90χρονη γιαγιά παγίδευσε επίδοξο απατεώνα στην Πάτρα

Η 90χρονη ότι μόνο δεν «τσίμπησε» το δόλωμα αλλά βοήθησε και στη σύλληψή του

Ακόμη και οι πιο έμπειροι ντετέκτιβ θα ζήλευαν την ψυχραιμία μιας γριούλας από την Πάτρα που, παρά τα 90 της χρόνια, κατόρθωσε να στήσει παγίδα στον απατεώνα ο οποίος της ζήτησε το ιλιγγιώδες ποσό των 175.000 ευρώ με το πρόσχημα ότι η εγγονή της έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η 90χρονη γυναίκα προσποιήθηκε ότι τρόμαξε όταν ο άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι είναι γιατρός της είπε ότι η εγγονή της είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και άκουσε μια γυναίκα να την παριστάνει ζητώντας βοήθεια. Ωστόσο, δεν «τσίμπησε» το δόλωμα, προσποιήθηκε ότι θα πλήρωνε τα χρήματα που της ζητούσε και του ζήτησε να περιμένει στο τηλέφωνο, δήθεν για να επικοινωνήσει με την τράπεζα και να κάνει ανάληψη.

Όμως, κάλεσε από το κινητό της την Ασφάλεια, πήρε οδηγίες πώς να κλείσει ραντεβού για να παραδώσει το ποσό και, στη συνέχεια, έδωσε την διεύθυνσή της στον απατεώνα για να πάει να το παραλάβει. Όταν έφτασε ο 33χρονος Έλληνας, η 90χρονη του πέταξε από το μπαλκόνι μια σακούλα που είχε γεμίσει με άχρηστα χαρτιά και, μόλις εκείνος την πήρε στα χέρια του, επενέβησαν οι αστυνομικοί που ήταν ακροβολισμένοι ολόγυρα του πέρασαν χειροπέδες και του έκαναν σωματικό έλεγχο, κατά τον οποίο βρήκαν πάνω του 130 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και τέσσερα εισιτήρια υπεραστικού λεωφορείου.

Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με την κατηγορία της απόπειρας απάτης, ενώ αναζητείται η άγνωστη συνεργός του και ερευνάται αν είχαν και άλλους συνεργούς, καθώς και αν είχαν εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους στην ευρύτερη περιοχή.