6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα.

«Οι Μπάτσοι του Χόλιγουντ» (2003) σε σκηνοθεσία Ρον Σέλτον

Δράσης Κομεντί Μυστηρίου  – Ο Τζόε Γκάβιλαν και ο Κέι Σι Κάλντεν, δύο αντισυμβατικοί αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λος ‘Αντζελες, απασχολούνται παράλληλα σε εντελώς διαφορετικές δουλειές: ο πρώτος είναι μεσίτης και ο δεύτερος δάσκαλος της γιόγκα και υποψήφιος ηθοποιός!

‘Οταν τα μέλη ενός δημοφιλούς συγκροτήματος δολοφονούνται προκλητικά επί σκηνής, η έρευνα οδηγεί τους δύο ντετέκτιβ στον Σαρτέιν, πρόεδρο γνωστής δισκογραφικής εταιρείας. Φήμες τον θέλουν να έχει οργανώσει το θάνατο κι άλλων καλλιτεχνών, που ήθελαν να σπάσουν τα συμβόλαιά τους.

‘Ενα μείγμα πραγματικότητας, δράσης και χιούμορ, η ταινία εξερευνά παράλληλα διάφορα θέματα και σε διαφορετικά επίπεδα . Από τη μια, το αστικό και εξωτικό σκηνικό του Λος ‘Αντζελες και από την άλλη, ο χαοτικός κόσμος της δισκογραφικής βιομηχανίας. Από τη μια, η επαγγελματική, σκληρή ζωή των δύο ντετέκτιβ, που καλούνται να εξιχνιάσουν φόνους-μυστήριο, και από την άλλη το ξετύλιγμα της προσωπικής τους ιστορίας, που λίγο θυμίζει το θορυβώδες καθήκον.

Παίζουν: Μάρτιν Λαντάου, Λολίτα Νταβίντοβιτς, Χάρισον Φορντ, Τζος Χάρτνετ, Αϊζάια Ουάσιγκοτν, Λένα Ολίν, Μάστερ Π, Ντουάιτ Γιοακάμ, Λου νΤαιαμοντ Φίλιπς, Άντονι Μακί, Μπρους Γκρινγουιντ

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 10/06, στις 21:00

«Space Cowboys» (2000) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δράσης Περιπέτεια – Τέσσερις παλαίμαχοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων, είχαν χάσει την ευκαιρία να είναι οι πρώτοι αστροναύτες το 1958.

Το 1958, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ και επίδοξοι αστροναύτες, ο Γουίλιαμ Χοκ (Τόμι Λι Τζόουνς) και ο Φρανκ Κόρβιν (Κλίντ Ίστγουντ), δοκιμάζουν ένα τροποποιημένο Bell X-2 όταν ο Χοκ αποφασίζει να σπάσει ένα ρεκόρ ύψους.

Το αεροπλάνο σταματά και αναγκάζονται να εκτιναχθούν, αποφεύγοντας παρά λίγο ένα Boeing B-50 Superfortress που πετούσε με τον πλοηγό Τανκ Σάλιβαν (Τζέιμς Γκάρνερ).

Στο έδαφος, ο Φρανκ μαλώνει με τον Χοκ, αλλά η διένεξη διαλύεται από τον μηχανικό πτήσης Τζέρι Ο’ Νιλ (Ντόναλντ Σάδερλαντ). Το αφεντικό τους, ο Μπομπ Γκέρσον (Τζέιμς Κρόμγουελ), τιμωρεί τον Χοκ, προτού τους πάει σε συνέντευξη Τύπου, όπου τους ανακοινώνει ότι η νεοσύστατη NASA, και όχι η USAF, θα διεξάγει δοκιμές πτήσης στο διάστημα.

Όλοι αυτοί τώρα καλούνται να ξαναφορέσουν τις στολές τους για μια τελευταία αποστολή: να επισκευάσουν ένα ρώσικο δορυφόρο παλιάς τεχνολογίας πριν πέσει στη Γη.

Τα αρχαϊκά ηλεκτρονικά του δορυφόρου βασίζονται σε αυτά του Skylab που είχε αναπτύξει ο Φρανκ. Ο Μπομπ, τώρα διευθυντής έργου στη NASA, ζητά τη βοήθεια του Φρανκ. Ο Φρανκ εξακολουθεί να περιφρονεί τον Μπομπ, αλλά συμφωνεί να αναλάβει την αποστολή, με την προϋπόθεση ότι θα έχει τη βοήθεια της «Ομάδας Δαίδαλου», συμπεριλαμβανομένων των Χοκ, Τανκ και Τζέρι.

Παίζουν: Κλιντ Ίστγουντ, Τόμι Λι Τζόουνς, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζέιμς Κρόμγουελ, Μάρσια Γκει Χάρντεν, Λόρεν Ντιν.

