13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και αυτές είναι οι ταινίες που θα δούμε απόψε στην τηλεόραση μας.

«Νύχτες στη Ροδάνθη» (2008) σκηνοθεσία Τζώρτζ Σ. Γουλφ

Δραματική Ρομαντική – Η ‘Ειντριαν (Νταϊάν Λέιν), είναι μια γυναίκα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από την προδοσία του συζύγου της.
Όταν πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι, βασανίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα και βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη, επαρχία της Βόρεια Καρολίνα για ένα Σαββατοκύριακο.

Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της βόρειας Καρολίνας, η ‘Ειντριαν ελπίζει να βρει τη γαλήνη που χρειάζεται για να επανεξετάσει τη ζωή της, έναν συναισθηματικά άστατο σύζυγο και μια έφηβη κόρη που αντιτίθεται σε κάθε απόφασή της.

Η περίοδος αιχμής για το πανδοχείο έχει περάσει και θα παρέμενε κλειστό αν δεν έκανε κράτηση ο Πολ (Ρίτσαρντ Γκιρ), ένας γιατρός από την πόλη. Ο Πολ, ένας άνδρας που θυσίασε την οικογένειά του στο όνομα της καριέρας του, πηγαίνει στη Ροδάνθη για να εκπληρώσει μια δυσάρεστη υποχρέωση αλλά και για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δύο ξένοι μοιράζονται την ίδια στέγη. Καθώς μια τρομερή καταιγίδα πλησιάζει στην περιοχή, ο ένας αναζητά στον άλλο παρηγοριά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρομαντική ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα με τρόπο που δεν το περιμένουν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Κρίστοφερ Μελόνι, Βαιόλα Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν, Μπέκι Αν Μπείκερ, Λίντα Μολόι, Τεντ Μάνσον.

*Open, Παρασκευή 21/06, στις 21:15

«Τα Κίτρινα Γάντια» (1960) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος 

Ελληνική κωμωδία -‘Ένας παθολογικά ζηλιάρης σύζυγος, ο Ορέστης Καλλιγαρίδης κάνει μαρτύριο τη ζωή της γυναίκας του Ρένας . Η σχέση της υπηρέτριάς τους με τον Λέανδρο, τον σωφέρ, ρίχνει λάδι στη φωτιά, αλλά το μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται όταν η Ρένα δανείζει στη φίλη της Άννα ένα φόρεμα κι ένα ζευγάρι κίτρινα γάντια. Ο Ορέστης βρίσκει τα κίτρινα γάντια κάτω από ένα τραπέζι, σε κάποιο εξοχικό καφενεδάκι όπου προηγουμένως είχε πάει η Άννα με τον μνηστήρα της, και η ζήλια του φουντώνει.

Παρά τις προσπάθειές του δεν καταφέρνει να ξετρυπώσει τους παράνομους εραστές. Ακολούθως έχει μια έντονη φιλονικία με τον Λέανδρο, τον οποίο θεωρεί εραστή της γυναίκας του, και δεν πιστεύει στα αυτιά του όταν ο σωφέρ τού λέει πως ήρθε να ζητήσει το χέρι της υπηρέτριας. Μια σειρά από τυχαία περιστατικά και από παρεξηγήσεις υφαίνουν μια ίντριγκα, ικανή να κλονίσει το νευρικό σύστημα του ζηλιάρη συζύγου. Τα πράγματα όμως ξεκαθαρίζουν σύντομα, η αθωότητα της συζύγου αποδεικνύεται περίτρανα, κι οι υποψίες του ζηλιάρη συζύγου περνούν σε προσωρινή ύφεση.

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης , Μίμης Φωτόπουλος , Μάρω Κοντού, Μάρθα Βούρτση, Παντελής Ζερβός, Γιάννης Γκιωνάκης.

*Mega, Παρασκευή 21/06, στις 21:40

«Η Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα» (1965) σκηνοθεσία Γιώργος Τζαβέλας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία  – Ο Αντώνης Κοκοβίκος, ανώτερος υπάλληλος υπουργείου, συζεί 10 χρόνια σε ένα παλιό, φτωχικό σπίτι, με την Ελένη, μία απλή, αγράμματη και υπομονετική γυναίκα, που τον υπηρετεί αδιαμαρτύρητα, φροντίζοντας για όλες τις ανάγκες του, υποταγμένη στις κάθε είδους ιδιοτροπίες του. Ο Αντωνάκης, βολεμένος με αυτή την κατάσταση, αρνείται πεισματικά να την παντρευτεί και όταν μετά από πίεση των φίλων του το κάνει, θα βρει απέναντί του μια διαφορετική Ελένη.  Η σύγκρουση των δύο, πλέον συζύγων θα είναι εκρηκτική και θα οδηγήσει στην πλήρη ρήξη και τον χωρισμό.

