11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ετοίμασε τα ποπ-κορν και πάρε την θέση σου στον καναπέ!

«Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη» (2006) σκηνοθεσία Κάρλος Σαλντάνια

Animation – Η Εποχή των Παγετώνων φτάνει στο τέλος της και οι πάγοι αρχίζουν να λιώνουν. Όλα τα ζώα του πλανήτη υποδέχονται ενθουσιασμένα το νέο τους περιβάλλον: έναν κόσμο γεμάτο υδάτινα πάρκα και πίδακες νερού! Όταν όμως ο Μάνι, ο Σιντ, και ο Ντιέγκο ανακαλύπτουν ότι το νερό από τους πάγους, που λιώνουν, μπορεί να προκαλέσει καταστροφικές πλημμύρες, πρέπει να ειδοποιήσουν όλους τους κατοίκους της κοιλάδας τους και, κυρίως, να βρουν έναν τρόπο σωτηρίας από τον επερχόμενο κατακλυσμό.

Με τις φωνές των: Γιάννη Μπέζου, Πέτρου Φιλιππίδη, Λεωνίδας Κακούρης, Μαίρη Μάρκου, Διαμαντής Καραναστάσης, Δημήτρης Μάριζας, Τάσος Κωστής.

*Star Σάββατο 01/06, στις 21:00

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, Μαρία Ανδριώτου, Μάκης Δεμίρη, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος.

*Alpha Σάββατο 01/06, στις 22:15

«Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Μακ Γκίγκαν

Δραματική Ρομαντική – Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική femme fatale και τον νεαρό εραστή της μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της.

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Ουόλτερς, Κένεθ Κράνχαμ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Στίβεν Γκράχαμ

*Open Σάββατο 01/06, στις 22:30

«Φτηνά Τσιγάρα» (2000) σκηνοθεσία Ρένος Χαραλαμπίδης

Ρομαντική, Ελληνική κωμωδία – Ο Νίκος είναι ένας τριαντάχρονος άνεργος που ζει μόνος δίχως φιλενάδα, από πεποίθηση. Τον περιβάλουν διάφοροι τύποι ανθρώπων: ο ιδιοκτήτης του καφενείου όπου συχνάζει, ο Τέλης – μόνιμος θαμώνας και πολυλογάς που θεωρητικολογεί υπέρ του αχαλίνωτου σεξ – ο φίλος του, ένας κυνικός που παροτρύνει τον Τέλη στο κυνήγι της γυναίκας. Ο Μανώλης είναι τυχοδιώκτης, πρόθυμος να εμπλακεί στις πιο απρόσμενες καταστάσεις. Τελικά, ο Νίκος γνωρίζει σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο τη Σοφία, μια όμορφη νεαρή κοπέλα γεμάτη αυτοπεποίθηση, από το χώρο της μόδας. Περιπλανιούνται μια νύχτα μαζί στην πόλη και χωρίζουν. Θα την αναζητήσει εκ νέου, καθώς πλέον ο περίγυρος του δεν τον εμπνέει.

Παίζουν: Ρένος Χαραλαμπίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Ιατρόπουλος, Κώστας Τσάκωνας, Άλκης Παναγιωτίδης, Ανδρέας Νάτσιος, Μάνος Βακούσης, Τάκης Σπυριδάκης.

*ΕΡΤ3 Σάββατο 01/06, στις 22:40

«Καταιγίδα» (2000) σκηνοθεσία Γούλφγκανγκ Πίτερσεν

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Βασισμένη στην πραγματική ιστορία του Andrea Gail, ενός εμπορικού αλιευτικού που παγιδεύτηκε στη Τέλεια Θύελλα του 1991.

Ο Μπιλ Τάινι, καπετάνιος ενός ψαράδικου, δεν έχει τύχη τον τελευταίο καιρό. Αντιμετωπίζοντας οικονομικό πρόβλημα, ο Μπιλ μαζί με το πλήρωμά του, τον Μπομπ, τον Ντέιλ και τον Ντέιβιντ, ξανοίγονται για μια ακόμη φορά στη θάλασσα όταν πληροφορούνται πως ένα τεράστιο κοπάδι ψαριών έχει κάνει την εμφάνισή του στα ανοιχτά.

