Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε έξω από την Κορησό

Πτώμα νεαρής αρκούδας 60 κιλών περίπου εντοπίστηκε 500 μέτρα έξω από την Κορησό στο δρόμο προς Τσιρίλοβο πριν την στροφή για την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου. Το άψυχο σώμα της μικρής αρκούδας ευρίσκετο σε σήψη και σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατος της επήλθε πριν 3 με 4 ημέρες. Πιθανολογείται ότι στην αρκούδα επιτέθηκαν σκυλιά και την σκότωσαν. Όπως είναι σύνηθες σε τέτοιες περιπτώσεις, οι φήμες είναι πολλές όπως π.χ. ότι η αρκούδα έπεσε από δέντρο στο οποίο ήταν ανεβασμένη και χτύπησε από την πτώση ενώ στη συνέχεια τραυματίστηκε θανάσιμα από την επίθεση των σκυλιών.

Τη νεκρή αρκούδα περισυνέλλεξαν υπάλληλοι του δασαρχείου και μάλλον μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις προχώρησαν σε ταφή του ζώου.

Λίγο νωρίτερα σήμερα, επιστολή για τις καθημερινές εμφανίσεις της αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές της Π.Ε. Καστοριάς, έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, την Πέμπτη 06 Ιουνίου 2024, προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗΣΟ

Μετά τις τελευταίες συχνές εμφανίσεις αρκούδων ακόμη και μέσα στο κέντρο της Κορησού, συγκλήθηκε σύσκεψη στην οποία θα συμμετάσχουν σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου στις η βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Μ. Αντωνίου, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καστοριάς Δ. Σαββόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ο Π. Χαρούμενος ο δασάρχης Καστοριάς Θ. Ζυγούρας και άλλοι εκπρόσωποι, τοπικών φορέων.

oladeka