρίου – Ένας μυστηριώδης άνδρας κάθεται κάθε μέρα στο ίδιο τραπέζι ενός μπαρ, όπου δέχεται άγνωστους επισκέπτες. Ο καθένας από αυτούς έχει και μια διαφορετική επιθυμία, την οποία ο ίδιος πρόκειται να εκπληρώσει, με αντάλλαγμα να πραγματοποιήσουν παράξενα καθήκοντα που τους αναθέτει.

Μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν;

Παίζουν: Βαλέριο Μασταντρέα, Μάρκο Τζιαλίνι, Αλεσάντρο Μπόργκι, Αλμπα Ρορβάκερ, Σαμπρίνα Φερίλι, Βιτόριο Πουτσίνι, Ρόκο Παπαλέο, Άλμπα Ροχβάχερ, Σίλβιο Μουτσίνο, Τζούλια Λαζαρίνι

*Star, Κυριακή 12/05, στις 01:30

«Pretty woman» (1990) σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Αισθηματική κομεντί – Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει.

Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί.

Ή τουλάχιστον, έτσι νομίζει…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Έκτορ Ελιζόντο, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ, Λόρα Σαν Τζιάκομο, Έιμι Γιασμπεκ, Έιμι Γιασμπεκ, Τζούντιθ Μπόλντουιν, Τζέισον Ράνταλ, Χανκ Αζάρια, λάρι Χονκιν

*Alpha, Κυριακή 12/05, στις 02:30