9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Γλέντι, λεφτά κι αγάπη» (1955) σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Κωμωδία – Μπερδέματα τριών φτωχών νεαρών επαρχιωτών, οι οποίοι προσπαθούν να τα «κουτσοβολέψουν» στην πρωτεύουσα, σε μια εποχή μεγάλης μιζέριας, αλλά κι ελπίδας. Επικεφαλής της παρέας είναι ο Άγγελος, φοιτητής της νομικής, ο οποίος υποδέχεται τον πλούσιο θείο του Λαυρέντη, προερχόμενο από την Αμαλιάδα, με την κρυφή ελπίδα πως θα αλλάξει η τύχη του. Ο θείος, όμως, είναι πολύ άρρωστος κι ο γιατρός του συνιστά απόλυτη ηρεμία κι ανάπαυση. Η Γιουγιού, όμως, θεατρίνα και φιλενάδα του Άγγελου προτείνει το αντίθετο. Έτσι ο Άγγελος, μαζί με τους φουκαράδες συγχωριανούς του Δαμιανό και Σαράντη, αρχίζει να παρασύρει τον θείο σε γλέντια και στην κραιπάλη, με την ελπίδα πως κάποια στιγμή ο άρρωστος θα πεθάνει.

Παίζουν: Βασίλης Αυλωνίτης, Σμαρούλα Γιούλη, Σπεράντζα Βρανά

*Open, Τετάρτη 29/05 στις 20:45

«Justice League» (2017) σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Η ώρα της Justice League πλησιάζει. Ωθούμενος από την αποκατεστημένη πίστη του στην ανθρωπότητα και εμπνευσμένος από την ανιδιοτελή πράξη του Superman, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσει έναν ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό.

Μαζί, ο Batman και η Wonder Woman δρουν γρήγορα για να βρουν και να στρατολογήσουν μια ομάδα μετά-ανθρώπων που θα αντισταθούν σ’ αυτήν την καινούργια απειλή.

Αλλά, παρά τη δημιουργία αυτής της χωρίς προηγούμενο λεγεώνας ηρώων – Batman, Wonder Woman, Aquaman, The Flash και Cyborg – μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά για να σωθεί ο πλανήτης από μία επίθεση καταστροφικών διαστάσεων.

Παίζουν: Μπεν Αφλεκ, Γκαλ Γκαντότ, Τζέισον Μομόα, Χένρι Καβίλ, Εϊμι Ανταμς, Εζρα Μίλερ.

*Star, Τετάρτη 29/05 στις 21:00

«28 Ημέρες» (2000) σκηνοθεσία Μπέτι Τόμας

Κοινωνική κομεντί – Η Γκουέν Κάμινγκς είναι μια συγγραφέας στη Νέα Υόρκη. Ζει έντονη ζωή και είναι το «αγαπημένο κορίτσι» όλων. Μέχρι που στο γάμο της αδελφής της το σκάει μεθυσμένη με τη νοικιασμένη λιμουζίνα και με αυτόν τον τρόπο κερδίζει το εισιτήριό της για μια κλινική αποτοξίνωσης. Εκεί συναντά μια ποικιλία χαρακτήρων: τον κοινωνικό λειτουργό Κόρνελ και διάφορους εθισμένους όπως ο Έντι, o Γκέρχαρντ, o Όλιβερ και η Άντρεα. Η Γκουέν έχει να αντιμετωπίσει τους ιδιότυπους κανόνες και τις αρχές της κλινικής και όσο ξεπερνά την εξάρτησή της, τόσο αρχίζει να προσέχει τον Έντι ενώ μεταξύ τους αρχίζει να αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη συμπάθεια

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ντομινίκ Γουέστ, Βίγκο Μόρτενσεν, Στιβ Μπουσέμι, Ελίζαμπεθ Πέρκινς ,Άλαν Τούντικ, Αζούρα Σκάι

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 29/05 στις 21:00

«Η Πρόταση» (2009) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική κομεντί – Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να “επαναπατριστεί” στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια.

Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού. Όταν πίσω από την αδιαφορία και την περιφρόνηση κρύβεται ο έρωτας, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι μια μικρή αφορμή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Μπέτι Γουάιτ.

*Alpha, Τετάρτη 29/05 στις 22:45

«Τα Καλά Κορίτσια» (2018) σκηνοθεσία Las Niñas Bien

Δραματική ταινία – Δεκαετία του 1980. Η Σοφία ζει στην αριστοκρατική γειτονιά Λας Λόμας, όπου η ζωή είναι τέλεια και το μεγαλύτερο όνειρό της είναι να τραγουδήσει ο Χούλιο Ιγκλέσιας σε ένα από τα πάρτι της. Ωστόσο, η άνετη καθημερινότητά της μπορεί να αλλάξει απότομα, καθώς η μεξικανική οικονομία περνάει κρίση και σιγά σιγά αρχίζουν να εμφανίζονται ρωγμές στον τέλειο κόσμο της Σοφίας.

Παίζουν: Ilse Salas, Flavio Medina, Cassandra Ciangherotti

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 29/05 στις 23:00

«Ζευγάρια στα Βαθιά» (2009) σκηνοθεσία Πίτερ Μπίλινγκσλεϊ

Ένα νεαρό ζευγάρι αποφασίζει να πάει διακοπές σ’ ένα τροπικό νησί-θέρετρο σε μια προσπάθεια διάσωσης του γάμου του, προκειμένου να σταθμίσει τα υπέρ και τα κατά της σχέσης του και να δει αν τελικά μπορεί να αποφύγει το χωρισμό.

