10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με ποια ταινία θα κλείσεις αυτή την εβδομάδα;

«Sherlock Holmes 2: Το Παιχνίδι των Σκιών» (2011) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης – Η δεύτερη περιπέτεια του εκκεντρικού και ελαφρώς παρανοϊκού ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ) και του συνεργάτη του Δρ. Γουάτσον (Τζουντ Λοου) ξεκινά το 1891, όταν ένα μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων σε όλη την Ευρώπη, φέρνει την Γαλλία και τη Γερμανία στα πρόθυρα πολέμου.

Όταν ο πρίγκιπας της Αυστρίας θα βρεθεί νεκρός, ο επιθεωρητής Λέστραντ (Έντι Μάρσαν) συμπεραίνει πως πρόκειται για αυτοκτονία. Αντίθετα ο Χολμς συμπεραίνει πως πρόκειται για φόνο, ένα φόνο που είναι απλώς ένα μικρό κομμάτι ενός μεγαλύτερου και ιδιαίτερα δυσοίωνου παζλ.

Ο Σέρλοκ Χολμς, ψυχανεμίζεται ότι αυτή η τεχνητή ένταση είναι δουλειά του περίφημου Καθηγητή Μοριάρτι (Τζάρεντ Χάρις), ο οποίος εκτός από επιφανής επιστήμονας, είναι και η νέμεση του Χολμς, ο μόνος άνθρωπος ικανός να προκαλέσει βραχυκύκλωμα στην οξυδέρκειά του.

Ο ήρωας μας, ανέκαθεν ήταν ο εξυπνότερος άνθρωπος στον χώρο… μέχρι τώρα.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Τζάρεντ Χάρις, Νούμι Ραπάς, Τόμπι Τζόουνς, Στίβεν Φράι, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς.

*Open, Κυριακή 07/07, στις 21:00

«Ο Τρελός τα ‘χει 400» (1968) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Λάμπρος Λαμπρούκος είναι ο τυχερός της χρονιάς, αφού του έπεσε ο πρώτος αριθμός του Εθνικού λαχείου. Όμως αυτή η ξαφνική τύχη του αναστάτωσε τη ζωή και του σάλεψε το μυαλό. Έτσι, οι δικοί του αποφασίζουν να τον κλείσουν σε τρελοκομείο, γιατί, όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν υπάρχει σωτηρία για τον κατά τα άλλα τυχερό Λάμπρο.

Ο Λάμπρος, όμως σιγά –σιγά, δείχνει μεγάλη βελτίωση και δεν αργεί να βγει από το τρελοκομείο. Χωρίς να το πει στους δικούς του, επιστρέφει ξαφνικά στο σπίτι του και εκεί διαπιστώνει ότι όλη του η οικογένεια έχει τρελαθεί πραγματικά.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Πάνου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Αλέκος Τζανετάκος, Κατερίνα Γώγου, Δημήτρης Νικολαϊδης, Νικήτας Πλατής, Γιώργος Κάππης.

*Star, Κυριακή 07/07, στις 21:00

«Επικίνδυνη Αποστολή» (1996) σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Δράσης – Ο Ίθαν Χαντ είναι ένας ικανότατος κατάσκοπος που κατηγορείται άδικα για το θάνατο των µελών της οµάδας του στην προηγούμενη αποστολή τους. Ο µόνος τρόπος για να αποδείξει την αθωότητά του, αλλά και να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από όλα αυτά, είναι να δράσει µόνος. Ο Ίθαν θα χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του και όλα τα μέσα που διαθέτει και θα βρεθεί μπροστά σε µία σοκαριστική αλήθεια!

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Γιον Βόιτ, Εμανουέλ Μπεάρ, Ζαν Ρενό, Κριστίν Σκοτ Τόμας.

*Alpha, Κυριακή 07/07, στις 23:00

«The Transporter» (2002) σε σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ, Κόρι Γιουέν

Δράσης – Ο Φρανκ Μάρτιν, ένα πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ζει στη νότια Γαλλία.

Η νέα του απασχόληση είναι να μεταφέρει πακέτα – συχνά υπόπτου περιεχομένου – με την πειραγμένη του BMW.

Για να αποφεύγει τους μπελάδες, που συνεπάγεται η επικίνδυνη δουλειά του, ο Φρανκ ακολουθεί τρεις απαράβατους κανόνες: «ποτέ μην αλλάζεις τη συμφωνία», «ποτέ μη ρωτάς ονόματα», «ποτέ μην κοιτάς το περιεχόμενο του πακέτου».

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Κι Σου, Φρανσουά Μπερλάν, Ρικ Γιάνγκ, Νταγκ Ραντ, Τόνιο Ντεσκανβέλε, , Βίνσεντ Νέμεθ

*Star, Κυριακή 07/07, στις 23:10

«Όλα για τα Λεφτά» (2005) σκηνοθεσία Ντι Τζέι Καρούσο

Δράμα – Ο Μπράντον Λανγκ, είναι ένας πρώην αστέρας του κολεγιακού ποδοσφαίρου, του οποίου η αλλόκοτη ικανότητα να προβλέπει την έκβαση ενός αγώνα τον εισάγει σε μια απροσδόκητη νέα καριέρα, όταν η δόξα του στο γήπεδο τίθεται στο περιθώριο λόγω ενός συντριπτικού τραυματισμού. Το ταλέντο του Μπράντον τον καθιστά προνομιακό υποψήφιο για πρόσληψη από τον Γουόλτερ Άμπραμς, επικεφαλής μιας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις παροχής συμβουλών σε αθλητικά θέματα στη χώρα.

