14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα! Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις;

«Ζητείται Ψεύτης» (1961) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο πολιτευτής Θεόφιλος Φερέκης προσλαμβάνει για γραμματέα του τον Θεόδωρο Πάρλα, τον επιλεγόμενο και ψευτο-Θόδωρο, που του ικανοποιεί την ανάγκη να κουλαντρίζει τους ψηφοφόρους και να τους υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια».

Οι ψευτιές του Θεόδωρου δεν αργούν να γίνουν μπελάς για τον Φερέκη, ιδίως όταν μπλέκεται και η γυναίκα του, η οποία προσπαθεί με δικά της ψέματα να συγκαλύψει το δεσμό της με τον καλύτερο φίλο του άντρα της.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Παντελής Ζερβός, Άννα Κυριακού, Θανάσης Βέγγος, Μάρθα Καραγιάννη.

*Mega Σάββατο 08/06, στις 21:00

«Σέρλοκ Ζουμπόμπς» (2018) σκηνοθεσία Τζον Στίβενσον

Κινούμενα Σχέδια – Όταν ο Ζουμπαίος και η Ιουλιέτα φτάνουν στην πόλη παρέα με τους φίλους και την οικογένειά τους, η μεγαλύτερή τους ανησυχία είναι να προλάβουν να ετοιμάσουν το νέο τους κήπο για την άνοιξη.

Γρήγορα, όμως, συνειδητοποιούν πως κάποιους απάγει νάνους του κήπου και η μόνη λύση ακούει στο όνομα Σέρλοκ Ζουμπόμς.

Ο διάσημος ντετέκτιβ και ορκισμένος προστάτης των νάνων που ζουν στους κήπους του Λονδίνου, παρέα με τον πιστό του συνεργάτη Γουάτσον, αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο και τίποτα στο Λονδίνο δεν πρόκειται να μείνει στη θέση του.

Με τις φωνές: Τηλέμαχος Κρεβάικας, Κώστας Φιλίππογλου, Χρήστος Θάνος, Λένα Παπαθανασίου, Άλκης Ζερβός

*Star Σάββατο 08/06, στις 21:00

«Μην Πεις Λέξη» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης Μυστηρίου – Το 1991 τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον αρχηγό τους τους, Πάτρικ (Σον Μπιν) και εξαφανίζονται με τη «λεία».

Δέκα χρόνια αργότερα, μία μέρα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο Νέιθαν Κόνραντ (Μάικλ Ντάγκλας) διακεκριμένος ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ (Μπρίτανι Μέρφι).

Χωρίς να το γνωρίζει, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ, ο οποίος απάγει τη κόρη του, εκβιάζοντάς τον να «εισχωρήσει» στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον… χαμένο θησαυρό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Μπρίτανι Μέρφι, Σον Μπιν, Φάμκε Γιάνσεσν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Σκάι Μακκόλ Μπαρτούσιακ.

*Open Σάββατο 08/06, στις 22:00

«Το Φως που Σβήνει» (2000) σε σκηνοθεσία Βασίλης Ντούρος

Δραματική  Ελληνική Ταινία – Η υπόθεση αφηγείται την ιστορία του 12χρονου Χρήστου, ένα αγόρι που ζει με τη μητέρα του στο νησί της Χάλκης και πάσχει από μία ασθένεια, η οποία θα του προκαλέσει οριστική τύφλωση.

Αυτή η κατάσταση τον αποτρέπει από το να πηγαίνει στο σχολείο.

Σαν διέξοδο έχει μόνο το βιολί του, στο οποίο διαπρέπει και τον διδάσκει ο Σουρσούμης, ο γέρος φαροφύλακας του νησιού.

Όταν διοριστεί στο χωριό μια νέα δασκάλα -αν και ο Χρήστος εξακολουθεί να μη θέλει να πηγαίνει στο σχολείο- εκείνη θα διαπιστώσει το έμφυτο ταλέντο του παιδιού στη μουσική και, θα φροντίσει να πάρει μέρος σε ένα μουσικό διαγωνισμό.

Οι προσωπικές και οι οικογενειακές εμπειρίες του Χρήστου θα τον κάνουν να εξελιχθεί ως καλλιτέχνης αλλά για να προχωρήσει και να αξιοποιήσει το ταλέντο του θα πρέπει να βρει τη δύναμη μέσα του, βγαίνοντάς από την απομόνωση που επέβαλλε στον εαυτό του.

