10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Πέμπτης.

«Χωρίς Μέτρο» (2014) σε σκηνοθεσία Ντάμιεν Σαζέλ

Δράμα – Ο 19χρονος Άντριου Νίμαν (Μάιλς Τέλερ) με όλη την νεανική έπαρση και την αποφασιστικότητα να πετύχει, θα διαπιστώσει σύντομα ότι ο δρόμος προς την επιτυχία είναι στρωμένος με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Κυριολεκτικά.

Θέλει να γίνει ο μεγαλύτερος ντράμερ της τζαζ στον κόσμο και για να το καταφέρει πρέπει πρώτα να γίνει δεκτός από το Ωδείο Μουσικής Σέιφερ, εκεί που διδάσκει ο κορυφαίος Τέρενς Φλέτσερ (Τζ.Κ. Σίμονς).

Ο Φλέτσερ δεν είναι απλά τελειομανής. Οι μέθοδοί του βασίζονται στο φόβο και τον εκφοβισμό, χωρίς ποτέ να συμβιβάζεται για κάτι λιγότερο του καλύτερου κάθε φορά.

Το να είσαι ο καλύτερος, για τον Φλέτσερ σημαίνει όχι μόνο να παίζεις καλά, αλλά να ξέρεις ότι παίζεις καλά και αν όχι, να ξέρεις τι κάνεις λάθος.
Υπάρχουν όρια όταν προσπαθείς να αναδείξεις την τέλεια ερμηνεία; Για τον Φλέτσερ όχι…για τον Άντριου όμως;

Πρέπει να καταλάβει τις προτεραιότητές του στη ζωή και τι είναι πρόθυμος να θυσιάσει για να γίνει ο καλύτερος.

Και πόση συναισθηματική κακοποίηση θα αντέξει από τον Φλέτσερ για να πετύχει το μεγαλείο, το οποίο πιστεύει ότι μπορεί να επιτευχθεί μόνο με αυτές τις μεθόδους;

Παίζουν: Μάιλς Τέλερ, Τζ. Κ. Σίμονς, Πολ Ράιζερ, Μελίσα Μπενουά, Οστιν Στόουελ, Τζέισον Μπλερ, Έιπριλ Γκρέις, Νέιτ Λαγκ, Κρις Μαλκεϊ, Σούζαν Σποκ, Τζέισον Μπλερ, ταρίκ Λόου, Ροέλιο Ντάγκλας τζ., Κόφι Σιριμπο

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 04/07, στις 21:00

«Ζήτημα Χρόνου» (2021) σκηνοθεσία Τόμ ΜακΚάρθι

Δραματική Περιπέτεια – Ένας Αμερικανός εργάτης διύλισης πετρελαίου από την Οκλαχόμα ταξιδεύει στην Μασσαλία για να επισκεφθεί την αποξενωμένη κόρη του, η οποία βρίσκεται στην φυλακή για έναν φόνο που όπως ισχυρίζεται δεν έχει κάνει.

Αντιμέτωπος με δυσκολίες στην επικοινωνία λόγω γλώσσας, με τις πολιτισμικές διαφορές και έναν πολύπλοκο νομικό σύστημα , ο Bill χτίζει μια καινούρια ζωή στην Γαλλία καθώς αναλαμβάνει να βρει τρόπο να δικαιώσει την κόρη του.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Καμίλ Κοτάν, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν

*Star, Πέμπτη 04/07, στις 21:00

«Gran Torino» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική – Ο συνταξιούχος πια εργάτης σε αυτοκινητοβιομηχανία Γουόλτ Κοβάλσκι (Κλιντ ‘Ιστγουντ) περνάει τις μέρες του επισκευάζοντας το σπίτι του, πίνοντας μπύρα και πηγαίνοντας μια φορά τον μήνα στο κουρείο. Κι ενώ η τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης συζύγου του ήταν να τον δει να πηγαίνει για εξομολόγηση, ο Γουόλτ – ένας πικραμένος βετεράνος που κρατάει το M-1 του πάντα καθαρό και έτοιμο – νιώθει ότι δεν βαραίνει τίποτα την ψυχή του.

Και η μόνη ψυχή που μπορεί να εμπιστευτεί αρκετά για να εξομολογηθεί όσα τον βασανίζουν, είναι ο σκύλος του, η Νταίζη.
Το Gran Torino είναι ένας τύπος Ford αυτοκινήτου που πρωτοβγήκε στην αγορά το 1972.

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι δούλευε στη φάμπρικα που το παρασκεύασε και το έχει στην κατοχή του από τότε, φρέσκο κι ατσαλάκωτο, καμάρι της ακμής του, παντιέρα της βιομηχανικής κυριαρχίας του παραγωγικού, βιομηχανικού Ντιτρόιτ.

