Γιατί οι διακοπές είναι η… απόλυτη δοκιμασία για τα ζευγάρια

Έχετε κανονίσει καλοκαιρινές διακοπές με το ταίρι σας; Προσέξτε μήπως σκάσει… η «βόμβα» του χωρισμού!

Ήρθε επιτέλους η εποχή που κανονίζετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές. Τις μέρες που θα σας δώσουν ηρεμία, ξεκούραση και την ευκαιρία να αλλάξετε παραστάσεις και να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας.

Ωστόσο, εκεί μπορεί να ανακαλύψετε συνήθειες και παραξενιές ο ένας του άλλου που θα σας φέρουν κοντά στο χωρισμό. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα μιας παγκόσμιας σελίδας γνωριμιών, για πολλά ζευγάρια του πρώτο τους ταξίδι είναι και το… τελευταίο!

Το να περνάς αρκετές ώρες με κάποιον δεν είναι το ίδιο με το να περνάς αρκετές ημέρες μαζί του. Ακόμη και το κοιμάστε μαζί μερικά Σαββατοκύριακα δεν είναι το ίδιο με κάνετε τα πάντα μαζί για ολόκληρες εβδομάδες. Αναπόφευκτα, έτσι γνωρίζεις καλύτερα τον άλλον, μόνο που… σε πολλούς δεν αρέσουν αυτά που μαθαίνουν.

«Μπελάδες στον παράδεισο»

Σχεδόν το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το να βλέπουν τον σύντροφό τους να αφήνει την οδοντόκρεμα πασαλειμμένη στο νιπτήρα και να ξεχνά να αντικαταστήσει το χαρτί τουαλέτας μπορεί καταστρέψει το ρομαντισμό.

Για το 31% των συμμετεχόντων το πρωινό ξύπνημα στις διακοπές αποτέλεσε αιτία χωρισμού.

Κι ενώ ένας υπνάκος και μια αγκαλιά μπορούν να σώσουν τη σχέση σας υπό κανονικές συνθήκες, μπορεί να μην είναι αρκετά όταν έχουν να αντιμετωπίσουν την πείνα. Το 38% παραδέχτηκαν ότι αποφάσισαν να χωρίσουν αφού ο σύντροφός τους καθυστερούσε επανειλημμένα στο δείπνο.

Οι διακοπές δεν θα λύσουν τα προβλήματά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον υποστηρίζουν ότι ορισμένα ζευγάρια βλέπουν τις διακοπές ως ευκαιρία να ξεφύγουν από τα προβλήματά τους, ελπίζοντας πώς όλα θα διορθωθούν και οι ζωές τους θα βελτιωθούν.

Όμως, το πιο πιθανό είναι ότι θα σας ακολουθήσουν στον προορισμό σας.

Στην πραγματικότητα, η περίοδος των διακοπών μπορεί να είναι αγχωτική και στρεσογόνα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται εντάσεις και διαφωνίες.

Επιπλέον, οι περισσότεροι πηγαίνουν διακοπές με μεγάλες προσδοκίες, θεωρώντας ότι θα κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Όταν, λοιπόν, γυρίζουν πίσω βλέπουν τα υπάρχοντα προβλήματα διογκωμένα και αποφασίζουν να χωρίσουν.