12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευούλα με ταινιούλα!

«Τι 30, τι 40, τι 50» (1972) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική ταινία, Κωμωδία – Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας υποδύεται έναν επιχειρηματία παλαιών αρχών, τον Ζάχο Φωκιανό, ο οποίος αντιπαθεί κάθε τι νέο.

Η νεαρή γραμματέας του όμως τον έχει ερωτευτεί αλλά φοβούμενη την αντίδρασή του, διστάζει να του ομολογήσει τα συναισθήματά της.

Όταν όμως ο Ζάχος αντιληφθεί τι συμβαίνει (κι αφού ξεπεράσει το αρχικό σοκ), θα αλλάξει γνώμη και θα συνειδητοποιήσει ότι κι αυτός έτρεφε αισθήματα για τη νεαρή κοπέλα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Ρίκα Διαλυνά, Έλια Καλλιγεράκη

*Open, Παρασκευή 12/07, στις 21:00

«Ανίκητοι Πρωταθλητές» (2014) σκηνοθεσία Τόμας Κάρτερ

Αθλητική βιογραφία – Η ιστορία αρχίζει το 2003, την ώρα που οι Σπάρτανς ολοκλήρωσαν ένα απίστευτο, ρεκόρ κατακτώντας 12 συνεχόμενα πολιτειακά πρωταθλήματα και 151 διαδοχικές νίκες. Με την εξαιρετική τάξη τελειόφοιτων της ομάδας να δέχεται προτάσεις από ισχυρές ομάδες κολεγιακού ποδοσφαίρου, οι τζούνιορς ανυπομονούν για τη δική τους μεγάλη χρονιά. Αλλά τίποτα δεν πάει όπως το είχαν σχεδιάσει. Δοκιμάζονται από μία απρόβλεπτη σεζόν με καταστροφικές προσωπικές και ομαδικές απώλειες. Ωστόσο, ακόμη και όταν η ρέντα συγκρούεται με την πραγματικότητα και ο Λαντουσέρ αντιμετωπίζει τη δική του σύγκρουση με τη συμφορά, η ομάδα παραμένει ενωμένη ό,τι κι αν συμβεί. Ξαφνικά, οδεύουν προς μια επιστροφή με στόχο όχι τόσο τη νίκη όσο το να τα δώσουν όλα ο ένας για τον άλλον.

Παίζουν: Τζιμ Καβίζελ, Λόρα Ντερν, Μάικλ Τσίκλις, Αλεξάντερ Λούντβιχ, Στέφαν Τζέιμς, Μάθιου Νταντάριο, Κλάνσι Μπράουν

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 12/07, στις 21:00

«Karditsa Forever» (2021) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Βρισκόμαστε σε ένα όμορφο χωριό της Καρδίτσας, την «Κάτω Μαγούλα», όπου και βρίσκουμε τον Τάσο (Θ. Βισκαδουράκης) που δουλεύει στο καφενείο του πατέρα του, του Παπαλάμπρου (Τ. Παλατζίδης).
Ο κολλητός του φίλος Σάκης (Λ. Ελευθερίου) πουλάει μέσω «τηλεμάρκετινγκ» προϊόντα όπως την «θαυματουργή» κρέμα “VERA CREAM”.

Ο Τάσος είναι από φύση του «χαλαρός», χομπίστας και αμετανόητος καρδιοκατακτητής, ενώ συμπληρώνει τα έσοδά του μετατρέποντας το καφενείο του “παπά” σε τζογαδόρικη λέσχη.
Ο Σάκης προωθεί την κρέμας του μέσα απ’ το “KARDITSA CHANEL”, κάνοντας τον οπερατέρ, τον τηλεφωνητή, τον παρουσιαστή ενώ μεταμφιέζεται σε κάθε λογής περσόνα (από Κρητικό και Ινδό μέχρι Αμερικάνο) ώστε να πουλήσει. Το πετυχαίνει και με τη βοήθεια καλλίγραμμων κοριτσιών της Καρδίτσας, στις οποίες δίνει κούφιες υποσχέσεις ότι θα γίνουν σταρ. Τις θαυματουργές κρέμες, τις παρασκευάζει ο θείος του Τάσου, ο Αλέξανδρος (Α. Μυλωνάς).

