10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Παγκόσμιος Κίνδυνος: Geostorm» (2017) σκηνοθεσία Ντιν Ντέβλιν

Δράσης – Μετά από μια, άνευ προηγουμένου, σειρά φυσικών καταστροφών απειλητικών για τον πλανήτη, οι παγκόσμιοι ηγέτες αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα σύνθετο δίκτυο δορυφόρων προκειμένου να μπορέσουν να ελέγξουν τις κλιματικές αλλαγές και να κρατήσουν τον πλανήτη ασφαλή.

Κάτι όμως, δεν πάει καλά… Το σύστημα, που κατασκευάστηκε για να προστατέψει τη Γη, της επιτίθεται και πλέον οι επιστήμονες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν την αιτία, πριν μια, επικών διαστάσεων, καταιγίδα καταστρέψει τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά της.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζιμ Στέρτζες, Aμπι Κόρνις, Αλεξάντρα Μαρία Λάρα, Ντάνιελ Γου, Eντ Χάρις και Aντι Γκαρσία.

*Star, Τετάρτη 19/06 στις 21:00

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Τετάρτη 19/06 στις 21:00

«Έντμοντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας» (2018) σκηνοθεσία Αλεξίς Μισαλίκ

Κωμωδία – Δεκέμβριος 1897, Παρίσι. Ο Έντμοντ Ροστάν δεν έχει κλείσει ακόμα τα τριάντα, έχει όμως ήδη δύο παιδιά και πολλά άγχη. Δεν έχει γράψει τίποτα εδώ και δύο χρόνια.

Καθώς βρίσκεται σε απελπισία, προσφέρει στον μεγάλο ηθοποιό του θέατρου Κονστάντ Κοκλέν ένα νέο έργο και συγκεκριμένα μια ηρωική κωμωδία.

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: το έργο αυτό δεν έχει γραφτεί ακόμα.

Παραβλέποντας τις ιδιοτροπίες των ηθοποιών, τις απαιτήσεις των παραγωγών, τη ζήλια της συζύγου του, τις πικάντικες ιστορίες του καλύτερού του φίλου και την έλλειψη ενθουσιασμού όλων των γύρω του, ο Έντμοντ αρχίζει να γράφει το έργο που κανείς δεν πιστεύει.

Προς το παρόν, έχει μόνο τον τίτλο: Σιρανό ντε Μπερζεράκ.

Παίζουν: Τομάς Σολιβερές, Τομ Λεμπ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ματίλντ Σενιέ, Ντομινίκ Πινόν

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 19/06 στις 21:00

«Όπως οι Γονείς μας» (2017) σκηνοθεσία Λαΐς Μποντένσκι

Δραματική – Η Ρόζα θέλει μόνο να είναι τέλεια: στη δουλειά της, ως μητέρα, κόρη, σύζυγος.

Και όσο πιο σκληρά προσπαθεί, τόσο περισσότερο αισθάνεται ότι τα κάνει όλα λάθος. Παιδί διανοουμένων και μητέρα δύο προ-εφήβων κοριτσιών, η Ρόζα βρίσκεται παγιδευμένη από τις απαιτήσεις δύο γενεών να είναι αφοσιωμένη, σύγχρονη, άψογη, αλάθητη, υπερήφανη.

Όταν η μητέρα της Ρόζα της κάνει μια μέρα μια εκπληκτική αποκάλυψη, η Ρόζα αποφασίζει να ξεφύγει από τις συνήθεις υποχρεώσεις της. Με αυτόν τον τρόπο ανακαλύπτει ότι η ζωή της επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις.