Το άψυχο σύμβολο μένει αχρησιμοποίητο, αγέρωχο και ατσαλάκωτο στο γκαράζ του, ώσπου μπαίνει στη δοκιμασία να το κλέψει ένας έφηβος Ασιάτης γείτονάς του, για να κατορθώσει να ενηλικιωθεί στα μάτια της συμμορίας που τον εξαναγκάζει να γίνει μέλος της για να ανήκει στην τοπική λέσχη βίας και εκφοβισμού.

Ο Κοβάλσκι απεχθάνεται τους Χμονγκ που κάποτε πολέμησε, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του. Αυτό το τυπικό δείγμα λευκού ρατσιστή περασμένων μεγαλείων γίνεται σταδιακά φίλος της σπιρτόζας αδελφής του δράστη και υποχρεώνεται από την ντροπιασμένη οικογένεια του νέου να δεχθεί τη συγγνώμη του βάζοντάς τον, απρόθυμα στην αρχή, να του κάνει δουλειές.

Ο Κοβάλσκι καταλαβαίνει πως το μίσος του είναι άστοχο, βλέποντας τις προσπάθειες ενός φιλότιμου αλλά άγουρου ανθρώπου να γίνει χρήσιμος σε ένα περιβάλλον που απορρίπτει τη συστολή και το βουβό ήθος του. Αποφασίζει να δράσει, γνωρίζοντας τη στρατηγική της επίθεσης.

Παίζουν: Κλιντ ‘Ιστγουντ, Μπι Βανγκ, Άνεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ, Μπράιαν Χάλεϊ, Τζεραρντιν Χιουτζες, Τζον Κάρολ Λιντς, Γουίλιαμ Χιλ, Μπρουκ Τσια Ταό, Σκοτ Ήστγουντ

*Open, Πέμπτη 04/07, στις 21:15

«Σέρλοκ Χολμς» (2009) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Ο θρυλικός και δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς, έχει μόλις καταφέρει να κατατροπώσει τον σκοτεινό «μάγο» και κατά συρροή δολοφόνο Λόρδο Μπλάκγουντ και να τον στείλει εκεί από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δε θα προλάβει όμως να απολαύσει τη νίκη του αλλά ούτε και… τον φόβο που εμπνέει πια σε κάθε επίδοξο εγκληματία, αφού  ο Λόρδος Μπλάκγουντ επιστρέφει μυστηριωδώς στη ζωή και οργανώνει άμεσα τη σπείρα του.

Ο Σέρλοκ Χολμς αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός, Dr. Watson, που έχει κάθε λόγο να δει τον Λόρδο Μπλάκγουντ να καταστρέφεται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει, όμως, είναι ο μυστηριώδης ρόλος της απόλυτα σαγηνευτικής, αλλά και απρόβλεπτης Ιρίν Άντλερ

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαρκ Στρονγκ.

*Open, Πέμπτη 04/07, στις 23:45

«Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη» (1998) σκηνοθεσία Πίτερ και Μπόμπι Φαρέλι 

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Τεντ (Μπεν Στίλερ), είναι ο χαρακτηριστικός και τόσο γνώριμος «γκαντέμης» τύπος που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τη μίζερη και άχαρη ζωή του, αν καταφέρει να ξαναβρεί τη Μαίρη (Κάμερον Ντίαζ), τον εφηβικό του έρωτα στα γυμνασιακά του χρόνια. Αλλά φαίνεται πως ο Τεντ έχει την κακοτυχία στο αίμα του.

Προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, τον Πατ (Ματ Ντίλον), ο οποίος, όταν επιτέλους καταφέρνει να εντοπίσει τα ίχνη της Μαίρης, νιώθει να την ερωτεύεται ακαριαία, πράγμα που τον αναγκάζει να λέει συνεχώς ψέματα στον Τεντ.

Όταν κάποια στιγμή ο τελευταίος, θ’ ανακαλύψει το παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη του, θα πρέπει να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του για να κερδίσει αυτός την καρδιά της ακαταμάχητης Μαίρης. Μόνο που θα έχει για αντίπαλο τον εμφανισιακά ομορφότερο Πατ και για σύμμαχο την έμφυτη “γκαντεμιά” του, που τόσες αναποδιές τού έχει δημιουργήσει ως τώρα στη ζωή του.
Μα τι τρέχει επιτέλους με τη Μαίρη;

Οι αδερφοί Μπόμπι και Πίτερ Φάρελι (“Ηλίθιος και Πανηλίθιος”), επιστρατεύουν εκτός από το εκκεντρικό τους χιούμορ, μία πανέμορφη και γλυκιά Κάμερον Ντίαζ, έναν σπαρταριστό Μπεν Στίλερ και τον πάντα γοητευτικό Ματ Ντίλον, σε μία από τις πιο ξεκαρδιστικές ρομαντικές κωμωδίες που έγιναν ποτέ και που τώρα επανακυκλοφορεί σε αυτήν την Ειδική Έκδοση με δύο απολαυστικούς δίσκους!

