8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Κυριακή είναι εδώ!

«Ο Ταυρομάχος Προχωρεί!» (1963) σκηνοθεσία Σωκράτης Καψάσκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ανδρέας (Νίκος Φέρμας) είναι ένας ζωέμπορος, ο οποίος παρά την περιουσία που έχει φτιάξει, εξακολουθεί να μένει σεμνός και καλός με τους ανθρώπους γύρω του.

Η γυναίκα του όμως (Μαρίκα Νέζερ), συμπεριφέρεται αλαζονικά και σπαταλά το χρόνο της χαρτοπαίζοντας. Όταν του ζητεί να κάνουν το γύρο της Ευρώπης με αυτοκίνητο, ο Ανδρέας πρέπει πρώτα απ’ όλα να μάθει οδήγηση. Ο Μιχάλης (Κώστας Χατζηχρήστος), θα προσπαθήσει να του μάθει να οδηγεί, αλλά ο Ανδρέας δείχνει ανεπίδεκτος μαθήσεως.

Ερωτευμένος με την κόρη του Ανδρέα, την Τζούλια (Νανέτ Ντορίκ), ο Μιχάλης θα προσφερθεί να κάνει τον σοφέρ της οικογένειας. Με το τέλος του ταξιδιού, ο Μιχάλης θα κατακτήσει την Τζούλια και θα παντρευτούν.

Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Νανέτ Ντορίκ (Nannete Doric), Νίκος Φέρμας, Μαρίκα Νέζερ, Θανάσης Μυλωνάς

*Open, Κυριακή 02/06 στις 21:00

«Τζένη Τζένη» (1966) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Η Τζένη (Τζένη Καρέζη), φοιτήτρια της φιλολογίας και κόρη του κομματάρχη του νησιού Κοσμά Σκούταρη (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), επισκέπτεται συχνά τη βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή (Λάμπρος Κωνσταντάρας), πολιτικού αντίπαλου του πατέρα της.

Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Κασσανδρής κατεβάζει ως υποψήφιο τον ανιψιό του Νίκο Μαντά (Ανδρέας Μπάρκουλης), παιδικό φίλο της Τζένης.

Ο Νίκος έχει σπουδάσει και ζούσε στο εξωτερικό, όπου παντρεύτηκε κρυφά από τον θείο του την Υβόννη (Μαρία Σόκαλη) και τώρα που εγκαθίσταται στο νησί, βάζει τη γυναίκα του να μείνει στο ξενοδοχείο μέχρι να βρεθεί τρόπος να το πει στον θείο του.

Ο συνυποψήφιός του Μαντά είναι ο επί χρόνια εκλεγμένος στο νησί Γκόρτσος, ο οποίος έχει προβάδισμα αφού υποστηρίζεται από τον Σκούταρη.
Ο Κασσανδρής, βλέποντας ότι υπάρχει κίνδυνος να μην εκλεγεί ο ανιψιός του, σκαρφίζεται να παντρέψει με λευκό γάμο τη Τζένη με τον Νίκο, ώστε να εξουδετερώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Παράλληλα ξελασπώνει οικονομικά τον πατέρα της Τζένης- χωρίς εκείνος να το γνωρίζει- για να πείσει την Τζένη να συμμετάσχει σε αυτό τον γάμο.

Ο λευκός γάμος, όμως, θα φέρει τον έρωτα ανάμεσα στο ζευγάρι με απρόσμενες εξελίξεις.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μαίρη Λαλοπούλου

*Star, Κυριακή 02/06 στις 22:15

«Μέσα στον Κυκλώνα» (2014) σκηνοθεσία Στίβεν Κουέιλ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Παρότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις έχουν προειδοποιήσει για την έλευση απειλητικού κυκλώνα, εντούτοις οι προετοιμασίες του γυμνασίου της κωμόπολης του Σίλβερτον στην περιφέρεια της Οκλαχόμα εντός ολίγου θα ολοκληρωθούν με την απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του.