Παίζουν:  Μαρία Ριμπέιρο, Πάουλο Βιλχένα, Αναλάρα Πρατες, Κλαρίς Αμπουζάμρα, Σοφία Βαλβέρδε, Γκίλντα Νομας, Φελίπε Ρότσα, Ζόρζε Μάουτνερ, Καζέ Πεσάνια, Γκαμπριέλ Λοπές

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 19/06 στις 23:00

«Sniper: Το Τέλος του Εκτελεστή» (2020) σκηνοθεσία Κάαρ Άντριους

Περιπέτεια Τρόμου – Ο Μπράντον Μπέκετ, ελεύθερος σκοπευτής στο στρατό, θεωρείται πρωταρχικός ύποπτος για τη δολοφονία ενός ξένου αξιωματούχου, παραμονή της υπογραφής μιας υψηλής σημασίας εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατηγορούμενος για ένα φόνο που δεν έκανε, ο Μπέκετ αντιλαμβάνεται ότι πιθανόν υπάρχει ένας σκοτεινός πράκτορας εντός της κυβέρνησης.

Έτσι, συνειδητοποιεί ότι το μοναδικό πρόσωπό που μπορεί να εμπιστευτεί και να συνεργαστεί είναι ο πατέρας του , ο θρυλικός ελεύθερος σκοπευτής Τόμας Μπέκετ. Πατέρας και γιός καταδιώκονται από τη CIA ,τους Ρώσους μισθοφόρους αλλά και μία εκπαιδευμένη δολοφόνο της Γιακούζα, με ικανότητες σκοπευτή ισάξιες των 2 θρύλων.

Παίζουν: Τσαντ Μάικλ Κόλινς, Τομ Μπέρεντζερ, Σαγιάκα Ακιμότο, Αλίσα Μπάρμπαρα, Ράιαν Ρόμπινς, Λόχλιν Μονρό, Έμιλυ Τέναντ, Βίνσεντ Γκέιλ, Μίχαελ Γιόνσον

*Mega, Τετάρτη 19/06 στις 00:10

«Περάστε… Φιλήστε… Τελειώσατε!» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία, μιούζικαλ – Εκμεταλλευόμενος τη συνωνυμία του με ένα βιομήχανο και με τη βοήθεια μιας φίλης του, ο Πάνος πηγαίνει σε μια κρουαζιέρα, ελπίζοντας να κερδίσει τις καρδιές πλουσίων γυναικών. Πράγματι, ο γυναικείος πληθυσμός του πλοίου τον ερωτεύεται παράφορα.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Ρίκα Βαγιάνη, Ρίκα Διαλυνά, Βίνα Ασίκη, Κώστας Καραγιώργης, Έλενα Στρατή.

*Alpha, Τετάρτη 19/06 στις 00:15

«Ανάλυσέ Το» (1999) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία – Ο Μπίλι Κρύσταλ είναι ο Μπεν Σόμπολ, ένας ψυχίατρος, με τα δικά του θέματα, που ετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο του, τον οποίο οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθήσουν. Ο γιος του κατασκοπεύει τις συνεδρίες των ασθενών του, ενώ ο ίδιος βρίσκει παγερά αδιάφορα τα προβλήματα των πελατών του.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι ο Πολ Βίτι, αρχιμαφιόζος, στην κορυφή της ιεραρχίας στη γκαγκστερική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Ξαφνικά αρχίζει να αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού και άγχους, είναι πλέον ανίκανος να σκοτώσει άνθρωπο και το χειρότερο… προβλήματα ανικανότητάς στο κρεβάτι!

Άθελά του ο Μπεν μετά από ένα τρακάρισμα, επιλέγεται ως γιατρός του ντον Πολ Βίτι με την εντολή να τον θεραπεύσει εντός δύο εβδομάδων, πριν συναντηθούν όλοι οι Ντον της μαφίας.
Τι είδους συμβουλές μπορεί όμως να δώσει ο ψυχαναλυτής, σε έναν τύπο που λύνει τα προβλήματα με ένα όπλο και ένα σακί τσιμέντο;

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τσαζ Παλμιντέρι, Τζο Βιτερέλι.

*Open, Τετάρτη 19/06 στις 01:15

«Η Εξαδέλφη μου, η Ρέητσελ» (2017) σκηνοθεσία Ρότζερ Μίτσελ

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο Φίλιπ, ένας νεαρός, ευγενής Άγγλος πιστεύει ότι η γοητευτική Ρέιτσελ είναι υπεύθυνη για το θάνατο του κηδεμόνα του, ο οποίος πέθανε μετά από ένα ταξίδι με τη νεαρή συζυγό του στη Φλωρεντία.

