8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ρόδα Τσάντα και Κοπάνα» (1982) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Δύο φίλοι είναι οι αρχηγοί μιας ομάδας άτακτων μαθητών που ταλαιπωρούν τους καθηγητές τους και τον διευθυντή τους.

Προκειμένου να συγκρατήσουν τους ατίθασους μαθητές, οι καθηγητές θα στρατολογήσουν, ως υποτιθέμενο καθηγητή, ένα θηριώδη ταχυδρόμο

Παίζουν: Σταμάτης Γαρδέλης, Γιώργος Ρήγας, Στήβ Ντούζος, Τέτα Κωνσταντά

*Open, Τρίτη 14/05 στις 20:45

«Ερωτική Συμφωνία» (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καζάκος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η διάσημη πιανίστρια Ειρήνη Στεργίου επιστρέφει στο νησί της, ύστερα από 10 χρόνια παραμονής στο εξωτερικό, εξαιτίας της κακής κατάστασης της υγείας του πατέρα της. Στο παρελθόν η Ειρήνη και η δίδυμη αδελφή της, Μπέτυ, αγάπησαν τον ίδιο άντρα, τον Πέτρο Κρίσπη, ο οποίος έδειχνε την προτίμηση του στην Μπέτυ.

Η Ειρήνη, πληγωμένη έφυγε από το νησί για να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, όπου κατά καιρούς συναντούσε τον Πέτρο, χωρίς ποτέ να του μιλήσει για τα αισθήματα της. Όταν οι δύο αδελφές κάνουν μια βόλτα στη θάλασσα, ένα ξαφνικό μπουρίνι γίνεται η αιτία να παρασυρθεί η Μπέτυ στο θάνατο.

Όμως όλοι νομίζουν ότι χάθηκε η Ειρήνη. Η αγάπη για τον Πέτρο κάνει την Ειρήνη να μην πει την αλήθεια. Όταν όμως συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί να ζήσει μέσα στο ψέμα, τότε βγαίνει με τη βάρκα στη θάλασσα και χάνεται με τον ίδιο τρόπο που χάθηκε και η αδελφή της.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Κώστας Καζάκος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Νότης Περγιάλης, Ντίνος Καρύδης, Σταύρος Ξενίδης, Λαυρέντης Διανέλλος

*ΕΡΤ1, Τρίτη 14/05 στις 21:00

«Αρπακτικά Πτηνά» (2020) σε σκηνοθεσία Κάθι Γιαν

Δράσης Περιπέτεια – Μετά τα γεγονότα του Suicide Squad, η Χάρλει Κουίν εγκατέλειψε τον Τζόκερ, με έναν ιδιαίτερα εκρηκτικό χωρισμό και έχει γίνει πια ευάλωτος στόχος για όλους εκείνους, που είχε βλάψει στο παρελθόν.

Ο πιο αδίστακτος ναρκισσιστής κακοποιός της Γκόθαμ Σίτι, ο Ρόμαν Σάιονις και ο ζηλιάρης βοηθός του, έχουν βάλει στόχο ένα νεαρό κορίτσι με το όνομα Κας, που έκλεψε το πολύτιμο διαμάντι του.

Τα μονοπάτια της Χάρλεϊ, της Κυνηγού, της Μπλακ Κανάρι και της Ρενέ Μοντόγια διασταυρώνονται και η παράξενη αυτή ομάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεργαστεί για να εξολοθρεύσει τον Ρόμαν…

Παίζουν: Μάργκοτ Ρόμπι, Mαίρη Ελίζαμπεθ Γουίστεντ, Τζούρνι Σμόλετ-Μπελ, Ρόζι Περέζ, Κρις Μεσίνα, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Έλα Τζέι Μπάσκο.

*Star, Τρίτη 14/05 στις 23:15

«Και Δειλός Και Τολμηρός» (1988) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ένας φοβιτσιάρης επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα για να εισπράξει ένα δάνειο ώστε να κτίσει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην παραλία του χωριού. Η γραφειοκρατία τον εξοργίζει αφάνταστα και, φεύγοντας από το γραφείο του διευθυντή του ΕΟΤ, δηλώνει ότι θα τα τινάξει όλα στον αέρα. Αργότερα, όταν σκάει μια βόμβα στο γραφείο του διευθυντή, όλοι θεωρούν πως αυτός ήταν ο δράστης. Μετά την έκρηξη δεύτερης βόμβας σε ένα ξενοδοχείο, η αστυνομία τον συλλαμβάνει, πιστεύοντας ότι είναι ένας καταζητούμενος τρομοκράτης.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Βασίλης Τσάγκλος, Βιολέτα Αντωνίου, Τζώνυ Θεοδωρίδης, Χριστίνα Παππά, Θεόδωρος Δημητρίου, Γιώργος Τζώρτζης, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Alpha, Τρίτη 14/05 στις 00:15

«Η Επέλαση των Βίκινγκς» (2014) σκηνοθεσία Κλόντιο Φεχ 

Δράσης Περιπέτεια – Μια ομάδα επιδρομέων, πολεμιστών Βίκινγκ με επικεφαλή τον νεαρό Άσμπιορν, κατευθύνονται προς τα παράλια της Βρετανίας με σκοπό να λεηλατήσουν τα αποθέματα χρυσού του Λίντισφαρν.

