13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αγαπημένες ταινίες για όλα τα γούστα το βράδυ του Σαββάτου!

«Ironmask: Ταξίδι στην Κίνα» (2019) σκηνοθεσία Όλγα Στρεπτσένκο

Δράσης Περιπέτεια – 18ος αιώνας. Ο εγγλέζος ταξιδευτής Τζόναθαν Γκριν λαμβάνει από τον Μεγάλο Πέτρο μια διαταγή για να χαρτογραφήσει την άπω ανατολική περιφέρεια της Ρωσίας. Έτσι, ξεκινάει ακόμα ένα μακρύ του ταξίδι γεμάτο απίστευτες περιπέτειες, που θα τον οδηγήσουν στην Κίνα. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με απίθανες ανακαλύψεις, θα συναντήσει αλλόκοτα πλάσματα, θα γνωρίσει κινέζες πριγκίπισσες και θα έρθει αντιμέτωπος με τις φοβερές πολεμικές τέχνες και τον ίδιο τον βασιλιά των δράκων.

Παίζουν: Τζέισον Φλέμινγκ, Τσάκι Τσαν, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Ρούτγκερ Χάουερ.

*Star, Σάββατο 13/07, στις 20:45

«Ντόντο» (2022) σκηνοθεσία Πάνος Χ. Κούτρας

Δραματική Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η απροσδόκητη εμφάνιση ενός Ντόντο στο κτήμα της οικογένειας Καρακώστα, 300 χρόνια μετά την εξαφάνιση του από τον πλανήτη, δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει η οικογένεια. Σε δύο ημέρες θα γίνει εκεί ο γάμος της κόρης τους Σοφίας με τον Άρη, κληρονόμο μίας πλούσιας οικογένειας, και όλα πρέπει να λειτουργήσουν στην εντέλεια.

Γνωρίζουν καλά πως αυτή είναι η τελευταία τους ευκαιρία να σωθούν από τη χρεοκοπία, την απόλυτη έλλειψη ρευστού και την ελεύθερη πτώση τους στην ταξική πυραμίδα της χώρας. Ό,τι όμως είναι προορισμένο να πάει στραβά, θα πάει.

Παίζουν:  Σμαράγδα Καρύδη, Ακης Σακελλαρίου, Νατάσα Εξηνταβελώνη, Νίκος Γκέλια, Αγγελος Παπαδημητρίου, Μαριέλλα Σαββίδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Πολύδωρος Βογιατζής, Τζεφ Μοντάνα, Κρις Ραντάνοφ, Αννα Τζορτζίκια, Αχμάντ Κοντάρ, Τζώρτζης Παπαδόπουλος

*ΕΡΤ3, Σάββατο 13/07, στις 22:00

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των Έντεκα», ο Ντάνι Όσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι.

Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Άμστερνταμ έως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες.

Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει.

Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και ένας μυστηριώδης και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης (Βενσάν Κασέλ) θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους…

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Open, Σάββατο 13/07, στις 22:15

«Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική κωμωδία – Ο Αντώνης Τσιλιβίκης, ένας απερίγραπτα τσιγκούνης εργολάβος οικοδομών, παραμελεί το σπίτι του και τη γυναίκα του Ελένη και την υποχρεώνει να πει ψέματα στον πλούσιο θείο της στην Αμερική, Πήτερ, προκειμένου να εξακολουθήσει να στέλνει μια μηνιαία οικονομική βοήθεια. Όμως εντελώς ξαφνικά ο θείος ειδοποιεί ότι έρχεται στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, ο Αντώνης μεταμφιέζεται σε έναν συνταξιούχο ονόματι Μπεϊζάνη, που δήθεν νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι…

Παίζουν: Βέγγος Θανάσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Λινάρδου Νίκη, Μούτσιος Γιώργος, Νικολαϊδης Δημήτρης, Σαμπάχ Σούλη, Βογιατζής Γιάννης, Τζίφος Γιώργος, Πλατής Νικήτας, Καρρά Ματίνα, Κωνσταντάρα Μίτση, Σούλη Βιολέτα, Μωραϊτης Γιάννης.