Είναι σίγουρος ότι ο γάμος έγινε από συμφέρον και Ορκίζεται εκδίκηση εναντίον της συζύγου του Αμβρόσιου, Ρέιτσελ, κατηγορώντας την για τον πρόωρο θάνατό του.

Όταν ο Φίλιππος συναντά για πρώτη φορά τη Ρέιτσελ, οι προθέσεις του αλλάζουν, καθώς ανακαλύπτει ότι έλκεται την γυναίκα με τη σαγηνευτική γοητεία και ομορφιά.

Η εμμονή του με τη Ρέιτσελ μεγαλώνει και παρά τις ενδείξεις ότι εκείνη μπορεί να είναι η δολοφόνος, ο Φίλιπ νιώθει να την ερωτεύεται απόλυτα χωρίς να γνωρίζει αν εκείνη αισθάνεται το ίδιο ή απλώς καταστρώνει ένα σχέδιο, για να κερδίσει πίσω την περιουσία του εκλιπόντος συζύγου της από τον Φίλιππο.

Παίζουν: Ρέιτσελ Βάις, Σαμ Κλάφλιν, Χόλιντεϊ Γκρέιντζερ, Ίαν Γκλεν, Σπάροου Μισέλ, Τριστραμ Ντέιβις, Ποπι Λι Φράιερ, Πιερφρανσέσκι Φαβίνο, Άντριου Νοτ, Βίκι πεπερντιν, Κατερίνε Πιρς, Λιουις Σουκ

*Star, Τετάρτη 19/06 στις 01:30

«Και ο πρώτος ματάκιας» (1982) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας, ο Σίμος, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία διαρρηκτών έχει βάλει στο μάτι το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου.

Τα μέλη της συμμορίας– πέντε τον αριθμό και πολύ ωραίες γυναίκες– εγκαθίστανται στο ξενοδοχείο, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για τη διάρρηξη. Παράλληλα, η κόρη του ξενοδόχου, η Μυρτώ, βλέποντας ότι το ξενοδοχείο δεν πάει καλά οικονομικά, και πιστεύοντας ότι κάποιοι σαμποτάρουν την επιχείρηση, παριστάνει τη ρεσεψιονίστ, με σκοπό να μάθει εκ των ένδον τι ακριβώς συμβαίνει.

Το πάθος του Σίμου τον κάνει κοινωνό των σχεδίων της συμμορίας των πέντε γυναικών, με αποτέλεσμα αφενός να ματαιώσει τη διάρρηξη και αφετέρου να κερδίσει το χέρι της Μυρτώς, η οποία στο μεταξύ τον έχει ερωτευτεί.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Θάνος Παπαδόπουλος, Βίνα Ασίκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Βασίλης Τσάγκλος, Σοφία Χρήστου

*Alpha, Τετάρτη 19/06 στις 02:15

«Εκεί που φωλιάζει η αγάπη» (2015) σκηνοθεσία Τζεφ Μπλίκνερ

Ρομαντική – Ο χήρος Πιτ δυσκολεύεται να αναθρέψει τα τρία του παιδιά μόνος του, χωρίς βοήθεια.

Ηκόρη του, που είναι λάτρης της φύσης, μαγεύεται όταν μια οικογένεια κύκνων φωλιάζει στη λιμνούλα δίπλα από το σπίτι της.

Παρόλα αυτά, το φυσικό τοπίο γίνεται θλιβερό όταν η μητέρα- κύκνος σκοτώνεται.

Έτσι, η βιολόγος Τζίνι που ασχολείται με την άγρια ζωή, φθάνει στο σημείο για να προστατεύσει τα αυγά της που κατάφεραν να σώσουν.

Παίζουν: Τζέισον Λι, ΜίνκαΚέλυ, Μάγκι Ελίζαμπεθ Τζόουνς

*Mega, Τετάρτη 19/06 στις 02:20