10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Αναμνήσεις μιας Γκέισας» (2005) σκηνοθεσία Ρομπ Μάρσαλ

Αισθηματικό δράμα – Στη δεκαετία του 1920, η 9χρονη Τσίγιο Σακαμότο πωλείται σε έναν οίκο γκέισας, όπου αναγκάζεται να υπηρετεί, χωρίς να παίρνει τίποτα ως αντάλλαγμα, μέχρι η ιεραρχία του οίκου να αποφασίσει αν είναι αρκετά ποιοτική για να εξυπηρετήσει την πελατεία – άνδρες που την επισκέπτονται και πληρώνουν για συζήτηση, χορό και τραγούδι.

Η δαιδαλώδης πορεία της προς το πεπρωμένο της είναι ωστόσο γεμάτη εμπόδια, καθώς η Σαγιούρι (όπως θα γίνει γνωστή) διαπραγματεύεται τον μυστικοπαθή, περίπλοκο και πολιτικό υπόκοσμο της κοινωνίας των γκεισών της προπολεμικής Ιαπωνίας.

Μια μάχη για την εξουσία με τη συγκάτοικο γκέισα Χατσουμόμο παραλίγο να καταδικάσει τη Σαγιούρι στη ζωή της υπηρέτριας. Αλλά αυτό αλλάζει όταν την παίρνει υπό την προστασία της η Μάμεχα, η οποία προετοιμάζει τη Σαγιούρι για την είσοδό της στην κοινωνία των γκεισών.
Ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος επεμβαίνει, αλλάζοντας τα πάντα, αλλά η Σαγιούρι επιμένει, ακολουθώντας το όνειρό της μέχρι τέλους.

Παίζουν: Ζανγκ Ζιγί, Κεν Γουατανάμπι,Γκονγκ Λι, Μισέλ Γιο,Κότζι Γιαγκούσο, Γιούκι Κούντο, Καόρι Μομόι

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 10/07 στις 21:00

«Δύο Εβδομάδες Προθεσμία» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Κομεντί Ρομαντική – Η Λούσι Κέλσον είναι δικηγόρος στην επιχείρηση πώλησης ακινήτων του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Γουέιντ.

Η νεαρή κοπέλα έχει έλκος και αρκετό άγχος.

Όμως δεν είναι η δουλειά που της δίνει στα νεύρα αλλά το αφεντικό της, Ο Γουέιντ είναι γοητευτικός, αλλά αλαζόνας και εκνευριστικά εγωκεντρικός.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις αν δεν συμβουλευτεί πρώτα την Λούσι.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Σάντρα Μπούλοκ, Αλίσια Γουίτ, Ντάνα Αιβι, Χέδερ Μπερνς, Ντέιβιντ Χειγκ, Βην Κοξ, Ντόριαν Μισικ

*Open, Τετάρτη 10/07 στις 21:15

«Big Game» (2014) σκηνοθεσία Τζαλμαρί Ελάντερ

Δράσης Περιπέτεια – Όταν το Air Force One καταλαμβάνεται από τρομοκράτες αφήνοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέσα στην άγρια φύση των φινλανδικών βουνών, υπάρχει μόνο ένας που μπορεί να τον σώσει: ο 13χρονος Οσκάρι.

Ο μικρός βρίσκεται στο δάσος για να αποδείξει ότι είναι πλέον μεγάλος για να γίνει ένας καλός κυνηγός, αλλά αντί για ελάφι, βρίσκει τον πλανητάρχη που έχει δραπετεύσει από τους τρομοκράτες.

Οι δυο τους τώρα πρέπει να επιβιώσουν τις επόμενες 24 ώρες σε αυτό το άγριο περιβάλλον, με τους διώκτες στο κατόπι τους, κι ενώ το Πεντάγωνο παρακολουθεί τις κινήσεις μέσω δορυφόρου.

Παίζουν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Όνι Τόμιλα, Τεντ Λεβίν, Ρέι Στίβενσον, Φελίσιτι Χαφμαν, Βίκτορ Γκάρμπερ.

*Star, Τετάρτη 10/07 στις 21:45

«Η Αλίκη στο Ναυτικό» (1961) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Δύο νέοι, η Αλίκη (Βουγιουκλάκη) – κόρη του διοικητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Λάμπρος Κωνσταντάρας) – και ο Κώστας (Δημήτρης Παπαμιχαήλ) – δόκιμος αξιωματικός – γνωρίζονται ένα καλοκαίρι στον Πόρο όπου έχουν πάει εκδρομή, ο καθένας με την παρέα του.

