10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει ? ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ένας Χρόνος στη Νέα Υόρκη» (2020) σκηνοθεσία Φιλίπ Φαλαρντό

Δραματική – Η Μάργκαρετ Κουόλεϊ είναι η νεαρή Τζοάνα, που μόλις αποφοίτησε και ονειρεύεται να γίνει διάσημη συγγραφέας. Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90 ξεκινάει το ταξίδι της για τη Νέα Υόρκη, όπου καταφέρνει να βρει δουλειά σε έναν εκδοτικό οίκο. Η ατζέντης που την προσέλαβε ως βοηθό, η Μάργκαρετ (Σιγκούρνϊ Γουίβερ) αφού της εξηγεί όλα τα κακά της τεχνολογίας και της χρήσης υπολογιστών, της αναθέτει την βασική της εργασία.

Πρέπει να διαχειρίζεται και να απαντά στην αλληλογραφία του διάσημου συγγραφέα Τζ. Ντ. Σάλιντζερ.
Εκείνη όμως όσα περισσότερα γράμματα αναγνωστών διαβάζει, τόσο δυσκολεύεται να απαντά με το τυποποιημένο, απρόσωπο γράμμα που έχει ορίσει ο εκδοτικός οίκος.
Έτσι αρχίζει να απαντά με προσωπικά γράμματα στον καθένα με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μία συγκινητική και κάπως αστεία κατάσταση.

Ενώ καταλαβαίνει και η ίδια πως ενώ χρησιμοποιεί τη “φωνή” του διάσημου συγγραφέα, αρχίζει να αποκτά κι εκείνη τη δική της.

Παίζουν: Μάργκαρετ Κουόλεϊ, Σιγκούρνι Γουίβερ, Ντάγκλας Μπουθ, Σιάνα Κερσλέικ, Θεοντορ Πελερίν, Γιανικ Τρουσντέιλ, Λένι Πάρκερ, Τιμ Ποστ, Ματ Χόλαντ, Ρομαν Ντένις

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 03/07 στις 21:00

«Interstellar» (2014) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Επιστημονικής Φαντασίας – Καθώς μια ολοένα κι εντονότερη ξηρασία απλώνεται σε όλη τη Γη, το μέλλον της ανθρωπότητας μοιάζει ζοφερό. Τελευταία της ελπίδα ένα ταξίδι σε τρεις πιθανούς κατοικήσιμους πλανήτες ενός μακρινού γαλαξία. Οι τολμηροί αστροναύτες της αποστολής όμως, ανάμεσά τους και ο χήρος πατέρας δύο μικρών παιδιών δεν ξέρουν αν και πότε θα επιστρέψουν. Η γενναία ομάδα των εξερευνητών αναλαμβάνει την πιο σημαντική και ηρωική αποστολή στην ανθρώπινη ιστορία: να ταξιδέψουν, μέσω μιας πύλης στο χρόνο, πέρα από τους φυσικούς περιορισμούς, για να ανακαλύψουν αν η ανθρωπότητα έχει μέλλον ανάμεσα στα αστέρια.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μάθιου Μακόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Κέισι Άφλεκ, Γουές Μπέντλεϊ, Τζον Λίθγκοου, Τόφερ Γκρέις, Έλεν Μπέρστιν, Μπιλ Έργουϊν, Μακένζι Φόι, Ντέιβιντ Γκιάσι.

*Star, Τετάρτη 03/07 στις 21:00

«The Matrix Revolutions» (2003) σκηνοθεσία Λίλυ και Λάνα Γουακόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Ο Νίο (Κυάνου Ριβς) έχει παγιδευτεί στον «Σιδηροδρομικό Σταθμό», μια διάσταση κάπου ανάμεσα στο Μάτριξ και τον πραγματικό κόσμο. Ο Μορφέας (Λώρενς Φισμπουρν), η Τρίνιτι (Καριν Αν Μος) και ο Σέραφ (Κόλιν Τσου) οργανώνουν την επιχείρηση διάσωσής του ζητώντας τη βοήθεια του Μεροβίγγιου (Λάμπερτ Γουίλσον).

Εντωμεταξύ οι στρατιές των Μηχανών κατευθύνονται προς την Ζάιον, το τελευταίο οχυρό της ανθρώπινης αντίστασης ενάντια στην κυριαρχία τους. Όμως δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί πως κάποιος έχει αποκτήσει τον έλεγχο του Μάτριξ με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα: ο κύριος Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)!

Οι μηχανές έχουν εισβάλλει στην τελευταία ανθρώπινη πόλη έξω απ’ το Matrix και η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων ακούει στο όνομα Neo. Η τελική μάχη ενάντια στις μηχανές θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή και αμφίρροπη.

Ενώ η Ζάιον αντιστέκεται σθεναρά στις καταιγιστικές επιθέσεις των Μηχανών, ο Νίο καταδύεται στα άδυτα του Μάτριξ σε μια ύστατη προσπάθεια να έρθει αντιμέτωπος με τον Σμιθ και να ματαιώσει τα σχέδιά του…

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορ, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρι-Άνν Μος, Χιουγκο Γουίβιγκ, Τζάντα Πίκετ Σμιθ, Λάμπερτ Γουίλσον.

