13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Από που πάνε για τη χαβούζα» (1978) σκηνοθεσία Θεόδωρου Μαραγκού

Ο Θανάσης, ο ήρωας της ταινίας, με κόπους και βάσανα προσπαθεί να σπουδάσει την αδελφή του γιατρό. Όταν το επιτυγχάνει πιστεύει ότι τα προβλήματά του τελείωσαν.Αλλά δυστυχώς τα πράγματα στην πατρίδα μας δεν ακολουθούν το σωστό τρόπο.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Άννα Μαντζουράνη, Άννα Βαγενά,Τάκης Μηλιάδης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Γιώργος Κοτανίδης, Αλέκος Λειβαδίτης, Νίκος Τσαχιρίδης

*Open, Παρασκευή 24/05, στις 20:45

«Πειρατές!» (2012) σκηνοθεσία Πίτερ Λορντ

Κινούμενα Σχέδια – Ο Πειρατής Καπετάνιος λαμβάνει μέρος για ακόμη μια φορά στο διαγωνισμό “Πειρατής της Χρονιάς”, στον οποίο πάντα επισκιάζεται από άλλους, πιο εντυπωσιακούς και επιτυχημένους, πειρατές. Αποφασισμένος να συγκεντρώσει τα περισσότερα λάφυρα, λεηλατεί ανεπιτυχώς διάφορα πλοία, μέχρι που συναντά το Beagle, το εξερευνητικό σκάφος του Κάρολου Δαρβίνου. Ο Δαρβίνος αναγνωρίζει τον παπαγάλο του πληρώματος ως το τελευταίο ζωντανό ντόντο. Τότε, προτείνει στον Καπετάνιο να το παρουσιάσουν σε έναν επιστημονικό διαγωνισμό, υποσχόμενος την ευκαιρία να κερδίσουν αμέτρητα πλούτη. Όταν εμπλέκεται η Βασίλισσα, που μισεί τους πειρατές, τότε η πραγματική περιπέτεια ξεκινά!

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 24/05, στις 21:15

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο Κοντός» (1961) σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Βασίλης Αυλωνίτης, η Γεωργία Βασιλειάδου και ο Νίκος Ρίζος είναι ο Κλέαρχος (πεθερός), η Μαρίνα (πεθερά) και ο κοντός γαμπρός, που συνέχεια βρίσκεται μπλεγμένος για να καλύψει τις ερωτικές ατασθαλίες του πεθερού του.

Η Μαρίνα τον θεωρεί ερωτύλο και μπερμπάντη, για αυτό όταν εκείνος αποφασίζει -μετά από προτροπή του πεθερού του- να πάει διακοπές στα Καμένα Βούρλα για το χέρι του, στέλνει μαζί του τον πεθερό του, να τον παρακολουθεί.

Ο Κλέαρχος όμως πηγαίνει εκεί μαζί με την ζωντοχήρα γειτόνισσα Ηρώ, που την πολιορκεί από καιρό….

Οι μέρες στα Καμένα Βούρλα περνάνε ειδυλλιακά για τον Κλέαρχο, τον κοντό και τα κορίτσια που συνοδεύουν, μέχρι τη στιγμή που καταφθάνει η Μαρίνα με την κόρη της….

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Ρίζος, Έλσα Ρίζου, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Άγγελος Μαυρόπουλος, Γιάννης Βογιατζής.

*Ant1, Παρασκευή 24/05, στις 22:00

«Αιγαίο SOS» (2018) σκηνοθεσία Πιέρρος Ανδρακάκος

Κωμωδία – Καλοκαίρι 2018. Οι σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας βρίσκονται σε οριακό σημείο. Ένας μεγάλος σεισμός φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία. Ελληνες ΟΥΚΑΔΕΣ και Τούρκοι ορμούν στο νησί και το διεκδικούν αλλά ένα ρήγμα στο έδαφος χωρίζει το νησί δημιουργώντας ένα φυσικό σύνορο και ο καθένας βάζει σε μια πλευρά τη σημαία της χώρας του.

Όλοι αναμένουν εντολές για τα επόμενα βήματα, αλλά εν μέσω τουριστικής περιόδου οι πολιτικές ηγεσίες διστάζουν και καθυστερούν. Σιγά-σιγά δημιουργείται στο νησί μια κοινότητα από ετερόκλητους ανθρώπους, που εκπροσωπούν διαφορετικά πρότυπα της ελληνικής πραγματικότητας, που καλούνται να επιβιώσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Μέσα από τη συνεχή απειλή πολέμου, την αφόρητη ζέστη και την αναμονή, αλλά και τις συγκρούσεις αυτής της αναγκαστικής συγκατοίκησης, δημιουργούνται διάφορα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.

