14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες γεμάτες δράση, κωμωδία και περιπέτεια σε περιμένουν να τις απολαύσεις!

«Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» (1968) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική ταινία αισθηματική κωμωδία – Η Ρένα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι η κόρη ενός πλούσιου Κερκυραίου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), που το σκάει από το σπίτι της ντυμένη αγόρι για να αποφύγει το γάμο με τον Ντίνο (Γιώργος Τσιτσόπουλος), γιο ενός εφοπλιστή.

Στο δρόμο όμως προς τα Γιάννενα συναντάει και ερωτεύεται ένα φτωχόπαιδο τον Λευτέρη (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), που πηγαίνει να εργαστεί και να μαζέψει χρήματα προκειμένου να παντρέψει την αδελφή του Αννέτα (Φλωρέττα Ζάννα).

Η αρχική συμπάθεια μετατρέπεται σε έρωτα όταν το φτωχόπαιδο καταλαβαίνει ότι το αγόρι είναι κορίτσι και ο ‘Πίπης’…Ρένα.

Από μια παρεξήγηση, η Ρένα επιστρέφει στο σπίτι της νομίζοντας ότι ο Λευτέρης το μόνο που θέλει από εκείνην είναι τα χρήματα της αμοιβής που προσέφερε ο πατέρας της.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φλωρέττα Ζάννα, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πέτρος Λοχαϊτης, Ελένη Ζαφειρίου, Τζόλυ Γαρμπή.

*Mega Σάββατο 22/06, στις 21:00

«Υιέ μου… Υιέ μου…» (1965) σκηνοθεσία Γρηγόρης Γρηγορίου

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ένας βιομήχανος θέλει να παντρευτεί μια ζωντοχήρα με την οποία είναι ερωτευμένος και ο γιος του.

Πατέρας και υιός διεκδικούν τη νύφη, αλλά εκείνη επιστρέφει στο σύζυγό της.

Τα ειδύλλια περιπλέκονται όταν ο βιομήχανος, απογοητευμένος, φλερτάρει μια άλλη γυναίκα, της οποίας ο άνδρας επιστρέφει έπειτα από απουσία είκοσι χρόνων.

Παίζουν:  Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Νικολαίδης, Λίλιαν Μηνιάτη, Ντόρα Κωστίδου, Νίκος Σταυρίδης

*Open Σάββατο 22/06, στις 21:00

«Η εποχή των παγετώνων 4: Ο χορός των ηπείρων» (2012) σε σκηνοθεσία Στιβ Μαρτίνο και Μάικ Θερμάγιερ

 Κινούμενα Σχέδια – Η τελευταία προσπάθεια του Σκρατ να θάψει το βελανίδι του καταλήγει στο κέντρο της Γης, προκαλώντας σεισμική δραστηριότητα τέτοιου μεγέθους, λες και η Μητέρα Φύση αποφάσισε να ανακαινίσει ή να αφανίσει, ολόκληρο τον πλανήτη.

Η κίνηση των ηπείρων ωθεί τον Μάνι, τον Σιντ και τον Ντιέγκο στη θάλασσα, χωρίζοντάς τους από την υπόλοιπη παρέα.

Ο Μάνι υπόσχεται στην Έλι ότι θα γυρίσει πίσω, αλλά δεν γνωρίζει πώς θα το καταφέρει.

Χρησιμοποιώντας το παγόβουνό τους ως προχειροφτιαγμένο καράβι, το τρίο ξεκινά μια επική θαλάσσια περιπέτεια, που θα τους οδηγήσει σε ηρωικές πράξεις, πέρα από κάθε προηγούμενο. Στο μεγάλο αυτό ταξίδι της επιστροφής, έρχονται αντιμέτωποι με εξωτικά θαλάσσια πλάσματα, πειρατές και ανακαλύπτουν έναν νέο κόσμο.

