8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με ποια ταινία θα ξεκινήσει η εβδομάδα σου;

«Επτά χρόνια γάμου» (1972) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Έπειτα από επτά χρόνια γάμου, ένας διευθυντής τουριστικού γραφείου και η επιτυχημένη τηλεπαρουσιάστρια σύζυγός του, ο Αλέκος και η Έφη Φωτίου, περνούν μια κρίσιμη φάση.

Απορροφημένοι από τις επαγγελματικές τους ασχολίες, βλέπονται σπάνια κι όταν αυτό συμβαίνει, συνοδεύεται πάντα από κάποιο καβγαδάκι. Οι μοναδικοί στενοί συγγενείς τους, οι θείοι τους, τους προτείνουν να αποκτήσουν ένα παιδάκι. Εκείνη πείθεται, αλλά εκείνος φοβάται ότι το παιδί τους δεν θα έχει τις πρέπουσες συνθήκες για να μεγαλώσει σωστά.

Αυτή η διάσταση απόψεων τους οδηγεί σε αδιέξοδο και το διαζύγιο μοιάζει αναπόφευκτο, ιδιαίτερα όταν η Έφη αρχίζει να πιστεύει ότι ο άντρας της τσιλιμπουρδίζει με την Τζούλη, ενώ ο Αλέκος υποψιάζεται τη γυναίκα του ότι συνδέεται με το Δημήτρη.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρω Κοντού, Μαρία Κυβέλου, Σταύρος Ξενίδης, Μαρία Μαρτίκα, Ανθή Γούναρη, Πάνος Τουλιάτος, Νίκος Τσούκας, Αλέκα Μακρή, Μαρί Πανταζή, Γιώργος Κοσμίδης, Μαίρη ΜεταξάΣενάριο: Λάκης Μιχαηλίδης (βασισμένο στο ομότιτλο θεατρικό των Πολύβιου Βασιλειάδη – Λάκη Μιχαηλίδη).

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 08/07, στις 21:00

«Late Night» (2019) σκηνοθεσία Νίσα Γκανάτρα 

Κομεντί – Μετά από δεκαετίες κυριαρχίας στη νυχτερινή ζώνη των talk show της αμερικανικής τηλεόρασης, η βρετανίδα Κάθριν Νιούμπερυ βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέλος. Η νέα διευθύντρια προγράμματος του δικτύου ετοιμάζεται να την αντικαταστήσει εξ αιτίας των χαμηλών ποσοστών τηλεθέασης, αφού η σνομπ και ελιτίστικη αντιμετώπιση της Κάθριν ως προς τη θεματολογία και τους καλεσμένους της δεν συνάδει με τις σύγχρονες τάσεις των social media και του νεαρού σε ηλικία κοινού.

Την ίδια στιγμή, ο άρρωστος από καρκίνο σύζυγός της και το προσωπικό της εκπομπής, το οποίο την τρέμει, ενισχύει την τοξικότητα στη ζωή της, έως ότου μπαίνει στο επιτελείο της μια νέα συγγραφέας.

Παίζουν: Έμμα Τόμσον, Μίντυ Κάλινγκ, Τζον Λίθγκοου, Χιου Ντάνσυ, Ράιντ Σκοτ, Ντένις Ο’ Χέαρ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 08/07, στις 21:00

«Miss με το Ζόρι 2: Κυκλοφορεί και Οπλοφορεί» (2005) σε σκηνοθεσία Τζον Πάσκουιν 

Δράσης Κομεντί – Μις με το ζόρι θα αναγκαστεί να γίνει για άλλη μία φορά η πράκτορας του FBI Γκρέισι Χαρτ. Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της, η Γκρέισι κινδυνεύει να αφιερώσει περισσότερο καιρό στα ινστιτούτα ομορφιάς και στην προώθηση του νέου της βιβλίου, παρά στο επαγγελματικό της καθήκον. Όμως, η απαγωγή της νικήτριας και του παρουσιαστή των προηγούμενων καλλιστείων θα την επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. Θα έρθει όμως σε σύγκρουση με τους προϊσταμένους της στο FBI, οι οποίοι δε δείχνουν πλέον εμπιστοσύνη στις ικανότητές της…

Παίζουν: Ρεγκίνα Κινγκ, Ενρίκε Μουρσιάνο, Χέδερ Μπερνς, Σάντρα Μπούλοκ, Γουίλιαμ Σάτνερ, Έρνι χαντσον, Τρητ Γουλίαμς, Άιλην Μπρεναν

*Open, Δευτέρα 08/07, στις 21:15

«Η Αρπαγή 2» (2012) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης Περιπέτεια – Όταν ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο από τον δεύτερο σύζυγό της, αποφασίζει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μπράιαν ελπίζει πως θα καταφέρει να κερδίσει ξανά την αγάπη της Λενόρ και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για αυτό. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν είχε αναγκαστεί να σκοτώσει για να σώσει την αγαπημένη του κόρη.

