8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με αυτές τις κινηματογραφικές ταινίες θα κλείσει η εβδομάδα!

«Top Gun» (1986) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Πητ “Μάβερικ” Μίτσελ (Τομ Κρουζ) είναι ένας ατρόμητος, παράτολμος πιλότος που χρησιμοποιεί το ένστικτό του και είναι πάντα πρόθυμος να παραβεί όλους τους κανόνες.

Όταν του δίνεται η ευκαιρία να φοιτήσει μαζί με τον αξιωματικό αναχαίτισης ραντάρ Νικ “Γκους” Μπράντσο (Άντονι Έντουαρντς), στη σχολή επίλεκτων πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ο Μάβερικ πηγαίνει αποφασισμένος να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου απόφοιτου στην τάξη του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κέλι Μακ Γκίλις, Βαλ Κίλμερ, Τιμ Ρόμπινς, Άντονι Έντουαρντς, Τομ Σέριτ,Μεγκ Ράιαν, Μάικλ Αιρονσάιντ.

*Alpha, Κυριακή 19/05, στις 22:00

«Τζαμάικα» (2017) σκηνοθεσία Αντρέας Μορφονιός

Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία.

Ο Άκης και ο Τίμος, δεμένοι από μικροί ως αδέλφια αποξενωμένοι όμως στην ενήλικη καθημερινότητά τους, πρωταγωνιστούν σε μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος.

Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ως τη Τζαμάικα -το άπιαστο όνειρο που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μελέτης Ηλίας, Νίκος Παντελίδης, Μαίρη Ευαγγέλου, Ίρις Πανταζάρα, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Ορφανός.

*Star, Κυριακή 19/05, στις 22:15

«Μια Νύχτα στο Μουσείο: Το Μυστικό του Φαραώ» (2014) σκηνοθεσία Σον Λέβι

Κωμωδία Περιπέτεια – Όταν η μαγεία, η οποία «ξυπνά» τα εκθέματα του μουσείου αρχίζει να εξασθενεί, ο Λάρι αποφασίζει να συγκεντρώσει τους αγαπημένους του φίλους, από όλο το φάσμα της παγκόσμιας ιστορίας, και να τους οδηγήσει σε ένα αξέχαστο ταξίδι ως την άλλη άκρη του κόσμου! Θα καταφέρουν άραγε οι ήρωες μας να διασώσουν τη μαγική δύναμη, που τους χαρίζει ζωή, ή θα πρέπει να επιστρέψουν όλοι μαζί πίσω στη μονότονη καθημερινότητα, που είχαν ως εκθέματα;

Παίζουν: Όουεν Ουΐλσον, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Νταν Στίβενς, Μπεν Στίλερ.

*Alpha, Κυριακή 19/05, στις 00:20

«Burlesque» (2010) σε σκηνοθεσία Στιβ Αντιν

Δραματική – Το όνειρο της νεαρής τραγουδίστριας Άλι (Κριστίνα Αγκιλέρα) είναι να κάνει καριέρα στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Μετακομίζει, λοιπόν, από την επαρχία στο Λος Άντζελες και πιάνει δουλειά ως σερβιτόρα στο Burlesque, ένα πολυτελές νυχτερινό κέντρο. Εκεί μαγεύεται από το λαμπερό κόσμο των σέξι χορευτών, της απογειωτικής μουσικής, αλλά και από την ίδια την εντυπωσιακή ιδιοκτήτρια του κλαμπ, την Τες (Σερ), η οποία αναζητά το νέο της αστέρι. Θα καταφέρει άραγε η Άλι να ανέβει στη σκηνή;

Παίζουν: Σερ, Κριστίνα Αγκιλέρα, Ερικ Ντέιν, Καμ Τζιγκάντετ, Αλαν Κάμινγκ, Κρίστεν Μπελ, Στάνλεϊ Τούτσι

*ΕΡΤ1, Κυριακή 19/05, στις 00:30

«Οι Άθλιοι» (2012) σκηνοθεσία Τομ Χούπερ

Μιούζικαλ, Δραματική – Στη Γαλλία των αρχών του 19ου αιώνα, ο πάμπτωχος Γιάννης Αγιάννης αναγκάζεται να κλέψει ένα καρβέλι ψωμί για να ζήσει, όμως συλλαμβάνεται και οδηγείται στη φυλακή. Μετά την αποφυλάκισή του, ξεκινά μια νέα ζωή, αυτή τη φορά με επιτυχία, και καταλήγει δήμαρχος της πόλης. Από εκείνη τη στιγμή, ο επιθεωρητής Ιαβέρης θα κάνει σκοπό της ζωής του την καταδίωξη του Αγιάννη, με σκοπό να τον στείλει πίσω στη φυλακή.

Παίζουν: Χιού Τζάκμαν, Ράσελ Κρόου, Ανν Χάθαγουεϊ, Αμάντα Σάιφριντ, Έντι Ρέντμεϊν, Σάσα Μπάρον Κοέν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Σαμάνθα Μπαρκς, κ.ά.