Παίζουν: Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Κώστας Δούκας, Σταύρος Ξενίδης, Δέσποινα Νικολαΐδου, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Δέσπω Διαμαντίδου, Κατερίνα Γώγου, Λίλη Παπαγιάννη, Καίτη Λαμπροπούλου.

*Ant1, Παρασκευή 21/06, στις 22:00

«Το Σμόκιν της Συμφοράς» (2002) σκηνοθεσία Κέβιν Ντόνοβαν

Δράσης Κωμωδία  – Ο Τζίμι Τονγκ είναι ένας συνηθισμένος οδηγός ταξί, μέχρι τη στιγμή που φορά κατά τύχη το Σμόκιν της Συμφοράς, ένα κοστούμι αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων με υπερφυσικές ιδιότητες, το οποίο τον μετατρέπει σε τολμηρό κατάσκοπο. Φορώντας το πολυτελές σμόκιν, μπαίνει μαζί με την όμορφη συνέταιρό του στον επικίνδυνο κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας.

Παίζουν: Τζάκι Τσάν, Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Τζέισον Άιζακς, Ντέμπι Μαζάρ, Ντάνιελ Κας.

*Alpha, Παρασκευή 21/06, στις 22:00

«Ψυχρή Καταδίωξη» (2019) σκηνοθεσία Χανς Πίτερ Μόλαντ

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Στο χειμερινό θέρετρο Κεμόε, η θερμοκρασία είναι 10 βαθμοί υπό το μηδέν και συνεχώς κατεβαίνει σε αυτό το δημοφιλή, χειμερινό προορισμό στα Βραχώδη Όρη.

Η τοπική Αστυνομία συνήθως δεν έχει δουλειά μέχρι την ημέρα που ο γιος του Νιλς (Λίαμ Νήσον), ενός λακωνικού οδηγού εκχιονιστικού μηχανήματος του δήμου, δολοφονείται με υπερβολική δόση ναρκωτικών, ύστερα από εντολή του “Viking”, του τοπικού Βαρόνου των ναρκωτικών.

Έχοντας μόλις ανακηρυχτεί Πολίτης της Χρονιάς στη μικρή ορεινή κωμόπολη στα Βραχώδη Ορη όπου οδηγεί το εκχιονιστικό του, ο Νιλς Κόξμαν έρχεται αντιμέτωπος με το πένθος, το οποίο δυσκολεύεται να διαχειριστεί και τον απομακρύνει από τους ανθρώπους γύρω του…

Οργισμένος και εξοπλισμένος με βαριά μηχανήματα ο Νιλς αποφασίζει να εξολοθρεύσει το καρτέλ ξεπαστρεύοντας ένα, ένα τα μέλη του, αλλά το μόνο που γνωρίζει από φόνους είναι ό,τι έχει διαβάσει από αστυνομικά μυθιστορήματα.

Καθώς τα πτώματα στοιβάζονται, ένας πόλεμος ξεσπά μεταξύ του Βαρόνου των ναρκωτικών “Viking” και του Αρχιμαφιόζου “ White Bull” και οι πλαγιές της μικρής πόλης από ολόλευκες βάφονται κόκκινες.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Τομ Μπέιτμαν, Τομ Τζάκσον, Εμι Ρόσουμ, Τζούλια Τζόουνς, Λόρα Ντερν, Γουίλιαμ Φορσάιθ.

*Star, Παρασκευή 21/06, στις 22:15

«Ο Τενόρος» (2022) σκηνοθεσία Κλοντ Ζιντί Τζούνιορ

Δραματική Κωμωδία – Ο Αντουάν ζει στα γκετοποιημένα προάστια του Παρισιού και η μεγάλη λατρεία του είναι να ραπάρει σε μικρές σκηνές της γειτονιάς του.

Σπουδάζει χωρίς μεγάλες φιλοδοξίες και εργάζεται ως ντελιβεράς ενός εστιατορίου. Σε μια παράδοσή του στην παγκοσμίου φήμης Όπερα Γκαρνιέ, την φωνή του θα ακούσει σε απρόσμενη στιγμή αποκάλυψης μία καθηγήτρια μουσικής του ιδρύματος και θα αναλάβει να τον εκπαιδεύσει ως τενόρο.

Ο Αντουάν θα διχαστεί ανάμεσα στους δύο διαφορετικούς κόσμους – την βαριά κουλτούρα της γειτονιάς που μεγάλωσε και τον λαμπρό κόσμο της όπερας – και θα εγκλωβιστεί στις στερεοτυπικές απεικονίσεις τους.

