5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει πέντε ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Το Πιο Λαμπρό Μπουζούκι» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Η Σοφούλα ζει σ’ ένα χωριό της Κρήτης. Είναι μια κοπέλα σε ηλικία γάμου και οι δικοί της προορίζουν γι’ αυτήν ένα πλούσιο γαμπρό. Εκείνη όμως είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Κώστα Καρτάλη, ένα διάσημο τραγουδιστή από την Αθήνα. Έτσι τη μέρα των αρραβώνων της, το σκαει από το χωριό και ξεκινάει για την Αθήνα με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της.

Την ίδια μέρα, φεύγει κυνηγημένος από την Κρήτη και ο πλασιέ γεωργικών προϊόντων Φανούρης Μπρόκολος, που μοιάζει καταπληκτικά με τον Κώστα Καρτάλη. Η φυγή του οφείλεται στο ότι τον κυνηγούν οι Κρητικοί επειδή, εξαιτίας μιας γκάφας του, τους κατέστρεψε τις καλλιέργειες.Πάνω στο πλοίο, η Σοφούλα βλέπει τον Φανούρη και δεν πιστεύει στα μάτια της.

Κι εκείνος αποφασίζει να παραστήσει τον Κώστα, δηλαδή να εκμεταλλευτεί την ομοιότητα του με το διάσημο τραγουδιστή. Από το σημείο αυτό και μετά, οι παρεξηγήσεις και οι γκάφες είναι ατελείωτες, με τον Κώστα Βουτσά να ερμηνεύει δυο ρόλους. 

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ξένια Καλογεροπούλου, Άννα Μαντζουράνη, Θόδωρος Έξαρχος, Γιώργος Παπαζήσης, Δημήτρης Νικολαϊδης, Ιάκωβος Ψαρράς, Σταύρος Ξενίδης.

*Open, Τετάρτη 05/06 στις 20:45

«Λευκές Νύχτες» (1985) σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ 

Δράμα – Οκτώ χρόνια μετά την αποστασία του στη Δύση, ο θρυλικός Ρώσος χορευτής Νικολάι “Κόλια” Ροντσένκο πετάει από το Λονδίνο προς το Τόκιο, όταν το αεροπλάνο του αναγκάζεται να προσγειωθεί στη Σιβηρία. Σύντομα πληροφορείται από τον συνταγματάρχη της KGB Χάικο ότι θεωρείται εγκληματίας.

Ο Ρέιμοντ είναι ένας Αμερικανός χορευτής που αρκετά χρόνια νωρίτερα κατέφυγε στη Ρωσία σε μια ηθική διαμαρτυρία ενάντια στην εμπλοκή της Αμερικής στο Βιετνάμ. Έχοντας πέσει σε δυσμένεια από τις σοβιετικές αρχές και υποβιβαστεί σε παραστάσεις στην επαρχία, ο Ρέιμοντ έχει μια ευκαιρία για εξιλέωση όταν ο ίδιος και η σύζυγός του, Ντάρια, αναλαμβάνουν να πείσουν τον Κόλια να παραμείνει στη Ρωσία.

Ο Κόλια συμφωνεί διστακτικά και ξανασυναντιέται με την πρώην σύντροφο και ερωμένη του, Γκαλίνα, το θάρρος της οποίας οδηγεί σε ένα τολμηρό σχέδιο απόδρασης στο οποίο ο Ρέιμοντ, η Ντάρια και η Γκαλίνα παίζουν από έναν ρόλο ο καθένας.

Παίζουν: Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, Γκρέγκορι Χάινς, Τζέρζι Σκολιμόφσκι, Έλεν Μίρεν Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Τζέραλντιν Πέιτζ

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 05/06 στις 21:00

«Σκοτεινά Νερά» (2019) σκηνοθεσία Τοντ Χέινς

Δραματική – Ο Ρομπ είναι μεγαλοδικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα Περιβάλλοντος και εκπροσωπεί μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες.

Η καριέρα του βρίσκεται στην καλύτερη φάση της όταν δύο αγρότες έρχονται σε επαφή μαζί του και ισχυρίζονται ότι ένα παράρτημα της εταιρίας DuPont αποβάλλει τοξικά απόβλητα στον τοπικό ποταμό με αποτέλεσμα την καταστροφή των γεωργικών εκτάσεων και τον θάνατο εκατοντάδων ζώων.