Με αφορμή τον έρωτα ενός Έλληνα και μιας Τουρκάλας γεωλόγου, είναι έτοιμες οι δυο πλευρές να τραβήξουν τη σκανδάλη και να αιματοκυλιστεί το νησί, αλλά “ο από μηχανής εγκέλαδος” με ένα μεγάλο σεισμό βουλιάζει το νησί και βρίσκονται όλοι στη θάλασσα σαν ναυαγοί, να επιπλέουν στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο… Μια σουρεαλιστική αριστοφανική στρατιωτική κωμωδία με φόντο τις περιπέτειες Ελλήνων και Τούρκων σε μια βραχονησίδα του Αιγαίου.

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπίμπης, Nina Senicar, Νίκος Μίχας, Κωνσταντίνος Γεωργαλής, Σοφία Παυλίδου, Jerome Kaluta, Δήμητρα Κολλά, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιάννης Ζωγράφος, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος.

*Alpha, Παρασκευή 24/05, στις 22:00

«San Andreas: Επικίνδυνο Ρήγμα» (2015) σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Περιπέτεια – Μετά την ενεργοποίηση του θανάσιμου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα και τον σεισμό 9 ρίχτερ, που προκάλεσε στην Καλιφόρνια, ένας διασώστης πιλότος ελικοπτέρου και η εν διαστάσει σύζυγος του αποφασίζουν να συνταξιδέψουν από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο, για να σώσουν τη μοναχοκόρη τους. Αλλά το επικίνδυνο ταξίδι τους προς τα βόρεια είναι μόνο η αρχή. Τη στιγμή που  πιστεύουν πως τα χειρότερα πέρασαν, θα συνειδητοποιήσουν πως τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Κάρλα Γκουτζίνο, Αλεξάντρα Νταντάριο, Άρτσι Παντζάμπι, Πολ Τζιαμάτι, Χιούγκο Τζονστόουν-Μπερτ, Κάιλι Μινόγκ.

*Star, Παρασκευή 24/05, στις 22:15

«Λα Μπάμπα» (1987) σκηνοθεσία Λουίς Βαλντέζ

Δραματική – Η ιστορία του 17χρονου Ρίτσι Βάλενς, του μεξικανοαμερικανού αγρότη, του οποίου το πάθος για την μουσική τον μετέτρεψε στον εμπνευσμένο δημιουργό των πιο απίθανων μουσικών επιτυχιών με το αστέρι του να λάμπει στο στερέωμα της ροκ εν ρολ στη δεκαετία του 1950. Η παθολογική αγάπη του για την κοπέλα του Ντόνα, ο αδιάκοπες αντιπαραθέσεις με τον ετεροθαλή αδελφό του Μπομπ, όπως επίσης και οι τρομακτικές προαισθήσεις του για τον ίδιο του τον θάνατο, παρουσιάζονται αριστοτεχνικά, μέχρι την στιγμή που το λαμπρό άστρο του Βάλενς έδυσε μ’ ένα… τραγικό τέλος.

Παίζουν Λου Ντάιαμοντ Φίλιπς, Εσάι Μοράλες, Ροζάνα Ντε Σότο, Ελίζαμπεθ Πίνα, Ντάνιελ φον Ζέρνεκ, Τζο Παντολιάνο.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 24/05, στις 22:45

«Ο Σιδηρούς Σταυρός» (1997) σκηνοθεσία Σαμ Πέκινπα

Περιπέτεια Πολεμική – 1943. Ο γερμανικός στρατός, κατεστραμμένος και αποθαρρυμένος, υποχωρεί βιαστικά από το ρωσικό μέτωπο.

Μέσα σε όλη αυτή την τρέλα, η σύγκρουση κορυφώνεται ανάμεσα στον αριστοκράτη αλλά τελικά μικρόψυχο λοχαγό Στράνσκι και τον θαρραλέο δεκανέα Στάινερ.

Ο Στράνσκι είναι ο μόνος άνθρωπος που πιστεύει ότι το Τρίτο Ράιχ εξακολουθεί να είναι κατά πολύ ανώτερο από τον ρωσικό στρατό- ωστόσο μέσα στην πομπώδη προσωπικότητά του κρύβεται ένας δειλός που τρέμει και λαχταρά τον Σιδηρούν Σταυρό για να μπορέσει να επιστρέψει στο Βερολίνο ως ήρωας.

