10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είναι ο Μπάμπης Χάνος, πλούσιος επιχειρηματίας που είχε υποσχεθεί πριν χρόνια στους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού της Πελοποννήσου ότι θα τους φτιάξει καινούργιο σχολείο. Η υπόσχεση δόθηκε γιατί τον βοήθησαν μετά από ένα ατύχημα που είχε και του έσωσαν τη ζωή.
Τα χρόνια περνούν, ο εφοπλιστής ξεχνά την υπόσχεση και ο δάσκαλος του χωριού Ευλάμπιος Μαντέκας (Κώστας Βουτσάς) κάνει μάθημα στα παιδιά σε ένα σχολείο που είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Αποφασίζει να κάνει το ταξίδι στην Αθήνα για να βρει τον εφοπλιστή Χάνο και να του ζητήσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Στην Αθήνα, ο Χάνος δεν έχει καμία διάθεση να τον συναντήσει αλλά τον κρατά για να παραστεί σε ένα γεύμα που δίνει ώστε να μην είναι ο αριθμός των καλεσμένων δεκατρείς.
Ο δασκαλάκος θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του, τον πλούσιο Ελληνο-Αμερικάνο Τζακ (Ανδρέα Φιλιππίδη) που είναι ο τιμώμενος καλεσμένος αλλά οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα ταράξουν για πάντα την ζωή του Ευλάμπιου.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Κάκια Παναγιώτου, Γιώργος Μοσχίδης.

*Open, Τετάρτη 12/06 στις 20:45

«Κόντρα στα Προγνωστικά» (2021) σκηνοθεσία Άντριου Έργουιν, Τζον Έργουιν

Δραματική Ρομαντική – Η ταινία Κόντρα στα Προγνωστικά είναι βασισμένη στην εμπνευσμένη αληθινή ιστορία του Κερτ Γουόρνερ, ο οποίος από πωλητής σε ένα σούπερ μάρκετ, έγινε δύο φορές MVP του NFL, πρωταθλητής του Super Bowl και quarterback του Hall of Fame.

Η ταινία επικεντρώνεται στη μοναδική ιστορία του Γουόρνερ και στα χρόνια των προκλήσεων και των αποτυχιών που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τις φιλοδοξίες του να γίνει παίκτης του NFL.

Τα όνειρά του έμοιαζαν σχεδόν απρόσιτα, αλλά με την υποστήριξη της συζύγου του, Μπρέντα και την ενθάρρυνση της οικογένειάς του, ο Γουόρνερ επιμένει και βρίσκει τη δύναμη να δείξει στον κόσμο τον πρωταθλητή που ήταν ήδη μέσα του.

Παίζουν: Ζάκαρι Λίβαϊ, Άννα Πάκουιν, Ντένις Κουέιντ, Χέιντεν Ζάλερ, Σίντι Χόγκαν, Μπρους ΜακΓκιλ, Άνταμ Μπάλντουιν, Τσανς Κέλι, Ντικ Βερμάιλ, Ο.Τζ. Κιθ Σίμπσον, Μπράις Μπρακμπάουε

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 12/06 στις 21:00

«Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα» (2020) σκηνοθεσία Μάθιου Βον

Δράσης Περιπέτεια – Στις αρχές του 20ου αιώνα η νεοσύστατη, ανεξάρτητη, υπηρεσία πληροφορίων, The KingsMan, αναλαμβάνει να σταματήσει μια παγκόσμια συμμορία που υφαίνει έναν πόλεμο προκειμένου να κερδοσκοπίσει και για να αφανίσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Ένας στρατός από τους χειρότερους τυράννους και ικανότερους εγκληματίες όλων των εποχών συγκεντρώνεται για να εξολοθρεύσει εκατομμύρια.
Τότε, ένας άνθρωπος πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στο χρόνο για να τους σταματήσει.

