6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα.

«Ο Προστάτης» (2021) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Λόρενζ

Δράσης Περιπέτεια – Ένας βετεράνος πεζοναύτης ο Τζιμ Χάνσον ζεί στην Αριζόνα κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.

Η δουλεία του είναι να αναφέρει τυχόν απόπειρες για παράνομο πέρασμα των συνόρων. Μια μέρα συναντά την Ρόζα και τον γιό της τον Μιγκέλ που προσπαθούν να ξεφύγουν από το Μεξικάνικο καρτέλ.

Καθώς καλεί την περιπολία για να κάνει αναφορά των δύο αυτών, ξαφνικά εμφανίζονται μέλη του καρτέλ που ζητούν την γυναίκα και το παιδί, αλλά ο Τζίμ αρνείται, με αποτέλεσμα να εμπλακεί σε πυροβολισμούς με τα μέλη του Καρτέλ.

Κατά την διάρκεια των πυροβολισμών η Ρόζα η μητέρα του παιδιού τραυματίζεται θανάσιμα.

Λίγο πριν πεθάνει δίνει ένα σημείωμα στον Τζίμ με μία διεύθυνση που εκεί είναι τα μέλη της οικογένειας της, έτσι ο βετεράνος πεζοναύτης αναλαμβάνει τη ασφαλή μεταφορά του παιδιού στην συγκεκριμένη διεύθυνση που αναφέρει το σημείωμα.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Κάθριν Γουίνικ, Χουάν Πάμλο Ράμπα, Τερέζα Ρουίζ, Άμπερ Μιντθούερ, Τζέικομπ Περέζ, Ντύλαν Κένιν, Άλεξ Νάιτ

*Star, Δευτέρα 17/06, στις 21:00

«Ανάλυσέ Το» (1999) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία – Ο Μπίλι Κρύσταλ είναι ο Μπεν Σόμπολ, ένας ψυχίατρος, με τα δικά του θέματα, που ετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο του, τον οποίο οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθήσουν. Ο γιος του κατασκοπεύει τις συνεδρίες των ασθενών του, ενώ ο ίδιος βρίσκει παγερά αδιάφορα τα προβλήματα των πελατών του.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι ο Πολ Βίτι, αρχιμαφιόζος, στην κορυφή της ιεραρχίας στη γκαγκστερική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Ξαφνικά αρχίζει να αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού και άγχους, είναι πλέον ανίκανος να σκοτώσει άνθρωπο και το χειρότερο… προβλήματα ανικανότητάς στο κρεβάτι!

Άθελά του ο Μπεν μετά από ένα τρακάρισμα, επιλέγεται ως γιατρός του ντον Πολ Βίτι με την εντολή να τον θεραπεύσει εντός δύο εβδομάδων, πριν συναντηθούν όλοι οι Ντον της μαφίας.
Τι είδους συμβουλές μπορεί όμως να δώσει ο ψυχαναλυτής, σε έναν τύπο που λύνει τα προβλήματα με ένα όπλο και ένα σακί τσιμέντο;

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τσαζ Παλμιντέρι, Τζο Βιτερέλι.

*Open, Δευτέρα 17/06, στις 21:15

«Ο Πρώτος Άνθρωπος» (2018) σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δράμα – H ιστορία του Νιλ Άρμστρονγκ και της θρυλικής αποστολής στο φεγγάρι το καλοκαίρι του 1969. Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κλερ Φόι, Τζέισον Κλαρκ, Κρίστοφερ Άμποτ, Κάιλ Τσάντλερ.

*Alpha, Δευτέρα 17/06, στις 22:45

«Διχασμένο Κορμί» (1984) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δραματική Μυστηρίου – Η ταινία Διχασμένο κορμί (Body Double) είναι νεο-νουάρ ερωτικό θρίλερ που σκηνοθετεί ο Μπράιαν ντε Πάλμα και αποτίει έναν φόρο τιμής στις ταινίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ της δεκαετίας του 1950.