Ο Στάινερ, από την άλλη πλευρά, είναι κυνικός, προκλητικά αντικομφορμιστής και ενδιαφέρεται περισσότερο για την ασφάλεια των ανδρών του παρά για την ορδή των στρατιωτικών παρασήμων που του προσφέρουν οι ανώτεροί του.

Η “έλλειψη σεβασμού” του Στάινερ έχει ως αποτέλεσμα την αυξανόμενη εχθρότητα μεταξύ των δύο

Παίζουν: Τζέιμς Κόμπερν, Τζέιμς Μέισον, Μαξιμίλιαν Σελ, Σέντα Μπέργκερ, Ντέιβιντ Γουόρνερ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 24/05, στις 23:00

«Top Gun» (1986) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Πητ “Μάβερικ” Μίτσελ (Τομ Κρουζ) είναι ένας ατρόμητος, παράτολμος πιλότος που χρησιμοποιεί το ένστικτό του και είναι πάντα πρόθυμος να παραβεί όλους τους κανόνες.

Όταν του δίνεται η ευκαιρία να φοιτήσει μαζί με τον αξιωματικό αναχαίτισης ραντάρ Νικ “Γκους” Μπράντσο (Άντονι Έντουαρντς), στη σχολή επίλεκτων πιλότων του Πολεμικού Ναυτικού στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, ο Μάβερικ πηγαίνει αποφασισμένος να κερδίσει τον τίτλο του καλύτερου απόφοιτου στην τάξη του.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κέλι Μακ Γκίλις, Βαλ Κίλμερ, Τιμ Ρόμπινς, Άντονι Έντουαρντς, Τομ Σέριτ,Μεγκ Ράιαν, Μάικλ Αιρονσάιντ.

*Alpha, Παρασκευή 24/05, στις 00:00

«Η κα Ντάουτφαϊρ» (1993) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους 

Οικογενειακή κωμωδία – Ο Ντάνιελ Χίλαρντ (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένας κωμικός ηθοποιός με αυθόρμητο χαρακτήρα αναγκάζεται να μετακομίσει σε νέα οικία και να βρει σταθερή εργασία, αφού η σύζυγος του Μιράντα (Σάλι Φιλντ) κάνει αίτηση διαζυγίου.

Αποκαρδιωμένος από το γεγονός πως θα πρέπει να βλέπει τα τρία του παιδιά κάθε Σαββατοκύριακο, ο Ντάνιελ αποφασίζει να μεταμφιεστεί σε οικιακή βοηθό και να εργαστεί για τη Μιράντα. Με τη βοήθεια του αδελφού του, αλλάζει την όψη του προσώπου τοποθετώντας προσθετικά από καουτσούκ, ενώ το ταλέντο του στην υποκριτική τον βοηθά να υιοθετήσει προσωπικότητα ηλικιωμένης, Αγγλίδας γκουβερνάντας.

Αφού καταφέρνει να προσληφθεί, κρατά μυστική την ταυτότητα του από τα παιδιά του και προσπαθεί με διάφορα τεχνάσματα να παραγκωνίσει τον νέο σύντροφο της Μιράντα.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σάλι Φιλντ, Λίσα Τζέικουμπ, Μάθιου Λόρενς, Μάρα Γουίλσον, Πιρς Μπρόσναν, Χάρβεϊ Φίρστιν

*Ant1, Παρασκευή 24/05, στις 00:15

«Ο Τελευταίος Επιζών» (1996) σκηνοθεσία Γουόλτερ Χιλ

Περιπέτεια – Την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, ο Τζον Σμιθ, ένας ασυνείδητος και κυνικός γκάγκστερ, καταφθάνει στο Τζέρικο, ένα μικρό χωριό του Τέξας, που έχει μετατραπεί σε «πεδίο μάχης» μεταξύ δύο συμμοριών, καθώς αγωνίζονται να αποκτήσουν τον έλεγχο της παράνομης διακίνησης οινοπνευματωδών ποτών.

Ο σερίφης Εντ Γκαλτ, ανίσχυρος να επιβάλει την τάξη, κρατά ήπια στάση,προσπαθώντας να διατηρεί τις ισορροπίες ανάμεσα στις δύο συμμορίες.