*Open, Τετάρτη 03/07 στις 21:15

«Κάτω από το Δέντρο» (2017) σκηνοθεσία Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον

Κωμωδία – Λόγω της σκιάς ενός γιγαντιαίου δέντρου, το οποίο «καταπατά» στην διπλανή αυλή, θα ξεκινήσει μια διαμάχη μεταξύ γειτόνων και πολύ σύντομα θα χαθεί κάθε έλεγχος.

Καταστρέφονται περιουσίες, κατοικίδια εξαφανίζονται και κυκλοφορεί η φήμη πως ο γείτονας εθεάθη με αλυσοπρίονο… Και νομίζατε ότι οι δικοί σας γείτονες είναι περίεργοι;

Παίζουν: Σιγκούρδουρ Σιγκούρζονσον, Μπορστάιν Μπάχμαν

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 03/07 στις 23:00

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» (2005) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Περιπέτεια Φαντασίας – Ο Τσάρλι είναι ένα φτωχό αλλά καλότροπο παιδί που επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να επισκεφτεί το φημισμένο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα, όπου παλιά εργαζόταν κι ο παππούς του.

Ο ιδιοκτήτης του, παράξενος κι απόμακρος, δεν ανοίγει ποτέ τις πύλες του κόσμου του για κανένα.

Μια μέρα αποφασίζει να βάλει πέντε χρυσές προσκλήσεις μέσα στις σοκολάτες του και να καλέσει τα τυχερά παιδιά που θα τις βρουν στο εργοστάσιο του.

Ο Τσάρλι βρίσκει μία τέτοια πρόσκληση και μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά, που αποδεικνύονται εκνευριστικά, κακομαθημένα ή απλά ανυπόφορα, ετοιμάζονται να διαβούν την πύλη του εργοστασίου σοκολάτας.

Η ξενάγηση, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο απλή ούτε για τα παιδιά ούτε για τους συνοδούς τους, καθώς πολλά περίεργα και μαγικά γεγονότα θα συμβούν.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Φρέντι Χάιμορ, Κρίστοφερ Λι, Ντέιβιντ Κέλι, Νόα Τέιλορ, Μίσι Παίλ, Τζέιμς Φοξ, Άνταμ Γκόντλεϊ, Ντηπ Ρόι, Άννα Σοφία Ρομπ, Τζούλια Γουίντερ

*Open, Τετάρτη 03/07 στις 23:45

«Μη Σπρώχνεις, Έρχομαι» (2010) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Κωμωδία – Ο Πίτερ Χάιμαν πρόκειται να γίνει πατέρας για πρώτη φορά σε λίγες ημέρες. Προσπαθεί να προλάβει την πτήση της επιστροφής από Ατλάντα για Λος Άντζελες, ώστε να είναι στο πλευρό της γυναίκας του την ώρα του τοκετού.

Οι καλές προθέσεις του όμως θα ακυρωθούν λόγω του επίδοξου ηθοποιού και καπετάν-φουρτούνα Ίθαν Τρέμπλεϊ. Ο Ίθαν ανήκει σε εκείνους τους τύπους, που προκαλούν αναταραχή ακόμα και αν δεν κάνουν απολύτως τίποτα.

Η τυχαία συνάντησή τους θα έχει ως αποτέλεσμα να τους πετάξουν έξω από το αεροπλάνο και να μπουν στη μαύρη λίστα των επιβατών, που τους απαγορεύεται να πετάξουν… τη στιγμή, που οι αποσκευές, το πορτοφόλι και η ταυτότητα του Πίτερ πετούν κανονικά για Λος Άντζελες. Μη έχοντας άλλη επιλογή, ο Πίτερ θα αναγκαστεί να ταξιδέψει οδικώς με τον Ίθαν και τον σκύλο του.

Το ταξίδι τους θα αποδειχθεί μια τεράστια περιπέτεια, με εκπλήξεις και ατυχίες, κατά την οποία θα διασχίσουν όλη τη χώρα, θα καταστρέψουν πολλά αυτοκίνητα, αμέτρητες φιλίες και τα νεύρα του Πίτερ. Θα αντέξει ο Πίτερ τον Ίθαν και το σημαντικότερο, θα προλάβει τη γέννηση του παιδιού του;

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Ζακ Γαλιφιανάκης, Μισέλ Μόναγκαν, Τζέιμι Φοξ, Τζουλιετ Λούις, Ντάνι Μακ Μπράιτ

*Star, Τετάρτη 03/07 στις 00:30

«Καταδίωξη στο Σαν Φρανσίσκο» (1997) σκηνοθεσία Τόμας Κάρτερ

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Με φόντο το σύγχρονο Σαν Φρανσίσκο, ένας αστυνομικός, ο Ρόπερ, ειδικευμένος στις διαπραγματεύσεις με ληστές που κρατούν ομήρους, μετά από μια ληστεία σε τράπεζα, θα βρεθεί αντιμέτωπος μ’ έναν επικίνδυνο, ιταλικής καταγωγής, ληστή διαμαντιών.

