8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα Παρασκευή βράδυ.

«Έχετε Κάνει Κράτηση;» (2007) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς 

Ρομαντική κομεντί – Η Κέιτ είναι μια επιτυχημένη σεφ σε ένα από τα κορυφαία εστιατόρια του Μανχάταν. Για να φτάσει όμως σε αυτό το επίπεδο, η Κέιτ είχε να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις που διαμόρφωσαν τον αυστηρό χαρακτήρα της, αλλά και τη σχολαστική συμπεριφορά της μέσα στη κουζίνα.

Όλα αυτά όμως θα αλλάξουν, όταν αναγκαστεί να φροντίσει τη νεαρή ανιψιά της, που έμεινε ορφανή. Οι αλλαγές όμως δε σταματούν εδώ. Σύντομα, ένας νέος μάγειρας, ο γοητευτικός αλλά και κάπως εκκεντρικός Νικ, έρχεται να δουλέψει στο εστιατόριό της, αλλά η χημεία μεταξύ τους δεν είναι η ιδανική.

Πόσες ανατροπές μπορεί να αντέξει μια γυναίκα που έχει μάθει να ακολουθεί στη ζωή αυστηρούς κανόνες, όπως και στις συνταγές της; Πολύ σύντομα όμως θα αναγκαστεί να ανακαλύψει ότι κάποια πράγματα μπορεί να είναι νόστιμα επειδή ακριβώς προκύπτουν από τα πιο αναπάντεχα υλικά…

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Άαρον Έκχαρτ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Πατρίσια Κλάρκσον.

*Open, Παρασκευή 05/07, στις 21:15

«Ο Σκοτεινός Ιππότης» (2008) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Περιπέτεια – Ο Μπάτμαν είναι αποφασισμένος να πατάξει  το έγκλημα και με τη βοήθεια του υπαρχηγού Τζιμ Γκόρντον και του εισαγγελέα, Χάρβεϊ Ντεντ, επιχειρούν να διαλύσουν όσες εγκληματικές οργανώσεις έχουν απομείνει και μαστίζουν την πόλη. Η συνεργασία αποδεικνύεται αποτελεσματική, αλλά σύντομα, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν έναν ανερχόμενο εγκληματικό εγκέφαλο, γνωστό στους τρομοκρατημένους κατοίκους της Γκόθαμ, ως Τζόκερ…

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Κρίστιαν Μπέιλ, Γκάρι Όλντμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Χιθ Λέτζερ. 

*Star, Παρασκευή 05/07, στις 22:15

«Η Xαρτοπαίχτρα» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία, κωμωδία – Η Αλέκα είναι μια παθιασμένη χαρτοπαίχτρα. Ο άνδρας της, ο γιος της και η κόρη της αγωνίζονται να βάλουν μυαλό στην άμυαλη μητέρα τους, αλλά μάταια. Η μανία της Αλέκας για το χαρτί την οδηγεί στις πιο απίθανες επιπολαιότητες.
Για να καλύψει τη χασούρα της από τα χαρτιά και τα χρέη της πουλάει συνέχεια οτιδήποτε χρήσιμο ή άχρηστο υπάρχει στο σπίτι και οι λογαριασμοί του τηλεφώνου, του νερού και του ηλεκτρικού μένουν απλήρωτοι. Ώσπου ο άνδρας της βρίσκει τον τρόπο, που θα φέρει αποτέλεσμα: την κάνει να ζηλέψει, φλερτάροντας την πιο καλή φίλη και συμπαίκτριά της.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Λίλη Παπαγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Σαπφώ Νοταρά, Νίκος Φέρμας, Άγγελος Μαυρόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Νικήτας Πλατής, Γιάννης Μπέρτος, Νάντια Τζάκα, Εύα Μπάρτον, Νάσος Κεδράκας, Όλγα Μάγιερ, Γιώργος Λουκάκης, Θάνος Μαρτίνος, Ραφαήλ Ντενόγιας.

*Ant1, Παρασκευή 05/07, στις 23:00

«Εντιμότατοι Κλέφτες» (2018) σκηνοθεσία Τζέιμς Μαρς

Περιπέτεια – Ο Μπράιαν Ρίντερ υπήρξε διάσημος κλέφτης στα νιάτα του, τώρα στα 77 του συγκροτεί μια συμμορία από αλλοπρόσαλλους εγκληματίες με σκοπό να διαπράξουν μια πρωτοφανή ληστεία στο θησαυροφυλάκιο του HATTON GARDEN.Οι κλέφτες , όλοι μεταξύ 60 και 70ετών , εκτός από έναν, επιστρατεύουν τις παλιομοδίτικές μεθόδους τους και σχεδιάζουν την ληστεία για το Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Παριστάνοντας τους εργάτες, μπαίνουν στο θησαυροφυλάκιο, εξουδετερώνουν τον συναγερμό και ξεκινούν να σκάβουν μία τρύπα στον τοίχο του. Δύο μέρες αργότερα κατορθώνουν να το σκάσουν με λεία που ξεπερνάει τα 14 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, σε κοσμήματα και μετρητά. Καθώς η αστυνομία φθάνει στον χώρο του εγκλήματος και η ανάκριση ξεκινάει, ρωγμές αρχίζουν να διαφαίνονται μεταξύ των μελών της ιδιόμορφης συμμορίας καθώς αδυνατούν να μοιράσουν δίκαια μεταξύ τους την λεία.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Φραντσέσκσ Άνις, Ολίβια Λη Άντερσεν, Τζιμ Μπρόουντμπεντ, Τομ Κόρτνεϊ, Τσάρλι Κοξ, Πολ Γουάιτχαουζ, Μάικλ Γκαμπόν, Ρέι Γουίνστοουν

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 05/07, στις 23:00

«Θεόσταλτος» (2004) σκηνοθεσία Φρανκ Καλο, Νικ Χαμ

Δράσης  Μυστηρίου  Φαντασίας – Η ταινία Θεόσταλτος (Godsend) είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί ένα ζευγάρι, τον Πολ και τη Τζέσι Ντάνκαν που θρηνεί τον θάνατο του 8χρονου γιου τους Adam. Ένας γενετιστής γιατρός, ο Ρίτσαρντ Γουέλς (Ρόμπερτ ντε Νίρο), τους προσφέρει την ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο Άνταμ μέσω της διαδικασίας κλωνοποίησης.

Η διαδικασία κλωνοποίησης είναι επιτυχής και η Τζέσι μετά από λίγο καιρό γεννά τον απόλυτο κλώνο του γιου τους. Το ζευγάρι δένεται γρήγορα με το μωρό, ωστόσο καθώς πλησιάζουν τα 8α γενέθλιά του, παρατηρούν κάποιες ανατριχιαστικές συμπεριφορές.

Ο Άνταμ αρχίζει να επιδεικνύει ανησυχητική συμπεριφορά και μια τάση προς τους εμπρησμούς.

Το ζευγάρι αρχίζει τότε να ερευνά τη διαδικασία κλωνοποίησης και τον μυστηριώδη γιατρό που την πραγματοποίησε και σύντομα ανακαλύπτει ότι η διαδικασία είχε κάποιες απροσδόκητες και επικίνδυνες παρενέργειες, οι οποίες δεν ήταν καθόλου τυχαίες.
Στην κλωνοποίηση το γενετικό υλικό του Άνταμ ανακατεύτηκε σκοπίμως με το γενετικό υλικό ενός άλλου αγοριού, του Ζακ, ο οποίος είναι ο νεκρός γιος του γενετιστή.

Ο γιατρός είχε έναν γιο, τον Ζακ ο οποίος αφού σκότωσε τη μητέρα του με τσεκούρι, έβαλε φωτιά στο σχολείο του ενώ ήταν μέσα όλοι οι συμμαθητές του.

Ο Πολ και η Τζέσι, σύντομα βρίσκονται σε έναν απελπισμένο αγώνα για να σώσουν το γιο τους από το πνεύμα του Ζακ, το οποίο φαίνεται να παίρνει τον έλεγχο και να συνεχίζει τη δολοφονική του δράση.