Οι δυο φίλοι θα προσπαθήσουν να πιάσουν την καλή και να κάνουν τα χατίρια της καρδιάς τους, καθότι είναι αμφότεροι ερωτευμένοι με τα εκλεκτά κορίτσια τους. Ο Σάκης ποθεί τη δυναμική και ακτιβίστρια αγρότισσα Μαρία (Μ. Πολυχρονίδου). Ο Τάσος είναι ερωτευμένος με την κόρη του αστυνόμου Μπαλαούρα (Μ. Πατέλης), την πανέμορφη Αλίκη (Δ. Παππά). Στην Αλίκη αρέσει ο Τάσος, αλλά δεν ανταποκρίνεται θετικά επειδή έχει βουίξει το χωριό με τα ερωτικά του «κατορθώματα» και την κρυφή σχέση του με την Μπουμπού (Τ. Τρύπη), τη σύζυγο του βουλευτή Καρδίτσας Κλαπανάρα (Τ. Κωστής) με την οποία ερωτοτροπεί κρυφά στο χωριό Φραγκοσυκιά.

Τα πράγματα όμως στο χωριό περιπλέκονται και οι ξέφρενες καταστάσεις δεν έχουν τελειωμό! Τα… «Καρδιτσιώτικα» ευτράπελα αρχίζουν όταν ο δήμαρχος της Φραγκοσυκιάς (Κ. Καζάκος) ένας πονηρός γόης που στήνει τις δικές του κομπίνες, χρησιμοποιεί τον βουλευτή Κλαπανάρα για να πείσει τον πολυεκατομμυριούχο ομογενή Αγαμέμνων Πατρικαρέα (Π. Χαϊκάλης) ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, να μπει στο κόλπο με τα πετρέλαια στη γενέτειρά του. Το τέχνασμα για την κομπίνα είναι ένας «μαϊμού πετρελαιάς», ένας τύπος που υποδύεται τον σεΐχη Άραβα για να φέρει μια ώρα γρηγορότερα στη Φραγκοσυκιά τον Πατρικαρέα, μαζί με την εντυπωσιακή ανιψιά του Πένυ (Ε. Μάλαμα) που τον βοηθάει στις δουλειές.

Οι κάτοικοι του χωριού υποδέχονται τον Ελληνοαμερικάνο ως σωτήρα, ελπίζοντας σε οικονομικά οφέλη. Όμως τότε εμφανίζεται η ακτιβίστρια Μαρία για να διαμαρτυρηθεί για την οικολογική ζημιά, παρέα με την Αλίκη και λίγους αγρότες που εναντιώνονται στην εξόρυξη πετρελαίου.

Τα κρυφά συμφέροντα του Βουλευτή, ο αδέκαστος νόμος του Μπαλαούρα, οι δημόσιες σχέσεις του δημάρχου που κυκλοφορεί με την κουστωδία του, τα πολυπόθητα αμερικάνικα λεφτά του επενδυτή, ο αδέξια ερωτύλος Τάσος, ο σφόδρα ερωτοχτυπημένος Σάκης και οι πάντα μάχιμες αγαπημένες τους, θα μπλέξουν ακόμα περισσότερο με την έλευση μιας αδίστακτης Τουρκάλας, της Deniz (Σ. Παυλίδου) η οποία μαζί με τον γιο της Κερέμ (Σ. Κανιαμός) θα διεκδικήσει βίαια τα χωράφια με το φημολογούμενο πετρέλαιο, τα οποία έχουν ήδη διπλοπουληθεί!