Παίζουν: Ρέιφ Φάινς, Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον, Μάθιου Γκουντ, Τζέμα Αρτερτον, Στάνλεϊ Τούτσι, Τσαρλς Ντανς, Ντάνιελ Μπρουλ, Τζιμόν Χούνσου

*Star, Τετάρτη 12/06 στις 21:00

«Συνώνυμα» (2019) σκηνοθεσία Ναντάβ Λαπίντ

Δραματική – Ο Γιόαβ, ένας νεαρός Ισραηλινός, είναι αποφασισμένος να αποκηρύξει την εθνικότητα του και να γίνει Γάλλος.

Στο Παρίσι, εγκαταλείπει τη γλώσσα του και με τη βοήθεια ενός λεξικού επιχειρεί με κάθε τρόπο να επινοήσει μια νέα ταυτότητα για τον εαυτό του.

Παίζουν: Τομ Μερσιέ, Κουεντίν Ντολμέρ, Λουίς Σεβιλότ

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 12/06 στις 23:30

«Μαχητές των δρόμων 7» (2015) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Δράσης – Ο Ντόμινικ Τορέτο μαζί με όλη την παρέα, επιστρέφουν στις ΗΠΑ, μετά τη μεγάλη τους, νικητήρια αναμέτρηση με τον Όουεν Σο.

Ωστόσο ο αδερφός του Όουεν Σο, o αδίστακτος Ντέκαρντ Σο, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός πράκτορα αλλά και ένας Σομαλός τρομοκράτης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, με το όνομα «Μάτι του Θεού».

Ο Ντόμινικ και ο Μπράιαν συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους έχοντας διπλή αποστολή: να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Σο και να βρουν πρώτοι το «Μάτι του Θεού», σε μια τρελή διαδρομή από την Καλιφόρνια μέχρι και το Αμπου Ντάμπι, φυσικά με τα αυτοκίνητα!

Και έτσι ξεκινάει μια νέα, καταιγιστική περιπέτεια…

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Ταϊρίς Γκίμπσον, Λούντακρις, Έλσα Πατάκι.

*Star, Τετάρτη 12/06 στις 23:50

«Jumanji: Η Επόμενη Πίστα» (2019) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Κωμωδία Περιπέτεια – Στο Jumanji: Η Επόμενη Πίστα, η παρέα επιστρέφει, αλλά αυτή τη φορά το παιχνίδι έχει αλλάξει. Επιστρέφοντας πίσω στο Jumanji για να σώσουν έναν δικό τους, ανακαλύπτουν πως τίποτα δεν είναι αυτό που περίμεναν.

Οι παίκτες θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν άγνωστες και ανεξερεύνητες πίστες από τις άγονες ερήμους μέχρι τα χιονισμένα βουνά, για να μπορέσουν να δραπετεύσουν και να βγουν νικητές σε ένα από τα πιο επικίνδυνα παιχνίδια του κόσμου.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνζον, Τζακ Μπλακ, Κέβιν Χαρτ, Κάρεν Γκίλαν, Άλεξ Γουλφ, Μόργκαν Τέρνερ, Ντάνι ντε Βίτο, Κόλιν Χανκς, Μάντισον Άισμαν

*Mega, Τετάρτη 12/06 στις 00:10

«Κλεφτρόνι και Tζέντλεμαν» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λέων Στάθης πιστεύει ότι με το που θα πάρει το πτυχίο του, θα λύσει αυτόματα το πρόβλημα της εργασίας, αλλά βρίσκεται μπροστά σε τοίχους και κλειστές πόρτες που για να ανοίξουν απαιτείται το απαραίτητο «μέσο».

Καθώς αναζητά δουλειά από πόρτα σε πόρτα, συναντά τη Μαρίνα και την ερωτεύεται. Η κοπέλα, που έχει δεσμό με ένα κλεφτρόνι μηχανών και εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του πατέρα της, θέλει να γίνει σκηνοθέτης, έτσι ζητά από τον Στάθη να τη βοηθήσει και αυτός ανταποκρίνεται ολόψυχα και αποτελεσματικά.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σπύρος Καλογήρου, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Έφη Πίκουλα, Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

*Alpha, Τετάρτη 12/06 στις 00:15

«Το Παίζω… και πολύ Άντρας» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Ζήνωνας, είναι τόσο άβουλος, που δεν έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους δικούς του.