Όσο για τον Σκρατ, αυτή τη φορά, κυνηγάει το βελανίδι του σε μέρη που κανένας προϊστορικός σκίουρος δεν έχει βρεθεί ποτέ…

Με τις φωνές των: Ρέι Ρομάνο, Κουίν Λάτιφα, Ντένις Λέρι, Τζον Λεγκουιζάμο, Σον Ουίλιαμ Σκοτ, Τζος Πεκ, Σάιμον Πεγκ, Κέκε Πάλμερ, Κρις Ουέτζ, Πίτερ Ντίνκλατζ, Τζένιφερ Λόπεζ

*Star Σάββατο 22/06, στις 21:00

«Ένας Αληθινός Φίλος» (2019) σκηνοθεσία Γκέιλ Μανκούσο

Δραματική Κομεντί – Ο Μπέιλι ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν, και τη γυναίκα του, Χάνα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την εγγονή του Ίθαν και της Χάνα, Σίτζεϊ.

Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της.

Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς.

Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

Παίζουν: Μαρκ Χελγκενμπέργκερ, Μπέτι Γκίλπιν, Χένρι Λάου, Κάθριν Πρέσκοτ, Ντένις Κουέιντ, Ιαν Τσεν, Ντανιέλα Μπαρμπόσα, Τζεικ Μάνλεϊ, Τζον Γκαλέκι, Βικτόρια Σάντσεζ

*Open Σάββατο 22/06, στις 22:30

«Γκοτζίλα ΙΙ: Ο Βασιλιάς των Τεράτων» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Ντάκερτι

Δράσης Φαντασίας – Η Μόναρκ, μια κρυφή ζωολογική ομάδα, έρχεται αντιμέτωπη με τιτάνια τέρατα, συμπεριλαμβανομένου και του Γκοτζίλα, που συγκρούεται με τη Μόθρα, τον Ρόνταν και την απόλυτη νέμεσή του, τον τρικέφαλο Γκιντόρα.

Όταν αυτά τα αρχαία τέρατα, που θεωρούνταν από κάποιους απλώς μύθοι, ξυπνήσουν ξανά, θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για την απόλυτη κυριαρχία, ακόμα και σε βάρος της ανθρωπότητας, που απειλείται με αφανισμό…

Παίζουν: Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Βέρα Φαρμίγκα, Σάλι Χόκινς, Κάιλ Τσάντλερ.

*Star Σάββατο 22/06, στις 22:50

«Η Θεία μου η Χίπισσα» (1970) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η κυρά-Λένη, χήρα, που σπουδάζει την κόρη της στην Αμερική, εργάζεται ως καθαρίστρια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο, όπου έχει κερδίσει τη συμπάθεια του Στέφανου, ενός πλούσιου νεαρού ενοίκου του. Η κόρη της, Κάθριν, δεν ξέρει την αλήθεια για την οικονομική κατάσταση της μητέρας της.

Όταν φτάνει η κόρη της μαζί με τον χίπι μνηστήρα της, Τζόνι και τον πάμπλουτο ελληνοαμερικανό πατέρα του Πιτ, ο Στέφανος βοηθά την κυρά – Λένη να κρατήσει τα προσχήματα: τη ντύνει μεγαλοκυρία, της νοικιάζει μια σουίτα και αυτή αρχίζει να κυκλοφορεί στους χώρους του ξενοδοχείου με τον αέρα αρχόντισσας, ενώ ο ίδιος τη συνοδεύει, παριστάνοντας τον ανιψιό της. Η Ελένη, ο Στέφανος και ο Πιτ αναζητούν τον Τζόνι και την Κάθριν στα Μάταλα, όπου κατέφυγαν αποφασισμένοι να ζήσουν χωρίς τα λεφτά των γονιών τους.

Όταν φτάνουν όμως εκεί, μετά από μεγάλες περιπέτειες, ανακαλύπτουν ότι το ζευγάρι έχει χωρίσει. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, η κυρά-Λένη λέει την αλήθεια στην κόρη της αλλά δέχεται μια αναπάντεχη κληρονομιά από τον μακαρίτη άντρα της. Στο τέλος, ο Στέφανος, που έχει ερωτευθεί την Κάθριν, την κάνει γυναίκα του ενώ η κυρά-Λένη αποδέχεται την πρόταση γάμου του Πιτ…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Ανδρέας Μπάρκουλης, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Βασίλης Τσιβιλίκας

*Alpha Σάββατο 22/06, στις 23:00

«Η Καμαριέρα» (2002) σκηνοθεσία Γουέιν Γουάνγκ

Κομεντί Ρομαντική – Η Μαρίζα Βεντούρα (Τζένιφερ Λοπέζ), μια νεαρή ανύπαντρη μητέρα από το Μπρονξ, δουλεύει σκληρά ως καμαριέρα σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο του Μανχάταν, προσπαθώντας να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή για κείνη και τον δεκάχρονο γιο της.