Τώρα, αυτός αλλά και η οικογένειά του, θα έρθουν αντιμέτωποι  με τον τρομαχτικό εφιάλτη και θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει….

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν, Λίλαντ Ορσέ, Λουκ Γκράιμς.

*Star, Δευτέρα 08/07, στις 21:45

«Ο Καλύτερος» (1984) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον 

Δράμα – Υποψήφια για τέσσερα βραβεία Όσκαρ και θεωρούμενη ως η καλύτερη ταινία μπέιζμπολ που γυρίστηκε ποτέ, η ταινία “The Natural” έχει ως πρωταγωνιστή τον Ρόι Χομπς, έναν ταλαντούχο νεαρό με στόχο να γίνει σούπερ σταρ του μπέιζμπολ. Η μυθοποίηση αρχίζει όταν κατασκευάζει το ρόπαλό του, το Wonderboy, από μια πεσμένη βελανιδιά και συνεχίζεται καθώς η εξαιρετική του ικανότητα προσελκύει τους σκάουτερ της μεγάλης λίγκας.

Αλλά μια συνάντηση με μια μυστηριώδη γυναίκα εκτροχιάζει την άνοδό του, μέχρι που επανεμφανίζεται ως 36χρονος ρούκι για τους αουτσάιντερ New York Knights, και τα τεράστια home runs του πυροδοτούν την απίθανη προσπάθεια της ομάδας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όμως, πρέπει ακόμα να διαπραγματευτεί μια πορεία μέσα από έναν σκοτεινό ιδιοκτήτη, έναν απατεώνα τζογαδόρο, έναν επικίνδυνο πειρασμό και έναν καιροσκόπο αθλητικογράφο για να φτάσει στη μοναδική στιγμή που, με τη βοήθεια μιας πρώην αγαπημένης του θα μπορέσει επιτέλους να εκπληρώσει το πεπρωμένο του.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Ρόμπερτ Ντυβάλ, Γκλεν Κλόουζ, Κιμ Μπέισινγκερ, Ρόμπερτ Πρόσκι, Ουίλφορντ Μπρίμλι, Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ, Ντάρεν ΜακΓκάβιν

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 08/07, στις 22:40

«Gran Torino» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική – Ο συνταξιούχος πια εργάτης σε αυτοκινητοβιομηχανία Γουόλτ Κοβάλσκι (Κλιντ ‘Ιστγουντ) περνάει τις μέρες του επισκευάζοντας το σπίτι του, πίνοντας μπύρα και πηγαίνοντας μια φορά τον μήνα στο κουρείο. Κι ενώ η τελευταία επιθυμία της εκλιπούσης συζύγου του ήταν να τον δει να πηγαίνει για εξομολόγηση, ο Γουόλτ – ένας πικραμένος βετεράνος που κρατάει το M-1 του πάντα καθαρό και έτοιμο – νιώθει ότι δεν βαραίνει τίποτα την ψυχή του.

Και η μόνη ψυχή που μπορεί να εμπιστευτεί αρκετά για να εξομολογηθεί όσα τον βασανίζουν, είναι ο σκύλος του, η Νταίζη.
Το Gran Torino είναι ένας τύπος Ford αυτοκινήτου που πρωτοβγήκε στην αγορά το 1972.

Ο Γουόλτ Κοβάλσκι δούλευε στη φάμπρικα που το παρασκεύασε και το έχει στην κατοχή του από τότε, φρέσκο κι ατσαλάκωτο, καμάρι της ακμής του, παντιέρα της βιομηχανικής κυριαρχίας του παραγωγικού, βιομηχανικού Ντιτρόιτ.

