11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Οι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών» (2021) σκηνοθεσία Μάικ Ριάντα

Κινούμενα Σχέδια – Η Κέιτι Μίτσελ από μικρή ένιωθε πως δεν ταιριάζει με κανέναν, ούτε καν με την ίδια την οικογένειά της και όνειρό της ήταν πάντα να πάει σε σχολή κινηματογράφου. Οταν το όνειρό της γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και ετοιμάζεται να φύγει για το πανεπιστήμιο, ο πατέρας της συνειδητοποιεί το πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Ετσι αποφασίζει να πάρει όλη την οικογένεια μαζί σε ένα ταξίδι για να συνοδεύσουν την Κέιτι στη σχολή, με σκοπό να τα ξαναβρούν. Μόνο που μια εξέγερση από ρομπότ τους χαλάει τα σχέδια, κάνοντάς τους την τελευταία οικογένεια πάνω στη Γη και τους μόνους που μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα.

Σε σκηνοθεσία του Μάικλ Ριάντα και παραγωγή των βραβευμένων με Όσκαρ για το «Spider-Man: Mέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» Φιλ Λορντ και Κρις Μίλερ η ταινία «Οι Μίτσελ και η Εξέγερση των Μηχανών» είναι μια ιστορία που μας μαθαίνει να αποδεχόμαστε όλα όσα μας κάνουν ξεχωριστούς, τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος σε έναν κόσμο που κυβερνάται όλο και περισσότερο από την τεχνολογία και πώς πρέπει να παραμένουμε κοντά στα άτομα που είναι σημαντικά για εμάς όταν συμβεί κάτι απρόσμενο.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 31/05, στις 21:15

«Ο Σπαγγοραμμένος» (1967) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Λάμπρος, ένας συνετός αλλά ιδιαίτερα σφιχτοχέρης νοικοκύρης, δώδεκα χρόνια παντρεμένος με τη Βέτα, αποφασίζει ένα βράδυ να το ρίξει έξω, παρασυρμένος από τον γλεντζέ συνέταιρό του, Γιώργο, που πρόκειται να βγει με την ελληνοβραζιλιάνα φιλενάδα του, Λίντα και την ελληνοαμερικανίδα φίλη της, Έβελιν.

Όμως η Έβελιν, με την οποία κυριολεκτικά ξεφάντωσε, δεν ήταν παρά η Βαγγελίτσα, μια μακρινή εξαδέλφη της συζύγου του, που μόλις είχε έρθει από την Αμερική.

Την επομένη, όταν τους επισκέπτεται η Έβελιν, αποκαλύπτεται η αλήθεια και εκείνη βρίσκει την ευκαιρία να αλλάξει τη ζωή της Βέτας, αρχής γενομένης με την απόκτηση μιας ακριβής γούνας από βιζόν!

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Τζένη Ρουσσέα, Κατερίνα Γιουλάκη, Ανδρέας Μπάρκουλης, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας, Δήμητρα Ζέζα

*Ant1, Παρασκευή 31/05, στις 22:00

«Φαντασία» (2019) σκηνοθεσία Αλέξης Καρδαράς

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Μια ταινία για την ανεμελιά, την αφθονία και τους έρωτες της δεκαετίας του ’90 και στο επίκεντρο της πλοκής ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο.

Η Φωτεινή (Ρένα Μόρφη) είναι η όμορφη νέα κοπέλα με την ωραία φωνή που έρχεται από την επαρχία στην Αθήνα και την παίρνει υπό την προστασία του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο Χρηστάκης, παλιός φίλος και συνεργάτης της μητέρας της (Βίκυ Παπαδοπούλου), η οποία χάθηκε πρόωρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ένα συμβάν που η μικρή Φωτεινή, συνοδηγός τη μοιραία στιγμή, δεν ξεπέρασε ποτέ ουσιαστικά. Και ο Κόκκινος (Γιάννης Στάνκογλου) είναι ο νόστιμος μάγκας, παντρεμένος και φτασμένος, που ποθεί τη Φωτεινή από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζει, και την κατακτά, με απρόβλεπτες, αρχαιοελληνικές συνέπειες.

Παίζουν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος.

*Alpha, Παρασκευή 31/05, στις 22:00

«Ο Όλυμπος Έπεσε» (2013) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράσης – Mια τολμηρή περιπέτεια με κεντρικό πρόσωπο τον Μάικ Μπάνινγκ, έναν μυστικό πράκτορα της προεδρικής φρουράς, ο οποίος καταφέρνει να σώσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, όταν η λιμουζίνα, που τον μεταφέρει, πέφτει από μια γέφυρα και σκοτώνεται η Πρώτη Κυρία. Καθώς όμως τα γεγονότα ξετυλίγονται, η ζωή του Προέδρου βρίσκεται για ακόμη μια φορά στα χέρια του Μάικ.

