8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα.

«Ο Επιβάτης» (2018) σκηνοθεσία Ζομ-Κολέτ Σερά

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ο Μάικλ ΜακΚόλει (Λίαμ Νίσον) είναι μάνατζερ σε μία απρόσωπη ασφαλιστική εταιρία και ζει με την σύζυγό του και τον γιό τους σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης. Όπως τόσοι άλλοι σκληρά εργαζόμενοι οικογενειάρχες αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες με τον γιο του να είναι έτοιμος να ξεκινήσει τις σπουδές του στο κολέγιο.

Ξαφνικά μία μέρα η κατάσταση του γίνεται ακόμα πιο δύσκολη, πάει στην δουλεία του και του ανακοινώνουν ότι απολύεται. Παρόλα αυτά, αυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που θα του χαλάσει το βράδυ. Στην συνήθη διαδρομή με το τρένο επιστρέφοντας σπίτι του, μια επιβάτης κάθεται απέναντι του , του συστήνεται ως Τζοάνα και του κάνει μία δελεαστική πρόταση: να βρει ποιος επιβάτης του τρένου δεν είναι τακτικός, με ανταμοιβή ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο.

Μία εύκολή δουλειά θα έλεγε κάποιος. Όχι όμως για έναν πρώην αστυνομικό που έχει ισχυρή ηθική συνείδηση.O Μάικλ δέχεται να βρει τον «ύποπτο» ανάμεσα στο πλήθος των επιβατών χρησιμοποιώντας το μυαλό και το ταλέντο του στο να αποκαλύπτει ταυτότητες. Σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στο κέντρο μιας θανάσιμης συνωμοσίας που θα καταλήξει στην δολοφονία όλων όσων βρίσκονται στο τρένο ενώ αυτός είναι ο μόνος που μπορεί να το αποτρέψει.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και ο Μάικλ προσπαθεί να στηριχθεί στους τακτικούς συνεπιβάτες του που γνωρίζει χρόνια προσπαθώντας ταυτόχρονα να παγιδέψει τους δολοφόνους, να αποκαλύψει την συνωμοσία και το τρένο με τους επιβάτες να φθάσει σώο και ασφαλές στο τέρμα.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Σαμ Νιλ.

*Star, Δευτέρα 24/06, στις 21:00

«Η Πριγκίπισσα το ‘σκασε» (2015) σκηνοθεσία Τζούλιαν Τζάρολντ

Κομεντί Ρομαντική – Mεγάλη Βρετανία
8 Μαΐου, 1945. Σε ολόκληρο τον κόσμο, όλοι γιορτάζουν ανακουφισμένοι το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και το Λονδίνο πλημμυρίζει από εορτασμούς και χαρά. Δύο νεαρά κορίτσια παίρνουν για πρώτη φορά την άδεια να βγουν μόνα τους έξω το βράδυ και να γίνουν μέρος του πάρτι, το οποίο υπόσχεται να μείνει θρυλικό. Βιώνουν μια απίστευτη περιπέτεια, σαν ένα ξέφρενο πρώτο ραντεβού, και φυσικά επιστρέφουν σπίτι πολύ αργότερα από τη συμφωνημένη ώρα.

Το σπίτι τους όμως, είναι το παλάτι του Μπάκιγχαμ και τα κορίτσια είναι η πριγκίπισσα Μαργαρίτα και η μέλλουσα βασίλισσα της Αγγλίας, η Ελισάβετ Β’ κι αυτή είναι η ιστορία της πιο αναπάντεχης βραδιάς της ζωής τους!

Παίζουν: Σάρα Γκέιντον, Μπελ Πάουλι, Τζακ Ρέινορ, Ρούπερτ Έβερετ, Έμιλι Γουότσον, Μαρκ Χαντφιλντ, Τιμ Πότερ, Ντέμπρα Πένι

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 24/06, στις 21:10

«Ξανά Ανάλυσέ Το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία –  Ο αρχιμαφιόζος Πολ Βίτι παριστάνει τον κατατονικό για να βγει από τη φυλακή υπό την επίβλεψη του ψυχίατρου Μπεν Σόμπελ, ο οποίος αναγκάζεται να τον φιλοξενήσει σπίτι του. Ο Βίτι σχεδιάζει ένα μεγάλο κόλπο δουλεύοντας ως βιτρίνα σε τηλεοπτική σειρά με μαφιόζικη θεματολογία.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου.