Παίζουν: Αλέκος Αλεξανδράκης, Βίκυ Βολιώτη, Ελισάβετ Ναζλίδου, Βλαδίμηρος Γολοσίνσκι, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μπάμπης Χατζηδάκης, Άλκης Κούρκουλος, Δήμητρα Ζέζα

*ΕΡΤ3 Σάββατο 08/06, στις 22:30

«Αλίτα: Ο Άγγελος της Μάχης» (2019) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Περιπέτεια – Όταν η Αλίτα ξυπνά χωρίς να θυμάται ποια είναι σε έναν μελλοντικό κόσμο, που δεν αναγνωρίζει, την περιθάλπει ο Αΐντο, ένας ευγενικός επιστήμονας, που αντιλαμβάνεται ότι κάπου μέσα σε αυτό το ανθρωποειδές κρύβεται η καρδιά και η ψυχή μιας νεαρής γυναίκας, με ξεχωριστό παρελθόν.

Καθώς η Αλίτα μαθαίνει να περιπλανιέται στη νέα της ζωή και στους επικίνδυνους δρόμους της Άιρον Σίτι, ο Αΐντο προσπαθεί να την προφυλάξει από το αινιγματικό παρελθόν της, τη στιγμή που ο «περπατημένος» νέος της φίλος Χιούγκο είναι διατεθειμένος να τη βοηθήσει να «ξυπνήσει» τις μνήμες της.

Μόνο όταν οι φονικές και διεφθαρμένες δυνάμεις της πόλης καταδιώκουν την Αλίτα, εκείνη ανακαλύπτει ένα στοιχείο για το παρελθόν της. Διαθέτει μοναδικές πολεμικές ικανότητες και αυτοί που είναι στην εξουσία θα κάνουν τα πάντα για τις υποτάξουν.

Αν καταφέρει να τους ξεφύγει, ίσως να είναι το κλειδί για τη σωτηρία των φίλων της, της οικογένειάς της και του κόσμου, που έμαθε να αγαπά…

Παίζουν: Ρόζα Σαλαζάρ, Κρίστοφ Βαλτς, Τζένιφερ Κόνελι, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κάσπερ Βαν Ντίεν, Μαχερσάλα Αλί, Κιάν Τζόνσον

*Star Σάββατο 08/06, στις 22:50

«Στα Καλά Καθούμενα» (2014) σκηνοθεσία Νίκος Ζαπατίνας

Κωμωδία – Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ένα πιάνο που κρύβει έναν μεγάλο θησαυρό, μια γυναίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά τον έρωτα.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα Μαρία Παπαχαλαράμπους, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου.

*Mega Σάββατο 08/06, στις 23:00

«Χάπια, Σφαίρες & 2.000.000 Λίρες» (2004) σκηνοθεσία Μάθιου Βόιν

Αστυνομική Δράσης – Η πλοκή της ταινίας περιστρέφεται γύρω από έναν ανώνυμο διακινητή ναρκωτικών τον οποίο υποδύεται ο Ντάνιελ Κρεγκ, ο οποίος επιθυμεί να εγκαταλείψει την επιχείρηση ναρκωτικών. Ο χαρακτήρας του Κρεγκ δεν έχει όνομα στην ταινία και αναφέρεται στους τίτλους ως “XXXX”.

Πριν προλάβει να κόψει τους δεσμούς του με το έγκλημα, ο πρώην εργοδότης του τον εμπλέκει σε μια τελευταία αποστολή που περιλαμβάνει:
α) να εντοπίσει που βρίσκεται μετά την απαγωγή της, η έφηβη κόρη ενός αντίπαλου γκάγκστερ και
β) τη διακίνηση ενός φορτίου Έκσταση, το οποίο ανήκει σε έναν έμπορο γνωστό ως “ο Δούκας” που ορκίζεται ότι θα του κόψει το κεφάλι αν τολμήσει να τα πουλήσει.