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Ματ Ντίλον, Μπεν Στίλερ, Λι Έβανς, Κρις Έλιοτ, Λίν Σέι, Τζέφρι Τάμπορ, Κηθ Ντέιβιντ

*Ant1, Πέμπτη 04/07, στις 00:00

«Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση» (2019) σκηνοθεσία Τζον Χέρτζφελντ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις το έσκασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο, που αναζητά την κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου, την οποία έχουν απαγάγει.

Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν, όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος.

Μια σκοτεινή φυλακή, που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, 50 Cent, Τσανγκ Τζιν, Τζέιμι Κινγκ, Χάρι Σουμ Τζιούνορ

*Star, Πέμπτη 04/07, στις 00:00

«Παράνομες Πράξεις» (2009) σκηνοθεσία Γουέιν Κράμερ

Αστυνομική Δραματική Περιπέτεια – Ένας συνοριοφύλακας στη Νότια Καλιφόρνια αποφεύγει την τελευταία στιγμή να χτυπήσει μια όμορφη νεαρή με το τζιπ του. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ξεκινά μια αλυσίδα γεγονότων όπου οι ζωές αγνώστων διασταυρώνονται με απρόβλεπτους τρόπους και αποκαλύπτουν τη σκληρή πραγματικότητα της μετανάστευσης, της ένταξης σε ένα νέο κοινωνικό σύνολο, της φύλαξης των συνόρων, και της σύγκρουσης ανάμεσα σε διαφορετικές κουλτούρες.

Παίζουν:  Χάρισον Φορντ, Ρέι Λιότα, Άλις Ιβ, Άσλεϊ Τζαντ, Άλις Μπράγκα, Τζιμ Στέρτζες, Τζάστιν Τσον, Μέλοντι Ζάρα

*Skai, Πέμπτη 04/07, στις 01:00

«Ο Πρωτάρης Μπάτσος και η Τροτέζα» (1989) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας αστυνομικός από την Καβάλα, μετατίθεται στην Αθήνα. Το πρώτο βράδυ που κάνει περιπολία, έχει την τύχη να πιάσει έναν κλέφτη. Τότε, ο Διοικητής του αποφασίζει να τον κρατήσει για βοηθό της Έλσας, η οποία είναι μυστική αστυνομικός και προσπαθεί να ξεσκεπάσει μια σπείρα ναρκωτικών.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Λίντα Γίγα, Σπύρος Καλογήρου, Γιώργος Βασιλείου.

*Alpha, Πέμπτη 04/07, στις 01:45

«Θα Μπορούσες Ποτέ να με Συγχωρέσεις;» (2018) σκηνοθεσία Μάριελ Χέλερ

Δραματική – Η Μελίσα ΜακΚάρθι πρωταγωνιστεί στην κινηματογραφική μεταφορά της βιογραφίας Θα μπορούσες ποτέ να με συγχωρέσεις;, την αληθινή ιστορία της κορυφαίας σε πωλήσεις βιογράφου διασημοτήτων (και γατόφιλης) Λι Ισραήλ (Μελίσα ΜακΚάρθι) που έβγαζε τα προς το ζην κατά τη δεκαετία του ’70 και του ’80 καταγράφοντας τις ζωές διασήμων όπως Κάθριν Χέπμπορν, Ταλούλα Μπάνκχεντ, Εστέ Λόντερ και της δημοσιογράφου Ντόροθι Κιλγκάλεν.

Όταν η Λι δεν μπορούσε να εκδώσει πια τα έργα της καθώς θεωρούνταν ξεπερασμένα, μετέτρεψε την τέχνη της σε απάτη, με τη βοήθεια του πιστού της φίλου Τζακ (Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ).

Παίζουν: Μελίσα ΜακΚάρθι, Ρίτσαρντ Ε. Γκραντ, Μπεν Φαλκόνε, Τζέιν Κέρτιν, Άννα Ντιβέρ Σμιθ, Ντόλι Γουέλς, Κρίστιαν Ναβάρο, Έρικ Λαρέι Χάρβεϊ, Στήβεν Σπινέλα, Σέι Ντ’ Λιν, Μαρκ Έβαν Τζακσον

*Star, Πέμπτη 04/07, στις 02:00

«Πήτερ Παν» (2003) σκηνοθεσία Πι Τζέι Χόγκαν

Οικογενειακή Φαντασίας – Ο Πίτερ Παν ζητά από τη Γουέντι να τον ακολουθήσει στη χώρα του Ποτέ, όπου τα παιδιά μένουν πάντα παιδιά.

Εκείνη και τα αδέλφια της ταξιδεύουν έως εκεί και αντιμετωπίζουν τον κάπτεν Χουκ, αλλά και τις μηχανορραφίες της μικροσκοπικής νεράιδας Τίνκερμπελ

Παίζουν: Τζέισον Άϊζακς,Τζέρεμι Σάμπτερ,Ολίβια Γουίλιαμς,Λιν Ρέντγκρεϊβ.

*Mega, Πέμπτη 04/07, στις 02:10