8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Επικίνδυνη ομορφιά» (2020) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Δραματική Δράσης – Θανατηφόρα όμορφη και τρομακτικά αποτελεσματική στην επικίνδυνη δουλειά της, η Έιβα είναι ένας ολιγομίλητος μοναχόλυκος και παράλληλα ένας ψυχρόαιμος δολοφόνος, που καταφέρνει να νικήσει την εξάρτησή της από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες με τη βοήθεια του Ντιουκ, του μέντορα της.

Αποξενώνεται πλήρως από την οικογένειά της, ενώ αφοσιώνεται στο σκοτεινό της επάγγελμα, εκτελώντας τα θύματα που της αναθέτει η εταιρεία της.

Έχει όμως ένα σημαντικό ελάττωμα, που μπορεί να της αποβεί μοιραίο: ρωτάει τα θύματά της τί έκαναν στη ζωή τους και υπάρχει συμβάλαιο θανάτου εναντίον τους, παραβιάζοντας έτσι το πρωτόκολλο.

Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να εκτελέσει έναν περιζήτητο στόχο, η Έιβα επανενώνεται με την οικογένειά της μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, χωρίς να γνωρίζει ότι μόλις υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου της.

Τώρα, καθώς η Έιβα προσπαθεί να τακτοποιήσει παλιούς λογαριασμούς και να επανασυνδεθεί με τους αγαπημένους της, κάθε δολοφόνος στην εταιρεία της προσπαθεί να την σκοτώσει. Μπορεί η Έιβα να βασιστεί στον Ντιουκ για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της;

Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Κόλιν Φάρελ, Τζίνα Ντέιβις, Τζον Μάλκοβιτς, Τζές Γουέιξλερ, Νταϊάνα Σίλβερς

*Star, Πέμπτη 20/06, στις 21:00

«Wild Rose» (2018) σκηνοθεσία Τομ Χάρπερ

Δραματική Κωμωδία – H Rose – Lynn Harlan είναι μια χαρισματική 23χρονη τραγουδίστρια με δύο ανήλικα παιδιά, που μόλις αποφυλακίστηκε. Το όνειρό της είναι να αφήσει την Γλασκώβη για το Νάσβιλ, το λίκνο της κάντρι μουσικής, και να γίνει μια πετυχημένη τραγουδίστρια.

Η μητέρα της, θέλει να την κρατήσει κοντά της και να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά όταν παρουσιάζεται η ευκαιρία που θα τη φέρει μια ανάσα από το όνειρό της, εκείνη έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα.

Παίζουν: Τζέσι Μπάκλεϊ, Σόφι Οκενόντο, Τζούλι Γουόλτερς

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 20/06, στις 21:00

«Firewall: Κωδικός Προστασίας» (2006) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λονκρέιν

Δράσης – Ο Τζακ Στάνφιλν (Χάρισον Φορντ) σχεδιάζει προγράμματα υψίστης ασφαλείας για έναν κολοσσιαίο τραπεζικό όμιλο. Το χρήμα διακινείται πια μέσα από δίκτυα υπολογιστών και φυλάσσεται σε πανίσχυρους σκληρούς δίσκους.

Ο Τζακ κατόρθωσε να στήσει ένα μηχανισμό προστασίας- Firewall- που κάνει το εικονικό αυτό θησαυροφυλάκιο απόρθητο. Και είναι φυσικά ο μόνος που μπορεί να το ξεκλειδώσει.

Όταν η οικογένειά πέσει στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων, ο μόνος τρόπος να σώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει στον κόσμο, είναι να κλέψει από το σύστημα εκείνο που οι απαγωγείς θεωρούν πολυτιμότερο: εκατό εκατομμύρια δολάρια. Πόσο εύκολα μπορεί ένας συνηθισμένος άνθρωπος να μετατραπεί στον πιο αποφασισμένο εγκληματία;

Παίζουν: Χάρισον Φόρντ, Πολ Μπέτανι, Βιρτζίνια Μάντσεν, Μαίρη Λιν Ράισκουμπ, Ρόμπερτ Πάτρικ

*Open, Πέμπτη 20/06, στις 21:15

«Η Άλλη Όψη της Ελπίδας» (2017) σκηνοθεσία Ακι Καουρισμάκι

Δραματική Κωμωδία – Ο Κάλεντ, σύριος μετανάστης, καταφθάνει κρυμμένος σε ένα πλοίο στη Φινλανδία. Έχει χάσει την οικογένεια του στον πόλεμο και ψάχνει την αδερφή του σε όλη την Ευρώπη.

Ζητάει άσυλο αλλά η αίτησή του απορρίπτεται. Δραπετεύει από το κέντρο «φιλοξενίας», αντιμετωπίζει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, και ζει δεξιά κι αριστερά. Ο Βίκστρομ, φινλανδός πωλητής ανδρικών πουκάμισων, εγκαταλείπει τη γυναίκα, το σπίτι και την εταιρεία του.

Κερδίζει ένα σεβαστό ποσό στο πόκερ και αγοράζει ένα εστιατόριο. Πραγματοποιεί το όνειρό του κι είναι ευτυχισμένος. Ο Βίκστρομ δίνει δουλειά στον Κάλεντ κι έτσι, δύο άντρες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για διαφορετικούς λόγους, αλλάζουν μαζί τις ζωές τους.