Ο Στρότζι είναι επικεφαλής των ιταλοαμερικανών και αντίπαλός του είναι ο Ντόιλ, αφεντικό της ιρλανδικής συμμορίας.

Ο Τζον Σμιθ συλλαμβάνει ένα παμπόνηρο σχέδιο: σκοπεύει να προσφέρει πρώτα τις υπηρεσίες του στον Στρότζι, μετά να αλλάξει στρατόπεδο και να βοηθήσει τον Ντόιλ και τέλος να στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου ενώ τελικά αυτός θα αποκομίσει όλα τα κέρδη από τις «δουλειές»…

Στη σύγχρονη εποχή, ο Λούις γνωρίζεται με τον Ντάνιελ Μαλόι, έναν νεαρό ρεπόρτερ και αποφασίζει να του αποκαλύψει το χρονικό της πολυτάραχης και τόσο διαφορετικής ζωής του…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις Κρίστοφερ Γουόκεν Μπρους Ντερν Καρίνα Λόμπαρντ

*Star, Παρασκευή 24/05, στις 00:45

«Snake Eyes» (1998) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Περιπέτεια – Ο Ρικ Σαντόρο είναι ένας αστυνομικός στο Ατλάντικ Σίτυ, που η ζωή του αλλάζει όταν βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας, μαζί με ένα ολόκληρο γήπεδο θεατών, μιας αιφνίδιας πολιτικής δολοφονίας. Καθώς το αστυνομικό καθήκον τον καλεί να αναλάβει δράση, αποφασίζει να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μια σειρά εντατικών ανακρίσεων ξεκινά, σύντομα όμως διαπιστώνει ότι κάθε μικρό βήμα που καταφέρνει τον οδηγεί σε ένα όλο και πιο μεγάλο παζλ μυστηρίου, συνομωσίας και διαφθοράς. Όταν, όμως καταλάβει ότι έχει ανοίξει την πόρτα μιας πλεκτάνης που δεν έχει προηγούμενο, η ζωή του θα έχει ήδη μπει σε θανάσιμο κίνδυνο…

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Γκάρι Σινίζ, Κάρλα Γκουτζίνο, Τζον Χερντ, Σταν Σόου.

*Alpha, Παρασκευή 24/05, στις 02:00

«Η Γαλάζια Λίμνη» (1980) σκηνοθεσία Ράνταλ Κλάιζερ

Αισθηματική – Δύο μικρά παιδιά και ο μάγειρας του πλοίου επιβιώνουν μετά από ένα ναυάγιο και βρίσκουν καταφύγιο σ’ ένα τροπικό νησί. Ωστόσο, πολύ σύντομα ο μάγειρας πεθαίνει και τα δύο παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, απομένουν μόνα τους. Οι μέρες γίνονται χρόνια και η ‘Εμελιν με τον Ρίτσαρντ γίνονται ένα με τα υπόλοιπα εξωτικά πλάσματα που κατοικούν στο παραδεισένιο αυτό νησί. Παίζουν μαζί, αντιμετωπίζουν τις σωματικές και συναισθηματικές αλλαγές της ενηλικίωσης, ανακαλύπτουν την αληθινή αγάπη και τις χαρές του να γίνεσαι γονέας.

Παίζουν: Μπρουκ Σιλντς, Κρίστοφερ ‘Ατκινς, Λίο Μακ Κερν, Γουίλιαμ Ντάνιελς, ‘Ελβα Τζόζεφσον, Γκλεν Κόχαν, ‘Αλαν Χόπγκουντ.

*Mega, Παρασκευή 24/05, στις 02:30

«Πλανητάριο» (2016) σε σκηνοθεσία Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι

Δράμα – Παρίσι, τέλη της δεκαετίας του ’30. Η Κέιτ και η Λόρα Μπάρλοου, δύο αδερφές και μέντιουμ, ολοκληρώνουν την περιοδεία τους. Γοητευμένος από το χάρισμα τους, ένας πανίσχυρος Γάλλος παραγωγός, ο Αντρέ Κορμπέν, τις προσλαμβάνει για μια πολύ φιλόδοξη ταινία. Στη δίνη του κινηματογράφου, των πειραμάτων και των συναισθημάτων, η νέα αυτή οικογένεια δε μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σύντομα στην Ευρώπη.

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Λίλι-Ρόουζ Ντεπ, Εμμανουέλ Σάλιντζερ

*Skai, Παρασκευή 24/05, στις 02:30