Γοητεύονται ο ένας από τον άλλον και συμφωνούν να ανταμώσουν ξανά, αλλά το ραντεβού που δίνουν δεν πραγματοποιείται. Συναντιούνται και πάλι τυχαία στον ετήσιο χορό της Σχολής Δοκίμων.
Στη συνέχεια, η σχολή των δόκιμων πρόκειται να πάει ένα εκπαιδευτικό ταξίδι. Όταν η Αλίκη το μαθαίνει αυτό προσπαθεί να βρει αφορμή να μπει στο πλοίο.

Η Αλίκη είναι αποφασισμένη να μην ξαναχαθούν και επιβιβάζεται κρυφά στο πλοίο που υπηρετεί ο Κώστας.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Γιάννης Μαλούχος, Γιάννης Γκιωνάκης, Δέσπω Διαμαντίδου, Καίτη Λαμπροπούλου.

*Ant1, Τετάρτη 10/07 στις 22:00

«Το Θαύμα του Άγνωστου Αγίου» (2019) σκηνοθεσία Αλάα Εντίν Αλιέμ

Αστυνομική Κωμωδία – Ένας κλέφτης θάβει τη λεία του σε ένα λόφο στη μέση του πουθενά, μεταμφιέζοντάς το σε τάφο, λίγο πριν τον συλλάβουν και τον κλείσουν στην φυλακή.

Όταν αποφυλακιστεί 10 χρόνια μετά, θα αντικρίσει έκπληκτος πως στο μέρος όπου κρύβεται η νέα του ζωή, έχει χτιστεί ένας ναός σε έναν Άγνωστο Άγιο και δίπλα ακριβώς ένα ολόκληρο χωριό, που ζει στους ρυθμούς της πίστης στα θαύματα του.

Παίζουν: Γιουνές Μπουάμπ, Σαλάχ Μπενσαλάχ, Ανάς Ελ Μπάζ, Μπουσαίμπ Σεμάκ, Σαλέχ Μπεν Σαλέχ, Χασσάν Μπεν Μπαντίντα, Μπουχαϊμπ Σεμακ

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 10/07 στις 23:00

«Ντουέτο εν δράσει» (2013) σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ, Μάρλον Γουέιανς

Κωμωδία – Η πράκτορας του FBI Σάρα Άσμπερν, είναι γνωστή στο σώμα για τη μεθοδικότητα της, τη λατρεία της στην τελειότητα αλλά και την αλαζονεία της. Από την άλλη, η Σάνον Μάλινς θεωρείται το ίδιο ικανή με τους καλύτερους άντρες του αστυνομικού τμήματος της Βοστόνης. Αντιδρά άμεσα, δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομά τους κι έχει το ένστικτο και το θάρρος να συλλαμβάνει τους πιο επικίνδυνους κακοποιούς στους δρόμους της πόλης.

Καμία από τις δύο δεν είχε ποτέ συνεργάτη, αλλά στην ουσία ούτε και φίλο. Όταν αναγκάζονται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να κατατροπώσουν ένα μεγαλέμπορο ναρκωτικών, γίνονται αυτό που κανείς δεν θα περίμενε ποτέ: φίλες!

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Ράπαπορτ, Μελίσα Μακ Κάρθι, Μάρλον Γουέιανς.

*Alpha, Τετάρτη 10/07 στις 23:00

«Cinderella Man» (2005) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κοινωνική – Ο Ράσελ Κρόου υποδύεται τον θρυλικό πυγμάχο Τζιμ Μπράντοκ, που έγινε σύμβολο μίας ολόκληρης γενιάς στην Αμερική την περίοδο του Μεγάλου Κραχ.
Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του, η ταινία ακολουθεί βήμα προς βήμα το ταξίδι του από την απόγνωση στην παραμυθένια δόξα!
Όταν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα έσπασε το χέρι του, αυτό σήμαινε και το τέλος της πυγμαχίας για τον Μπράντοκ.
Αποφασισμένος όμως να μην το βάλει κάτω και να συνεχίσει να προσφέρει στη γυναίκα (Ρενέ Ζιλβέγκερ) και τα παιδιά του ότι χρειάζεται για να ζήσουν, εργάζεται σε οποιαδήποτε δουλειά από αχθοφόρος, οικοδόμος, χαμάλης στις αποβάθρες.

Σύντομα όμως η μεγάλη κρίση του ΄29 άλλαξε για πάντα την Αμερικάνικη κοινωνία και η οικογένειά του ζει πλέον σε συνθήκες εξαθλίωσης.
Μη έχοντας άλλη επιλογή επιστρέφει στην πυγμαχία με τη βοήθεια του παλιού του μάνατζερ (Πωλ Τζιαμάτι). Αρκετά μεγαλύτερος σε ηλικία, χωρίς προπόνηση εδώ και χρόνια και με ρίσκο το τραυματισμένο χέρι του να επιδεινωθεί ανά πάσα στιγμή.