Λίγα μίλια έξω από τη Σκωτία, όμως, εγκλωβίζονται σε μια απειλητική καταιγίδα, με αποτέλεσμα το πλοίο τους να συντριβεί πάνω σε φονικά βράχια στις ακτές της Άλμπα.
Η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση είναι να βρουν το μονοπάτι για τον καταυλισμό Ντάνελαγκ, περνώντας από ένα άγνωστο κι εχθρικό για αυτούς μέρος.

Με τον αινιγματικό Κονάλ στο πλάι τους, έναν μυστηριώδη μοναχό να τους δείχνει τον δρόμο με το σπαθί του, οι Northmen διασχίζουν θριαμβευτικά το εχθρικό έδαφος αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια και θύματα.

Όταν όμως ο Βασιλιάς της Σκωτίας στέλνει εναντίον τους μία άγρια ομάδα μισθοφόρων του, τότε το ταξίδι τους θα μετατραπεί σε αγώνα για τη ζωή τους.

Απρόσκλητοι και ξένοι σε μια αφιλόξενη γη, οι Βίκινγκς διώκονται αδυσώπητα. Ωστόσο, σύντομα οι κυνηγοί θα μετατραπούν σε θηράματα όταν οι Βίκινγκς, πάντα έτοιμοι για μάχη, στήσουν θανάσιμες παγίδες και αρχίσουν να αποδεκατίζουν αλύπητα τους διώκτες τους, έναν προς έναν.

Παίζουν: Τομ Χόπερ, Τσαρλι Μέρφι, Γιόχαν Χεγκ, Εντ Σκράιαν, Μαρκ Στρεπαν, Ράιαν Κουάντεν.

*Open, Τρίτη 14/05 στις 01:00

«Η Αρπαχτή» (2000) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Κωμωδία – Στην Εβραϊκή συνοικία του Λονδίνου, ένας Ιρλανδός οργανώνει μια ευφυέστατη απάτη με διαμάντια. Στο παιχνίδι εμπλέκονται ένας τσιγγάνος πυγμάχος, κλεπταποδόχοι, Αμερικανοί γκάνγκστερ, οργανωτές παράνομων πυγμαχικών αγώνων και άλλα «καλά παιδιά» του λονδρέζικου υποκόσμου…

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τζέισον Στέθαμ, Βίνι Τζόουνς, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Στήβεν Γκραχαμ, Σόρσα Κιουζακ, Σαμ Ντάγκλας

*Mega, Τρίτη 14/05 στις 01:30

«Η Γοητεία της Απιστίας» (1995) σε σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Ρομαντικό δράμα – Έχει όλα όσα θα ήθελε μια νέα, παντρεμένη γυναίκα από τον Νότο: πλούτο, σταθερότητα, γερές οικογενειακές ρίζες.

Στην οικογένεια της Γκρέης, τους κανόνες τους έβαζαν πάντα οι άνδρες, μέχρι τη μέρα που βλέπει τον άντρα της να φιλάει μια άλλη γυναίκα.
Τώρα είναι έτοιμη να ζήσει την μέχρι χθες ανέφελη ζωή της διαφορετικά.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ντένις Κουέιντ, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Τζίνα Ρόουλαντς, Κίρα Σέντγουικ.

*Star, Τρίτη 14/05 στις 01:30

«Safe Sex» (1999) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Κωμωδία – Οι ιστορίες οκτώ κατοίκων της Αθήνας, που ψάχνουν τη σεξουαλική και ερωτική πλήρωση μέσα από περίεργες πρακτικές και οδηγούνται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι χαρακτήρες θα διασταυρωθούν, καταλήγοντας σ ένα τραγικό τέλος, το οποίο θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναζήτηση λύσης για την ακόρεστη δίψα τους για ικανοποίηση των απωθημένων τους.…

Παίζουν: Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Χάρης Ασημακόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ρένια Λουιζίδου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Εβελίνα Παπούλια, Μιχάλης Ρέππας, Παύλος Χαϊκάλης, Τάσος Χαλκιάς

*Alpha, Τρίτη 14/05 στις 02:00