Παίζουν: Θανάσης Βισκαδουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάνια Τρύπη, Τάσος Κωστής, Μαρία Πολυχρονίδη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Δανάη Παππά, Τάσος Παλατζίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Σοφία Παυλίδου, Ελίνα Μάλαμα, Μάκης Πατέλης, Στράτος Κανιαμός, Γιώργος Γιαννόπουλος, Jerome Kaluta

*Ant1, Παρασκευή 12/07, στις 22:00

«Ένα Γελαστό Απόγευμα» (1979) σκηνοθεσία Ανδρέας Θωμόπουλος

Ελληνική ταινία – Ο Δημήτρης Βενιέρης, ένας δημοφιλής, ανερχόμενος πολιτικός, εκβιάζεται από τους αντιπάλους του, επειδή ο πατέρας του υπήρξε καταδότης και συνεργάτης των Γερμανών.
Κι ενώ συνοδεύει την πρώην σύζυγό του στο αεροδρόμιο, μια καθυστέρηση στην πτήση για Λονδίνο τούς δίνει την ευκαιρία να αναπολήσουν στιγμές από το παρελθόν.
Ταυτοχρόνως, στο αεροδρόμιο εξελίσσεται μια δεύτερη ιστορία, με επίκεντρο μια βόμβα που έχει τοποθετηθεί στον χώρο προσγείωσης…

Παίζουν: Νίκος Κούρκουλος, Μπέτυ Λιβανού, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Χρήστος Τσάγκας, Χρυσούλα Διαβάτη

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 12/07, στις 23:00

«Το Μικρό Νησί» (2014) σκηνοθεσία Αλμπέρτο Ροντρίγκες

Δραματική – Ισπανικός Νότος, 1980. Η χώρα πασχίζει ακόμα να επουλώσει τις πληγές της από τις αγριότητες της περιόδου της δικτατορίας του Φράνκο.

Μια σειρά από βάναυσες δολοφονίες έφηβων κοριτσιών σε μια απομονωμένη κωμόπολη, φέρνει κοντά δύο παντελώς ανόμοιους χαρακτήρες, δύο ντετέκτιβ του Τμήματος Ανθρωποκτονιών που στέλνονται από τη Μαδρίτη για να ξεδιαλύνουν την υπόθεση.

Παίζουν: Χαβιέ Γκουτιέρεζ, Ραούλ Αρέβαλο, Μαρία Βαρόντ, Πέρικο Θερβάντες

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 12/07, στις 23:00

«Υπεράνω του Νόμου» (2019) σκηνοθεσία Τζεϊμς Κάλεν Μπρίσακ

Δράσης – Ο Φρανκ Γουίλσον είναι ένας πρώην διεφθαρμένος αστυνομικός , ο οποίος όταν έφυγε από το Σώμα και η σύζυγός του απεβίωσε, μετακόμισε εκτός πόλης για να κάνει μια καινούργια αρχή.

Ο γιος του όμως δεν συμφωνούσε με αυτή την επιλογή και επέστρεψε πίσω στη μεγαλούπολη. Η ζωή του σύντομα πήρε την κάτω βόλτα και μπλέχτηκε με τον τζόγο και την τοπική μαφία.

Τα χρέη του στον τζόγο, τα οποία αδυνατούσε να πληρώσει οδήγησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία του από τους τοκογλύφους που τον δάνειζαν.

Όταν η είδηση για τον θάνατό του φτάνει στον πατέρα του, αυτός που είχε την φήμη “του πιο βρώμικου αστυνομικού στην πόλη” θα συνεργαστεί με έναν μαφιόζο, μία βοηθό εισαγγελέα και έναν πρώην συνάδελφο για να φέρει τον δολοφόνο του γιου του ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παίζουν: DMX, Στήβεν Σηγκάλ, τζόνι Μένσερ, Σάξον Σαρμπίνο, Μπιλ Κομπς, Κιμ Ντελόγκι, Ζακ Γουάρντ

*Open, Παρασκευή 12/07, στις 23:00

«Ο Κανόνας Της Σιωπής» (2012) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ρέντφορντ 

Δραματική Τρόμου – Ο Τζιμ Γκραντ (Ρόμπερτ Ρέντφορντ) είναι ένας επιφανής δικηγόρος που αναλαμβάνει υποθέσεις προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πατέρας μία κόρης, την οποία μεγαλώνει μόνος του, στα ήρεμα προάστια του Όλμπανι, στη Νέα Υόρκη.