Παίζουν: Ρόμπεερτ ντε Νίρο, Γκρεγκ Κινίαρ, Ρεμπεκα Ρομγιν, Κάμερον Μπράιτ, Ελ Ντόουνς, Τζένι Κούπερ, Τζέικ Σίμονς

*Skai, Παρασκευή 05/07, στις 01:00

«The Matrix Revolutions» (2003) σκηνοθεσία Λίλυ και Λάνα Γουακόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Ο Νίο (Κυάνου Ριβς) έχει παγιδευτεί στον «Σιδηροδρομικό Σταθμό», μια διάσταση κάπου ανάμεσα στο Μάτριξ και τον πραγματικό κόσμο. Ο Μορφέας (Λώρενς Φισμπουρν), η Τρίνιτι (Καριν Αν Μος) και ο Σέραφ (Κόλιν Τσου) οργανώνουν την επιχείρηση διάσωσής του ζητώντας τη βοήθεια του Μεροβίγγιου (Λάμπερτ Γουίλσον).

Εντωμεταξύ οι στρατιές των Μηχανών κατευθύνονται προς την Ζάιον, το τελευταίο οχυρό της ανθρώπινης αντίστασης ενάντια στην κυριαρχία τους. Όμως δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί πως κάποιος έχει αποκτήσει τον έλεγχο του Μάτριξ με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα: ο κύριος Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)!

Οι μηχανές έχουν εισβάλλει στην τελευταία ανθρώπινη πόλη έξω απ’ το Matrix και η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων ακούει στο όνομα Neo. Η τελική μάχη ενάντια στις μηχανές θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή και αμφίρροπη.

Ενώ η Ζάιον αντιστέκεται σθεναρά στις καταιγιστικές επιθέσεις των Μηχανών, ο Νίο καταδύεται στα άδυτα του Μάτριξ σε μια ύστατη προσπάθεια να έρθει αντιμέτωπος με τον Σμιθ και να ματαιώσει τα σχέδιά του…

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορ, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρι-Άνν Μος, Χιουγκο Γουίβιγκ, Τζάντα Πίκετ Σμιθ, Λάμπερτ Γουίλσον.

*Open, Παρασκευή 05/07, στις 01:15

«Underwater» (2020) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Έουμπανκ

Δράσης Τρόμου – Μια ομάδα ερευνητών των ωκεανών εργάζονται για μια εταιρεία, που έχει αναλάβει να κάνει κάποιες γεωτρήσεις στο βαθύτερο σημείο των ωκεανών, στην Τάφρο των Μαριανών.

Μια σειρά από ισχυρές δονήσεις θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στον σταθμό, ο οποίος τελικά καταρρέει. Όσοι επιβιώσουν, θα δώσουν μια δύσκολη μάχη για τη σωτηρία τους και θα προσπαθήσουν να μεταβούν σε έναν άλλο σταθμό, κάτι που δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα, καθώς το οξυγόνο τους εξαντλείται, το νερό έχει αποκλείσει σχεδόν κάθε δίοδο και ένα τρομακτικό ον κολυμπάει γύρω τους.

Παίζουν: Κρίστεν Στιούαρτ, Βενσάν Κασέλ, Μαμουντού Αθί, Τζέσικα Χένγουικ, Τι-Τζέι Μίλερ

*Star, Παρασκευή 05/07, στις 01:30

«Ο Μπάτσος του Mall» (2009) σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Δράσης Κωμωδία – Ο Πολ Μπλαρτ έχει ένα μεγάλο όνειρο: να γίνει αστυνομικός. Προς στιγμήν αρκείται στο να φυλάει το μεγάλο εμπορικό κέντρο της πόλης. Ο ίδιος παίρνει πολύ σοβαρά τη δουλειά του, αλλά όχι και οι υπόλοιποι. Τα πράγματα όμως θα αλλάξουν σύντομα, όταν μια ομάδα νεαρών καταλαμβάνει το εμπορικό και κρατά όμηρους τους πελάτες του. Ο Πολ αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του, καθώς καταλαβαίνει πως ήρθε η μεγάλη στιγμή να γίνει πραγματικός μπάτσος και γιατί όχι ήρωας!

Παίζουν: Τζέιμα Μέις, Σίρλεϊ Νάιτ, Κιρ Ο’ Ντόνελ, Ρέινι Ροντρίγκεζ, Κέβιν Τζέιμς, Τζέιμα Μέις, Γκάρι Βαλεντάιν, Στεφάνια Ντελα Κρουζ, Τζάκι Σάντλερ, Μπόμπι Καναβάλε, Αντίρ Κάλιαν, Τζαμάλ Μίξον

*Mega, Παρασκευή 05/07, στις 02:20