Ο ληστής, τελικά συλλαμβάνεται, αλλά πρώτο του μέλημα είναι να εκδικηθεί τον Σκοτ και τη φιλενάδα του. Ένα από τα μέσα που θα χρησιμοποιήσει είναι να απαγάγει την φίλη τού διαπραγματευτή.

Καταιγισμός δράσης, έντασης, θεαματικών καταδιώξεων, χιούμορ και ειδικών εφέ, σε μια από τις πιο δημοφιλείς ταινίες με σταρ τον Έντι Μέρφι

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Αρτ Έβανς, Τζέιμς Κάρπεντερ, Μάικλ Ράπαπορτ, Ντόναλ Λόουγκ, Κιμ Μιγιόρι, Τζένι Τσουα, Ντικ Μπράιτ, Κάρμεν Εγιογκο, Μάικλ Γουινκοτ, Τσάρλεστον Πιρς

*Skai, Τετάρτη 03/07 στις 01:00

«Elysium» (2013) σκηνοθεσία Νιλ Μπλόμκαμπ

Επιστημονικής Φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 2159 και η ανθρωπότητα χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: στους πολύ πλούσιους που ζουν στον υπερσύγχρονο διαστημικό σταθμό Elysium και στους υπόλοιπους ανθρώπους που ζουν στον κατεστραμμένο, υπερκατοικημένο πλανήτη γη. Η υπουργός Ρόουντς κάνει τα πάντα για να ενισχύσει την σκληρή μεταναστευτική πολιτική και να εξασφαλίσει ότι τίποτα δε θα απειλήσει τον πολυτελή τρόπο ζωής των πολιτών του Elysium.

Παρόλα αυτά οι άνθρωπο στη γη θα προσπαθήσουν να εισβάλουν στον παράδεισο με όποιον τρόπο μπορούν. Ο πρώην κατάδικος Μαξ, αναγκάζεται να συμφωνήσει να οργανώσει μια αρχικά καταδικασμένη αποστολή, που, αν πετύχει, θα σώσει τον εαυτό του, αλλά και θα αποκαταστήσει την δικαιοσύνη…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Φόστερ, Σάρλτο Κόπλεϊ, Γουίλιαμ Φίτσνερ, Άλις Μπραγκα, Βάγκνερ Μόουρα, Ντιέγκο ΛούναΈμμα Τρεμπλεϊ, Μπράνοτν Ορέτ

*Mega, Τετάρτη 03/07 στις 02:10

«Last Holiday» (2006) σκηνοθεσία Γουέιν Γιαγκ

Κωμωδία – Η Τζόρτζια, μια ντροπαλή υπάλληλος σε πολυκατάστημα ειδών μαγειρικής στη Νέα Ορλεάνη, ανακαλύπτει μετά από μια εξέταση ότι της απομένουν μόνο τρεις εβδομάδες ζωής. Έτσι, αποφασίζει να ξοδέψει ό,τι οικονομίες είχε συγκεντρώσει μια ζωή για να κάνει ένα ταξίδι στην Τσεχία και να ζήσει τις τελευταίες της ημέρες όπως πάντα ονειρευόταν. Μένει στην προεδρική σουίτα υπερπολυτελούς ξενοδοχείου, τρώει τα πιο εκλεκτά φαγητά, κάνει σπορ που ποτέ της δεν πίστευε. Θα είναι όμως αυτό το τέλος για την Τζόρτζια;

Παίζουν: Κουίν Λατίφα, Τίμοθι Χάτον, Τζιανκάρλο Εσποζίτο, Αλίσια Γουίτ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ

*Alpha, Τετάρτη 03/07 στις 02:15

«Το Αυτό: Κεφάλαιο 2» (2019) σκηνοθεσία Άντι Μουσκιέτι

Τρόμου – Ο σατανικός κλόουν Pennywise επιστρέφει 27 χρόνια αργότερα για να τρομοκρατήσει, για άλλη μια φορά την πόλη Ντέρι, στην πολιτεία του Μέιν.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά, οι παιδικοί φίλοι, που είχαν έρθει αντιμέτωποι μαζί του, είναι πλέον ενήλικες και έχουν από καιρό πάρει χωριστούς δρόμους. Αλλά όταν άνθρωποι αρχίζουν να εξαφανίζονται, ο Μάικ Χάνλον τους καλεί όλους πίσω για την τελική αναμέτρηση.

Τραυματισμένοι ψυχικά, τα μέλη του οι ενωμένοι Losers Club θα πρέπει να νικήσουν τους βαθύτερους φόβους τους για να καταστρέψουν τον Pennywise, που  τώρα δείχνει πιο ισχυρός από ποτέ.

Παίζουν: Τζέσικα Τσαστεϊν, Μπιλ Σκαρσγκαρντ, Χαβιε Μποτε, Τζεϊμς Μακαβοϊ, Μπιλ Χεϊντερ, Αιζάια Μουσταφα, Τζέι Ράιαν, Τζέιμς Ρανσον, Άντι Μπιν, Σοφία Λιλις, Τζόζεν Τζεικομπς, Νίκολας Χαμιλτον

*Star, Τετάρτη 03/07 στις 02:30