*Open, Δευτέρα 24/06, στις 21:15

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης.

Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν.

Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

*Alpha, Δευτέρα 24/06, στις 22:45

«Inferno» (2016) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Ο καθηγητής Λάνγκτον (Τομ Χανκς) ξυπνά τραυματισμένος και με μερική αμνησία σε ένα νοσοκομείο της Φλωρεντίας και ανακαλύπτει πως είναι ο βασικός στόχος ενός ανθρωποκυνηγητού. Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, συνεργάζεται με τη Σιένα Μπρουκς (Φελίσιτι Τζόουνς). Έτσι, τρέπεται σε φυγή με τη νεαρή γιατρό της βάρδιας, η οποία θα τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του και να αποκωδικοποιήσει μια συνωμοσία που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.Μαζί, κάνουν αγώνα σε όλη την Ευρώπη και πάνε ενάντια στο χρόνο για να σταματήσουν έναν ιό που θα εξαλείψει το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Ομάρ Σι, Ιρφάν Καν, Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν.

*Mega, Δευτέρα 24/06, στις 00:10

«Και Δειλός Και Τολμηρός» (1988) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ένας φοβιτσιάρης επαρχιώτης έρχεται στην Αθήνα για να εισπράξει ένα δάνειο ώστε να κτίσει ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα στην παραλία του χωριού. Η γραφειοκρατία τον εξοργίζει αφάνταστα και, φεύγοντας από το γραφείο του διευθυντή του ΕΟΤ, δηλώνει ότι θα τα τινάξει όλα στον αέρα. Αργότερα, όταν σκάει μια βόμβα στο γραφείο του διευθυντή, όλοι θεωρούν πως αυτός ήταν ο δράστης. Μετά την έκρηξη δεύτερης βόμβας σε ένα ξενοδοχείο, η αστυνομία τον συλλαμβάνει, πιστεύοντας ότι είναι ένας καταζητούμενος τρομοκράτης.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Βασίλης Τσάγκλος, Βιολέτα Αντωνίου, Τζώνυ Θεοδωρίδης, Χριστίνα Παππά, Θεόδωρος Δημητρίου, Γιώργος Τζώρτζης, Αλέκος Ζαρταλούδης.

*Alpha, Δευτέρα 24/06, στις 01:15

«The Scandalous Lady W» (2015) σκηνοθεσία Σερί Φόλκσον

Δραματική Ρομαντική – Ένα συναρπαστικό δράμα, που εκτυλίσσεται στον 18ο αιώνα και περιγράφει τη σκανδαλώδη ζωή της Λάιδη Σέιμουρ Γουόρσλεϊ, η οποία τόλμησε να εγκαταλείψει τον σύζυγό της και να ζήσει ελεύθερη τον έρωτά της με τον καλύτερό του φίλο…

Η Lady Seymour Worsley δραπετεύει από τον ταραγμένο γάμο της μόνο και μόνο για να βρεθεί στο επίκεντρο μιας πολύ δημόσιας δίκης που διεξάγεται από τον ισχυρό σύζυγό της, Σερ Ρίτσαρντ Γουόρσλεϊ.

Παίζουν: Νάταλι Ντόρμερ, Ανερίν Μπάρναρντ, Σον Έβανς, Τζέσικα Γκάνινγκ, Άλεξ Μπέκετ, Κρεγκ Πάρκινσον, Όλιβερ Κρις, Μίχαελ Μποτ, Ρόουζ Σαλού, Πίτερ Σάλιβαν, Σάντρα Χάγκετ

*Star, Δευτέρα 24/06, στις 01:30

«Η Ιστορία της Μπρουκ Έλισον» (2004) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Ριβ 

Βιογραφική Δραματική – Μια κοπέλα που έμεινε ανάπηρη από τον λαιμό και κάτω μετά από ένα ατύχημα, προσπαθεί με την βοήθεια της οικογένειάς της να ξεπεράσει τα προβλήματα και να σπουδάσει στο Χάρβαρντ.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του διάσημου ηθοποιού και σκηνοθέτη της Κριστοφερ Ριβ.

Παίζουν: Λέισι Τσέιμπερ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο, Τζον Σλάτερι, Βανέσα Μαράνο.

*Mega, Δευτέρα 24/06, στις 02:30