*Open, Δευτέρα 10/06, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή 4: Πρωτόκολλο Φάντασμα» (2011) σκηνοθεσία Μπραντ Μπερν

Περιπέτεια – Ο μυστικός πράκτορας Ίθαν Χαντ και η ομάδα του κατηγορούνται για μια τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο Κρεμλίνο. Έτσι, ο Πρόεδρος τους αποκηρύσσει και θέτει σε εφαρμογή το Πρωτόκολλο Φάντασμα. Ο Ίθαν θα πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαταστήσει το όνομα της ομάδας του και να αποτρέψει μια νέα επίθεση. Έτσι, ξεκινά άλλη μια επικίνδυνη αποστολή. Στο πλευρό του βρίσκονται και κάποιοι πρώην “συνάδελφοι”, των οποίων τα κίνητρα δεν είναι και τόσο αθώα.  

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Τζέρεμι Ρένερ, Σάιμον Πεγκ, Πώλα Πάττον, Λέα Σεϊντού

*Alpha, Δευτέρα 10/06, στις 22:45

«Επιβάτης 57» (1992) σκηνοθεσία Κέβιν Χουκς

Δράσης – Ο Τσαρλς Ρέιν, διαβόητος τρομοκράτης, φοβερά έξυπνος και αδίστακτος, έχει μόλις συλληφθεί από το FBI και πρόκειται να μεταφερθεί αεροπορικώς σε άλλη πόλη.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο Ρέιν, με τη βοήθεια των ανδρών του, που έχουν ήδη επιβιβαστεί στο αεροπλάνο, κατορθώνει να εξουδετερώσει τους πράκτορες και να καταλάβει το αεροσκάφος.

Ο Ρέιν θα είχε τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης αν στο αεροσκάφος δεν είχε επιβιβαστεί και ο Επιβάτης 57, ο Τζέιμς Κάτερ, ειδικός πράκτορας στα θέματα ασφαλείας, που μόλις αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο, αποφασίζει να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια.

Παίζουν: Γουέσλεϊ Σνάιπς, Μπρους Πειν, Τομας Σαιζμορ, Άλεξ Ντάτσερ, Ελίαμπεθ Χάρλεϊ, Μπρους Γκρινγουντ, Μάικλ Χορς, Έρνι Λάβλι, Γουίλιαμ Έντουαρντ Ρόμπερτς

*Star, Δευτέρα 10/06, στις 01:15

«Υπόθεση Λάρι Φλιντ» (1996) σκηνοθεσία Μίλος Φόρμαν

Δραματική – Ο Γούντυ Χάρελσον πρωταγωνιστεί στην βιογραφική ταινία Υπόθεση Λάρυ Φλιντ και υποδύεται τον εκδότη του πορνογραφικού περιοδικού Hustler, ο οποίος εμπλέκεται σε δικαστική διαμάχη με τον αιδεσιμότατο  Τζέρι Φάλγουελ, η οποία έφτασε ως το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Λάρι Φλιντ μεγάλωσε σε κατάσταση φτώχειας στο Κεντάκι, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να διαπρέψει ως εκδότης πορνογραφικού περιοδικού τη δεκαετία του 1970.

Ο Φλυντ κατάφερε να γίνει ο υπερασπιστής της ελευθερίας του λόγου, σε μια εποχή που οι κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές συγκλόνιζαν τον δυτικό κόσμο.

Ακόμα και όταν έμεινε ανάπηρος από πυροβολισμούς που δέχθηκε έξω από το Δικαστήριο στην πολιτεία της Τζώρτζια, δεν έχασε το αγωνιστικό του πνεύμα, μέχρι και τη στιγμή που η τελική απόφαση τον δικαίωσε ομόφωνα.

Η υπόθεση του 1988 έμεινε γνωστή ως Hustler Magazine v. Falwell και ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε τον Φλυντ, ήταν ο νεαρός δικηγόρος Άλαν Άιζακμαν, τον οποίο υποδύεται ο Έντουαρντ Νόρτον.

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Κόρτνεϊ Λαβ, ‘Εντουαρντ Νόρτον, Μπρετ Χαρελσον, Τζέιμς Κρόμγουελ, Κρίσπιν Γκλόβερ, Τζειμς Καρβιλ, Ντόνα Χανοβερ, Βίνσεντ Σκιαβέλι, Ρίτσαρντ Πολ, Γιαν Τρίσκα

*Mega, Δευτέρα 10/06, στις 01:20

«Το ψώνιο» (1983) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική, κωμωδία – Ο Σωτήρης Χαρίτος είναι ένας πολύ καλός μηχανικός αυτοκινήτων, που όμως επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. Οι φίλοι του μάλιστα, που γνωρίζουν το όνειρό του, τον αποκαλούν ψώνιο. Τρέχει από δω και από κει κάνοντας τον κομπάρσο, ώσπου κάποια στιγμή, ύστερα από μια παταγώδη αποτυχία, πιάνει την καλή παίζοντας στην τηλεόραση τον βλάκα με τεράστια επιτυχία.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Σόφη Ζαννίνου, Έφη Πίκουλα, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Βάσω Αλεξανδρίδου, Μάρκος Λεζές, Πάνος Κορκότας.

*Alpha, Δευτέρα 10/06, στις 01:30