Το άψυχο σύμβολο μένει αχρησιμοποίητο, αγέρωχο και ατσαλάκωτο στο γκαράζ του, ώσπου μπαίνει στη δοκιμασία να το κλέψει ένας έφηβος Ασιάτης γείτονάς του, για να κατορθώσει να ενηλικιωθεί στα μάτια της συμμορίας που τον εξαναγκάζει να γίνει μέλος της για να ανήκει στην τοπική λέσχη βίας και εκφοβισμού.

Ο Κοβάλσκι απεχθάνεται τους Χμονγκ που κάποτε πολέμησε, υπερασπιζόμενος την πατρίδα του. Αυτό το τυπικό δείγμα λευκού ρατσιστή περασμένων μεγαλείων γίνεται σταδιακά φίλος της σπιρτόζας αδελφής του δράστη και υποχρεώνεται από την ντροπιασμένη οικογένεια του νέου να δεχθεί τη συγγνώμη του βάζοντάς τον, απρόθυμα στην αρχή, να του κάνει δουλειές.

Ο Κοβάλσκι καταλαβαίνει πως το μίσος του είναι άστοχο, βλέποντας τις προσπάθειες ενός φιλότιμου αλλά άγουρου ανθρώπου να γίνει χρήσιμος σε ένα περιβάλλον που απορρίπτει τη συστολή και το βουβό ήθος του. Αποφασίζει να δράσει, γνωρίζοντας τη στρατηγική της επίθεσης.

Παίζουν: Κλιντ ‘Ιστγουντ, Μπι Βανγκ, Άνεϊ Χερ, Κρίστοφερ Κάρλεϊ, Μπράιαν Χάλεϊ, Τζεραρντιν Χιουτζες, Τζον Κάρολ Λιντς, Γουίλιαμ Χιλ, Μπρουκ Τσια Ταό, Σκοτ Ήστγουντ

*Open, Δευτέρα 08/07, στις 01:00

«Χαμένοι στον Ωκεανό» (2006) σκηνοθεσία Χανς Χορν

Περιπέτεια, Τρόμου – Μια διήμερη κρουαζιέρα σε ένα πολυτελές γιοτ θα εξελιχθεί στον πιο φρικτό εφιάλτη για μια παρέα φίλων. Από απροσεξία θα βρεθούν να κολυμπούν στη μέση του ωκεανού, μίλια μακριά από την ακτή, έχοντας αφήσει ένα μωρό απροστάτευτο πάνω στο πλοίο. Σύντομα, η εξάντληση και η απόγνωση θα κυριεύσει τους πάντες. Ο σκληρός αγώνας τους για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει.

Παίζουν: Σούζαν Μέι Πρατ, Ρίτσαρντ Σπράιτ Τζούνιορ, Άλι Χίλλις, Έρικ Ντέιν

*Skai, Δευτέρα 08/07, στις 01:00

«Sniper: Το Τέλος του Εκτελεστή» (2020) σκηνοθεσία Κάαρ Άντριους

Περιπέτεια Τρόμου – Ο Μπράντον Μπέκετ, ελεύθερος σκοπευτής στο στρατό, θεωρείται πρωταρχικός ύποπτος για τη δολοφονία ενός ξένου αξιωματούχου, παραμονή της υπογραφής μιας υψηλής σημασίας εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατηγορούμενος για ένα φόνο που δεν έκανε, ο Μπέκετ αντιλαμβάνεται ότι πιθανόν υπάρχει ένας σκοτεινός πράκτορας εντός της κυβέρνησης.

Έτσι, συνειδητοποιεί ότι το μοναδικό πρόσωπό που μπορεί να εμπιστευτεί και να συνεργαστεί είναι ο πατέρας του , ο θρυλικός ελεύθερος σκοπευτής Τόμας Μπέκετ. Πατέρας και γιός καταδιώκονται από τη CIA ,τους Ρώσους μισθοφόρους αλλά και μία εκπαιδευμένη δολοφόνο της Γιακούζα, με ικανότητες σκοπευτή ισάξιες των 2 θρύλων.

Παίζουν: Τσαντ Μάικλ Κόλινς, Τομ Μπέρεντζερ, Σαγιάκα Ακιμότο, Αλίσα Μπάρμπαρα, Ράιαν Ρόμπινς, Λόχλιν Μονρό, Έμιλυ Τέναντ, Βίνσεντ Γκέιλ, Μίχαελ Γιόνσον

*Mega, Δευτέρα 08/07, στις 02:20