Αν και οι αρχικές αντιδράσεις δεν έδωσαν στο Διχασμένο κορμί εμπορική επιτυχία, η ταινία πλέον θεωρείται καλτ, ενώ είχε χαρίσει στη Μέλανι Γκρίφιθ υποψηφιότητα για Χρυσή σφαίρα Β΄ Γυναικείου ρόλου.

Ο Τζέικ Σκάλι (Κρεγκ Γουάσον) μέσα στο ίδιο βράδυ έχασε τη δουλειά του ως βρυκόλακας σε μια B-Movie, λόγω κλειστοφοβίας, χώρισε με την κοπέλα του επειδή τον απατούσε και έμεινε άστεγος αφού ζούσε στο δικό της σπίτι.

Ψάχνοντας για μια οποιαδήποτε δουλειά του εμφανίζεται μια ευκαιρία: μια δουλειά ως οικονόμος σε μία από τις επαύλεις στους λόφους του Χόλιγουντ.

Αποκτά σιγά σιγά τη συνήθεια να παρακολουθεί την πόλη μέσα από το τηλεσκόπιο του σπιτιού που εργάζεται..
Εντοπίζει μια πανέμορφη ξανθιά (Ντέμπορα Σέλτον) να χορεύει στο παράθυρό της.

Όταν όμως γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας της κοπέλας, αυτό οδηγεί τον Σκάλι στον υπόκοσμο της βιομηχανίας ψυχαγωγίας ενηλίκων σε μια αναζήτηση απαντήσεων, με οδηγό του την πορνοστάρ Χόλι Μποντί (Μέλανι Γκρίφιθ).

Η έρευνά του θα πυροδοτήσει μία σειρά από γεγονότα με δραματικές επιπτώσεις…

Παίζουν: Κρεγκ Γουόσον, Μέλανι Γκρίφιθ, Γκρεγκ Χένρυ, Ντέμπορα Σέλτον, Ντένις Φραντς, Αλ Ίσραελ, Ανέτ Χέιβεν, Μπάρμπαρα Κράμπτον, Μπρινκ Στίβενς Γκάι Μπόιντ, Λέιν Ντέιβις, Ρομπ Πόλσεν, Ντάρσυ Ντέμος

*Mega, Δευτέρα 17/06, στις 01:20

«The Doorman» (2020) σκηνοθεσία Ριούγι Κιταμούρα

Περιπέτεια – Μια πρώην πεζοναύτης θα κάνει τα πάντα για να σώσει τη ζωή της αδελφής και της οικογένειά της, όταν μια ομάδα ληστών βάζουν στο στόχαστρό τους ένα πολυκατάστημα στη Νέα Υόρκη.

Οι ώρες περνούν και γίνεται όλο και πιο βασανιστικό το να προστατέψει τον εαυτό της και τους δικούς της ανθρώπους, αλλά θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να βάλει τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη…

Παίζουν: Ρούμπι Ρόουζ, Ζαν Ρενό, Ακσέλ Χένι

*Star, Δευτέρα 17/06, στις 01:30

«Σαμποτάζ» (2014) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγιερ

Δραματική Δράσης Τρόμου – Μια επίλεκτη ομάδα της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών με αρχηγό τον Τζον Μπρίσερ, κάνει έφοδο σε ένα κρησφύγετο ενός πανίσχυρου μεξικανικού καρτέλ και καταφέρνει να κατασχέσει μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και χρημάτων, από τα οποία ιδιοποιούνται δέκα εκατομμύρια, κρύβοντάς τα σε έναν σωλήνα. Όταν όμως επιστρέφουν να τα πάρουν ανακαλύπτουν ότι τα χρήματα έχουν εξαφανιστεί.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Ολίβια Γουίλιαμς, Τέρενς Χάουαρντ.

*Alpha, Δευτέρα 17/06, στις 01:45