Διπλές προδοσίες, απάτες, δολοπλοκίες και ο κύριος ΧΧΧ βρίσκεται σε μεγάλο δίλημμα…

Παίζουν: Ντάνιελ Γκεργκ, Σιένα Μίλερ, Τομ Χάρντι, Κολμ Μίνι, Κένεθ Κράνχαμ, Τζορτζ Χάρις, Μάικλ Γκάμπον, Μπερν Γκορμαν, Σάλι Χοκινς

*ΕΡΤ1 Σάββατο 08/06, στις 00:00

«Ντιούκς» (2005) σκηνοθεσία Τζέι Τσαντρασέκαρ

Δράσης Κωμωδία – Η δουλειά της οικογένειας Ντιουκς είναι τα λαθραία ποτά, και ο θείος των δυο αγοριών, ο Τζέσι κατασκευάζει το πιο εύγευστο ποτό στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Τις πιο πολλές φορές τα δυο αγόρια βρίσκονται από τη λάθος μεριά του νόμου, ειδικά όταν τρέχουν ιλιγγιωδώς για να κάνουν την παράδοση των ποτών, αναγκάζοντας τον σερίφη να κυνηγήσει τους δυο παράνομους που τρέχουν με το πορτοκαλί αυτοκίνητο Dodge Charger, τον περίφημο “Στρατηγό Λι”.

Όταν ο Μπο και ο Λιουκ ανακαλύπτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο ανέντιμος διευθυντής αστυνομίας Μπος Χογκ σκοπεύει να αρπάξει με άνομα μέσα το κτήμα των γειτόνων τους, η μόνη τους ευκαιρία είναι να πατήσουν τα γκάζια ως το τέρμα σε ένα παράτολμο σχέδιο για να σώσουν την κομητεία του Χάζαρντ.

Παίζουν: Μπαρτ Ρέινολντς, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζόνι Νόξβιλ, Τζέσικα Σίμπσον, Λίντα Κάρτερ, Γουίλι Νέλσον.

*Open Σάββατο 08/06, στις 00:30

«Το ψώνιο» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Σωτήρης Χαρίτος είναι ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων, που όμως επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. Οι φίλοι του μάλιστα, που γνωρίζουν το όνειρό του, τον αποκαλούν ψώνιο. Τρέχει από δω και από κει κάνοντας τον κομπάρσο, ώσπου κάποια στιγμή, ύστερα από μια παταγώδη αποτυχία, πιάνει την καλή παίζοντας στην τηλεόραση τον βλάκα με τεράστια επιτυχία.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Σόφη Ζαννίνου, Έφη Πίκουλα, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μάρκος Λεζές, Πάνος Κορκότας.

*Alpha Σάββατο 08/06, στις 00:45

«Δωμάτιο Πανικού» (2002) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φίντσερ

Δράσης Τρόμου – Αμέσως μετά το διαζύγιό της, η Μεγκ με την έφηβη κόρη της Σάρα, μετακομίζουν σ ένα τετραώροφο σπίτι στο Μανχάταν. Το πρώτο κιόλας βράδυ που περνούν εκεί, έρχονται αντιμέτωπες με αδίστακτους διαρρήκτες και οχυρώνονται σ ένα μυστικό δωμάτιο «υψίστης ασφαλείας», εξοπλισμένο με κάμερες παρακολούθησης και ατσάλινη πόρτα. Δυστυχώς, οι εισβολείς ψάχνουν κάτι που βρίσκεται σε αυτό το δωμάτιο… και δεν θα σταματήσουν αν δεν το βρουν!

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Κρίστεν Στιούαρτ, Φόρεστ Γουίτακερ.

*Mega Σάββατο 08/06, στις 01:00

«Το Σπίτι… της Τρελής!» (2003) σκηνοθεσία Άνταμ Σάνκμαν

Κωμωδία – Ο Στηβ Μάρτιν υποδύεται τον Πήτερ Σάντερσον, έναν διαζευγμένο δικηγόρο ο οποίος θέλει να αρχίσει να ξαναβγαίνει ραντεβού αναζητώντας την κατάλληλη σύντροφο ξανά.

Οι προσπάθειές του όμως πέφτουν στο κενό μέχρι τη στιγμή που θα “γνωρίσει” στο ίντερνετ μία πνευματώδη, ξεχωριστή γυναίκα δικηγόρο (Κουίν Λατίφα), που του προκαλεί το ενδιαφέρον.

Όταν τελικά γνωρίζονται από κοντά, αποδεικνύεται ότι εκείνη είναι μια δραπέτης, η οποία θέλει να αποδείξει την αθωότητά της και του ζητά να τη βοηθήσει να καθαρίσει το όνομά της.

