6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Πέμπτης.

«Ο Θύμιος τα έκανε Θάλασσα» (1959) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Θύμιος Μπούκουρας, με δυο καλάθια και δυο κότες υπό μάλης, αφήνει το χωριό του, τη Βλαχοκερασιά, τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά του και κατεβαίνει στην Αθήνα για κάποια δουλειά.

Στο σταθμό του τρένου συναντά τη Λίζα που θέλει να αυτοκτονήσει επειδή την εγκατέλειψε ο μνηστήρας της. Η κοπέλα είναι κόρη του αυστηρού Ταξίαρχου Βρασίδα και ο Θύμιος της σώζει τη ζωή. Εκείνη τον παρακαλεί να πάρει τη θέση του απωλεσμένου μνηστήρα της, του γιατρού Μπελίρη, και ο Θύμιος δέχεται να παρουσιαστεί στο σπίτι του Βρασίδα, σαν άντρας της.

Στη συνέχεια βρίσκεται μπροστά σε μια αναστάτωση άνευ προηγουμένου, καθώς ο πρώην αρραβωνιαστικός της Λίζας, ο Λάκης Βρανάς, από τον οποίο την είχε απομακρύνει ο πατέρας της με αποτέλεσμα να τη ρίξει στην αγκαλιά του παντρεμένου κυρίου Βεργόπουλου, που παρίστανε τον γιατρό Μπελίρη, επανακάμπτει και όλα τακτοποιούνται.

Έτσι, ο Θύμιος παίρνει το τρένο της επιστροφής για το χωριό του, έχοντας βοηθήσει δύο νέους να ευτυχήσουν.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Βούλα Χαριλάου, Νίτσα Τσαγανέα, Αλέκα Στρατηγού, Νίκη Λινάρδου

*Open, Πέμπτη 30/05, στις 20:45

«Οι Βασιλιάδες της Μυκόνου» (2010) σκηνοθεσία Πίτερ Ανδρικίδης

Κωμωδία Ρομαντική – O Ελληνοαυστραλός Στηβ (Νικ Γιαννόπουλος) έρχεται στη Μύκονο παρέα με τον κολλητό του Φρανκ (Βινς Κολόσιμο), για να παραλάβει την κληρονομιά που του αφήνει ένας “άγνωστος” σε αυτόν θείος: μία ολόκληρη παραλία (το Paradise beach) και μια ταβέρνα στην Μύκονο.

Πιστεύοντας ότι επιτέλους θα λύσει το πρόβλημα της ζωής του, καταφτάνει στο νησί, αγνοώντας την ελληνική νοοτροπία και κουβαλώντας την “αφέλεια” του μετανάστη. Εκεί θα βρεθεί αντιμέτωπος με συγγενείς και τοπικούς παράγοντες, που θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν και να του βάλουν “τρικλοποδιές”.

Η γοητευτική τραγουδίστρια Ζωή (Ζέτα Μακρυπούλια), ο πλούσιος τοπικός μεγαλοπαράγοντας Μιχάλης (Αλεξ Δημητριάδης), ο Ελληνας “κλασσικός” ταβερνιάρης Τζίμη (Δημήτρης Σταρόβας), η γυναίκα του Βούλα (Γαλήνη Τσεβά) , ο γυναικοκατακτητής με την “απολλώνια” ομορφιά Πιερλουίτζι (Κέβιν Σόρμπο), η Μις Ιτάλια Ένζα (Κοσίμα Κόπολα), ο τοπικός αστυνομικός (Μάνος Γαβράς) και πολλές ακόμη “προσωπικότητες “ του νησιού, μπλέκονται με διάφορους τρόπους στην ιστορία δημιουργώντας ξεκαρδιστικές καταστάσεις και ανατροπές.

Παίζουν: Νικ Γιαννόπουλος, Βινς Κολόσιμο, Ζέτα Μακρυπούλια, Άλεξ Δημητριάδης, Κοσίμα Κόπολα, Κέβιν Σόρμπο, Δημήτρης Σταρόβας, Μάνος Γαβράς, Γαλήνη-Μαρία Τσεβά, Κώστας Κίλιας

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 30/05, στις 21:00

«Η Διακριτική Γοητεία των Αρσενικών» (1998) σκηνοθεσία Όλγα Μαλέα

Ελληνική ταινία Κομεντί – Η Αιμιλία είναι μια τριανταδυάχρονη χρηματίστρια, που τρομάζει με τον δυναμισμό της όλους τους πιθανούς ερωτικούς της συντρόφους. Η Έλενα, στα είκοσι τρία της, σχετίζεται με πολλούς αποφεύγοντας τις μόνιμες σχέσεις. Ενώ η Λάουρα, η τρίτη αδελφή, συνδέεται μ’ έναν εγωκεντρικό παντρεμένο που επιδίδεται σε φετιχιστικά παιχνίδια.

