7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Κρεββατομουρμούρα » (1971) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο δικηγόρος Σάββας Τσιβικλής (Γιάννης Γκιωνάκης) δέχεται ένα δώρο από μια παλιά του φιλενάδα, την Κική Πεταχτίδου, η οποία μόλις επέστρεψε από το Κονγκό.

Το δώρο είναι δύο μικρά ξύλινα λιοντάρια τα οποία, για να μην τα βρει η γυναίκα του η Κούλα (Μάρω Κοντού) και τον τρελάνει στην κρεβατομουρμούρα, τα χαρίζει σε έναν γνωστό του νεαρό.

Σε λίγο όμως έρχεται η γυναίκα του και του χαρίζει τα λιονταράκια που ο ίδιος είχε χαρίσει προηγουμένως στο νεαρό.

Ο Σάββας πάει να τρελαθεί και αρχίζουν οι καβγάδες και οι ζήλιες, τις οποίες υποθάλπει ο εργένης Μένιος, με το να αναφωνεί συνεχώς «τι καλά κάνω εγώ και δεν παντρεύομαι!»

Φυσικά, στο τέλος ξεκαθαρίζουν τα πάντα, μιας και η Κούλα από την αρχή είχε πει ότι τα λιονταράκια ήταν δώρο μιας παλιάς συμμαθήτριάς της, της κυρίας Κοντογιώργου, και εκείνα που ο Σάββας χάρισε στο νεαρό, αν και ακριβώς όμοια, ήταν άλλα.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Μάρω Κοντού, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Τσαγανέας

*Open, Τρίτη 28/05 στις 20:45

«Εκείνο το Καλοκαίρι» (1971) σκηνοθεσία Βασίλης Γεωργιάδης 

Ελληνική Ταινία Ένα ζευγάρι μετά από διετή χωρισμό, βρίσκεται στα πρόθυρα του διαζυγίου. Εκείνος (Λάκης Κομνηνός) έρχεται από το Λονδίνο, μετά από πρόσκληση της γυναίκας του (Έλενα Ναθαναήλ) και η συνάντηση αναζωπυρώνει τη φλόγα του έρωτά τους. Εκείνος είναι έτοιμος να ξαναρχίσει μια καινούργια ζωή μαζί της, αλλά εκείνη είναι καταδικασμένη να πεθάνει από μια ανίατη ασθένεια. Όσο διαρκεί το τελευταίο τους καλοκαίρι, θα του δοθεί χρόνος να συνειδητοποιήσει, ότι πρέπει να σταθεί στο πλευρό του παιδιού τους…

Παίζουν: Έλενα Ναθαναήλ, Λάκης Κομνηνός, Ρούλα Χριστοπούλου, Ανδρέας Φιλιππίδης, Βάσος Ανδρεόπουλος

*ΕΡΤ1, Τρίτη 28/05 στις 21:20

«Πόνος και Δόξα» (2019) σκηνοθεσία Πέδρο Αλμοδόβαρ

Δραματική – O Σαλβαντόρ Μάλιο (Αντόνιο Μπαντέρας) είναι ένας μεσήλικας σκηνοθέτης που έχει αφήσει στην άκρη την δουλειά του καθώς ταλαιπωρείται από χρόνιους πόνους και διάφορα σωματικά και ψυχικά προβλήματα.

Οι πόνοι αυτοί είναι το κυρίως κομμάτι της καθημερινότητάς του κάτι που τον εμποδίζει να συγκεντρωθεί στην δημιουργική παραγωγή έργου.

Ταυτόχρονα, ένα ινστιτούτο της πατρίδας του σχεδιάζει μία επανέκδοση παλαιότερης επιτυχημένης ταινίας του και ο Σαλβαντόρ λαμβάνει πρόσκληση για την επίσημη πρεμιέρα.