Παίζουν: Σερβάν Χαγί, Σακάρι Κουοσμάνεν, Γιάνε Χιτιαΐνεν, Ιλκα Κοϊβούλα, Νούπου Κοΐβου, Σίμον Χουσεΐν Αλ-Μπαζούν

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 20/06, στις 23:00

«Πες τα Χρυσόστομε» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης, ένας τίμιος και εργατικός νέος, δεν ανέχεται τα στραβά και τα ανάποδα που συναντάει καθημερινά. Το χειρότερο όμως είναι ότι τα λέει, και τα λέει άσχημα. Βρίζει και τσακώνεται με όλους, την οικογένεια, τους φίλους του, ακόμα και με την αγαπημένη του.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Κάιτη Φίνου, Νίκος Ρίζος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Λιάνα Δαφνίδου, Φρόσω Δημητρουλάκου, Κώστας Φατούρος, Βίκυ Γεωργαλά.

*Alpha, Πέμπτη 20/06, στις 00:15

«2012» (2009) σκηνοθεσία Ρόλαντ ‘Εμεριχ

Περιπέτεια φαντασίας – Το 2012 είναι μια  περιπέτεια για έναν παγκόσμιο κατακλυσμό που φέρνει το τέλος του κόσμου και αφηγείται την ηρωική μάχη για επιβίωση. Το 2009 μια ομάδα καταξιωμένων επιστημόνων επιβεβαιώνει στους ηγέτες της γης ότι σύντομα θα έρθει το τέλος του κόσμου που ξέραμε…

Μέχρι το 2012, οι ηγέτες παγκοσμίως θέτουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο διάσωσης για όσον το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, δυστυχώς όμως είναι αδύνατον να σωθούν όλοι. ”Οταν ο Τζάκσον Κέρτις πηγαίνει με τα δυο του παιδιά εκδρομή στο Γέλοουστόουν, ανακαλύπτει τυχαία τις τεράστιες εγκαταστάσεις στο κέντρο μιας αποξηραμένης λίμνης και αποκαλύπτει το μυστικό της επικείμενης καταστροφής που η κυβέρνηση κρύβει από τους πολίτες.

Ο Τζάκσον πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του σε μια αντίστροφη μέτρηση με τον χρόνο. Προσπαθώντας να σώσει την οικογένειά του και τον εαυτό του, έρχεται αντιμέτωπος με σεισμούς, εκρήξεις ηφαιστείων, τσουνάμι και κάθε είδους φυσικές καταστροφές που η γη επιφυλάσσει για την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Αμάντα Πιτ, ‘Ολιβερ Πλατ, Γούντι Χάρελσον, Ντάνι Γκλόβερ, Θάντι Νιούτον.

*Mega, Πέμπτη 20/06, στις 00:20

«Hellboy: Rise of the Blood Queen» (2019) σκηνοθεσία Νιλ Μάρσαλ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Hellboy επιστρέφει από την κόλαση στην Αγγλία, όπου πρέπει να νικήσει την παντοδύναμη μάγισσα Νίμουε, σύντροφο του Μέρλιν και γνωστή ως «Βασίλισσα του Αίματος» ή «Κυρά της Λίμνης» από τον μύθο του Αρθούρου.

H Νίμουε βρίσκεται φυλακισμένη ως τη μέρα που θα καταφέρει να απελευθερωθεί και να συγκρουστεί σε μια επική μάχη με τον Hellboy, μια μάχη ικανή να φέρει το τέλος του κόσμου.

Στόχος της η καταστροφή της ανθρωπότητας και ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει είναι ο Hellboy. Πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ.

Παίζουν: Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Μίλα Γιόβοβιτς, Ιαν ΜακΣέιν, Σάσα Λέιν, Ντάνιελ Νταε Κιμ, Έμα Τέιτ, Τόμας Χειντεν Τσερτς, Μπράιαν Γκλίσον, Πενέλοπι Μίτσελ, Κάτια Πένεβα, Μαρία Τεπαβιτσάροβα

*Star, Πέμπτη 20/06, στις 01:30

«Επίλεκτος πράκτορας Stratton» (2017) σε σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Στράτον, βρετανός μυστικός πράκτορας των Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού και ο Αμερικανός ομόλογός του, Μάρτι, κατασκοπεύουν ένα σύμπλεγμα εργαστηρίων στο Ιράν ώστε να αναχαιτίσουν θανατηφόρα βιοχημικά όπλα.

Όταν η αποστολή τους αποτυγχάνει, ο Στράτον καλείται από την αρχηγό της μυστικής υπηρεσίας MI6 και πληροφορείται πως ο Μπαρόφσκι, ένας Ρώσος πρώην κατάσκοπος, έχει αυτομολήσει. Θεωρούμενος ως νεκρός τα τελευταία 20 χρόνια, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Μπαρόφσκι σχεδιάζει να εκδικηθεί τους πρώην εργοδότες του, χρησιμοποιώντας κλεμμένα χημικά όπλα.

Πλέον, ο Στράτον και η ομάδα του πρέπει να αξιοποιήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν, την εκπαίδευση αλλά και την εμπειρία τους, σε μια μάχη με το χρόνο, ώστε να αποτρέψουν μια ολοκληρωτική καταστροφή…

Παίζουν: Ντομινίκ Κούπερ, Τάιλερ Χόετσλιν, Κόνι Νίλσεν, Τόμας Κρέτσμαν, Ντέρεκ Τζακόμπι, Τζέμα Τσαν.

*Alpha, Πέμπτη 20/06, στις 02:15