Μέσα σε μια μέρα, το Σίλβερτον των Η.Π.Α. δέχεται μια πρωτοφανή επίθεση ανεμοστρόβιλων, των πιο δυνατών και καταστροφικών στην ιστορία του κόσμου. Ολόκληρη η πόλη βρίσκεται στο έλεος του κυκλώνα, ο οποίος προβλέπεται ότι θα επιδεινώνεται ραγδαία και μοιραία.

Ενώ ο πληθυσμός αναζητά καταφύγιο και σωτηρία, κάποιοι προσπαθούν να πλησιάσουν από κοντά το περιστρεφόμενο τέρας για να το μελετήσουν ή να το απαθανατίσουν. Ανάμεσά τους, δυο έφηβοι κι ένα συνεργείο από μανιώδεις κυνηγούς τυφώνων.

Το πρώτο απότομο χαλάζι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ενδεικτικό του χαλασμού που πρόκειται να επακολουθήσει.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Σάρα Γουέιν Κάλις, Ματ Γουόλς, Αλίσια Ντέμπναμ-Κάρεϊ, Αρλεν Εσκαρπέτα, Μαξ Ντίκον, Νέιθαν Κρες, Τζέρεμι Σάμπτερ, Κάιλι Ντέιβις, Τζον Ριπ, Σκοτ

*Open, Κυριακή 02/06 στις 22:45

«Χειροπαλαιστής» (2022) σκηνοθεσία Γιώργος Γούσης

Δραματική – O Παναγιώτης είναι ένας τριαντάχρονος πρωταθλητής στο άθλημα της χειροπάλης (bras de fer) και ιδιοκτήτης καφενείου σε ένα απομακρυσμένο χωριό.

Με αφορμή έναν επικείμενο αγώνα στην Αθήνα και την προπόνησή του γι’ αυτόν, η ταινία χτίζει το πορτρέτο ενός νέου άνδρα που ταλαντεύεται καθημερινά μεταξύ των ονείρων του και της πραγματικότητας της ζωής στην ελληνική επαρχία.

Παίζουν: Στεφανία Καλομίρη, Αντρέας Ελέζη, Δημητρης Φικίδης, Παναγιώτης Γούσης, Έφη Σιμινίδου

*ΕΡΤ3, Κυριακή 02/06 στις 23:15

«Μυστικό Παράθυρο» (2004) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κεπ

Μυστηρίου Τρόμου – Η ζωή του συγγραφέα Μόρτον Ράϊνι (Τζόνι Ντεπ) έχει αναστατωθεί εξαιτίας του πρόσφατου τραυματικού του διαζυγίου από την Έιμι (Μαρία Μπέλο).

Τα πράγματα όμως γίνονται χειρότερα, όταν ένας άγνωστος σχιζοφρενής, ο Τζον Σούτερ (Τζον Τουρτούρο) τον κατηγορεί ότι του έκλεψε τη δουλειά του και γίνεται η σκιά του, προκειμένου να αποδώσει… δικαιοσύνη!

Παίζουν:Τζόνι Ντεπ, Τζον Τορτούρο, Μαρία Μπέλο, Τίμοθι Χάτον, Τσαρλς Σ. Ντάτον, Λεν Καριού, Τζόαν Χένεϊ, Βλάστα Βρανά, Τζον Νταν Χηλ, Ματ Χόλαντ, Τζίλιαν Φέραμπι

*ΕΡΤ1, Κυριακή 02/06 στις 00:00

«Ένοπλη Απάντηση» (2017) σκηνοθεσία Τζον Στόκγουελ

Περιπέτεια – Μια ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτών προσεγγίζει τον υπεύθυνο σχεδιασμού μιας στρατιωτικής μονάδας υψηλής τεχνολογίας, στα πλαίσια της έρευνάς τους για τη μυστηριώδη εξαφάνιση των μελών της ομάδας φρούρησης της απομονωμένης εγκατάστασης.

