4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα.

«Η Μέρα της Μαρμότας» (1993) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία Ρομαντική – Η ιστορία ακολουθεί τον Φιλ Κόνορς, έναν αλαζονικό, κυνικό, μισάνθρωπο, μετεωρολόγο της τηλεόρασης, ο οποίος κατά τη διάρκεια ενός ρεπορτάζ στο Πανξατόνι της Πενσυλβάνια στην ετήσια Μέρα της Μαρμότας, βρίσκεται παγιδευμένος στο χρόνο και αναγκάζεται να ζει την ίδια μέρα ξανά και ξανά.

Την 1η Φεβρουαρίου ο Φιλ και το συνεργείο της τηλεόρασης που εργάζεται μαζί με την παραγωγό του Ρίτα Χάνσον, φτάνουν στο Πανξατόνι της Πενσυλβάνια για να καλύψουν το ρεπορτάζ του μετεωρολογικού εθίμου, που αποκαλούν: Η Μέρα της Μαρμότας.

Στις 2 Φεβρουαρίου, ένας εντελώς αδιάφορος Φιλ κάνει το ρεπορτάζ και το βράδυ παίρνουν το δρόμο της επιστροφής, αλλά μια χιονοθύελλα τους αναγκάζει να επιστρέψουν και να διανυκτερεύσουν στο Πανξατόνι.

Όταν η 3η Φεβρουαρίου ξημερώνει ο Φιλ διαπιστώνει ότι ξαναζεί την 2η Φεβρουαρίου, ξανά και ξανά και ξανά.

Τίποτε δεν αλλάζει την αέναη επανάληψη- ούτε καν οι συνεχόμενες αυτοκτονίες του – αφού την επόμενη μέρα ξυπνά ζωντανός και ξαναζεί την 2η Φεβρουαρίου ξανά και ξανά και ξανά…

Παίζουν: Άντι Μακ Ντάουελ, Μπιλ Μάρεϊ, Κρις Έλιοτ, Στίβεν Τομπολόφσκι, Μπράιαν Ντόιλ-Μάρεϊ, Ρικ Ντυκομέν, Γουίλι Γκάρσον, Χάρολντ Ράμις, Μάικλ Σάνον, Ρόμπιν Ντιουκ, Μαρίτα Γκέρατι, Κεν Χάντσον Κάμπελ, Μέισον Γκέιμπλ, Άντζελα Πάτον, Ρικ Όβερτον

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 27/05, στις 21:00

«Στα ‘Oρια του Αύριο» (2014) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Δράσης, περιπέτεια – Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του.

Παίζουν:  Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπρένταν Γκλίσον, Μπιλ Πάξτον, Τζόνας Αρμστρογκ, Τόνι Γουέι, Σαρλότ Ράιλι, Λάρα Πουλβερ, Μαντλέιν Μαντοκ, Κικ Γκάρι, Σεμπάστιαν Μπλαντ, Μπεθ Γκονταρντ

*Open, Δευτέρα 27/05, στις 21:45

«Ο Απίστευτος Μπαρτ Γουόντερστοουν» (2013) σκηνοθεσία Ντον Σκαρντίνο

Κωμωδία – Το εκπληκτικό δίδυμο, Μπαρτ Γουόντερστόουν και Άντον Μάρβελτον, έχουν ένα σόου στο Λας Βέγκας που τους έκανε αρκετά διάσημους. Αλλά το βασικό συστατικό στο οποίο στηρίζεται το σόου τους – η φιλία τους – δυστυχώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Ο ένας μισεί τον άλλον. Ο Άντον θέλει να αλλάξει λίγο την παράσταση αφού εδώ και καιρό είναι η ίδια, αλλά ο Μπαρτ είναι αμετανόητος. Ο εγωισμός του Μπαρτ θα καταστρέψει τη φιλία τους και θα ρίξει την καριέρα τους στα …πατώματα.

Η μόνη σωτηρία είναι να παραμερίσει τον εγωισμό του ο Μπαρτ και αυτό θα γίνει μόνο όταν θυμηθεί το λόγο για τον οποίο αγάπησε τη μαγεία. Δυστυχώς όμως, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, αφού ένας μάγος του δρόμου, ονόματι Στιβ Γκρέι, θα κάνει ακραία τρικ, έτσι ώστε να φτάσει στην κορυφή και να εκθρονίσει τους ανταγωνιστές του.

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Στιβ Μπουσέμι, Μέισον κουκ, Τζιμ Κάρεϊ

*Star, Δευτέρα 27/05, στις 02:30

«Συλλέκτης οστών» (1999) σκηνοθεσία Φίλιπ Νόις

Δραματική Μυστηρίου Περιπέτεια – Ένας δολοφόνος κυκλοφορεί ελεύθερος στους δρόμους του Μανχάταν. Τα ανατριχιαστικά ίχνη που αφήνει σε κάθε τόπο του εγκλήματος μοιάζουν να έχουν κρυφή σημασία και δεν διευκολύνουν τις έρευνες της αστυνομίας. Ποιος μπορεί άραγε να κατανοήσει τα μηνύματα που στέλνει ο δολοφόνος; Ποιος είναι αρκετά ικανός για να “παίξει” μαζί του; Ο Λίνκολν Ράιμ είναι ίσως ο καλύτερος αστυνομικός ντετέκτιβ της Νέας Υόρκης και ένας σπουδαίος εγκληματολόγος.

‘Ενας τραυματισμός, όμως, εν ώρα υπηρεσίας, τον αφήνει ανάπηρο -δεν μπορεί να κινήσει τα άκρα του – και έτσι χάνει σιγά σιγά τη θέληση για ζωή. Η Αμίλια Ντόναχι είναι μια ικανή νεαρή αστυνομικός, που οι ικανότητές της πέφτουν στην αντίληψη του Ράιμ και εντυπωσιασμένος από τη δουλειά της, πείθεται ότι πρέπει να συνεργαστούν, εάν θέλουν να προλάβουν το επόμενο χτύπημα του δολοφόνου. Καθώς οι έρευνες προχωρούν, ο Ράιμ και η Αμίλια συνειδητοποιούν πως ο δολοφόνος δρα με βάση ένα νοσηρό σχέδιο, που βρίσκεται μονάχα στο ξεκίνημά του. Ο χειρότερος εχθρός της Αμίλια είναι ο χρόνος, στην προσπάθειά της να σώσει τα επόμενα πιθανά θύματα. Κανείς, όμως, δεν υπολογίζει που ακριβώς μπορεί να οδηγεί η συλλογή οστών, με την οποία “παίζει” ο αδίστακτος δολοφόνος,

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Αντζελίνα Τζολί, Κουίν Λατίφα, Μάικλ Ρούκερ, Μάικ Μακ Γκλόουν, Λούις Γκάζμαν, Λίλαντ ‘Ορσερ.

*Mega, Δευτέρα 27/05, στις 02:30