Πράγματι, η φήμη βγαίνει αληθινή και σύντομα οι τέσσερις ψαράδες φορτώνουν τις αποθήκες του πλοίου με ψάρια. Όμως εντελώς απροσδόκητα, το ψυγείο του πλοίου παθαίνει βλάβη και ο Μπιλ συνειδητοποιεί ότι πρέπει να βγουν το συντομότερο στη στεριά για να μη χαλάσουν τα ψάρια.

Είναι η στιγμή, που οι τέσσερις άνδρες θα έρθουν αντιμέτωποι με μια από τις χειρότερες καταιγίδες, που έπληξε ποτέ τις Βερμούδες.

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ντάιαν Λέιν, Τζον Σι Ράιλι, Γουίλιαμ Φίκτνερ, Κάρεν Άλεν, Μέρι Ελιζαμπεθ Μαστραντονιο.

*Star Σάββατο 01/06, στις 22:50

«District 9» (2009) σκηνοθεσία Νιλ Μπλομκαμπ

Δράσης – Ήταν το 1982, τότε που οι πρώτοι εξωγήινοι έφτασαν για πρώτη φορά στη γη. Δεν έμοιαζαν εχθρικοί, δεν έφεραν μαζί τους εντυπωσιακά τεχνολογικά επιτεύγματα. Στην πραγματικότητα ήταν εξωγήινοι-μετανάστες από τον πλανήτη τους και καθώς τα έθνη διαπραγματεύονταν για το πώς έπρεπε να τους χειριστούν, αποφασίστηκε να τους εγκαταστήσουν στην Νότια Αφρική, στην περιοχή District 9.

Σήμερα την ευθύνη των εξωγήινων έχει μια εταιρία ιδιωτικών συμφερόντων που θα αποκομίσει τεράστια κέρδη αν καταφέρει να χρησιμοποιήσει τα πανίσχυρα όπλα τους, τα οποία όμως προϋποθέτουν εξωγήινο DNA για να μπουν σε λειτουργία.

Όταν ο Βίκους Βαν ντερ Μέρβε (Σάρλτο Κόπλεϊ), ένας υπάλληλος της εταιρίας, προσβάλλεται από έναν εξωγήινο ιό και αλλάζει το DNA του, γίνεται ο άνθρωπος-κλειδί για την εξερεύνηση της εξωγήινης τεχνολογίας. Και ενώ όλοι τον καταδιώκουν, δεν του μένει άλλη επιλογή: πρέπει να κρυφτεί στο District 9.

Παίζουν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Τζέισον Κόουπ, Ντέιβιντ Τζέιμς, Βανέσα Χέιγουντ.

*ΕΡΤ1 Σάββατο 01/06, στις 23:30

«Στα ‘Oρια του Αύριο» (2014) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Δράσης, περιπέτεια – Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του.

Παίζουν:  Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπρένταν Γκλίσον, Μπιλ Πάξτον, Τζόνας Αρμστρογκ, Τόνι Γουέι, Σαρλότ Ράιλι, Λάρα Πουλβερ, Μαντλέιν Μαντοκ, Κικ Γκάρι, Σεμπάστιαν Μπλαντ, Μπεθ Γκονταρντ

*Open Σάββατο 01/06, στις 00:45

«Death Proof» (2007) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Θρίλερ Δράσης – Μετά τη δύση του ηλίου, η πιο καυτή DJ του Τέξας, η Τζούλια, συναντά τις δύο κολλητές της για ξέφρενη διασκέδαση. Οι τρεις φίλες γυρίζουν από μπαρ σε μπαρ και τραβάνε τα βλέμματα όλων. Αυτό όμως που δε γνωρίζουν είναι πως έχουν τραβήξει και την προσοχή ενός επικίνδυνου δολοφόνου, ο οποίος σκοτώνει όμορφες γυναίκες με το αυτοκίνητό του. Καθώς η νύχτα πέφτει για τα καλά και οι τρεις κολλητές συνεχίζουν τις εξορμήσεις τους, ο δολοφόνος πλησιάζει όλο και περισσότερο.

