Καστοριά – Skate, γκράφιτι και χορός για την προώθηση της διαφορετικότητας

Το Skate 4 Autism είναι μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην Καστοριά (στις 18.00, στο skate park της πόλης), μια δράση για τη διαφορετικότητα και την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό.

Η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς και η κοινότητα Lemon Skates συνέπραξαν για την καμπάνια “Skate4Autism”. Μια δράση που ξεκίνησε στις 19 Μαΐου ολοκληρώνεται με τη σημερινή (παγκόσμια ημέρα skateboarding) εκδήλωση.

Ο Δημήτρης Νατσούλης, μέλος της ομάδας και ο πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας ατόμων με αυτισμό, Τάσος Αριστοτέλους, μίλησαν για την κοινή τους προσπάθεια στην εκπομπή «Περίμετρο» της ΕΡΤ3.

«Σε αυτή την προσπάθεια μετέχουν δεκάδες άτομα και η κοινότητα Lemon Skates έχει την τεράστια χαρά να συνεργαστεί με την Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό Καστοριάς, ένα σωματείο που παράγει τεράστιο κοινωνικό έργο για την πόλη. Το μήνυμα που στέλνουμε είναι της συμπερίληψης και της αλληλεγγύης ότι όλοι μαζί μπορούμε», όπως ανέφερε ο κ.Νατσούλης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας ατόμων με αυτισμό, Τάσος Αριστοτέλους ανέφερε:

«Είναι μια κοινή προσπάθεια με μια κοινότητα ατόμων με ανεπτυγμένη ενσυναίσθηση. Τον μήνυμα όλοι μαζί μπορούμε να ζούμε αρμονικά, στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα ο ένας στον άλλον. Έχουμε γίνει μια πάρα πολύ καλή παρέα, που δεν έχει όριο ούτε την ηλικία, το φύλο, το χρώμα, τις πεποιθήσεις και αυτό αποδεικνύουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε τα πάντα. Η εκδήλωση θα είναι πολυδιάστατη, θα έχει πολλά δρώμενα».

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης