10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε απόψε στην τηλεόραση μας.

«Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» (1963) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Κωμωδία – Ο Αντώνης και η Μαριάννα, γονείς εν χηρεία και ερωτευμένοι μεταξύ τους, αποφεύγουν να συζητήσουν με τα παιδιά τους το ενδεχόμενο του γάμου τους. Όμως, όταν και εκείνα ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, τα προβλήματα αυξάνονται και μόνο η παρέμβαση του αδελφού του Αντώνη θα λύσει την περίπλοκη κατάσταση και θα επιτρέψει στους δύο γονείς να ενώσουν τις τύχες τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Πάντζας, Βιβέτα Τσιούνη, Ελένη Ανουσάκη, Μαρίκα Νέζερ, Βαγγέλης Σειληνός, Μπέττυ Μοσχονά, Σταύρος Παράβας, Νάσος Κεδράκας.

*Open, Παρασκευή 07/06, στις 20:45

«Της Κακομοίρας – Ο Μπακαλόγατος» (1963) σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία – Ο Ζήκος (Κώστας Χατζηχρήστος), ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος-μπακαλόγατος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή (Κώστας Δούκας), ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει και δηλώνει ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα (Νέλλη Παππά), μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του.

Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα (Ντίνα Τριάντη).

Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας (Μαρίκα Νεζέρ) και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας τον κυρ-Μανώλη (Νίκος Φέρμας), έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους (Θανάσης Μυλωνάς και Νίκος Ρίζος).

Όταν τα ζευγάρια «κλέβονται», οι γονείς θα τους δώσουν την ευχή τους και ο Παντελής κι ο Ζήκος θα μείνουν ο ένας παρέα με την γκρίνια του άλλου.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

*Ant1, Παρασκευή 07/06, στις 22:00

«Μαχητές των δρόμων 7» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Δράσης – Ο Ντόμινικ Τορέτο μαζί με όλη την παρέα, επιστρέφουν στις ΗΠΑ, μετά τη μεγάλη τους, νικητήρια αναμέτρηση με τον Όουεν Σο.

Ωστόσο ο αδερφός του Όουεν Σο, o αδίστακτος Ντέκαρντ Σο, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός πράκτορα αλλά και ένας Σομαλός τρομοκράτης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, με το όνομα «Μάτι του Θεού».

Ο Ντόμινικ και ο Μπράιαν συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους έχοντας διπλή αποστολή: να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Σο και να βρουν πρώτοι το «Μάτι του Θεού», σε μια τρελή διαδρομή από την Καλιφόρνια μέχρι και το Αμπου Ντάμπι, φυσικά με τα αυτοκίνητα!

Και έτσι ξεκινάει μια νέα, καταιγιστική περιπέτεια…

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Ταϊρίς Γκίμπσον, Λούντακρις, Έλσα Πατάκι.

*Star, Παρασκευή 07/06, στις 22:15

«The Hunger Games: Επανάσταση – Μέρος 2» (2015) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Περιπέτεια – Η νεαρή Κάτνις αποτελεί πια το σύμβολο της εξέγερσης και προσπαθεί να επαναφέρει τον Πίτα στην κανονική του κατάσταση, να καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο και να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει τις νέες, δύσκολες μάχες που έρχονται στο δρόμο της. Ο κύριος στόχος της όμως παραμένει ο ίδιος: να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Σνόου και να επανέλθει η ειρήνη. Καθώς η ομάδα της συνεχώς μειώνεται, θα καταφέρει να φτάσει στο Καπιτώλιο; Θα πάρει εκδίκηση από τον Σνόου ή θα αλλάξει ο στόχος της; Θα είναι μαζί με τον  Πίτα ή με τον παλιό της φίλο Γκέιλ; Θάνατοι, βόμβες, τόξα, βέλη αλλά και ελπίδα και ένα ερωτικό τρίγωνο, τελικά τι θα συμβεί;

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζος Χάτσερσον, Λίαμ Χέμσγουορθ, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Γούντι Χάρελσον.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 07/06, στις 23:00

«Ράκος…Νο14: Και ο Πρώτος Μπουνάκιας» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σπίνος, κοκκαλιάρης, οδοντογλυφίδα, απένταρος, φουκαράς, ανακαλύπτει ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια.

Αμέσως αλλάζει η ζωή του. Διάφοροι κομπιναδόροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν πλασάροντάς τον για πρωταθλητή της πυγμαχίας…

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σοφία Αλιμπέρτη, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Παρασκευή 07/06, στις 23:45

«Ξενοδοχείο Grand Budapest» (2014) σκηνοθεσία Γουές Άντερσον

Κωμωδία Περιπέτεια – Η ταινία αφηγείται τις περιπέτειες του Γκούσταβ Χ, ενός θρυλικού θυρωρού, ο οποίος εργάζεται σε ένα διάσημο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια μεταξύ των πολέμων μαζί με τον Ζίρο Μουσταφά, τον νεαρό που δουλεύει στο λόμπι, ο οποίος γίνεται ο πιο πιστός του φίλος. Η ιστορία περιλαμβάνει την κλοπή και την ανάκτηση ενός ανεκτίμητου πίνακα της Αναγέννησης και τη μάχη για μια τεράστια οικογενειακή περιουσία – όλα αυτά στο υπόβαθρο μιας ηπείρου, όπου όλα αλλάζουν ξαφνικά και δραματικά.

Παίζουν: Ρέιφ Φάινς, Μάρει Αμπραχαμ, Τζουντ Λο, Τίλντα Σουίντον, Τόνι Ρεβολόρι, Μπιλ Μάρεϊ, Έντουαρντ Νόρτον, ;Άντριαν Μπρόντι, Τζέισον Σουόρτσμαν, Γουίλιαμ Νταφόε, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Τζεφ Γκολντμπλουμ, Σαρσεϊ Ρόναν, Τομ Γουίλκινσον

*Ant1, Παρασκευή 07/06, στις 00:15

«Πεθαίνω στα γέλια» (2009) σκηνοθεσία Τζαντ Άπαταου

Δραματική Κωμωδία – Ο Τζώρτζ είναι ένας πολύ επιτυχημένος stand-up κωμικός πλην όμως εγωίσταρος, που μαθαίνει ότι πάσχει από μία ανίατη σοβαρή ασθένεια και του μένει λιγότερο από ένας χρόνος ζωής. Μια μέρα, θα γνωρίσει έναν ανερχόμενο κωμικό (Σεθ Ρόγκεν) και θα τον προσλάβει για βοηθό του, ενώ σύντομα μια δυνατή φιλία θα αναπτυχθεί μεταξύ τους.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Λέσλι Μαν, Σεθ Ρόγκεν, Τζόνα Χιλ.

*Skai, Παρασκευή 07/06, στις 01:10

«Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;» (2018) σκηνοθεσία Μάριελ Χέλερ

Δραματική – Η Μελίσα ΜακΚάρθι πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;, την αληθινή ιστορία της κορυφαίας σε πωλήσεις βιογράφου διασημοτήτων (και γατόφιλης) Λι Ισραήλ (Μελίσα ΜακΚάρθι) που έβγαζε τα προς το ζην κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80 καταγράφοντας τις ζωές διασήμων όπως Κάθριν Χέπμπορν, Ταλούλα Μπάνκχεντ, Εστέ Λόντερ και της δημοσιογράφου Ντόροθι Κιλγκάλεν.

Όταν η Λι δεν μπορούσε να εκδώσει πια τα έργα της καθώς θεωρούνταν ξεπερασμένα, μετέτρεψε την τέχνη της σε απάτη, με τη βοήθεια του πιστού της φίλου Τζακ (Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ).

Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ

*Star, Παρασκευή 07/06, στις 01:15

«Κλεοπάτρα» (1963) σε σκηνοθεσία Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς

Δραματική – Η ιστορία της Κλεοπάτρας είναι τραγική, καθώς αφηγείται μια μεγάλη ερωτική σχέση μεταξύ δύο ισχυρών και φιλόδοξων ηγεμόνων, οι οποίοι ήταν επίσης θανάσιμοι εχθροί. Η τελευταία βασίλισσα της γενιάς των Πτολεμαίων, είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την ομορφιά, την εξυπνάδα και την πολιτική της δεινότητα για να ξεγελάσει τους εχθρούς της, αλλά τελικά η ερωτική της σχέση με τον Μάρκο Αντώνιο θα είναι η καταστροφή της.

Στην Αίγυπτο, η Κλεοπάτρα είναι ο τελευταίος φαραώ της δυναστείας των Πτολεμαίων. Είναι νέα, όμορφη και φιλόδοξη και αποφασισμένη να προστατεύσει το βασίλειό της από τους Ρωμαίους.

Η Κλεοπάτρα γνωρίζει τον Ιούλιο Καίσαρα και γίνονται εραστές. Ο Καίσαρας βοηθά την Κλεοπάτρα να εδραιώσει την εξουσία της και να εξασφαλίσει το βασίλειό της. Της παρέχει επίσης στρατιωτική βοήθεια στις μάχες της εναντίον των Ρωμαίων.

Στη συνέχεια η ιστορία μεταφέρεται στη Ρώμη, όπου ο Μάρκος Αντώνιος είναι επίσης ερωτευμένος με την Κλεοπάτρα. Οι δύο τους εμπλέκονται σε μια πολιτική μάχη για την εξουσία της Αιγύπτου. Όταν ο Οκταβιανός ανακαλύπτει τη σχέση τους, κηρύσσει πόλεμο στην Κλεοπάτρα και τις δυνάμεις της και τελικά κατακτά την Αίγυπτο.

Παίζουν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον, Ρεξ Χάρισον, Ρόντι ΜακΝτόουαλ, Μάρτιν Λάνταου, Χιουμ Κρόνιν, Ρόμπερτ Στίβενς, Φρανσέσκα Αννίς, Πάμελα Μπράουν, Μάικλ Χόρντερν

*Alpha, Παρασκευή 07/06, στις 01:45

«Καλωσήρθατε στη Ζούγκλα» (2003) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Περιπέτεια – Η καινούρια αποστολή του Μπεκ, κυνηγού επικηρυγμένων, τον στέλνει στα βάθη του Αμαζονίου, στη μικρή πόλη Ελντοράντο. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ο στόχος του δεν είναι κάποιος δραπέτης, όπως νόμιζε, αλλά ο γιος μιας γνωστής οικογένειας, που ψάχνει για χρυσάφι. Οι δυο τους θα συνεργαστούν στην αναζήτηση ενός χαμένου χρυσωρυχείου, προκαλώντας την οργή του αδίστακτου «άρχοντα» της πόλης.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον (The Rock), Ροζάριο Ντόσον, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Κρίστοφερ Γουόκεν

*Mega, Παρασκευή 07/06, στις 02:30