7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ρόδα, Τσάντα και Κοπάνα No 2» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο διευθυντής του σχολείου (Μίμης Φωτόπουλος) προσπαθεί να συγκρατήσει τους μαθητές που ταλαιπωρούν τον νεόφερτο συμμαθητή τους (Σωτήρη Τζεβελέκο).

Εκείνος, από φιλήσυχος νέος θα μεταμορφωθεί στον χειρότερο εφιάλτη των καθηγητών προκειμένου να γίνει αποδεκτός από τους συμμαθητές του και να κερδίσει την καρδιά μιας συμμαθήτριάς του (Τέτα Ντούζου).

Οι καθηγητές, αποφασισμένοι να απαλλαγούν από τους ταραξίες, στο τελικό διαγώνισμα θα αντικαταστήσουν τα γραπτά των μαθητών με δικά τους γραπτά, έτσι ώστε να αποφοιτήσουν όλοι μια και καλή.

Παίζουν: Σωτήρης Τζεβελέκος, Μίμης Φωτόπουλος, Στηβ Ντούζος, Γιάννης Γκιωνάκης, Γιώργος Ρήγας, Νίκος Ρίζος, Τέτα Ντούζου, Γιάννης Βογιατζής, Μάκης Δελαπόρτας, Μάκης Δεμίρης

*Open, Τετάρτη 15/05 στις 20:45

«Η Ανακατώστρα» (2015) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Αισθηματική κομεντί – Η Σούζαν Σάραντον υποδύεται τη Μάρνι, μια αυταρχική μητέρα του Νιου Τζέρσεϋ, που έχει μετακομίσει στο Λος Άντζελες για δύο πολύ ιδιαίτερους λόγους. Ο πρώτος είναι να αποστασιοποιηθεί από το θάνατο του συζύγου της και ο δεύτερος για να είναι πιο κοντά στη μελαγχολική κόρη της Λόρι που είναι σεναριογράφος, τον ρόλο της οποίας παίζει η Ρόουζ Μπερν.

Όμως η Λόρι δεν έχει την ίδια ανάγκη, απομακρύνεται και η Μάρνι αναγκάζεται να αλλάξει τη ζωή της και να τη προσαρμόσει στα νέα δεδομένα. Η Λόρι θα ενοχληθεί από την έντονη παρουσία της μητέρας της στη ζωή της και θα προσπαθήσει να την περιορίσει. Έτσι αυτή θα αρχίσει να ασχολείται με τους νέους ανθρώπους που γνωρίζει και χρειάζονται τη βοήθειά της.

Μετά από μια σειρά μάλλον ανεύθυνων ενεργειών, η Μάρνι θα πέσει πάνω στον χαρισματικό ιδιωτικό αστυνομικό Ζίπερ, που της προσφέρει την ευκαιρία να γίνει πρωταγωνίστρια στη ζωή της και να σταματήσει να ασχολείται με τους άλλους.

Παίζουν: Σούζαν Σάραντον, Ροουζ Μπέρν, Τζέικ Σάιμονς, Λούσι Παντς, Μαικλ Μακ Κιν, Σάρα Μπεικερ, Τζέισον Ρίτερ.

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 15/05 στις 21:00

«Τα Τρία Πατώματα» (2021) σκηνοθεσία Νάνι Μορέτι

Δραματική Κομεντί – Τρεις οικογένειες ζουν στους τρεις ορόφους του ίδιου κτιρίου σε μία πολυτελή συνοικία της Ρώμης.

Μέσα σε μία δεκαετία, η ζωή αναγκάζει τους πρωταγωνιστές να έρθουν αντιμέτωποι με συγκρούσεις που επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ αδελφών, γονιών, παιδιών και συζύγων.

Οι επιλογές τους αντανακλούν πανανθρώπινα ηθικά ζητήματα και έχουν συνέπειες στις ζωές τους.

Παίζουν: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Μαργκερίτα Μπάι, Αλμπα Ρορβάκερ, Αντριάνο Τζιανίνι

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 15/05 στις 23:30

«Ο Εραστής» (1990) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Στάθης, αφελής και ονειροπαρμένος, είναι ψαράς σε ένα παραλιακό, μικρό χωριό. Το μεγάλο του ελάττωμα είναι ο έρωτάς του για μια τραγουδίστρια. Ο φανταστικός αυτός έρωτάς του είναι η αιτία που οι συγχωριανοί του τον περιγελούν…. Όμως, μια μέρα, η τραγουδίστρια έρχεται στο χωριό η μοίρα παίζει το δικό της παιχνίδι.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Χριστίνα Παππά, Σπύρος Καλογήρου, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Δημήτρης Λιάγκας, Μάκης Κωστίνης, Θάνος Γκερμπεσιώτης, Νίκος Ρεντίφης, Μιχάλης Δεσύλλας, Κορίνα Οικονομάκη, Βασίλης Αποστολόπουλος, Χριστίνα Ζάχου