Το ταλέντο του θα σταθεί στο κέντρο καθώς ο ίδιος θα γοητευτεί από όσα θα ανακαλύψει στην όπερα και θα θελήσει να φτιάξει μια γέφυρα και να βρει έναν τρόπο να ενώσει τα πάθη του.

Παίζουν: Μοχάμεντ Μπελκίρ, Γκιγιόμ Ντουέσμ, Μισέλ Λαρόκ

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 21/06, στις 22:30

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Παρασκευή 21/06, στις 00:00

«Ο Ήλιος του Μεσονυχτίου» (2018) σκηνοθεσία Σκοτ Σπίρ

Ρομαντική – Κινδυνεύοντας από την έκθεση στο φως του ήλιου, η 17χρονη Κέιτι περνάει την ημέρα της στο σπίτι συντροφιά με τον πατέρα της και την καλύτερή της φίλη.

Τα βράδια όμως ο κόσμος της αλλάζει και γίνεται μαγικός: μπορώντας πλέον να κυκλοφορεί άφοβα, η Κέιτι περνά την ώρα της στον σιδηροδρομικό σταθμό, παίζοντας κιθάρα.

Μια νύχτα, η μοίρα την ενώνει με τον Τσάρλι και οι δυο τους ερωτεύονται βαθιά κατά τη διάρκεια ενός ιδανικού καλοκαιριού. Η αγάπη θα τους αλλάξει για πάντα – μπορεί όμως το όνειρο να κρατήσει; Μια μοναδική ιστορία για τη δύναμη της θέλησης και του έρωτα.

Παίζουν: Μπέλα Θορν, Πάτρικ Σβαρτζενέγκερ, Κουίν Σέπαρντ, Κεν Τρέμπλετ, Σουλέκα Μάθιου, Ρομπ Ριγκλ

*Ant1, Παρασκευή 21/06, στις 00:30

«The Tax Collector» (2020) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγιερ

Δράσης – Ο Ντέιβιντ Κουέβα (Μπόμπι Σότο) και ο Κρίπερ (Σία Λε Μπάφ), είναι “φοροεισπράκτορες” για τον Γουίζαρντ, άρχοντα του εγκλήματος, εισπράττοντας το μερίδιό του από τα κέρδη των παράνομων συναλλαγών των τοπικών συμμοριών.

Έχουν αναλάβει όλη την πόλη, φροντίζοντας να πληρώνονται τα ποσοστά αλλιώς οι συνεργάτες δέχονται τα αντίποινα.

Αλλά όταν ο παλιός αντίπαλος του Wizard επιστρέφει στο Λος Άντζελες από το Μεξικό, η επιχείρηση κλυδωνίζεται και ο Ντέιβιντ βρίσκεται απελπισμένος, να προστατεύσει αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εκείνον, από οτιδήποτε άλλο, την οικογένειά του.

Παίζουν: Σάια ΛαΜπάφ, Σίνθια Καρμόνα, Μπόμπι Σότο, Χοσέ Κονέχο Μάρτιν, Τζορτζ Λόπεζ, Ελπίντια Καρίγιο, Λάνα Παρίγια, Ελπίντια Καρίγιο, Νοέμι Γκονζάλες, Μπρένταν Σάουμπ

*Skai, Παρασκευή 21/06, στις 00:45

«Η Κοκκινοσκουφίτσα» (2011) σε σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουϊκ

Θρίλερ – Για δεκαετίες, οι κάτοικοι του χωριού Ντάγκερχορν έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν με τους λυκάνθρωπους -που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε πανσέληνο- προσφέροντάς τους θυσίες ζώων για να καταλαγιάσουν την όρεξη και τα ζωώδη ένστικτά τους. Όταν όμως η πανσέληνος γίνεται κόκκινη, ο λυκάνθρωπος καταπατά την εύθραυστη συμφωνία.

Σκοτώνει τη μεγαλύτερη αδελφή της Βάλερι, μιας όμορφης νεαρής κοπέλας, που έχει μόλις μάθει ότι οι γονείς της έχουν κανονίσει να την παντρέψουν με τον Χένρι, κληρονόμο της πιο πλούσιας οικογένειας της πόλης. Αλλά η καρδιά της Βάλερι χτυπά μόνο για τον Πίτερ, έναν φτωχό ξυλοκόπο. Το ζευγάρι δεν βρίσκει άλλη λύση και αποφασίζει να το σκάσει αλλά η τρομακτική παρουσία του λυκάνθρωπου, αναγκαστικά τους αλλάζει τα σχέδια.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν εξοργιστεί, ζητούν εκδίκηση και καλούν τον διάσημο κυνηγό λυκάνθρωπων, τον Πάτερ Σόλομον. Η άφιξή του σηματοδοτεί απρόσμενες εξελίξεις καθώς  δίνει μια νέα διάσταση στο πρόβλημα. Ο  λυκάνθρωπος παίρνει ανθρώπινη μορφή τη μέρα και συνεπώς θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε ανάμεσά τους. Κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω υποψίας. Η καχυποψία κυριεύει την πόλη  καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται με κάθε νέα σελήνη.

Παίζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Σίλο Φερνάντεζ, Μαξ Άιρονς, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλι Κρίστι, Βιρτζίνια Μάντσε, Μπίλι Μπερκ, Όσκαρ Ισαάκ.

*Star, Παρασκευή 21/06, στις 00:45

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Παρασκευή 21/06, στις 01:30

«Τα Τσακάλια» (1981) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δραματική Δράσης Ελληνική Ταινία – Ο Γιώργος, ένας μηχανικός αυτοκινήτων, πρώην τοξικομανής και κλεφτρόνι, αφηγείται τα γεγονότα που τον οδήγησαν στην καταστροφή και τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου φίλου του, Φάνη.

Η μόνη ασχολία του Γιώργου είναι οι μηχανές, οι ντίσκο, οι καφετέριες και τα ναρκωτικά.

Αποζητώντας την καλή ζωή χωρίς να θέλει να δουλέψει, ο Γιώργος και η εξίσου προβληματική παρέα του οργανώνουν μια ληστεία.

Οι συνεργάτες του είναι ο Λουκάς, ο Φάνης – χρήστης ναρκωτικών – και η κοπέλα του Φάνη, η Αθηνά, μία έφηβη που το έχει σκάσει από το σπίτι της.

Τίποτα δεν σταματά τον Γιώργο στον κατήφορο που έχει πάρει. Ένα βράδυ ληστεύει από τον πατέρα του, τα λεφτά της εταιρίας στην οποία δουλεύει.

Όταν ο Φάνης πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο Γιώργος χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του και συνειδητοποιεί, τα λάθη που έκαναν όλοι τους.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος Αθηνά Τσιλύρα Γιώργος Ρήγας Σταμάτης Γαρδέλης Σοφία Αλιμπέρτη, Τζώνη Θεοδωρίδης, Νίκος Κούρος, Ζακλίν Μπέθια, Κέλυ Σακάκου, Δήμητρα Σερεμέτη, Μαρία Ζαφειράκη, Μέλπω Ζαρόκωστα, Παύλος Κοντογιαννίδης, Σπύρος Καλογήρου, Τέτα Κωνσταντά

*Alpha, Παρασκευή 21/06, στις 02:00

«Πάρτι Γυναικών» (2017) σκηνοθεσία Λουσία Ανιέλο

Κωμωδία – Στο Πάρτι Γυναικών η εκθαμβωτική Τζες, Σκάρλετ Τζοχάνσον εντυπωσιάζει στον πιο ξεκαρδιστικό ρόλο της καριέρας της.

Πέντε κολλητές φίλες που στο κολέγιο δεν άφηναν πάρτι για πάρτι και έπαιρναν μέρος στους πιο περίεργους και τρελούς διαγωνισμούς, αποφασίζουν δέκα χρόνια μετά να βρεθούν ένα Σαββατοκύριακο στο Μαϊάμι για το bachelorette πάρτι της Τζες.

Τα πράγματα παίρνουν ξαφνικά μια απροσδόκητα σκοτεινή αλλά και αστεία τροπή, όταν κατά λάθος σκοτώνουν έναν στρίπερ.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι ο stripper που έχει κληθεί βρίσκει τραγικό θάνατο όταν η ευτραφής της παρέας πηδάει απρόσμενα πάνω του και τον ρίχνει, κατά λάθος, σε μια κοφτερή γωνία, αλλά ότι η Τζες πάει για γερουσιαστής και φρικάρει για το μέλλον της, όπως και οι υπόλοιπες – για πιο ανώδυνους λόγους.

Στο μεταξύ, ο αρραβωνιαστικός ανησυχεί, την ώρα που μαζί με τους φίλους του δοκιμάζουν κρασιά και μιλάνε περί ανέμων και υδάτων.

Μάλιστα, ένας από αυτούς ρίχνει λάδι στη φωτιά του ανήσυχου μελλόνυμφου, τονίζοντάς του πως ενώ η Τζες είναι 20άρι, εκείνος βαθμολογείται επιεικώς με 6!

Παίζουν: Σκάρλετ Γιόχανσον, Κέιτ Μακίνον, Τζίλιαν Μπελ, Ιλάνα Γκλέιζερ, Ζόι Κράβιτς, Τάι Μπαρέλ

*Mega, Παρασκευή 21/06, στις 02:30