Παράλληλα τον χτυπούσαν με σιδερογροθιές
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο δυο 16χρονοι και ένας 17χρονος έστησαν καρτέρι σε έναν συνομήλικο των δυο μικρότερων για να τον ληστέψουν με «δόλωμα» μια 15χρονη που τον παρέσυρε σε ραντεβού, καθώς προσπαθούσαν να τον στραγγαλίσουν με μια δερμάτινη ζώνη ενώ ταυτόχρονα τον χτυπούσαν με σιδερογροθιές!
Την εμπλοκή της ανήλικης μαθήτριας που πήγε να συναντήσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε απομακρυσμένη περιοχή της Κοζάνης χωρίς να υποψιάζεται τι θα ακολουθούσε, αποκάλυψε το 16χρονο θύμα. Μόλις έφτασε το περιπολικό του τοπικού τμήματος που ειδοποιήθηκε από έναν κάτοικο της περιοχής, την είδε να τρέχει και την υπέδειξε στους αστυνομικούς, ένας από τους οποίους την καταδίωξε και την συνέλαβε.
Στο τμήμα όπου προσήχθη, η 15χρονη παραδέχθηκε ότι έπαιξε το ρόλο του “δολώματος” για να αρπάξουν οι συνεργοί της το κινητό τηλέφωνο του 16χρονου. Ακολούθησαν μετά από αναζητήσεις, λίγες ώρες αργότερα, οι συλλήψεις των τριών δραστών της επίθεσης, στην κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν δυο σιδερογροθιές, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μια κουκούλα full face και η δερμάτινη ζώνη.
Ο 16χρονος μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης έχοντας υποστεί ισχυρό σοκ από την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε, ενώ έφερε τραύματα και μώλωπες από τα πολλαπλά χτυπήματα στο σώμα και το κεφάλι του. Για προληπτικούς λόγους παρέμεινε για νοσηλεία και το πρωί της Πέμπτης πήρε εξιτήριο.
Οι δράστες της επίθεσης και η 15χρονη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης που άσκησε δίωξη για ληστεία και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία στους δύο 16χρονους και τον 17χρονο και για απλή συνέργεια σε βάρος του κοριτσιού. Και οι τέσσερις κρατούνται για να απολογηθούν στην ανακρίτρια, ενώ οι γονείς τους που συνελήφθησαν για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου αφέθηκαν ελεύθεροι.





![Έκοψαν την πίτα οι “Φίλοι Εικαστικών Τεχνών Καστοριάς” – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/ed_260126-218x150.jpg)
![Ο “Αθανάσιος Χριστόπουλος” τιμάει την ιστορία της Ελλάδας και την δική του – [φωτογραφίες]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/ach_26016-218x150.jpg)





![Επτά νέα παιδιά, οπαδοί του ΠΑΟΚ, νεκρά σε τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/vd_270126_2-100x70.jpg)


![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part2]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prl_080126_4-100x70.jpg)
![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part1]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prt_1_0826-100x70.jpg)
![Πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/mpl_050126_2-100x70.jpg)
![Το μεγάλο γλέντι των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. στην Ομόνοια – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/xrk_040126-100x70.jpg)
![Η πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/vd_051226-100x70.jpg)