*Alpha, Τετάρτη 15/05 στις 00:15

«Το 5ο Κύμα» (2016) σκηνοθεσία Τζέι Μπλέικσον

Δράσης – Τέσσερα κύματα καταστροφικών επιθέσεων έχουν ερημώσει το μεγαλύτερο μέρος της γης. Όταν το ανθρώπινο είδος βρίσκεται σχεδόν υπό εξαφάνιση, ένας από τους τελευταίους επιζώντες , μια νεαρή γυναίκα, η Κάσι, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας την πιο σημαντική αποστολή.

Να εντοπίσει το μικρότερο αδελφό της που απήγαγαν εξωγήινοι, οι οποίοι θέλουν να κάνουν τη γη αποικία τους. Καθώς προετοιμάζεται για το αναπόφευκτο πέμπτο κύμα, θα συναντήσει και ένα πρόσωπο κλειδί που… ίσως αποτελέσει την τελευταία της ελπίδα. Θα τα καταφέρει;

Παίζουν: Κλόε Γκρέις Μόριτζ, Μάικα Μονρό, Λίβ Σράιμπερ, Νικ Ρόμπινσον, Άλεξ Ρόι, Μαρία Μπέλο.

*Mega, Τετάρτη 15/05 στις 01:40

«Strike: Career of Evil» (2018) σκηνοθεσία Τσαρλς Στάριτζ

Περιπέτεια ΜυστηρίουΟι περιπέτειες του Κόρμοραν Στράικ, ενός ιδιωτικού ντετέκτιβ, πρώην στρατιωτικού.

Όταν παραδίδεται ένα μυστηριώδες δέμα στη βοηθό του Στράικ, Ρόμπιν, εκείνη ανακαλύπτει ότι περιέχει το κομμένο πόδι μιας γυναίκας. Το αφεντικό της δείχνει να μην εκπλήσσεται τόσο, αλλά σίγουρα αισθάνεται ιδιαίτερα ανήσυχος.

Υπάρχουν τέσσερα άτομα από το παρελθόν του, που πιστεύει ότι θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνα για την αποστολή του φρικιαστικού δέματος. Και ο Στράικ ξέρει ότι οποιοσδήποτε από τους τέσσερις μπορεί να διαπράξει τέτοιου είδους ανείπωτη βαρβαρότητα.

Με την αστυνομία να επικεντρώνεται στον έναν ύποπτο, για τον οποίο ο Στράικ είναι όλο και πιο σίγουρος ότι δεν είναι ο δράστης, αυτός και ο Ρόμπιν παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και βυθίζονται στους σκοτεινούς και διεστραμμένους κόσμους των άλλων τριών υπόπτων.

Αλλά καθώς συμβαίνουν πιο φρικτές πράξεις, ο χρόνος φαίνεται να τελειώνει για τους δυο τους!

Παίζουν: Τομ Μπερκ, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ, Φερν Ντίκον, Αντονίο Κίνλεϊ, Κερ Λόγκαν

*Star, Τετάρτη 15/05 στις 02:00

«Ένα Συνηθισμένο Ζευγάρι» (2019) σκηνοθεσία Γκλεν Λέιμπερν, Λίζα Μπαρος Ντ΄Σεϊ

Δραματική Ρομαντική – Οι δυο τους είναι παντρεμένοι εδώ και πολλά χρόνια.

Απλοί, καθημερινοί με μια αγάπη που έχει κρατήσει, ενώ οι όμορφες στιγμές στη σχέση τους προέρχονται κυρίως από το ότι περνούν μια ζωή μαζί.

Όταν η Τζόαν διαγιγνώσκεται με καρκίνο του μαστού, η πορεία της θεραπείας της ρίχνει φως στη διαρκή αφοσίωσή τους, καθώς πρέπει να βρουν το χιούμορ και τον τρόπο για να επιβιώσουν ένα χρόνο γεμάτο αντιξοότητες.

Παίζουν: Λίαμ Νήσον, Λέσλι Μάνβιλ, Ντέιβιντ Γουίλμοτ, Αμίτ Σαχ, Ες Αλάντι, Μέλανι Κλαρκ Πούλεν, Μάγκι Κρόνιν, Όουεν Μακκάφερτι

*Alpha, Τετάρτη 15/05 στις 02:30