Το γεγονός αυτό θα πυροδοτήσει μνήμες καθώς συναντιέται με τον πρωταγωνιστή της ταινίας Αλμπέρτο (Ασιερ Ετσεαντια) και ο ίδιος καταδύεται σε θύμησες από τα ταπεινά παιδικά του χρόνια τα οποία έχει σηματοδοτήσει η μεγαλοπρεπής παρουσία της μητέρας του Γιασίντα (Πενέλοπε Κρουζ).

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Λεονάρντο Σμπαράλια

*ΕΡΤ3, Τρίτη 28/05 στις 23:00

«The Hangover part 2» (2011) σε σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Δύο χρόνια μετά τον Νταγκ και ο Στου αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, Λόρεν, μία όμορφη, ζάμπλουτη Ταϊλανδή. Ο πατέρας της νύφης δεν εγκρίνει τον γάμο αλλά παρόλαυτα δεν θέλει να χαλάσει το χατίρι της αγαπημένης του κόρης. Η πολυτελής τελετή στην εξωτική Ταϊλάνδη προϋποθέτει ωστόσο ένα bachelor party ανάλογο των περιστάσεων. Η γνωστή παλιοπαρέα, ο Φιλ, ο Άλαν και ο Νταγκ, ταξιδεύουν στην εξωτική Ταϋλάνδη για να παραστούν στον γάμο του φίλου τους. Οι… οδυνηρές μνήμες από το σχεδόν καταστροφικό bachelor party του Νταγκ στο Λας Βέγκας, είναι ακόμη νωπές και ο Στου είναι αποφασισμένος να μην το ρισκάρει. Έχει επιλέξει να κάνει ένα ασφαλές πάρτι πριν τον γάμο, με καφέ, γλυκάκια και καθόλου αλκοόλ!

Ωστόσο, τα πράγματα δεν πάνε όπως ακριβώς τα έχει σχεδιάσει. Δύο νύχτες πριν τη μεγάλη μέρα, σε ένα υπέροχο θέρετρο στην Ταϊλάνδη, ο Στου κάνει μια μικρή υποχώρηση και συμφωνεί να πιουν μια μπύρα ο καθένας. Τι θα μπορούσε να πάει στραβά; Όταν η παρέα ξυπνάει σε ένα κατεστραμμένο δωμάτιο ανάμεσα σε αγνώστους και με αγνοούμενο τον 16χρονο αδελφό της νύφης, ξέρουν πια πως όλα πήγαν, για άλλη μια φορά, εντελώς στραβά! Μετά την Μπανγκόκ, ό,τι είχε συμβεί στο Λας Βέγκας θα φαίνεται σαν εκδρομή στην Ντίσνεϊλαντ!

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα, Τζέφρι Τέιμπορ, Κεν Τζεν, Πολ Τζιαμάτι, Τζέιμι Τσανγκ, Μπράιαν Κάλεν, Μέισον Λι

*Star, Τρίτη 28/05 στις 23:40

«Ο Κατάσκοπός Μου» (2020) σκηνοθεσία Πίτερ Σιγκάλ

Δράσης Κωμωδία – «Ο Κατάσκοπός μου» είναι η ιστορία ενός σκληρού πράκτορα της CIA που βρίσκεται ξαφνικά στο έλεος ενός μικροκαμωμένου 9χρονου κοριτσιού, όταν η νέα του αποστολή είναι η επίβλεψη και προστασία της οικογένειά της.

Παίζουν: Ντέιβ Μπατίστα, Χλόη Κόλμαν, Παρίζα Φιτζ-Χένλι, Κρίστεν Σκααλ, Γκρεγκ Μπρυκ, Ντεβερέ Ρότζερς, Νοα Ντάλτον Ντάντυ, Ζαν Μισέλ Ναντό