Εξαιτίας μιας διαβολικής παρεξήγησης, ένας γοητευτικός ανερχόμενος πολιτικός, ένοικος του ξενοδοχείου, την ερωτεύεται, θεωρώντας τη μέλος της υψηλής κοινωνίας.

Όταν η αλήθεια αποκαλυφθεί, ο αμοιβαίος τους έρωτας θα πρέπει να ξεπεράσει πολλά εμπόδια.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Ρέιφ Φάινς, Μπομπ Χόσκινς, Στάνλεϊ Τουτσι, Μαρίσα Ματρόνε, Τάιλερ Ποζέϊ, Νατάσα Ρίτσαρντσον.

*Mega Σάββατο 22/06, στις 23:20

«Η Αναζήτηση» (1996) σκηνοθεσία Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ

Δράσης Περιπέτεια – Ο μικρός Τσαρλς Ντι Μπουά πέφτει θύμα απαγωγής και πουλιέται σε συμμορία δουλεμπόρων. Όμως, η καταλυτική παρέμβαση ενός ευρωπαίου πειρατή τον σώζει από τη σκλαβιά, παρόλο που τον πουλά στον καλύτερο κικμπόξερ του κόσμου.

Κάτω από σκληρή εκπαίδευση, ο Τσαρλς εξελίσσεται σε πρωταθλητή του θεαματικού και επικίνδυνου αυτού αθλήματος…

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Ρότζερ Μουρ, Τζέιμς Ρεμάρ, Τζακ Μαγκί

*Skai Σάββατο 22/06, στις 23:50

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open Σάββατο 22/06, στις 00:30

«Ο Πρώτος Άνθρωπος» (2018) σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δράμα – H ιστορία του Νιλ Άρμστρονγκ και της θρυλικής αποστολής στο φεγγάρι το καλοκαίρι του 1969. Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Κλερ Φόι, Τζέισον Κλαρκ, Κρίστοφερ Άμποτ, Κάιλ Τσάντλερ.

*Alpha Σάββατο 22/06, στις 01:00

«Επίθεση στη Βομβάη» (2018) σκηνοθεσία  Άντονι Μάρας

Δράμα – Μια συγκλονιστική, αληθινή ιστορία ανθρωπιάς και ηρωισμού. Η ταινία αφηγείται τα πραγματικά γεγονότα της πολιορκίας του φημισμένου Taj Hotel στη Βομβάη της Ινδίας από μια ομάδα τρομοκρατών τον Νοέμβριο του 2008. Το αφοσιωμένο προσωπικό του ξενοδοχείου επιλέγει να διακινδυνεύσει τη ζωή του για να παραμείνουν ασφαλείς οι επισκέπτες τους καθώς οι άνθρωποι κάνουν αδιανόητες θυσίες για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Οι αληθινές ιστορίες των θυμάτων και των επιζώντων… Η ταινία του ελληνοαυστραλού Άντονι Μάρας βασίζεται στα δραματικά γεγονότα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βομβάη το 2008, που βύθισαν την πόλη στο απόλυτο χάος.

Παίζουν: Ντεβ Πατέλ, Άρμι Χάμερ, Ναζανίν Μποντιάντι, Ανουπάμ Χερ.

*Star Σάββατο 22/06, στις 01:30

«Οι Μπάτσοι του Χόλιγουντ» (2003) σε σκηνοθεσία Ρον Σέλτον

Δράσης Κομεντί Μυστηρίου  – Ο Τζόε Γκάβιλαν και ο Κέι Σι Κάλντεν, δύο αντισυμβατικοί αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών του Λος ‘Αντζελες, απασχολούνται παράλληλα σε εντελώς διαφορετικές δουλειές: ο πρώτος είναι μεσίτης και ο δεύτερος δάσκαλος της γιόγκα και υποψήφιος ηθοποιός!