Έτσι ξεκινά η τρελή τους περιπέτεια καθώς το αταίριαστο ζευγάρι προσπαθεί να βελτιώσει ο ένας τη ζωή του άλλου, χωρίς να γκρεμίσουν κυριολεκτικά το σπίτι…

Παίζουν: Κουίν Λατίφα, Στηβ Μάρτιν, Γιουτζίν Λεβί, Μπέτι Γουάιτ, Τζην Σμαρτ, Τζόαν Πλουράιτ, Μίσι Πάιλ Μάικλ Ρόσενμπαμ

*Star Σάββατο 08/06, στις 01:30

«28 Ημέρες» (2000) σκηνοθεσία Μπέτι Τόμας

Κοινωνική κομεντί – Η Γκουέν Κάμινγκς είναι μια συγγραφέας στη Νέα Υόρκη. Ζει έντονη ζωή και είναι το «αγαπημένο κορίτσι» όλων. Μέχρι που στο γάμο της αδελφής της το σκάει μεθυσμένη με τη νοικιασμένη λιμουζίνα και με αυτόν τον τρόπο κερδίζει το εισιτήριό της για μια κλινική αποτοξίνωσης. Εκεί συναντά μια ποικιλία χαρακτήρων: τον κοινωνικό λειτουργό Κόρνελ και διάφορους εθισμένους όπως ο Έντι, o Γκέρχαρντ, o Όλιβερ και η Άντρεα. Η Γκουέν έχει να αντιμετωπίσει τους ιδιότυπους κανόνες και τις αρχές της κλινικής και όσο ξεπερνά την εξάρτησή της, τόσο αρχίζει να προσέχει τον Έντι ενώ μεταξύ τους αρχίζει να αναπτύσσεται μια ιδιαίτερη συμπάθεια

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ντομινίκ Γουέστ, Βίγκο Μόρτενσεν, Στιβ Μπουσέμι, Ελίζαμπεθ Πέρκινς ,Άλαν Τούντικ, Αζούρα Σκάι

*ΕΡΤ1 Σάββατο 08/06, στις 01:45

«12 δοκιμασίες» (2009) σκηνοθεσία Ρένι Χάρλιν

Αστυνομική Δράσης – Ο Ντάνι Φίσερ, αστυνομικός στο τμήμα της Νέας Ορλεάνης, συλλαμβάνει έναν αδίστακτο εγκληματία, ο οποίος προσπαθεί να διαφύγει μετά από μια ληστεία πολλών εκατομμυρίων.

Όμως κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, η ερωμένη του ληστή χάνει τη ζωή της. Ορκισμένος να πάρει εκδίκηση, ο ληστής καταφέρνει να αποδράσει από τις φυλακές και υποβάλλει τον Ντάνι σε μια εφιαλτική δοκιμασία: για να σώσει τη ζωή της γυναίκας, που αγαπάει, θα πρέπει να λύσει δώδεκα γρίφους.

Παίζουν: Τζον Σίνα, Άσλεϊ Σκοτ, Άινταν Γκίλεν, Στιβ Χάρις, Έινταν Γκίλεν, Γκονζάλο Μεντένεζ, Τέιλορ Κόουλ, Κάιλ Κλεμεντς, Τράβις Ντέιβις, Νικ Γκομεζ, Λάρα Γκράις

*Skai Σάββατο 08/06, στις 01:50

«Μπεϊμπισίτερ Για Κλάματα» (2011) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν

Κωμωδία – Ένας φοιτητής που έχει αποβληθεί από το Πανεπιστήμιο για ένα εξάμηνο και μένει μαζί με την μητέρα του, πρόκειται να ζήσει μια αξέχαστη νύχτα στο Μανχάταν, όταν αναλαμβάνει να κάνει baby-sitting σε τρία παιδιά της γειτονιάς του.

Παίζουν:Τζόνα Χιλ, Σαμ Ρόκγουελ, Άρι Γκέινορ, ΜΑξ ρέκορντς, Τζ. Μπ. Σμουβ, Κέβιν Μπαλμορ, Λόντρι Μπεντερ, Έριν Ντανιελς, Μπρους Αλτμαν

*Alpha Σάββατο 08/06, στις 02:30