8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Πρόσωπο της Ημέρας» (1965) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική, Κωμωδία – Ο Γρηγόρης, καταστηματάρχης από την Κατερίνη, κερδίζει το πρώτο βραβείο σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό που του καλύπτει τα έξοδα διαμονής, για μια βδομάδα, στην Αθήνα. Φτάνοντας στην πρωτεύουσα, τα μέλη δύο συμμοριών νομίζουν πως είναι ο «Πολύδωρος», ο άνθρωπος που επρόκειτο να μεταφέρει ένα κλεμμένο αρχαίο άγαλμα, για να το πουλήσει σε κάποιον πλούσιο συλλέκτη. Ο Γρηγόρης, κατά τύχη, αποκτά το άγαλμα, και ο αρχηγός της μιας συμμορίας, με τη βοήθεια μιας γοητευτικής γυναίκας, προσπαθεί να τον παγιδεύσει. Τελικά, ο Γρηγόρης θα βρεθεί κυνηγημένος, τόσο από τις συμμορίες, όσο και την αστυνομία.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Προκοπίου, Λίλιαν Μηνιάτη, Κώστας Καζάκος, Σωτήρης Μουστάκας, Γιώργος Μοσχίδης, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Χρήστος Δοξαρά

*Open, Τετάρτη 22/05 στις 20:45

«Φλερτάροντας τη Ζωή» (1990) σκηνοθεσία  Μάικ Νίκολς 

Δραματική – Η Σουζάν Βέιλ, είναι μια ηθοποιός που παλεύει να ξαναχτίσει τη ζωή της μετά από την νοσηλεία της σε κλινική απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, που προκάλεσε με μια παρ’ ολίγον θανατηφόρα υπερβολική δόση. Η απεξάρτησή της έχει τελειώσει και είναι έτοιμη να επιστρέψει στη δουλειά, αλλά η Σουζάν μαθαίνει με τρόμο ότι, λόγω του ιστορικού της, τα στούντιο θα την προσλάβουν μόνο αν έχει έναν “υπεύθυνο” που θα την στεγάσει και θα την επιβλέπει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Για τη Σουζάν, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι της μητέρας της στο Μπέβερλι Χιλς, μιας γερασμένης σταρ του κινηματογράφου που αποτελεί την επιτομή του “παλιού Χόλιγουντ”. Μαζί, η κουρασμένη σταρλετίτσα και η πρώην ηθοποιός της ασημένιας οθόνης προσπαθούν να δημιουργήσουν μια γνήσια σχέση και να βρουν το κοινό έδαφος που παραμελούσαν για χρόνια.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Ντένις Κουέιντ, Τζιν Χάκμαν, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Ρομπ Ρέινερ, Ανέτ Μπένινγκ

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 22/05 στις 21:00

«Ο Κύριος Κλάιν» (1976) σκηνοθεσία Τζόζεφ Λόουζι

Δραματική – Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής του Παρισιού, ο Robert Klein, ένας Αλσατός έμπορος που εκμεταλλεύεται την «στιγμή» και αγοράζει έργα τέχνης σε χαμηλή τιμή, βρίσκει σταλμένη στο όνομά του την εφημερίδα «Τα εβραϊκά νέα», που διανέμεται μόνο σε συνδρομητές.

Σύντομα θα ανακαλύψει ότι κάποιος Εβραίος χρησιμοποιεί το όνομά του και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη που θα τον οδηγήσουν σε αυτόν τον άγνωστο.

Τότε θα αρχίσει να ζει όλο και πιο έντονα έναν τρομακτικό, καφκικό εφιάλτη απ’ τον οποίο προσπαθεί να βγει ζωντανός. Γιατί τα όρια πλέον μεταξύ πραγματικού και φανταστικού γίνονται όλο και πιο δυσδιάκριτα…

Παίζουν: Αλέν Ντελόν, Ζαν Μορό, Φρανσίν Μπερζέ, Ζυλιέτ Μπερτό, Σουζαν Φλον, Μάικλ Λονστέιλ, Μισέλ Ομόν

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 22/05 στις 23:00

«Όταν οι Ρόδες Χορεύουν» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δράμα, ελληνική, μιούζικαλ – Μια νέα κοπέλα ερωτεύεται ένα νεαρό που μαζί με την παρέα του ζουν “κοινοβιακά” και με τη ζωή τους αναστατώνουν τη γειτονιά. Ο αδελφός της κοπέλας το μαθαίνει και τσακώνεται με το φίλο της αδελφής του αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ότι είναι μάταιο να πηγαίνει κόντρα σ’ αυτή τη σχέση.

Παίζουν: Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Τόλης Βελονάκης, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Κώστας Μακέδος, Johnny Carry, Νόνη Γλυκού.

*Alpha, Τετάρτη 22/05 στις 00:15

«Ένας Αληθινός Φίλος» (2019) σκηνοθεσία Γκέιλ Μανκούσο

Δραματική Κομεντί – Ο Μπέιλι ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν, και τη γυναίκα του, Χάνα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την εγγονή του Ίθαν και της Χάνα, Σίτζεϊ.

Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της.

Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς.

Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Παίζουν: Μαρκ Χελγκενμπέργκερ, Μπέτι Γκίλπιν, Χένρι Λάου, Κάθριν Πρέσκοτ, Ντένις Κουέιντ, Ιαν Τσεν, Ντανιέλα Μπαρμπόσα, Τζεικ Μάνλεϊ, Τζον Γκαλέκι, Βικτόρια Σάντσεζ

*Open, Τετάρτη 22/05 στις 01:00

«Ξαφνικά… 30» (2004) σκηνοθεσία Γκάρι Γουίνικ

Κομεντί Ρομαντική – Η 13χρονηΤζένα Ρινκ, μέσα σε μια νύχτα και μέσω μιας μαγικής ευχής, θα γίνει μια επιτυχημένη και γοητευτική γυναίκα 30 χρονών! Ξαφνικά, αποκτά όλα αυτά που πάντοτε επιθυμούσε αλλά χάνει τον καλύτερό της φίλο, Ματ. Τώρα, αυτή η ώριμη γυναίκα πρέπει να επινοήσει τη δική της μαγεία, για να βοηθήσει το «κοριτσάκι» που κρύβεται μέσα της να βρει την αληθινή αγάπη που άφησε πίσω της.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Μαρκ Ραφάλο, ‘Αντι Σέρκις, Τζούντι Γκριρ, Κάθι Μπέικερ, Σαμ Μπολ, Κρίστα άλεν, Κίρστεν Γουόρεν, Σούζαν Έγκαν

*Mega, Τετάρτη 22/05 στις 01:30

«Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου» (2016) σκηνοθεσία Σ. Κρεγκ Ζάλερ

Αστυνομική Δράσης – Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο.

Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Βινς Βον, Ντον Τζόνσον, Λόρι Χόλντεν, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Τόρι Κιτλς, Τατιάνα Τζόουνς, Ούντο Κίερ

*Star, Τετάρτη 22/05 στις 02:00

«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.

*Alpha, Τετάρτη 22/05 στις 02:15