Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Ανδρέα Μήλιου “Πώς να αναδείξεις τον τόπο σου”

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος το νέο βιβλίο του Ανδρέα Μήλιου “Πώς να αναδείξεις τον τόπο σου”.

Το βιβλίο πραγματεύεται την εικόνα των τόπων και των πόλεων ως σύνθετη νοηματική κατασκευή, που εδρεύει στα μυαλά και στις καρδιές των διάφορων ακροατηρίων, και ως ακαταμάχητο, άυλο κεφαλαιουχικό αγαθό, που αυξάνει την αξία τους και μοχλεύει δυναμικά την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία τους.

Περιγραφή

Το βιβλίο πραγματεύεται την εικόνα των τόπων και των πόλεων ως σύνθετη νοηματική κατασκευή, που εδρεύει στα μυαλά και στις καρδιές των διάφορων ακροατηρίων, και ως ακαταμάχητο, άυλο κεφαλαιουχικό αγαθό, που αυξάνει την αξία τους και μοχλεύει δυναμικά την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία τους.

Το κείμενο δίνει θεωρητικές και πρακτικές απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη δημιουργία και τη διαχείριση ελκυστικής και ανταγωνιστικής εικόνας από τόπους και πόλεις και, με μεθοδικό και απόλυτα κατανοητό τρόπο, καθοδηγεί βήμα-βήμα τους μη ειδικούς στη διαδικασία σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων μάρκετινγκ και branding για τόπους και πόλεις.

Η κατανόηση της ύλης διευκολύνεται σημαντικά από την παράθεση παραδειγμάτων και καλών πρακτικών πόλεων του εξωτερικού, καθώς και από την παράθεση μελετών περίπτωσης ελληνικών πόλεων. Το βιβλίο είναι πολύτιμο εργαλείο για φοιτητές οικονομικών και τουριστικών σχολών, χρήσιμος πρακτικός οδηγός και δεξαμενή άντλησης ιδεών για στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ευχάριστο εγκυκλοπαιδικό ανάγνωσμα για κάθε αναγνώστη που νοιάζεται τον τόπο του.

«Το βιβλίο είναι ένα θαυμάσιο κείμενο που καλύπτει το υφιστάμενο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία. Η μεθοδική και κατανοητή γραφή και η ενημερωμένη ξενόγλωσση βιβλιογραφία το καθιστούν χρήσιμο βοήθημα για σπουδαστές και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ωφέλιμο ανάγνωσμα για κάθε ενημερωμένο αναγνώστη» –Παναγιώτης Λιαργκόβας, Πρόεδρος ΚΕΠΕ, Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου 

Περιεχόμενα:

  • Εισαγωγή
  • Συνοπτική εισαγωγή στο μάρκετινγκ
  • Το μάρκετινγκ τόπων και πόλεων
  • Η διαχείριση της επωνυμίας τόπων και πόλεων (City branding)
  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το μάρκετινγκ και η διαχείριση επωνυμίας τόπων και πόλεων
  • Καλές πρακτικές διαχείρισης της επωνυμίας πόλεων
  • Μελέτες περίπτωσης διαχείρισης της επωνυμίας ελληνικών πόλεων

Το βιβλίο μπορείτε να το προμηθευτείτε στα περισσότερα βιβλιοπωλεία ή online [ΕΔΩ]

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ανδρέας Μήλιος είναι διδάκτορας Πολιτειολογίας του Πανεπιστημίου της Φρανκφούρτης και οικονομολόγος με ειδίκευση στο Μάρκετινγκ. Δίδαξε και διδάσκει για πολλά χρόνια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στην Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και σε ιδιωτικά κολέγια. Έχει διατελέσει Εθνικός Εμπειρογνώμονας στα Ηνωμένα Έθνη, Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ταμείου ασφάλισης ΤΑΥΤΕΚΩ, Ειδικός Επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη και Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας. Είναι συγγραφέας των βιβλίων Αρχαία και σύγχρονη δημοκρατία. Διδάγματα από την αρχαία (Σταμούλης 2017), Πόλις και πολίτης στην αρχαία Ελλάδα (Σταμούλης 2007), Η ιδιότητα του πολίτη στην αρχαία Ελλάδα (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο 2000), Εταιρική ταυτότητα και εταιρική εικόνα (Σταμούλης 2006), Το επικοινωνιακό μάρκετινγκ (Σταμούλης 1995) και Die Beteiligung der Buerger an der oefentlichen Verwaltung Athens zur Zeit des Perikles (Peter Lang Verlag 1985).