7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα. 

«Η Κρεββατομουρμούρα » (1971) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο δικηγόρος Σάββας Τσιβικλής (Γιάννης Γκιωνάκης) δέχεται ένα δώρο από μια παλιά του φιλενάδα, την Κική Πεταχτίδου, η οποία μόλις επέστρεψε από το Κονγκό.

Το δώρο είναι δύο μικρά ξύλινα λιοντάρια τα οποία, για να μην τα βρει η γυναίκα του η Κούλα (Μάρω Κοντού) και τον τρελάνει στην κρεβατομουρμούρα, τα χαρίζει σε έναν γνωστό του νεαρό.

Σε λίγο όμως έρχεται η γυναίκα του και του χαρίζει τα λιονταράκια που ο ίδιος είχε χαρίσει προηγουμένως στο νεαρό.

Ο Σάββας πάει να τρελαθεί και αρχίζουν οι καβγάδες και οι ζήλιες, τις οποίες υποθάλπει ο εργένης Μένιος, με το να αναφωνεί συνεχώς «τι καλά κάνω εγώ και δεν παντρεύομαι!»

Φυσικά, στο τέλος ξεκαθαρίζουν τα πάντα, μιας και η Κούλα από την αρχή είχε πει ότι τα λιονταράκια ήταν δώρο μιας παλιάς συμμαθήτριάς της, της κυρίας Κοντογιώργου, και εκείνα που ο Σάββας χάρισε στο νεαρό, αν και ακριβώς όμοια, ήταν άλλα.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Μάρω Κοντού, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Τσαγανέας

*Open, Πέμπτη 23/05, στις 20:45

«Straight story» (2006) σκηνοθεσία Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη

Ελληνική Ταινία Κομεντί – O Γιάννης και η Σοφία είναι δύο νέοι που έχουν την ατυχία να ερωτευτεί ο ένας τον άλλον! Οι γονείς τους παθαίνουν πολλαπλά εγκεφαλικά στο άκουσμα αυτής της σχέσης, οι γείτονες αλλάζουν πεζοδρόμιο, οι «μεγαλύτεροι» απαιτούν το κλείσιμο των μπαρ όπου συχνάζουν και όλη η κοινωνία θέλει να ξεφορτωθεί αυτούς και τους ομοίους τους.

Γιατί όμως αυτή η σχέση αντιμετωπίζεται σαν έγκλημα; Ποιο είναι το κουσούρι της;

Ότι είναι στρέιτ! Ο Γιάννης και η Σοφία είχαν την κακή τύχη να γεννηθούν σ’ έναν κόσμο, όπου το φυσιολογικό είναι να ερωτεύονται, να παντρεύονται και να κάνουν οικογένειες μόνο άτομα του ίδιου φύλου, και όποιος ισχυριστεί ότι τα ετερώνυμα έλκονται, μπαίνει σε μαύρη λίστα!

Σε έναν κόσμο που σχεδόν όλοι είναι γκέι και οι οικογένειες αποτελούνται μόνο από μπαμπάδες ή από μαμάδες, θα ξεκινήσουν πολλά ευτράπελα με σκοπό τον χωρισμό αυτής της «απαράδεκτης», για την κοινωνία, σχέσης δύο ανθρώπων διαφορετικού φύλου.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άνθιμος Ανανιάδης, Καννελίνα Μενούτη, Μένη Κωνσταντινίδου, Αλέκος Συσσοβίτης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θοδωρής Αθερίδης.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 23/05, στις 21:00

«Πίσω από τις θημωνιές» (2022) σκηνοθεσία Ασημίνα Προέδρου

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής.
Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα σ’ αυτό το καταπιεστικό περιβάλλον.
Ένα τραγικό γεγονός θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεων του.

Παίζουν: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πασχάλης Τσαρούχας

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 23/05, στις 22:30

«Οικογενειακός Φίλος» (2016) σκηνοθεσία Φιλίπ Λιορέ

Δραματική – «Μερικές φορές για να πας μπροστά, πρέπει να κοιτάξεις πίσω»

Ο Ματιέ είναι 33 ετών αλλά ποτέ δεν γνώρισε τον πατέρα του. Η μητέρα του – που δεν ζει πια – πάντα του έλεγε ότι ήταν αποτέλεσμα μιας τυχαίας συνάντησης.