*Open, Τρίτη 28/05 στις 00:45

«Η Συγκάλυψη» (2014) σκηνοθεσία Μάικλ Ρ. Ρόσκαμ

Δράσης – Ο Μπομπ Σαγκινόφσκι (Τομ Χάρντι) είναι ένας λιγομίλητος, ογκώδης και μοναχικός άντρας. Ακούει πολλά, λέει πολύ λιγότερα. Κοιτάζει τη δουλειά του και θέλει να κάνουν και οι άλλοι το ίδιο, χωρίς να τον ενοχλούν. Ζει μέσα στη νύχτα, αλλά είναι θρήσκος και φαίνεται ότι δεν έχει ξεπεράσει κάτι από το παρελθόν του. Δουλεύει μπάρμαν στο μαγαζί του ξαδέλφου του, του Μαρβ (Τζέιμς Γκαντολφίνι), ενός πρώην μικροαπατεώνα που έχει αφήσει τις αλητείες και βαδίζει σε έναν κάποιο ίσιο δρόμο.

Ο Μαρβ και το μαγαζί του ελέγχεται από τη μαφία διακινώντας μέσα απ αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως πάντα, μόνο που αυτή πια δεν είναι η ιταλική, αλλά η τσετσένικη. Μία ληστεία στο μπαρ που θα κλαπούν τα χρήματα της Μαφίας και ένα πληγωμένο κουτάβι θα βγάλουν τον Μπομπ στο προσκήνιο.. Όταν το μπαρ βρεθεί στο στόχαστρο της αστυνομίας, ο Μπομπ θα βρεθεί και ο ίδιος στο επίκεντρο των ερευνών, που αρχίζουν να φτάνουν πλέον στην ευρύτερη γειτονιά, την οικογένειά του, αλλά και πιο πίσω στο παρελθόν, με απρόσμενα ευρήματα.

Παίζουν: Τομ Χάρντι, Νούμι Ραπάς, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ματίας Σένερτς.

*Alpha, Τρίτη 28/05 στις 02:30

«Ολική Επαναφορά» (2012) σκηνοθεσία Λεν Γουάιζμαν

Περιπέτεια – Ο Ντάγκλας Κουέιντ (Κόλιν Φάρελ) ζει σε φουτουριστικό μέλλον. Μετά από έναν χημικό πόλεμο ο πλανήτης είναι πλέον κατεστραμμένος εκτός από δύο μόνο περιοχές: την Μ. Βρετανία, που θεωρείται το κέντρο της πολιτικής και οικονομικής δύναμης, και την Αυστραλία, ή «Αποικία», που είναι το «γκέτο», το μέρος της φθηνής εργατιάς.

Εκεί, ανάμεσα στα παραπήγματα, μία εταιρία ονείρων, η Recall, υπόσχεται να εμφυτεύσει κατασκευασμένες αναμνήσεις και παραστάσεις στο μυαλό σου, κάνοντας την εξαθλιωμένη πραγματικότητά σου λίγο πιο ανεκτή. Ο Κουέιντ, εργάτης και σύζυγος μίας πανέμορφης αστυνομικού (Κέιτ Μπεκινσέιλ), αποφασίζει να επισκεφτεί την εταιρία – με την ελπίδα να αντικαταστήσει τον ταραγμένο του ύπνο με όμορφα όνειρα. Μόνο που δεν γνωρίζει ότι … έτσι κι αλλιώς ζει με δανεικές, εμφυτευμένες μνήμες.

Σύντομα όμως θα ξυπνήσει στον εφιάλτη του, όπου τίποτα δεν είναι όπως νομίζει κι εκείνος θα πρέπει να ακολουθήσει το νήμα για να βρει ποιος πραγματικά ήταν. Στο φόντο της προσωπικής του ιστορίας και αλληλένδετα με αυτήν, ο κόσμος του βάλλεται από διεφθαρμένους εκατομμυριούχους πολιτικούς και μέλη της Αντίστασης («τρομοκράτες») που προσπαθούν να θυμήσουν σε κοιμισμένους πολίτες ότι η ζωή τους τους ανήκει.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Μπράιαν Κράνστον, Τζέσικα Μπίελ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Μποκίμ Γουντμπάιν.

*Mega, Τρίτη 28/05 στις 02:30