Παίζουν: Κερτ Ράσελ, Ροζάριο Ντόσον, Βανέσα Φερλίτο, Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Μέρι Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ

*Skai Σάββατο 01/06, στις 00:50

«Φλερτάροντας τη Ζωή» (1990) σκηνοθεσία  Μάικ Νίκολς 

Δραματική – Η Σουζάν Βέιλ, είναι μια ηθοποιός που παλεύει να ξαναχτίσει τη ζωή της μετά από την νοσηλεία της σε κλινική απεξάρτησης από τα ναρκωτικά, που προκάλεσε με μια παρ’ ολίγον θανατηφόρα υπερβολική δόση. Η απεξάρτησή της έχει τελειώσει και είναι έτοιμη να επιστρέψει στη δουλειά, αλλά η Σουζάν μαθαίνει με τρόμο ότι, λόγω του ιστορικού της, τα στούντιο θα την προσλάβουν μόνο αν έχει έναν “υπεύθυνο” που θα την στεγάσει και θα την επιβλέπει κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Για τη Σουζάν, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψει στο σπίτι της μητέρας της στο Μπέβερλι Χιλς, μιας γερασμένης σταρ του κινηματογράφου που αποτελεί την επιτομή του “παλιού Χόλιγουντ”. Μαζί, η κουρασμένη σταρλετίτσα και η πρώην ηθοποιός της ασημένιας οθόνης προσπαθούν να δημιουργήσουν μια γνήσια σχέση και να βρουν το κοινό έδαφος που παραμελούσαν για χρόνια.

Παίζουν: Μέριλ Στριπ, Σίρλεϊ Μακ Λέιν, Ντένις Κουέιντ, Τζιν Χάκμαν, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Ρομπ Ρέινερ, Ανέτ Μπένινγκ

*ΕΡΤ1 Σάββατο 01/06, στις 01:15

«Minority Report» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Φαντασίας -Ο Σπίλμπεργκ μας μεταφέρει στην Ουάσινγκτον του 2054, όπου η Διεύθυνση Πρόληψης Εγκλήματος βασίζεται σε τρεις Προγνώστες με μεταφυσικές μαντικές ικανότητες. Από τα μεγάλα κεφάλια της υπηρεσίας, ο αστυνόμος Τζον Άντερτον είναι αφοσιωμένος ψυχή τε και σώματι στην υπηρεσία του. Τι θα γίνει όταν οι Προγνώστες θα τον καταδείξουν ως ένοχο για έναν φόνο που πρόκειται να διαπραχθεί σε 36 ώρες;

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κόλιν Φάρελ, Σαμάνθα Μόρτον, Μαξ Φον Σίντοφ

*Alpha Σάββατο 01/06, στις 01:15

«Πολιτική μας είναι η Κρίση» (2015) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Δραματική Κομεντί – Όταν μια ομάδα Αμερικανών συμβούλων δέχεται την πρόκληση να βοηθήσει τον ελάχιστα δημοφιλή πρόεδρο της Βολιβίας να επανεκλεγεί, θα συνειδητοποιήσει ότι για να πετύχει τον σκοπό της πρέπει να επιστρατεύσει τα μεγάλα μέσα. Η ομάδα απευθύνεται στην έμπειρη πολιτική σύμβουλο, Τζέιν Μπόντιν, η οποία πείθεται να ηγηθεί της προσπάθειας, παρότι έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Σύντομα όμως θα μετανιώσουν για την απόφασή τους, καθώς η «Καλάμιτι Τζέιν», όπως τη φωνάζουν φίλοι και εχθροί, της πολιτικής θα δικαιώσει το παρατσούκλι της, προκαλώντας το απόλυτο χάος. Απέναντι στην Τζέιν θα σταθεί ο μεγαλύτερός της αντίπαλος, Πατ Κάτι, ο οποίος θα αναλάβει την προώθηση του πολιτικού τους αντιπάλου, ανατρέποντας της ισορροπίες και κάνοντας την προεκλογική καμπάνια, προσωπική υπόθεση.

Όταν ηχήσουν οι «σάλπιγγες του πολέμου», οι σύμβουλοι θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν επί τω έργω την Τζέιν, τον θρύλο…

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Άντονι Μάκι, Χοακίν Ντε Αλμέιντα

*Star Σάββατο 01/06, στις 02:30