Αλλόφρων οδηγός καταδιώκει και εμβολίζει αυτοκίνητο με Βρετανούς τουρίστες στη Μαγιόρκα – [video]

Για περισσότερο από 1,5 χιλιόμετρο, οι Βρετανοί τουρίστες είδαν τον Χάρο με τα μάτια τους, σε αυτοκινητόδρομο κοντά στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα

Τις τρομακτικές στιγμές κατά τις οποίες ένας οδηγός σε κατάσταση αλλοφροσύνης καταδιώκει με το SUV του το αυτοκίνητο που οδηγούσαν Βρετανοί τουρίστες για περισσότερο από 1,5 χιλιόμετρο στο ισπανικό θέρετρο της Μαγιόρκα, κατέγραψαν κάμερες στην περιοχή.

Στις σκηνές που κατέγραψε η κάμερα ενός κινητού τηλεφώνου και το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κοντά στο αεροδρόμιο της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, οι Βρετανοί παραθεριστές προσπαθούν να αποφύγουν τον ντόπιο, ο οποίος τελικά τους εμβολίζει στην άκρη του δρόμου και δεν τους αφήνει να συνεχίσουν την πορεία τους.

Η κάλυψη από μια άλλη οπτική γωνία δείχνει ότι αυτοκίνητο των τουριστών να κάνει όπισθεν σε μονόδρομο για να αποφύγει την επίθεση, αλλά ο ντόπιος έβαλε όπισθεν για να τους προλάβει και να τους χτυπήσει, πριν βάλει το πόδι του στο γκάζι και εξαφανιστεί.

Υλικό από το εσωτερικό του οχήματος δείχνει μια τουρίστρια να κλαίει καθώς το λευκό SUV κατευθυνόταν με την όπισθεν προς το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν, ενώ προσπαθούσε να μάθει ποιος είναι ο αριθμός έκτακτης ανάγκης της Ισπανίας για να καλέσει την αστυνομία. Στη συνέχεια, ο δράστης φαίνεται να υψώνει θυμωμένος το μεσαίο δάχτυλο στους τουρίστες πριν απομακρυνθεί.

Το περιστατικό που σημειώθηκε στις 19 Απριλίου έρχεται εν μέσω αντιδράσεων κατά του αυξημένου τουρισμού στη Μαγιόρκα.

Οι οδηγοί των δύο οχημάτων, είχαν διαπληκτιστεί λίγα λεπτά πριν το περιστατικό στη βιομηχανική περιοχή Son Oms, σύμφωνα με ανακοίνωση της τοπικής αστυνομίας.

Δείτε το video:

Αντιδράσεις των ντόπιων για τον υπερ-τουρισμό και τον «αλκοολικό τουρισμό»

Στη Μαγιόρκα, αλλά και στην Ίμπιζα, αποφασίστηκε πρόσφατα η απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ. Τα συγκεκριμένα νησιά αποτελούν κύριους προορισμούς του «αλκοολικού τουρισμού», ο οποίος προκαλεί αγανάκτηση στους μόνιμους κατοίκους του νησιού – και όχι μόνο.

Σύμφωνα με το «Διάταγμα περί υπεύθυνου τουρισμού», όπως ονομάζεται επισήμως η νέα περιοριστική νομοθεσία, η κατανάλωση αλκοόλ στη συγκεκριμένη περιοχή και ορισμένες άλλες παραλίες του νησιού θα τιμωρείται πλέον με πρόστιμο μεταξύ 500 και 1.500 ευρώ.

Και ο υπερ-τουρισμός, όμως, προκαλεί αντιδράσεις στη Μαγιόρκα, ενώ παλαιότερα είχε συζητηθεί μάλιστα και η επιβολή πλαφόν στον αριθμό των επισκεπτών. Tο προηγούμενο Σάββατο στην Πάλμα, πρωτεύουσα του νησιού, χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν την αγανάκτησή τους για τον «υπερ-τουρισμό» που πλήττει τις Βαλεαρίδες. «Η Μαγιόρκα δεν πωλείται» ήταν το κεντρικό συνθημα της κινητοποίησης.

Όσον αφορά την απαγόρευση αλκοόλ πάντως, πολλοί γνώστες του νησιού αμφιβάλλουν αν μπορεί να υλοποιηθεί τόσο εύκολα…