Σύντομα, θα ανακαλύψουν ότι τα μέλη της ομάδας σκοτώθηκαν βίαια και παγιδευμένοι εκεί θα αρχίσουν να βιώνουν περίεργα και φρικτά φαινόμενα, καθώς προσπαθούν να αποκαλύψουν τι ή ποιος σκότωσε την προηγούμενη ομάδα…

Παίζουν: Γουέλσεϊ Σνάιπς, Αν Χες, Ντέιβ Ανάμπλ, Σεθ Ρόλινς, Κάιλ Ράσελ Κλέμενς, Μο Γκαλίνι, Τζιν Σίμονς, Μόργκαν Ρόμπερτς, Αριαδν Τζόζεφ, Τσιλι Ράμος, Άντονι Αζίζι, Κάθριν Ο Κόνελ, Κάιλι Φλέμιγκ

*Star, Κυριακή 02/06 στις 01:15

«Το Συμβάν» (2008) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δραματική Μυστηρίου – Μια σειρά από ανεξήγητες ομαδικές αυτοκτονίες, με αφετηρία τους το Σέντραλ Παρκ, φέρνει την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής. Ο καθηγητής φυσικής, Έλιοτ Μουρ (Μαρκ Γουόλμπεργκ), μαζί με τη γυναίκα του (Ζόι Ντεσανέλ) και την μικρή κόρη ενός φίλου του, καταφεύγουν στην εξοχή στην προσπάθειά τους να σωθούν, ενώ παράλληλα προσπαθεί να λύσει τον γρίφο αυτού του πρωτοφανούς και φρικιαστικού φαινομένου. Όπως όλα δείχνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό, που δεν ξέρουν πώς να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ζόι Ντεσανέλ, Τζον Λεκουιζάμο, Άσλιν Σάντσεζ, Μπέτυ Μπάκλεϋ, Σπένσερ Μπρέσλιν

*Alpha, Κυριακή 02/06 στις 02:30

«Ο Τιμωρός: Ζώνη Πολέμου» (2009) σκηνοθεσία Λέξι Αλεξάντερ

Περιπέτεια – Ο Φρανκ Κασλ, πρώην αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων επιστρέφει ως Τιμωρός.
Αυτή τη φορά θα κηρύξει πόλεμο σε δύο μέτωπα.

Ο πρώτος του αντίπαλος είναι ο Μπίλι Ρουσότι, αρχηγός της Μαφίας που θέλει να εκδικηθεί για τα εγκαύματα που του προκάλεσε ο Τιμωρός και τον άφησαν παραμορφωμένο.
Τώρα συγκεντρώνει τον δικό του στρατό, πείθοντας τους ηγέτες της μαφίας ότι μπορεί να σκοτώσει τον Κασλ, για να κυριαρχήσει στη νύχτα της Νέας Υόρκης και να αφανήσει για πάντα τον Τιμωρό.

Στο δεύτερο μέτωπο, η αστυνομία εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό εναντίον του Τιμωρού, κατηγορώντας τον σκοτεινό αντι-ήρωα ότι ευθύνεται για τη δολοφονία πράκτορα του FBI.

Η πράκτορας Στέφανι Γουέστ είναι αποφασισμένη να συλλάβει τον Κασλ αλλά και τον Ρουσότι.

Τώρα ο Τιμωρός θα δώσει την ύστατη μάχη για να αποφύγει τη σύλληψη αλλά και να εμποδίσει τον Ρουσότι να κυριαρχήσει στον κόσμο της νύχτας.

Παίζουν: Ρέι Στίβενσον, Ντόμινικ Γουέστ, Τζούλι Μπενζ, Κόλιν Σάλμον, Νταγκ Χάτσισον, Ντας Μίχοκ, Γουέιν Νάιτ, Ρομάνο Ορτσάρ, Στέφανι Γιανουσαουσκας, Μαρκ Καμάχο, Ρομάνο Ορζάρι, Λάρι Ντέι

*Mega, Κυριακή 02/06 στις 02:40