Ο κόσμος του έρχεται τα πάνω-κάτω όταν ένας φιλόδοξος νέος δημοσιογράφος, ο Μπεν Σέπαρντ (Σία Λαμπέφ), αποκαλύπτει την πραγματική του ταυτότητά, αυτή δηλαδή ενός πρώην ακτιβιστή της οργάνωσης Weather Underground, που εξαιτίας της συμμετοχής του σε μία ένοπλη ληστεία, καταζητείται για φόνο.

Έχοντας ζήσει για περισσότερα από 30 χρόνια ως δικηγόρος, ο Γκραντ πρέπει τώρα να τραπεί σε φυγή. Εξαιτίας του, το FBI εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό σε όλη τη χώρα, ενώ αυτός προσπαθεί να εντοπίσει το μοναδικό άτομο που μπορεί να «καθαρίσει» το όνομά του.

Καθώς ο Γκραντ αναμοχλεύει το παρελθόν του και επανασυνδέεται με πρώην μέλη της αντιπολεμικής οργάνωσης Weather Underground στην οποία ανήκε, o Σέπαρντ συνειδητοποιεί ότι κάτι δεν κολλά στην ιστορία.

Καθώς το FBI στενεύει τον κλοιό γύρω από τον Γκραντ, ο Σέπαρντ ανακαλύπτει συγκλονιστικά μυστικά που ο Γκραντ κρατούσε κρυμμένα τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Παίζουν: Σία ΛαΜπέφ, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Τζούλι Κρίστι, Νικ Νόλτε, Σούζαν Σάραντον.

*Alpha, Παρασκευή 12/07, στις 23:45

«Ο Ψαλιδοχέρης» (1990) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρντον

Δραματική Ρομαντική – Ένα μοντέρνο παραμύθι ακολουθεί την ιστορία του Έντουάρντ, ένας νεαρός άντρας ο οποίος αντί για χέρια έχει ψαλίδια.
Ένας καλοκάγαθος εφευρέτης είχε σχεδόν τελειώσει την τελευταία του δημιουργία, αλλά τον πρόλαβε ο θάνατος και έτσι άφησε το πιο σημαντικό έργο του, τον Έντουαρντ ανολοκλήρωτο.

Ο Έντουαρντ θα βρει καταφύγιο σε μια οικογένεια των προαστίων και θα ερωτευτεί την έφηβη κόρη τους, Κιμ.

Η ζωή όμως ανάμεσα στους ανθρώπους δεν είναι εύκολη και σύντομα ο Έντουαρντ γίνεται στόχος κακόβουλων επιθέσεων, ενώ η αστυνομία τον κατηγορεί για μία ληστεία που έγινε στην περιοχή.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Γουνόνα Ράιντερ, Ντάιαν Γουέστ, Άντονι Μάικλ Χολ, Κάθι Μπεικερ, Ρόμπερτ Ολιβέρι, Άλαν Άρκιν, Κοντσίτα Φέρελ, Κάρολιν Άαρον

*Ant1, Παρασκευή 12/07, στις 00:15

«Contagion» (2011) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δραματική – Ένας θανατηφόρος ιός, που μπορεί να αφανίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα, εξαπολύεται και η παγκόσμια φαρμακευτική κοινότητα κάνει αγώνα δρόμου για να βρει το σωστό εμβόλιο και να σταματήσει τον γενικό πανικό, που έχει κυριεύσει τον πλανήτη από άκρη σε άκρη. Ερευνητές ελέγχου επιδημιών, ο στρατός, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αλλά και απλοί πολίτες κινητοποιούνται και προσπαθούν να ανακαλύψουν την προέλευση του ιού και συνεπώς τη θεραπεία προτού να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Ματ Ντέιμον, Λόρενς Φίσμπερν, Τζουντ Λο, Γκουίνεθ Πάλτροου, Κέιτ Γουίνσλετ, Έλιοτ Γκουλντ, Τζον Χοκς.