*Skai, Κυριακή 19/05, στις 02:00

«Ο Εραστής» (1990) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Στάθης, αφελής και ονειροπαρμένος, είναι ψαράς σε ένα παραλιακό, μικρό χωριό. Το μεγάλο του ελάττωμα είναι ο έρωτάς του για μια τραγουδίστρια. Ο φανταστικός αυτός έρωτάς του είναι η αιτία που οι συγχωριανοί του τον περιγελούν…. Όμως, μια μέρα, η τραγουδίστρια έρχεται στο χωριό η μοίρα παίζει το δικό της παιχνίδι.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Χριστίνα Παππά, Σπύρος Καλογήρου, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Δημήτρης Λιάγκας, Μάκης Κωστίνης, Θάνος Γκερμπεσιώτης, Νίκος Ρεντίφης, Μιχάλης Δεσύλλας, Κορίνα Οικονομάκη, Βασίλης Αποστολόπουλος, Χριστίνα Ζάχου

*Alpha, Κυριακή 19/05, στις 02:15

«Ghostbusters» (1984) σκηνοθεσία Ιβάν Ράιτμαν

Κωμωδία – ‘Οταν τα πιο περίεργα φαντάσματα αναστατώνουν τον κόσμο, δημιουργώντας σύγχυση στους ανθρώπους, μόνο τρεις άνδρες μπορούν να τα σταματήσουν: οι Γκοστμπάστερς, οι πιο διάσημοι κυνηγοί φαντασμάτων στον κόσμο! Ο δρ Βίνκμαν, ο Στανζ και ο Σπένγκλερ αποτελούν μια θεότρελη ομάδα παραψυχολόγων, ειδικευμένων στα ψυχικά φαινόμενα – και στην υπερφυσική… ευθυμία.

Οι τρεις αυτοί άνδρες προσλαμβάνονται στο ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου και ξεκινούν μια καινούρια καριέρα: αυτή των φαντασματοκυνηγών! Σκοπός τους είναι να απαλλάξουν το Μανχάταν από όλα τα φαντάσματα. Ωστόσο, ακόμα και οι πιο ατρόμητοι εξολοθρευτές φαντασμάτων είναι ευάλωτοι και οι Βίνκμαν, Στανζ και Σπένγκλερ περνούν μια ξεχωριστή δοκιμασία όταν η όμορφη Ντάνα Μπάρετ και ο γείτονάς της απειλούνται από μια ομάδα καταστροφικών δαιμόνων.

Παίζουν: Μπιλ Μάρεϊ, Νταν Ακρόιντ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Χάρολντ Ράμις, Ρικ Μοράνις, ‘Αννι Ποτς, Γουίλιαμ ‘Αθερτον, ‘Ερνι Χάντσον.

*Mega, Κυριακή 19/05, στις 02:30

«Οι Γιοι Τεσσάρων Ληστών» (2001) σκηνοθεσία Μπράιαν Κόπελμαν, Ντέιβιντ Λευίν

Δράσης – Σε ηλικία μόλις 12 ετών, ο Μάτι Ντέμαρετ είχε περάσει μια ιδιαίτερη δοκιμασία: ο Μπένι και ο Τέντι, πατέρας και θείος του αντίστοιχα και μεγαλομαφιόζοι του Μπρούκλιν, θέλοντας να τσεκάρουν αν ο Μάτι είναι ικανός να ακολουθήσει το «επάγγελμά» τους, δίνουν στο παιδί ένα πιστόλι και του παραγγέλνουν να σκοτώσει μ’ αυτό έναν από τους αντιπάλους της οικογένειάς τους.

Ο φόβος του Μάτι και η άρνησή του να σκοτώσει, είχαν ως αποτέλεσμα την περιφρόνησή του από τον πατέρα του.

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο θείος Τέντι, θέλοντας να δώσει μια ακόμη ευκαιρία στον Μάτι για να φανεί «χρήσιμος» απέναντι στις «απαιτήσεις» της οικογένειάς του, παραγγέλνει στον τελευταίο να ταξιδέψει μέχρι τη Μοντάνα για να παραλάβει το ποσό των 500.000 δολαρίων. Ο Μάτι δέχεται και ζητά αμέσως τη βοήθεια των φίλων του: του γεροδεμένου Τέιλορ, του γυναικά Κρις και του Τζόνι, ο οποίος είναι εθισμένος στην κοκαΐνη.

Οι τέσσερίς τους, που είναι όλοι τους γιοι μαφιόζων, ξεκινούν ένα απρόβλεπτο ταξίδι προς την αφιλόξενη Μοντάνα χωρίς να μπορούν να φανταστούν τις περιπέτειες στις οποίες θα μπλέξουν.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Μπάρι Πέπερ, Τζον Μάλκοβιτς, , Άντι Νταβόλι, Σεθ Γκριν, Ντένις Χόπερ, Τζένιφερ Μπάξτερ

*Star, Κυριακή 19/05, στις 02:30