Κάθε τόσο, συνωμοτούν ανά δύο προκειμένου να αλλάξουν τη ζωή της τρίτης αδελφής. Όμως, οι συνωμοσίες δεν καταλήγουν πουθενά και, στο τέλος, η κάθε μια θα χρειαστεί να λύσει μόνη τα προβλήματά της…

Παίζουν: Ναταλία Δραγούμη, Λήδα Ματσάγγου, Ναταλία Στυλιανού, Φίλιππος Σοφιανός, Σωκράτης Αλαφούζος, Κλέων Γρηγοριάδης, Κώστας Κρομμύδας, Χάρης Μαυρουδής, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Σωτήρης Σκάντζικας, Ευτυχία Γιακουμή, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Θόδωρος Πολυζώνης, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μισέλ Βάλεϊ, Λίνα Τριανταφύλλου, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Μάνος Αγγελίδης, Ηλίας Αντζουλάτος, Μάνος Αντωνίου, Ανδρέας Βαρούχας, Χρήστος Βασιλόπουλος, Myleen Brios, Μάκης Γαζής, Γιώτα Γαργαλά, Δημοσθένης Ελευθεριάδης, Estrella Gelacio, Ζωή Ζάππα, Νίκος Κανάκης, Στέλιος Καλαθάς, Μαρία Κατσουλίδη, Δημήτρης Κίτσος, Μαρία Μπελιβάνη, Τριαντάφυλλη Μπουτεράκου, Ruth Mamay-Montero, Δέσποινα Ξανθοπούλου, Στέλλα Παπαχρήστου, Ελένη Πολυδωροπούλου, Mari Polintang, Φωτεινή Σαββάκη, Άρης Σαπουτζόγλου, Ιφιγένεια Τζόλα, Στέφανος Τσακιράκης, Στέργιος Νένες, Παύλος Μίχας

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 30/05, στις 22:45

«Spy» (2015) σε σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ

Κωμωδία, Δράσης – Η Σούζαν Κούπερ είναι μία φιλήσυχη αναλύτρια της CIA, που κάνει κυρίως δουλειά γραφείου και ταυτόχρονα ο αφανής ήρωας πίσω από τις πιο επικίνδυνες αποστολές της Υπηρεσίας. Αλλά όταν ο συνεργάτης της εξαφανίζεται και ένας ακόμη κορυφαίος πράκτορας βρίσκεται σε κίνδυνο, η Σούζαν δηλώνει εθελοντικά συμμετοχή σε μια μυστική αποστολή. Η απρόβλεπτη πράκτορας πρέπει τώρα να αφήσει πίσω το ήσυχο γραφείο της και να εισχωρήσει στον κόσμο ενός θανάσιμου εμπόρου όπλων, έτσι ώστε να αποτρέψει μια παγκόσμια καταστροφή…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Τζουντ Λο, Ρόουζ Μπάιρν.

*Star, Πέμπτη 30/05, στις 23:30

«Επιστροφή στη γαλάζια λίμνη» (1991) σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Γκράχαμ

Δράμα, περιπέτεια, ρομαντική – Στα τέλη του 19ου αιώνα, η Σάρα Χάργκρεϊβ και το μωρό της, η Λίλι, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Ταϊτή με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο. Ξαφνικά, το πλοίο τους συναντά μια βάρκα που πλέει ακυβέρνητη στον ωκεανό. Οι επιβάτες της είναι δύο νεκροί, ένας άνδρας και μια γυναίκα και ένα αγοράκι που γλίτωσε από θαύμα το θάνατο.

Η Σάρα προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στο αγόρι και αποφασίζει να το μεγαλώσει μαζί με την κόρη της, δίνοντάς του το όνομα Ρίτσαρντ. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Σάρα και τα δυο παιδιά αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το πλοίο με μια βάρκα -για να γλιτώσουν από τη χολέρα που μαστίζει τους επιβάτες-βρίσκοντας καταφύγιο σε ένα έρημο τροπικό νησί. Τα χρόνια περνούν. Η Σάρα πεθαίνει από πνευμονία και τα παιδιά προσπαθούν να επιβιώσουν.

Παίζουν: Μίλα Γιόβοβιτς, Μπράιαν Κράουζε, Λίζα Πέλικαν, Κόρτνεϊ Φίλιπς, ‘Εμα Τζέιμς, Τζάκσον Μπάρτον, Μπράιαν Μπέιν

*Mega, Πέμπτη 30/05, στις 02:20

«Ευτυχία» (2019) σε σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής 

Βιογραφία Δραματική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στιχουργού με πολυτάραχη ζωή και έντονη προσωπικότητα σε διαδοχικά φλάσμπακ κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για την πρωταγωνίστρια. Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες.

Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού.

Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Παίζουν:: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου.

*Alpha, Πέμπτη 30/05, στις 02:30