Ο Γουόλτερ προσλαμβάνει τον πρώην αθλητή της κωμόπολης και τον προετοιμάζει για να τον μετατρέψει σε ένα πανούργο πρωτοπαλίκαρο. Σύντομα ο Μπράντον αρχίζει να απολαμβάνει την ιδιότητά του ως golden boy του Μανχάταν και βρίσκει τον εαυτό του να νιώθει όλο και πιο άνετα με τον πλούσιο τρόπο ζωής του Γουόλτερ. Η σχέση υποκατάστατου πατέρα/ γιου «παχαίνει» τους επιχειρηματικούς και προσωπικούς λογαριασμούς του Γουόλτερ… μέχρι που το χρυσό άγγιγμα του Μπράντον αρχίζει να

Παίζουν: Αλ Πατσίνο, Μάθιου ΜακΚόναχι, Ρενέ Ρούσο, Αρμάν Ασάντε, Τζέρεμι Πίβεν

*ΕΡΤ1, Κυριακή 07/07, στις 23:30

«Από Το Παρίσι Με Αγάπη» (2010) σκηνοθεσία Πιερ Μορέλ

Δράσης  Περιπέτεια – Η ταινία From Paris with Love ξεκινά με τον Τζέιμς (Τζόναθαν Ρις Μάγιερς), ο οποίος εργάζεται ως γραφιάς στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Παρίσι. Είναι απογοητευμένος από τη δουλειά του και ονειρεύεται να περάσει στον κόσμο της διπλωματίας.

Η ευκαιρία που περιμένει θα του δοθεί όταν του αναθέτουν να συνεργαστεί με τον Τσάρλι Γουάξ (Τζον Τραβόλτα), έναν πράκτορα με ανεξέλεγκτες μεθόδους και απρόβλεπτη προσωπικότητα.

Ο Τσάρλι Γουάξ είναι ένας πράκτορας μάχης με έφεση στη βία. Είναι θρασύς, παρορμητικός και απερίσκεπτος, αλλά και εξαιρετικά αποτελεσματικός όταν πρόκειται να σταματήσει τρομοκράτες.

Μαζί, ο Τζέιμς και ο Τσάρλι πρέπει να αποκαλύψουν μια μεγάλη τρομοκρατική συνωμοσία που απειλεί να σπείρει τον όλεθρο στο Παρίσι. Στην πορεία των ερευνών τους, ανακαλύπτουν ένα πολύπλοκο δίκτυο εγκληματιών και διεφθαρμένων κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι είναι όλοι στο κόλπο.

Για να γίνουν τα πράγματα χειρότερα, ο Τζέιμς και ο Τσάρλι γίνονται στόχος των τρομοκρατών και πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Κάσια Σμουτνιακ, Άμπερ Ρόουζ Ρίβα, Ζουλιέν Χάγκνερι

*Ant1, Κυριακή 07/07, στις 00:00

«Εργένηδες για μια Εβδομάδα» (2011) σκηνοθεσία Μπόμπι Φάρελι, Πήτερ Φάρελι

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Ρικ και ο Φρεντ (Όουεν Γουίλσον και Τζέισον Σουντέικις) είναι κολλητοί φίλοι παντρεμένοι εδώ και πολλά χρόνια.

Όταν αρχίζουν να εκδηλώνουν δείγματα ανίας και αναζητούν επίμονα το σεξ εκτός γάμου, οι σύζυγοί τους (Τζένα Φίσερ και Κριστίνα Άπλγκεϊτ) αποφασίζουν να λάβουν δραστικά μέτρα.

Τους δίνουν μια “Εβδομάδα Ελευθέρας”, μια εβδομάδα απόλυτης ελευθερίας για να κάνουν ό,τι θέλουν, να χορτάσουν όλα αυτά που πιστεύουν ότι στερούνται λόγω του έγγαμου βίου, χωρίς συνέπειες και χωρίς να τους κάνουν καμία απολύτως ερώτηση!

Το όνειρο γίνεται επιτέλους πραγματικότητα για τα φιλαράκια που ονειρεύονται την απόλυτη εργένικη ζωή, αλλά πολύ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι οι απόψεις που έχουν για την εργένικη ζωή – και για τους εαυτούς τους – είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας.