Έτσι με μοναδικό σύμμαχό…τις μηδενικές πιθανότητες και τη δύναμη της ψυχής του μπαίνει ξανά στο ρινγκ.

Και κατορθώνει να κερδίσει σε 15 γύρους έναν κορυφαίο πρωταθλητή, που έχει σκοτώσει δύο άντρες με τη δύναμη της γροθιάς του!

Ο κόσμος τον αποθεώνει σαν ήρωα και του δίνει το παρατσούκλι “Cinderella Man”…

Παίζουν:  Ράσελ Κρόου, Ρενέ Ζελβέγκερ, Πολ Τζιαμάτι, Κρέιγκ Μπίρκο

*Skai, Τετάρτη 10/07 στις 01:00

«Μην Πεις Λέξη» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης Μυστηρίου – Το 1991 τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον αρχηγό τους τους, Πάτρικ (Σον Μπιν) και εξαφανίζονται με τη «λεία».

Δέκα χρόνια αργότερα, μία μέρα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο Νέιθαν Κόνραντ (Μάικλ Ντάγκλας) διακεκριμένος ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ (Μπρίτανι Μέρφι).

Χωρίς να το γνωρίζει, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ, ο οποίος απάγει τη κόρη του, εκβιάζοντάς τον να «εισχωρήσει» στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον… χαμένο θησαυρό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Μπρίτανι Μέρφι, Σον Μπιν, Φάμκε Γιάνσεσν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Σκάι Μακκόλ Μπαρτούσιακ.

*Open, Τετάρτη 10/07 στις 01:00

«Χαμός στο Μπρονξ» (1995) σκηνοθεσία Στάνλεϊ Τονγκ

Δράσης Κωμωδία – Ο Κέονγκ έρχεται από το Χονγκ Κονγκ στη Νέα Υόρκη για το γάμο του θείου του.

Ο θείος του έχει ένα κατάστημα στο Μπρονξ και ο Κέονγκ προσφέρεται να το δουλέψει όσο ο θείος του βρίσκεται στο μήνα του μέλιτος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπρονξ, ο Κέονγκ γίνεται φίλος με έναν νεαρό στη γειτονιά, αλλά παράλληλα τα βάζει με την τοπική συμμορία, παλεύοντας μαζί τους, αφού είναι γνώστης πολεμικών τεχνών.

Αποτέλεσμα της διαμάχης τους είναι να εμπλακεί ολόκληρη η γειτονιά σε θανάσιμα διασταυρούμενα πυρά.

Όταν η αστυνομία αδυνατεί να δώσει λύση ο Κέονγκ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Στάνλεϊ Τονγκ, Ανίτα Μούι, Φρανσουάζ Γιπ, Γκάρβιν κρος, Μαρκ Ακερστριμ, Μπιλ Τανγκ, Μόργκαν Λαμ, Μαν Τσινγκ Τσαν, Έντυ Κο

*Star, Τετάρτη 10/07 στις 02:00

«Απαγωγές στο Κλίβελαντ» (2015) σκηνοθεσία Άλεξ Καλύμνιος 

Θρίλερ – Βασισμένο σε πραγματική ιστορία. Οι Ταρίν Μάνινγκ και Ρέιμοντ Κρούζ πρωταγωνιστούν στην αληθινή ιστορία της Μισέλ Νάιτ, μιας 21χρονης ανύπαντρης μαμάς της οποίας η ζωή άλλαξε αμετάκλητα όταν απήχθη από τον Άριελ Κάστρο (Κρουζ) στο Κλίβελαντ και κρατήθηκε αιχμάλωτη στο σπίτι του για περισσότερα από 11 χρόνια. Λίγο αργότερα, ο Κάστρο απήγαγε επίσης δύο έφηβες, την Αμάντα και την Τζίνα και τις φυλάκισε μαζί με την Μισέλ.  Όταν η Αμάντα μένει έγκυος στο παιδί του Κάστρο, η Μισέλ την βοηθά να γεννήσει. Παρά το ότι υπέμεινε πάνω από μια δεκαετία βαρβαρότητας, η Μισέλ καταφέρνει να μείνει δυνατή. Στις 6 Μαΐου 2013, διασώζεται από το σπίτι που υπήρξε η φυλακή της και κερδίζει μια ακόμα ευκαιρία να πάρει πίσω τη ζωή της.

Παίζουν: Ταρίν Μάνινγκ, Ρέιμοντ Κρούζ, Κέιτι Σαρίφ, Σαμάνθα Ντροκ, Παμ Γκριρ, Τζόι Μόρτον, Ντέιβιντ Μανζανάρες, Τζιμ Καντάφιο, Σαμ Πορέτα, Ζαν Ζαρζού, Λορα Αν Πάρι

*Mega, Τετάρτη 10/07 στις 02:20