Με σκοπό να τους βοηθήσει και να ανακαλύψει την αλήθεια συντάσσει μια επιστολή διαμαρτυρίας που σηματοδοτεί την έναρξη μιας δεκαπενταετούς διαμάχης που θα θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο την καριέρα του, αλλά και την υγεία του και τις οικογενειακές του σχέσεις.

Παίζουν: Μάρκ Ράφαλο, αν Χάθαγουέι, Τιμ Ρόμπινς, Μπιλ Καμπ, Βίκτορ Γκάρμπετ, Μέιρ Γουίνινγχαμ, Μπιλ Πούλμαν

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 05/06 στις 23:00

«The Bang Bang Club» (2010) σκηνοθεσία Στίβεν Σίλβερ

Βιογραφική δραματική – Νότια Αφρική, 1994. Ο Νέλσον Μαντέλα έχει μόλις αποφυλακιστεί και κατά τους τελευταίους αιματηρούς μήνες του Απαρτχάιντ, οι εντάσεις σταδιακά αυξάνονται.

Φυλετικές σέχτες με την υποστήριξη της λευκής κυβέρνησης, κηρύττουν αιματηρό πόλεμο μεταξύ τους και στους δρόμους του Σοβέτο αντηχούν πυροβολισμοί.

Τέσσερις νέοι, λευκοί δημοσιογράφοι γνωστοί και ως «Bang Bang Club», δημοσιοποιούν το μακελειό, που ρήμαξε τους δρόμους της πόλης.

Τέσσερις επαγγελματίες, που ρισκάρουν τις ζωές τους για την καλύτερη φωτογραφία και το μεγαλύτερο επαγγελματικό επίτευγμα, πληρώνοντας, όμως, πολύ ακριβά το τίμημα, που τους επιβάλει η φρίκη του πολέμου…

Παίζουν: Ράιαν Φίλιπ, Μαλίν Άκερμαν, Τέιλορ Κιτς, Ράσελ Σαβαντιέρ, Πάτρικ Σάι, Νικ Μπορέιν, Πάτρικ Λίστερ

*Star, Τετάρτη 05/06 στις 02:00

«Κλεοπάτρα» (1963) σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς

Δραματική – Η ιστορία της Κλεοπάτρας είναι τραγική, καθώς αφηγείται μια μεγάλη ερωτική σχέση μεταξύ δύο ισχυρών και φιλόδοξων ηγεμόνων, οι οποίοι ήταν επίσης θανάσιμοι εχθροί. Η τελευταία βασίλισσα της γενιάς των Πτολεμαίων, είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την ομορφιά, την εξυπνάδα και την πολιτική της δεινότητα για να ξεγελάσει τους εχθρούς της, αλλά τελικά η ερωτική της σχέση με τον Μάρκο Αντώνιο θα είναι η καταστροφή της.

Στην Αίγυπτο, η Κλεοπάτρα είναι ο τελευταίος φαραώ της δυναστείας των Πτολεμαίων. Είναι νέα, όμορφη και φιλόδοξη και αποφασισμένη να προστατεύσει το βασίλειό της από τους Ρωμαίους.

Η Κλεοπάτρα γνωρίζει τον Ιούλιο Καίσαρα και γίνονται εραστές. Ο Καίσαρας βοηθά την Κλεοπάτρα να εδραιώσει την εξουσία της και να εξασφαλίσει το βασίλειό της. Της παρέχει επίσης στρατιωτική βοήθεια στις μάχες της εναντίον των Ρωμαίων.

Στη συνέχεια η ιστορία μεταφέρεται στη Ρώμη, όπου ο Μάρκος Αντώνιος είναι επίσης ερωτευμένος με την Κλεοπάτρα. Οι δύο τους εμπλέκονται σε μια πολιτική μάχη για την εξουσία της Αιγύπτου. Όταν ο Οκταβιανός ανακαλύπτει τη σχέση τους, κηρύσσει πόλεμο στην Κλεοπάτρα και τις δυνάμεις της και τελικά κατακτά την Αίγυπτο.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Ρεξ Χάρισον, Ρόντι ΜακΝτόουαλ, Μάρτιν Λάνταου, Χιουμ Κρόνιν, Ρόμπερτ Στίβενς, Φρανσέσκα Αννίς, Πάμελα Μπράουν, Μάικλ Χόρντερν

*Alpha, Τετάρτη 05/06 στις 02:00