Παίζουν: Κριστίνα Άπλγκεϊτ, Όουεν Γουίλσον, Τζέισον Σουντέικις, Τζένα Φίσερ, Νίκι Γουίλαν, Αλεξάντρα Νταντάριο, Ρίτσαρντ Τζέγκινς, Στήβεν Μερτσαντ, Λόρεν Μπόουλες

*Star, Κυριακή 07/07, στις 01:15

«Zoolander 2» (2016) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κωμωδία – Μετά από πολλά χρόνια αποχής, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ ζουν απομονωμένοι, ακόμα κι ο ένας από τον άλλον, μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν καθένας τους λαμβάνει μια ειδική πρόσκληση ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο μεγαλύτερο ντεφιλέ μόδας στη Ρώμη, δεν μπορούν να αντισταθούν στην πρόκληση της παλιάς τους λάμψης. Φτάνοντας, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ γνωρίζουν τους παράξενους κι εκκεντρικούς σχεδιαστές της νέας αυτοκρατορίας της μόδας.

Γρήγορα συνειδητοποιούν πως ο κόσμος της μόδας, όπως τον γνώριζαν, δεν υπάρχει πλέον και την ίδια στιγμή βρίσκουν τους εαυτούς τους και πάλι στο επίκεντρο. Ενώ προσπαθούν να μάθουν τον νέο κόσμο του blogging, vlogging και της αντι-μόδας, καλούνται να σταματήσουν μια θανάσιμη πλεκτάνη καταστροφής της όποιας πιθανότητας ο κόσμος της μόδας να αποκτήσει την παλιά του αίγλη.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Όουεν Ουίλσον, Πενέλοπε Κρουζ, Γουίλ Φέρελ, Τζάστιν Μπιμπερ

*Alpha, Κυριακή 07/07, στις 01:30

«Θεόσταλτος» (2004) σκηνοθεσία Φρανκ Καλο, Νικ Χαμ

Δράσης  Μυστηρίου  Φαντασίας – Η ταινία Θεόσταλτος (Godsend) είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί ένα ζευγάρι, τον Πολ και τη Τζέσι Ντάνκαν που θρηνεί τον θάνατο του 8χρονου γιου τους Adam. Ένας γενετιστής γιατρός, ο Ρίτσαρντ Γουέλς (Ρόμπερτ ντε Νίρο), τους προσφέρει την ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο Άνταμ μέσω της διαδικασίας κλωνοποίησης.

Η διαδικασία κλωνοποίησης είναι επιτυχής και η Τζέσι μετά από λίγο καιρό γεννά τον απόλυτο κλώνο του γιου τους. Το ζευγάρι δένεται γρήγορα με το μωρό, ωστόσο καθώς πλησιάζουν τα 8α γενέθλιά του, παρατηρούν κάποιες ανατριχιαστικές συμπεριφορές.

Ο Άνταμ αρχίζει να επιδεικνύει ανησυχητική συμπεριφορά και μια τάση προς τους εμπρησμούς.

Το ζευγάρι αρχίζει τότε να ερευνά τη διαδικασία κλωνοποίησης και τον μυστηριώδη γιατρό που την πραγματοποίησε και σύντομα ανακαλύπτει ότι η διαδικασία είχε κάποιες απροσδόκητες και επικίνδυνες παρενέργειες, οι οποίες δεν ήταν καθόλου τυχαίες.
Στην κλωνοποίηση το γενετικό υλικό του Άνταμ ανακατεύτηκε σκοπίμως με το γενετικό υλικό ενός άλλου αγοριού, του Ζακ, ο οποίος είναι ο νεκρός γιος του γενετιστή.

Ο γιατρός είχε έναν γιο, τον Ζακ ο οποίος αφού σκότωσε τη μητέρα του με τσεκούρι, έβαλε φωτιά στο σχολείο του ενώ ήταν μέσα όλοι οι συμμαθητές του.

Ο Πολ και η Τζέσι, σύντομα βρίσκονται σε έναν απελπισμένο αγώνα για να σώσουν το γιο τους από το πνεύμα του Ζακ, το οποίο φαίνεται να παίρνει τον έλεγχο και να συνεχίζει τη δολοφονική του δράση.

Παίζουν: Ρόμπεερτ ντε Νίρο, Γκρεγκ Κινίαρ, Ρεμπεκα Ρομγιν, Κάμερον Μπράιτ, Ελ Ντόουνς, Τζένι Κούπερ, Τζέικ Σίμονς

*Skai, Κυριακή 07/07, στις 02:00

«Οι Μεγάλοι 2» (2013) σκηνοθεσία Ντένις Ντάγκαν

Κωμωδία – Ο Λένι αφήνει την τρέλα του Λος Αντζελες και επιστρέφει με την οικογένειά του στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε για να επανασυνδεθεί με τους φίλους του και να κάνει μια ήρεμη ζωή.

Πολύ σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με παλιούς τραμπούκους και τους διαδόχους τους, σχιζοφρενείς οδηγούς λεωφορείων, μεθυσμένους μπάτσους και 400 μασκαρεμένους, απρόσκλητους επισκέπτες που μπουκάρουν στο πάρτι του καλοκαιριού.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Κέβιν Τζέιμς,Κρις Ροκ, Σάλμα Χάγιεκ, Στιβ Μπουσέμι.

*Mega, Κυριακή 07/07, στις 02:10