*Star, Παρασκευή 12/07, στις 00:45

«Η συμμορία των έντεκα» (2001) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Κωμωδία Περιπέτεια – Για τον γοητευτικό και ταλαντούχο απατεώνα Ντάνι Όσιαν η καλύτερη ληστεία είναι πάντα η… επόμενη ληστεία. Αν και δεν έχει περάσει μια ολόκληρη μέρα από την αποφυλάκισή του από τις φυλακές του Νιου Τζέρσεϊ, έχει ήδη βάλει στο τραπέζι τα πλάνα της επόμενης κομπίνας του.

Σύντομα θα έρθει σε επαφή με τους ικανότερους απατεώνες της πιάτσας – ανάμεσά τους ένας επιτήδειος χαρτοπαίκτης, ένας ελαφροχέρης πορτοφολάς, ένας σπεσιαλίστας στις ανατινάξεις. Στόχος τους είναι να «χτυπήσουν» ταυτόχρονα τρία από τα μεγαλύτερα καζίνο του Λας Βέγκας, τα οποία ανήκουν στον αδίστακτο μεγιστάνα Τέρι Μπένεντικτ, ελαφρύνοντας τα χρηματοκιβώτιά του κατά 150 εκατομμύρια. Ο ίδιος έχει επίσης δεσμό με την Τες, τη πρώην σύζυγο του Όσιαν, και αυτό ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο για το παράτολμο σχέδιο που εξυφαίνει η συμμορία.

Παίζουν: Τζόρτζ Κλούνεϊ, Μπράντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Τζούλια Ρόμπερτς, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Μαρκ Γκαντ, Έλιοτ Γκουλντ, Τιμ Πέρεζ, Φρανκ Πάτον, Σκοτ Κάαν, Έντι Τζέμισον, Τσεισι Άφλεκ, Κάρολ Φλόρενς

*Open, Παρασκευή 12/07, στις 01:00

«Planet Terror» (2007) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Δράσης  Τρόμου – Σε μια μικρή πόλη του Τέξας, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα σε μια βροχή από σφαίρες, έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα ενός τοξικού αερίου που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Οι εφημερεύοντες ιατροί βλέπουν να καταφτάνει ένας ολόκληρος στρατός από ζωντανούς νεκρούς, οι οποίοι από ασθενείς γρήγορα θα μετατραπούν σε θηρευτές. Η πιο εφιαλτική νύχτα έχει μόλις αρχίσει…

Παίζουν: Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Φρέντι Ροντρίγκεζ, Τζος Μπρόλιν, Μάρλεϊ Σέλτον, Τζεφ Φέιχι, Μάικλ Μπιν, Ρέμπελ Ροντρίγκεζ, Μπρους Γουίλις

*Skai, Παρασκευή 12/07, στις 01:00

«Καθηγητής Βαρέων Βαρών» (2012) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Δράσης, κωμωδία – Πρώην παλαιστής του wrestling, o Σκοτ Βος έχει πλέον στα 42 του αποσυρθεί καιρό από την ενεργό δράση, και διδάσκει βιολογία σε ένα γυμνάσιο που υπολειτουργεί.

Όταν απαραίτητες περικοπές απειλούν να καταργήσουν το πρόγραμμα της μουσικής εκπαίδευσης, απειλώντας με απομάκρυνση τον υπεύθυνο καθηγητή, ο Σκοτ αποφασίζει να γυρίσει στη δράση για να μαζέψει τα απαραίτητα χρήματα για τη συνέχιση του προγράμματος. Όλοι πιστεύουν πως ο Σκοτ δεν θα τα καταφέρει, κυρίως η νοσοκόμα του σχολείου, Μπέλα. Στην πορεία, όμως, ο δάσκαλος-παλαιστής θα κερδίσει κάτι που δεν αγοράζεται με χρήματα: την αγάπη και τον σεβασμό στο σχολικό του περιβάλλον.

Παίζουν: Σάλμα Χάγιεκ, Κέβιν Τζέιμς, Χένρι Γουίνκλερ, Γκρεγκ Τζερμαν, Τζο Ρογκαν, Γκάρι Βαλεντάιν.

*Mega, Παρασκευή 12/07, στις 02:20