Καταπιέζεται δε όχι μόνο από τη γυναίκα του και την πεθερά του, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται, αλλά και από τα πέντε παιδιά του.

Όλα όμως φαίνεται να αλλάζουν όταν γυρίζει από την Αφρική ένας φίλος του από τον στρατό.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Τέτα Κωνσταντά.

*Alpha, Τετάρτη 12/06 στις 02:15

«Ανατριχίλες» (2015) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λέτερμαν

Περιπέτεια – Η ζωή του νεαρού Ζακ Κούπερ αναστατώνεται μετά τη μετακόμιση από τη μεγαλούπολη σε μία κωμόπολη, αλλά η γνωριμία του με την όμορφη γειτόνισσα του Χάνα θα του δώσει φτερά. Μόνο που όπως αποκαλύπτεται πατέρας της Χάνα είναι ο μυστηριώδης Ρ. Λ. Στάιν, διάσημος συγγραφέας της επιτυχημένης σειράς βιβλίων «Ανατριχίλες».

Πρόκειται για έναν αινιγματικό καλλιτέχνη, έρμαιο της φαντασίας του, καθώς τα τέρατα που περιγράφει στα βιβλία του είναι αληθινά και ο ίδιος προστατεύει τους αναγνώστες του κρατώντας τα «κλειδωμένα» μέσα στα βιβλία του. Όταν ο Ζακ κατά λάθος τα απελευθερώνει, θα πρέπει με τη βοήθεια του Στάιν και της Χάνα να τα ξαναστείλει πίσω στις σελίδες απ όπου ξεπήδησαν.

Παίζουν: Τζακ Μπλακ, Οντέγια Ρας, Έιμι Ράιαν, Χάλστον Γκέιτζ, Έλλα Γουόλστεντ.

*Mega, Τετάρτη 12/06 στις 02:30

«Αληθοφανή Ψέματα» (2009) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική Κομεντί – Ο Μάρκ Γουίτρεϊς, τo ανερχόμενο αστέρι στον κολοσσό της αγροτικής βιομηχανίας Archer Daniels Midland (ADM), ξαφνικά αποφασίζει να αποκαλύψει στο FBI τη συνωμοσία στην οποία συμμετέχει η εταιρεία του, για τον καθορισμό τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ίδιος δε, φαντάζεται να τυχαίνει υποδοχής ήρωα και να παίρνει προαγωγή.

Πριν όμως να συμβούν όλα αυτά, το FBI θα χρειαστεί στοιχεία, που να τεκμηριώνουν τις κατηγορίες. Ο Μάρκ Γουίτρεϊς συμφωνεί πρόθυμα να φορέσει κοριό και να μαγνητοφωνεί τις συνομιλίες στο κασετόφωνο που κουβαλά κρυφά στον χαρτοφύλακά του, βλέποντας τον εαυτό του σαν μυστικό πράκτορα.

Δυστυχώς για το FBI, ο υπ’ αριθμόν ένας μάρτυρας τους, δεν καταφέρνει να πλησιάσει αρκετά και να αποσπάσει τις κρίσιμες πληροφορίες.

Οι διαρκείς αλλαγές στα λεγόμενα του Μάρκ αρχίζουν να εκνευρίζουν τους πράκτορες του FBI και απειλούν την υπόθεση κατά της ADM, μιας και γίνεται σχεδόν αδύνατη η αποκωδικοποίηση του τι είναι αληθινό και τι αποκύημα της αχαλίνωτης φαντασίας του Μάρκ Γουίτρεϊς και επιπλέον ανακαλύπτουν ότι ο Γουίτρεϊς έχει υπεξαιρέσει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων από την εταιρία του…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Μέλανι Λίνσκι, Λούκας Μάκχιου Κάρολ, Σκοτ Μπάκουλα, Τζόελ Μακ Χέιλ, Φρανκ Γουέλκερ, Τομ Πάπα, Έντι Τζέμισον, Τόμας Φ. Γουίλσον, Κλάνσι Μπράουν

*Star, Τετάρτη 12/06 στις 02:30