‘Οταν τα μέλη ενός δημοφιλούς συγκροτήματος δολοφονούνται προκλητικά επί σκηνής, η έρευνα οδηγεί τους δύο ντετέκτιβ στον Σαρτέιν, πρόεδρο γνωστής δισκογραφικής εταιρείας. Φήμες τον θέλουν να έχει οργανώσει το θάνατο κι άλλων καλλιτεχνών, που ήθελαν να σπάσουν τα συμβόλαιά τους.

‘Ενα μείγμα πραγματικότητας, δράσης και χιούμορ, η ταινία εξερευνά παράλληλα διάφορα θέματα και σε διαφορετικά επίπεδα . Από τη μια, το αστικό και εξωτικό σκηνικό του Λος ‘Αντζελες και από την άλλη, ο χαοτικός κόσμος της δισκογραφικής βιομηχανίας. Από τη μια, η επαγγελματική, σκληρή ζωή των δύο ντετέκτιβ, που καλούνται να εξιχνιάσουν φόνους-μυστήριο, και από την άλλη το ξετύλιγμα της προσωπικής τους ιστορίας, που λίγο θυμίζει το θορυβώδες καθήκον.

Παίζουν: Μάρτιν Λαντάου, Λολίτα Νταβίντοβιτς, Χάρισον Φορντ, Τζος Χάρτνετ, Αϊζάια Ουάσιγκοτν, Λένα Ολίν, Μάστερ Π, Ντουάιτ Γιοακάμ, Λου νΤαιαμοντ Φίλιπς, Άντονι Μακί, Μπρους Γκρινγουιντ

*ΕΡΤ1 Σάββατο 22/06, στις 01:30

«Οι Διαβολογυναίκες» (1996) σκηνοθεσία Τζερεμάια Σ. Τσέτσικ

Μυστηρίου Τρόμου – Δυο εντελώς διαφορετικές γυναίκες μεταξύ τους- η μία ξανθιά, με αυτοπεποίθηση και ιδιαίτερα σεξουαλική! Η άλλη… μελαχρινή, ντροπαλή και γλυκιά. ‘Οταν οι δυο τους ανακαλύπτουν ότι είναι μπλεγμένες με τον ίδιο σαδιστή άνδρα, υπάρχει μόνο μια διαβολική λύση στο πρόβλημά τους

Η ξανθιά Νικόλ είναι η ερωμένη του χαρισματικού διευθυντή ενός κολεγίου αρρένων, που την κακομεταχειρίζεται όσο και την όμορφη σύζυγό του Μία. Αυτές οι δυο γυναίκες λοιπόν, μη μπορώντας να ανεχθούν άλλο την βάναυση συμπεριφορά του και την κυριαρχία επάνω τους, συνομωτούν με σκοπό να τον βγάλουν από την μέση. ‘Όμως, όταν το διαβολικό σχέδιό τους ανατρέπεται, δεν μπορούν να φανταστούν τον εφιάλτη που τις περιμένει…

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Ιζαμπέλ Ατζανί, Τσαζ Παλμιντέρι, Κάθι Μπέιτς, Κέιτ Γιουγκ, Σίρλεϊ Νάιτ, Άλεν Γκαρφιλντ, Τζ.Τζ. Άμπραμς

*Mega Σάββατο 22/06, στις 01:40

«Το Οτοστόπ του Τρόμου» (2007) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μάγιερς

Περιπέτεια Τρόμου – Μια βροχερή νύχτα, ένα ζευγάρι φοιτητών ταξιδεύει με το αυτοκίνητο κοντά στην έρημο του Νιου Μέξικο, όταν ξαφνικά στο δρόμο τους εμφανίζεται ένας άνδρας που κάνει οτοστόπ. Αποφασίζουν να τον πάρουν μαζί τους, όμως αυτή η απόφαση πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί μοιραία. Ο μυστηριώδης άνδρας είναι ένας ψυχοπαθής εγκληματίας που καταζητείται για πολλούς φόνους. Σύντομα, το νεαρό ζευγάρι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να ξεφύγει όχι μόνο από τον δολοφόνο αλλά και από την αστυνομία, καθώς θα βρεθούν κατηγορούμενοι για τους φόνους που εκείνος έχει διαπράξει.

Παίζουν: Σον Μπιν, Σοφία Μπους, Ζάκαρι Νάιτον, Νιλ ΜακΝτόνα

*Skai Σάββατο 22/06, στις 01:50