Μια μέρα ο Ματιέ δέχεται ένα τηλεφώνημα, που τον ενημερώνει ότι ο πατέρας του ήταν Καναδός και ότι μόλις είχε πεθάνει. Επίσης, μαθαίνει ότι έχει δύο εξ αγχιστείας αδερφούς και αποφασίζει να πάει στην κηδεία για να τους γνωρίσει.

Φτάνοντας όμως στον Καναδά συνειδητοποιεί ότι κανείς δεν γνωρίζει την ύπαρξή του.

Είναι μόνος, σε αφιλόξενο περιβάλλον…

Παίζουν: Πιερ Ντελαντονσάμπς, Γκάμπριελ Αρκάν, Κάθριν Ντε Λιν, Μαρί-Τερέζ Φορτέν, Πιερ-Ιβς Κάρδιναλ, Πάτρικ Χαιβόν

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 23/05, στις 23:00

«Kursk: Η Τελευταία Αποστολή» (2018) σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ

Δραματική – Η ταινία είναι εμπνευσμένη από την αξέχαστη αληθινή ιστορία του K-141 KURSK, ενός ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου, που βυθίστηκε στη θάλασσα του Μπάρεντς, τον Αύγουστο του 2000.

Μια απλή ναυτική άσκηση, που, όμως, είχε τραγική κατάληξη, με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται για πέντε μέρες τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσεις, προτού τελικά συμφωνήσει να δεχθεί τη συνδρομή της βρετανικής και της νορβηγικής κυβέρνησης…

Παίζουν: Ματίας Σχούναρτς, Λέα Σεϊντού, Κόλιν Φερθ, Πίτερ Σιμόνιτσεκ, Όγκουστ Ντιελ, Μαξ Βον Σαιντου, Μάγκνους Μίλαγκ, Κρις Πασκάλ, Τομ Χαντσον, Περνίλα Όγκυστ, Πιτ Μπουκόφσκι, Αρτεμι Σπιριντονοφ

*Star, Πέμπτη 23/05, στις 23:50

«Γλυκιά Ήβη» (1992) σκηνοθεσία Κατ Σία

Μυστηρίου Τρόμου – Η Κoύπερ, o Ντάριλ και η Τζόρτζι, είvαι τα τρία μέλη μιας εύπoρης oικoγέvειας πoυ ζoυv μαζί, αλλά απoξεvωμέvα. Όταv η σαγηvευτική Ήβη μπαίvει στη ζωή τoυς, γίvεται φίλη και έμπιστή τoυς, καθώς τoυς πρoσφέρει τη ζεστασιά, πoυ τόσo είχαv αvάγκη.

Σύvτoμα, η Ήβη καταφέρvει vα γoητεύσει τov αρχηγό της oικoγέvειας, o oπoίoς τηv ερωτεύεται παράφoρα, χωρίς vα γvωρίζει ότι πρόκειται στηv πραγματικότητα για μια σαταvική γυvαίκα.

Τo μόvo πoυ έχει στo μυαλό της η Ηβη είvαι τελικά η πρoδoσία, η εκδίκηση και τo έγκλημα

Παίζουν: Ντρoυ Μπάριμoρ, Τoμ Σκέριτ, Σάρα Γκίλμπερτ, Τσέριλ Λαvτ, Λεονάρντο ντι Κάπριο, Τζιν Σάκατα, Τάιμ Γουίντερς, Τόνι Ερβολίνα

*Star, Πέμπτη 23/05, στις 02:30

«Οι Μεγάλοι» (2010) σκηνοθεσία Ντένις Ντάγκαν

Κωμωδία – Τριάντα ολόκληρα χρόνια μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο, πέντε καλοί φίλοι, άλλοι παντρεμένοι πια, μαζί με τις γυναίκες τους και άλλοι ανύπαντροι ξανασυναντιούνται για να περάσουν μαζί το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου και να αποδείξουν ότι παραμένουν για πάντα αμετανόητοι έφηβοι.

Παίζουν: Ανταμ Σάντλερ, Σάλμα Χάγιεκ, Κρις Ροκ, Ρομπ Σνάιντερ, Ντέιβιντ Σπέιντ, Κέβιν Τζέιμς

*Mega, Πέμπτη 23/05, στις 02:30