Επειδή όμως τα οικονομικά του ζευγαριού δεν του επιτρέπoυν να πάει στο θέρετρο μόνο του, προτείνει σε άλλα τρία φιλικά ζευγάρια να το ακολουθήσουν στον «παράδεισο» και να απολαύσουν μοναδικές διακοπές, την ίδια στιγμή που το ζευγάρι θα προσπαθεί να σώσει τη σχέση του, μέσα από «θεραπεία».

Φτάνοντας όμως στο νησί τα τρία φιλικά ζευγάρια συνειδητοποιούν πως αναπόφευκτα, αργά ή γρήγορα, αντί για σπα και θαλάσσιο σκι, θα πρέπει να συμμετάσχουν και τα ίδια στις θεραπευτικές συνεδρίες του θέρετρου, καθώς η συμμετοχή στις θεραπείες δεν είναι προαιρετική!

Παίζουν: Βινς Βον, Μαλίν Άκερμαν, Κεν Γιέονγκ, Κρίστεν Μπελ, Τζέισον Μπέιτμαν, Τζον Φάβρο, Κριστίν Ντέιβις, Ζαν Ρενό.

*Star, Τετάρτη 29/05 στις 23:30

«Επίλεκτος πράκτορας Stratton» (2017) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Στράτον, βρετανός μυστικός πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρτι, κατασκοπεύουν ένα σύμπλεγμα εργαστηρίων στο Ιράν ώστε να αναχαιτίσουν θανατηφόρα βιοχημικά όπλα.

Όταν η αποστολή τους αποτυγχάνει, ο Στράτον καλείται από την αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας MI6 και πληροφορείται πως ο Μπαρόφσκι, ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος, έχει αυτομολήσει. Θεωρούμενος ως νεκρός τα τελευταία 20 χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μπαρόφσκι σχεδιάζει να εκδικηθεί τους πρώην εργοδότες του, χρησιμοποιώντας κλεμμένα χημικά όπλα.

Πλέον, ο Στράτον και η ομάδα του πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, την εκπαίδευση αλλά και την εμπειρία τους, σε μια μάχη με το χρόνο, ώστε να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή…

Παίζουν: Ντομινίκ Κούπερ, Τάιλερ Χόετσλιν, Κόνι Νίλσεν, Τόμας Κρέτσμαν, Ντέρεκ Τζακόμπι, Τζέμα Τσαν.

*Alpha, Τετάρτη 29/05 στις 01:45

«Αντεκδίκηση» (2018) σκηνοθεσία Μπράιαν Μίλερ

Περιπέτεια – Ύστερα από την αιματηρή ληστεία μιας τράπεζας, που κόστισε τη ζωή ενός συναδέλφου του, ο διευθυντής της Τζέικομπ (Φρανκ Γκρίλο) συνεργάζεται με τον συνταξιούχο αστυνομικό γείτονά του Τζέιμς (Μπρους Γουίλις) για ν’ ανακαλύψει τον ένοχο.
Ενώ οι δύο άνδρες συνεργάζονται για να καταλάβουν την επόμενη κίνηση του αδίστακτου εγκληματία, εκείνος είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Όταν όμως ο ληστής απαγάγει τη γυναίκα και την κόρη του τραπεζίτη, τότε η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο.
Ο Τζέικομπ ξεκινά μια πορεία αιματοχυσίας σε μια εκρηκτική αντεπίθεση, που φέρνει και τους τρεις άντρες στα άκρα

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Φρανκ Γκρίλο, Τζόναθαν Σάετς, Ολίβια Κούλπο, Νάταλι Γιούρα, Τάιλερ Γιον Όλσον, Βας Στήβενς, Τζόφρεϊ Ρηβς, Κρίστοφερ Ρομπ Μπόουεν, Μάιλς Τζέφρι, Κεν Στρανκ

*Star, Τετάρτη 29/05 στις 02:00

«Sniper: Το Τέλος του Εκτελεστή» (2020) σκηνοθεσία Κάαρ Άντριους

Περιπέτεια Τρόμου – Ο Μπράντον Μπέκετ, ελεύθερος σκοπευτής στο στρατό, θεωρείται πρωταρχικός ύποπτος για τη δολοφονία ενός ξένου αξιωματούχου, παραμονή της υπογραφής μιας υψηλής σημασίας εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατηγορούμενος για ένα φόνο που δεν έκανε, ο Μπέκετ αντιλαμβάνεται ότι πιθανόν υπάρχει ένας σκοτεινός πράκτορας εντός της κυβέρνησης.

Έτσι, συνειδητοποιεί ότι το μοναδικό πρόσωπό που μπορεί να εμπιστευτεί και να συνεργαστεί είναι ο πατέρας του , ο θρυλικός ελεύθερος σκοπευτής Τόμας Μπέκετ. Πατέρας και γιός καταδιώκονται από τη CIA ,τους Ρώσους μισθοφόρους αλλά και μία εκπαιδευμένη δολοφόνο της Γιακούζα, με ικανότητες σκοπευτή ισάξιες των 2 θρύλων.

Παίζουν: Τσαντ Μάικλ Κόλινς, Τομ Μπέρεντζερ, Σαγιάκα Ακιμότο, Αλίσα Μπάρμπαρα, Ράιαν Ρόμπινς, Λόχλιν Μονρό, Έμιλυ Τέναντ, Βίνσεντ Γκέιλ, Μίχαελ Γιόνσον

*Mega, Τετάρτη 29/05 στις 02:20