11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή και ταινία επιβάλλεται!

«Τζέρι Μαγκουάιρ» (1996) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Κομεντί Ρομαντική – “Show Me The Money”
Ο διεθνής σταρ του κινηματογράφου Τομ Κρουζ είναι ο Τζέρι Μαγκουάιρ, ένας επιτυχημένος αθλητικός πράκτορας.

Ο Τζέρι Μαγκουάιρ τα έχει όλα, καλοπληρωμένους πελάτες, μια όμορφη αρραβωνιαστικιά, σεβασμό από τους συναδέλφους.

Μέχρι τη στιγμή που αμφισβητεί τη θέση του στον κόσμο. Καταγράφει όλες τις σκέψεις του για τις ατιμίες που επικρατούν στο αθλητικό μάνατζμεντ, σε μία δήλωση που στέλνει στην εταιρεία, πιστεύοντας ότι ξεκινά μια νέα ζωή.

Οι ανώτεροι του όμως δε δέχονται με ενθουσιασμό τις απόψεις του, και τον απολύουν αφού του αφαιρέσουν πρώτα όλους τους πελάτες.

Ο Μαγκουάιρ βγαίνει τώρα στον κόσμο της αθλητικής βιομηχανίας με μοναδικό πελάτη τον αθλητή Ροντ Τίντγουελ (Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ), και το μόνο άτομο που πιστεύει στις ικανότητές του, την Ντόροθι Μπόιντ (Ρενέ Ζελβέγκερ), για να κατακτήσει όσα έχασε.

Η πορεία του θα του δείξει σκληρές αλήθειες που αγνοούσε και δυσκολίες που δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ πριν.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρενέ Ζελβέγκερ, Κούμπα Γκούντιγκ Τζ., Κέλι Πρέστον, Μπόνι Χαντ, Ρετζίνα Κινγκ, Τζέι Μορ, Τζόναθαν Λιπνίκι, , Τζέρι Ο Κόνελ, Τζέι Μορ, Έρικ Στολτζ, Τζέρεμι Σουάρες

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 28/06, στις 21:00

«Η ταινία Lego» (2014) σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Δράσης Κινούμενα Σχέδια Περιπέτεια – Ο Έμμετ, ένα απλό Lego οικοδόμος, ο οποίος είναι πάντα συγκαταβατικός και απολαμβάνει την απλότητα της ζωής του, μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια, όταν μια αρχαία προφητεία αμφιβόλου προέλευσης που την υποστηρίζει η Ζόρικη, το κορίτσι Lego που έχει ερωτευτεί, τον… χρίζει ως τον «Εκλεκτό» και τον μόνο ικανό να σώσει τον κόσμο τους από την απειλή ενός τυράννου που επιδιώκει να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Με τις φωνές των: Γουίλ Φέρελ, Λίαμ Νίσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Νικ Όφερμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Γουίλ Αρνέτ, Κρις Πρατ.

*Open, Παρασκευή 28/06, στις 21:15

«Μια Τρελλή, Τρελλή Οικογένεια» (1965) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος 

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας επιστρέφει από τη Βενετία παντρεμένος με τη Μίκα και γνωρίζει την οικογένειά της. Η μητέρα της Τζίνα ή αλλιώς  «Πάστα Φλώρα», αφηρημένη, κακομαθημένη και με αρκετή δόση τρέλας, έχει χωρίσει τον άντρα της Στέλιο, επειδή ήταν πολύ καλός και πολύ μαλακός. Η μικρότερη αδελφή της, η Σίσσυ, είναι ένα θεότρελο κοριτσόπουλο, που κουβαλάει στο σπίτι όποιον τεντιμπόι γνωρίζει στα γήπεδα ή τα κλαμπ, που συχνάζει. Μα και η ίδια η Μίκα, που ήταν αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, δεν υστερεί σ αυτό. Έτσι ο Ανδρέας αποφασίζει να στρώσει την καινούρια του οικογένεια έχοντας τη βοήθεια του πεθερού του…

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μαίρη Αρώνη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Λίλυ Παπαγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Καίτη Γώγου, Νίτσα Μαρούδα

*Ant1, Παρασκευή 28/06, στις 22:00

«Το Λονδίνο Έπεσε» (2016) σκηνοθεσία Μπάμπακ Νατζάφι

Δράσης Μυστηρίου  – Η ιστορία ξεκινά μετά τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Στην κηδεία του θα παραβρεθούν οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου. Αυτό, όμως, που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στην Γη μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο δυνατών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει όλα τα μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον.

Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ικανότατος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας και μία πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Άαρον Έκχαρτ, Άντζελα Μπάσετ, Όουεν Ντέιβις, Μάικλ Γουάιλντμαν, Ράντα Μίτσελ, Λούσι Νιούμαν Γουίλιαμς

*Star, Παρασκευή 28/06, στις 22:15

«Εμείς οι Δύο» (2023) σκηνοθεσία Βαλερί Ντονζελί

Δραματική – Όταν η Μπλανς συναντά τον Γκρεγκουάρ, νομίζει ότι βρήκε τον ιδανικό σύντροφο. Οι δεσμοί που τους δένουν μεγαλώνουν γρήγορα και ακολουθεί μια παθιασμένη σχέση, που οδηγεί στην συγκατοίκηση. Για την Μπλανς, μακριά από την οικογένειά της και τη δίδυμη αδερφή της, Ρόουζ, ξεκινά μια νέα ζωή.

Όμως σιγά σιγά βρίσκεται εγκλωβισμένη στα χέρια ενός βαθιά κτητικού και επικίνδυνου άντρα

Παίζουν: Βιρζινί Εφιρά, Μελβίλ Πουπό, Μπερτράν Μπελέν, Βιρζινί Λετουαγέν, Ρομάν Μπορινζέ, Μαρί Ριβιέρ

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 28/06, στις 00:00

«Το Τελευταίο Κόλπο» (2004) σκηνοθεσία Μπρετ Ρατνερ

Δράσης Κωμωδία – Ο Μαξ και η Λόλα είναι συνεργάτες στο έγκλημα και ζευγάρι στη ζωή.

Αφού έχουν κατορθώσει να βάλουν στο χέρι δύο σπάνια διαμάντια που ανήκαν στον Ναπολέοντα, αποφασίζουν να αποσυρθούν στις ηλιόλουστες Μπαχάμες.

Όμως ο πράκτορας του FBI Σταν Λόιντ, που είναι αποφασισμένος να τους βάλει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, τους ακολουθεί στον επίγειο παράδεισό τους, γιατί είναι σίγουρος ότι σχεδιάζουν ακόμη μία ληστεία. Στόχος: το τελευταίο υπέροχο διαμάντι που εκτίθεται στο νησί.

Είναι πράγματι αυτή η πρόθεση του ζευγαριού;

Και πόσο θα μπορέσουν να αντισταθούν στον πειρασμό, μετά από μια τόσο επιτυχημένη καριέρα στο έγκλημα;

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Γούντι Χάρελσον, Ντον Τσιντλ, Ναόμι Χάρις, Ράσελ Χόρνσμπι, Όμπα Μπαμπαντουτ, Τρόι Γκάριτι, Μάικλ Μπόουεν, Κρις Πεν, Μάικελτι Γουίλιαμσον

*Star, Παρασκευή 28/06, στις 00:30

«Into the Grizzly Maze» (2015) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Χακλ

Δράσης Περιπέτεια – Μία τεράστια γκρίζα αρκούδα αρχίζει να σπέρνει τον όλεθρο σε μια επαρχιακή πόλη της Αλάσκα.
Ο σερίφης κατευθύνεται στο δάσος για να βρει την οικολόγο σύζυγό του, αλλά αντ’ αυτού διασταυρώνεται με τον αποξενωμένο, πρώην κατάδικο αδελφό του.

Το πατρικό τους σπίτι θα είναι ο τόπος συνάντησης και το εφαλτήριό τους στο κυνήγι της αρκούδας.
Σύντομα η τεράστια αρκούδα-δολοφόνος θα τους παρασύρει στον δασώδη λαβύρινθο που κυνηγά και θα τους καταδιώξει αλύπητα.

Παίζουν: Τζέιμς Μάρσντεν, Τόμας Τζέιν, Πάιπερ Περαμπό, Σκοτ Γκλεν, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Μιχαέλα Μακ Μάνους, Κέλι Κίρραν, Άνταμ Μπιτς

*Skai, Παρασκευή 28/06, στις 00:45

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Στο The Matrix Reloaded οι μαχητές της ελευθερίας, ο Νίο, η Τρίνιτι κι ο Μορφέας (Κιάνου Ριβς, Κάρι-Άνν Μος & Λόρενς Φίσμπορν) συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης κι όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής.

Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ (Γκλόρια Φόστερ) συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα (Ράνταλ Ντουκ Κιμ) καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, οι τρεις μαχητές, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο Matrix και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Παρασκευή 28/06, στις 01:30

«Φαντασία» (2019) σκηνοθεσία Αλέξης Καρδαράς

Δραματική Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Μια ταινία για την ανεμελιά, την αφθονία και τους έρωτες της δεκαετίας του ’90 και στο επίκεντρο της πλοκής ένα μοιραίο ερωτικό τρίγωνο.

Η Φωτεινή (Ρένα Μόρφη) είναι η όμορφη νέα κοπέλα με την ωραία φωνή που έρχεται από την επαρχία στην Αθήνα και την παίρνει υπό την προστασία του, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ο Χρηστάκης, παλιός φίλος και συνεργάτης της μητέρας της (Βίκυ Παπαδοπούλου), η οποία χάθηκε πρόωρα σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Ένα συμβάν που η μικρή Φωτεινή, συνοδηγός τη μοιραία στιγμή, δεν ξεπέρασε ποτέ ουσιαστικά. Και ο Κόκκινος (Γιάννης Στάνκογλου) είναι ο νόστιμος μάγκας, παντρεμένος και φτασμένος, που ποθεί τη Φωτεινή από την πρώτη στιγμή που την αντικρίζει, και την κατακτά, με απρόβλεπτες, αρχαιοελληνικές συνέπειες.

Παίζουν: Ρένα Μόρφη, Στέλιος Μάινας, Γιάννης Στάνκογλου, Βίκυ Παπαδοπούλου, Καλλιρόη Μυριαγκού, Αντίνοος Αλμπάνης, Γιάννης Νταλιάνης, Άννα Καλαϊτζίδου, Ανδρέας Νάτσιος.

*Alpha, Παρασκευή 28/06, στις 02:00

«Επαφή» (1997) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δραματική – Μετά από χρόνια καρτερικής αναμονής, η αστρονόμος Ελέανορ λαμβάνει ένα μήνυμα από το… μακρινό διάστημα!

Με τη βοήθεια των συναδέλφων της, κατορθώνει να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα, που αναφέρεται στην κατασκευή μιας μυστηριώδους μηχανής.

Η απορία για τον σκοπό αυτής της μηχανής είναι προφανής: πρόκειται για το ενδεχόμενο αφανισμού του ανθρώπινου είδους ή σημαίνει το τέλος της προκατάληψης και της δεισιδαιμονίας;

Αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια, η Ελέανορ επιχειρεί να επικοινωνήσει με τους εξωγήινους

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Ντέιβιντ Μορς, Γουίλιαμ Φίχτνερ, Μάθιου Μακ Κόναχι, Τομ Σκέριτ

*Star, Παρασκευή 28/06, στις 02:30

«Τρελές διακοπές σε τέσσερις τροχούς» (2006) σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Κωμωδία  Περιπέτεια – Τα σχέδια για διακοπές στη Χαβάη της οικογένειας Μονρό χαλάνε, όταν ο διευθυντής του πατέρα Μονρό του λέει ότι θα πρέπει οπωσδήποτε να παρευρεθεί στο Κολοράντο για δουλειές την ίδια περίοδο. Ο Μπομπ Μονρό αποφασίζει να συνδυάζει δουλειά και διακοπές, και ταξιδεύει μαζί με την οικογένειά του με τροχόσπιτο μέχρι το Κολοράντο,όπου τελικά πρέπει να αντιμετωπίσουν μια παράξενη κοινότητα κατασκηνωτών.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Σέριλ Χεινς, Κρίστιν Τσενγουέθ, Τζο Τζο, Τζεφ Ντάνιελς, Άλεξ Φέρις, Μπράιαν Μάρκινσον, Κίρστεν Άλτερ, Ρομπ Λαμπέλ, Ρίτσαρντ Ιαν Κοξ, Έρικα Σαι Γκαϊρ, Μπράιαν Χόου, Τόνι Χέιλ, Γουιλ Αρνέτ, Κλοη Σονενφελντ, Τζος Χατσερσον

*Mega, Παρασκευή 28/06, στις 02:30