Όταν ο Λευκός Οίκος, δέχεται τρομοκρατική επίθεση από μια ομάδα Νοτιοκορεατών και ο Πρόεδρος πέφτει θύμα απαγωγής, οι Aμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να επέμβουν. Εν τω μεταξύ, ο Μάικ, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος στο κτίριο, προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον Πρόεδρο και να αποτρέψει μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Άσλεϊ Τζουντ, Άαρον Έκχαρτ, Μελίσα Λίο, Άντζελα Μπάσετ, Κόουλ Χάουζερ, Ράντα Μίτσελ, Ρικ Γιούν.

*Star, Παρασκευή 31/05, στις 22:15

«88 Λεπτά» (2007) σκηνοθεσία Τζον Άβνετ

Μυστηρίου – 88’ λεπτά, που κυλούν σχεδόν σε φυσικό χρόνο.

Ο Αλ Πατσίνο σε έναν νέο καταιγιστικό ρόλο, ρουφάει τα 88 λεπτά ζωής, που του απομένουν και ο θεατής παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα!

Ένα μυστήριο πρέπει να λυθεί και το ρολόι τρέχει αντίστροφα… Ένας καθηγητής πανεπιστημίου, που εργάζεται και ως ψυχίατρος για λογαριασμό του FBI, δέχεται μια ανώνυμη τηλεφωνική απειλή, σύμφωνα με την οποία του απομένουν μόλις 88 λεπτά ζωής, όσο ακριβώς ήταν και το χρονικό διάστημα, που χρειάστηκε ο δολοφόνος της αδελφής του για να τη σκοτώσει πριν από αρκετά χρόνια.

Ελαχιστοποιώντας σταδιακά τον αριθμό των πιθανών υπόπτων, προσπαθεί εναγωνίως να έρθει σε επαφή με έναν προβληματικό μαθητή του, μια πρώην σχέση του αλλά και με έναν κατά συρροή δολοφόνο…

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Λίλι Σομπιέκι, Αλίσια Γουίτ, Νιλ ΜακΝτόνα, Έιμι Μπρένεμαν, Μπεν Μακένζι, Γουίλιαμ Φορσάιθ, Ντέμπορα Κάρα Άνγκερ

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 31/05, στις 23:00

«Μια Νύχτα με τον Elvis Presley» (1965) σκηνοθεσία Νόρμαν Ταορογκ

Κομεντί Ρομαντική – Ο Λόνι Μπιλ είναι ο ένας τραγουδιστής αναβάτης του ροντέο, ο οποίος βρίσκει δουλειά σε ένα ακριβό ράντσο, το οποίο φιλοξενεί πλούσια φινετσάτα κορίτσια. Η ιδιοκτήτρια, Βέρα Ράντφορντ, τον προσλαμβάνει ως σταβλίτη.

Η όμορφη προπονήτρια φυσικής κατάστασης Παμ Μέριτ έχει ένα γράμμα από τον μακαρίτη τον παππού της, που την κατευθύνει σε μια κρυψώνα χρυσού στην πόλη-φάντασμα Σιλβεράντο. Ο σερίφης και η συμμορία του μαθαίνουν για το γράμμα και σχεδιάζουν να της το πάρουν.

Παίζουν: Έλβις Πρίσλεϊ, Τζόσελυν Λέιν, Τζούλι Άνταμς, Τζακ Μάλανεϊ, Μέρι Άντερς, Έντουαρντ Φόκνερ, Μπιλ Γουίλιαμς, Άλισον Χέις, Λίλιαν Σωβέν

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 31/05, στις 23:10

«Μην τα βάζετε με τους Τζόουνς» (2016) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μότολα

Κωμωδία – Ο Τζεφ και η Κάρεν Γκάφνι ζουν μια ήσυχη ζωή στα προάστεια όταν δίπλα τους μετακομίζει ένα φαινομενικά εξίσου ήσυχο ζευγάρι, ο Τιμ και η Νταϊάνα Τζόουνς. Σύντομα ο Τζεφ και η Κάρεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εύκολα με τους νέους τους γείτονες.

Οι Τζόουνς τα έχουν όλα: είναι όμορφοι, εκλεπτυσμένοι και γοητευτικοί σε ό,τι κι αν κάνουν. Όταν όμως ανακαλύπτουν ότι οι ακαταμάχητοι γείτονες είναι μυστικοί κατάσκοποι, οι ζωές όλων δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες. Όσα ήξεραν, μόλις έχουν τελειώσει.

Παίζουν: Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζον Χαμ, Γκαλ Γκαντότ, Άισλα Φίσερ, Μινγκ Ζάο, Πάτον Όσβαλντ, Ματ Γουόλς, Κέβιν Νταν

*Ant1, Παρασκευή 31/05, στις 00:15

«Η γοργόνα» (1984) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κομεντί Ρομαντική – Όταν ήταν παιδί, ο Άλαν θυμάται να τον σώζει από βέβαιο πνιγμό μια νεαρή γοργόνα μέσα στη θάλασσα. Χρόνια μετά, απογοητευμένος από την τελευταία του σχέση, ο Άλαν θα ξανασυναντηθεί μαζί της μέσα από περίπλοκες συμπτώσεις.

Στην πραγματικότητα όμως, η γοργόνα είναι αυτή που αποφάσισε να τον ψάξει στην Νέα Υόρκη, αφού όταν η ουρά της στεγνώνει, τότε μπορεί να αναπτύσσει πόδια. Σύντομα, όμως θα πρέπει να αποφασίσει αν ο έρωτας της για τον Άλαν είναι τέτοιος που θα μπορούσε να μείνει μαζί του στην πόλη για πάντα ή να επιστρέψει στη θάλασσα…

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντάριλ Χάνα, Τζον Κάντι, Γιουτζίν Λέβι, Τζον Κάντυ, Ντόντι Γκουντμαν, Σέκι γκριν, Μπόμπι ντι Τσίκο, Χάουαρντ Μόρις

*Alpha, Παρασκευή 31/05, στις 01:15

«12 Δοκιμασίες 3» (2015) σκηνοθεσία Στήβεν Ρέινολντς

Αστυνομική Δράσης – Ο αστυνομικός που υποδύεται ο Ντιν Αμπροουζ, ενώ ακόμη συνέρχεται από έναν πυροβολισμό που είχε δεχτεί εν ώρα υπηρεσίας, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια πλεκτάνη και ύποπτος για τη δολοφονία ενός φίλου του αστυνομικού.

Τώρα πρέπει να βρει τα στοιχεία που χρειάζεται για να μάθει πόσοι από τους κοντινούς του συναδέλφους, εμπλέκονται σε παράνομες πράξεις και να προσπαθήσει να καθαρίσει το όνομά του.

Η αλήθεια όμως πρέπει να παραμείνει κρυφή γιατί κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τις συνέπειες όσων βγουν στο φως.

Παίζουν: Ντιν Αμπροουζ, Ρότζερ Κρος, Ρεμπέκα Μάρσαλ, Λόχλιν Μονρό, Τάι Όλσον, Σάρα Σμιθ, Έιβερι Κόνραντ, Σα΄μιουελ Σμιθ, Τζέιμς Μιχαλόπουλος, Τζέισον Λη, Σάρον Τέιλορ, Μάθιου Χάρισον

*Skai, Παρασκευή 31/05, στις 01:30

«Stage Mother» (2020) σκηνοθεσία Τομ Φιτζέραλντ

Μουσική κωμωδία – Όταν η συντηρητική διευθύντρια μιας εκκλησιαστικής χορωδίας στο Τέξας κληρονομεί το drag club του γιου της, που πέθανε πρόσφατα, εκπλήσσει τον σύζυγό της και όλους όσους γνωρίζει, αποφασίζοντας να μετακομίσει μόνη της στο Σαν Φρανσίσκο και να τιμήσει την τελευταία επιθυμία του γιου της, αναλαμβάνοντας τη διαχείρισή του.

Σε αυτό το θορυβώδες, ζωντανό περιβάλλον, η επαφή της με τα «κορίτσια» αλλάζει τη σκέψη της, αρχίζει να ανοίγεται και να βρίσκει νέο νόημα στη ζωή της, ακόμη και να γίνεται μητρική φιγούρα για τους επιβλητικούς συντελεστές του club.

Μέχρι που μια αιφνιδιαστική επίσκεψη απειλεί να ανατρέψει τη νέα της ζωή…

Παίζουν: Τζάκι Γουίβερ, Λούσι Λιου, Άντριαν Γκρένιερ, Μία Τέιλορ, Άλιστερ Μακντόναλντ

*Star, Παρασκευή 31/05, στις 02:30

«Οι Διαβολογυναίκες» (1996) σκηνοθεσία Τζερεμάια Σ. Τσέτσικ

Μυστηρίου Τρόμου – Δυο εντελώς διαφορετικές γυναίκες μεταξύ τους- η μία ξανθιά, με αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερα σεξουαλική! Η άλλη… μελαχρινή, ντροπαλή και γλυκιά. ‘Οταν οι δυο τους ανακαλύπτουν ότι είναι μπλεγμένες με τον ίδιο σαδιστή άνδρα, υπάρχει μόνο μια διαβολική λύση στο πρόβλημά τους

Η ξανθιά Νικόλ είναι η ερωμένη του χαρισματικού διευθυντή ενός κολεγίου αρρένων, που την κακομεταχειρίζεται όσο και την όμορφη σύζυγό του Μία. Αυτές οι δυο γυναίκες λοιπόν, μη μπορώντας να ανεχθούν άλλο την βάναυση συμπεριφορά του και την κυριαρχία επάνω τους, συνομωτούν με σκοπό να τον βγάλουν από την μέση. ‘Όμως, όταν το διαβολικό σχέδιό τους ανατρέπεται, δεν μπορούν να φανταστούν τον εφιάλτη που τις περιμένει…

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Ιζαμπέλ Ατζανί, Τσαζ Παλμιντέρι, Κάθι Μπέιτς, Κέιτ Γιουγκ, Σίρλεϊ Νάιτ, Άλεν Γκαρφιλντ, Τζ.Τζ. Άμπραμς

*Mega, Παρασκευή 31/05, στις 02:30