*Star, Σάββατο 13/07, στις 23:15

«Τα Χρονικά του Σκότους» (2004) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Τουόχι

Δράσης Περιπέτεια – Ο δραπέτης εγκληματίας Ρίντικ (Βιν Ντίζελ) είναι ένας σκληρός, αδίστακτος δολοφόνος που έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του σε φυλακές σε όλο τον γαλαξία.
Πληρωμένοι δολοφόνοι βρίσκονται στο κατόπι του αφού είναι επικηρυγμένος και βρίσκει καταφύγιο σε ένα μικρό πλανήτη, τον Ίλιον Πράιμ.

Εκεί θα συναντήσει μια γνώριμη μορφή από το παρελθόν του (Θάντι Νιούτον) και θα έρθει για πρώτη φορά αντιμέτωπος με μια νέα απειλή.

Ο αδίστακτος στρατός των Νεκρομόνγκερς σκοπεύει να υποτάξει και αν χρειαστεί να εξαλείψει κάθε ανθρώπινη ζωή, επιδιώκοντας το τέλος του σύμπαντος.

Μέσα από τη σύγκρουση μαζί τους, ο Ρίντικ θα μάθει το πραγματικό παρελθόν του και θα έρθει αντιμέτωπος με το πεπρωμένο του…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Θάντι Νιούτον, Τζούντι Ντεντς, Κολμ Φιόρ, Λάινους Ρόουτς.

*Alpha, Σάββατο 13/07, στις 23:45

«Παρθένος Ετών 40» (2005) σκηνοθεσία Τζουντ Άπτοου

Ο 40χρονος Άντι εργάζεται ως λογιστής σε ένα κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Είναι ένας μοναχικός άνθρωπος και εξακολουθεί να έχει κάπως παιδικά χόμπι καθώς του αρέσει να διαβάζει κόμικς, να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια, να τραγουδάει karaoke. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συνάδελφοί του να τον θεωρούν «σπασίκλα». Όταν ανακαλύπτουν τυχαία πως δεν έχει κάνει ποτέ σεξ στη ζωή του, στην αρχή τον κοροϊδεύουν αλλά στη συνέχεια αποφασίζουν να τον βοηθήσουν να ενηλικιωθεί! Η γνωριμία του Άντι με την Τρις θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα;

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Κάθριν Κίνερ, Πολ Ρουντ, Σεθ Ρόγκεν, Ρομάνι Μάλκο, Ελίζαμπεθ Μπανκς

*Skai, Σάββατο 13/07, στις 23:50

«Ένας για όλες» (2007) σε σκηνοθεσία Μαρκ Χέλφρις

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Όταν ο 10χρονος Τσάρλι Λόγκαν έπαιζε μπουκάλα και αρνήθηκε να φιλήσει ένα κορίτσι, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα του έριχνε κατάρα.

25 χρόνια μετά, ο Τσάρλι είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος, που κάθε φορά που κοιμάται με μια γυναίκα αυτή βρίσκει την αληθινή αγάπη στον επόμενο.

Η φήμη του σύντομα θα γίνει γνωστή και πολλές γυναίκες θα τον πλησιάσουν για να τις… βοηθήσει να βρουν την αγάπη. Όταν λοιπόν ο Τσάρλι θα ερωτευτεί την αξιολάτρευτη Καμ, φοβούμενος μην τη χάσει κι αυτή, θα προσπαθήσει να λύσει τη κατάρα.

Παίζουν: Τζέσικα Άλμπα, Ντέιν Κουκ, Κόνορ Πράις, Σέλαν Σίμονς, Νταν Φόγκλερ

*Mega, Σάββατο 13/07, στις 23:50

«Ο Ρωμιός έχει Φιλότιμο» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Ο Τηλέμαχος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), που δεν είναι πια νέος, δέχεται πιέσεις από την αγαπημένη του Φωφώ (Νίκη Λινάρδου), για να παντρευτούν.

Όμως, για να γίνει ο γάμος τού Τηλέμαχου πρέπει να προηγηθεί ο γάμος της αδελφής του, Χρυσάνθης (Μίτσι Κωνσταντάρα), που είναι δεσποινίς ετών… 39, μια συντηρητική γεροντοκόρη, που του φέρνει μόνο δυσκολίες.

Έτσι, ο Λάμπρος μηχανεύεται ένα σωρό τρόπους για να μπορέσει να αποκαταστήσει την αδελφή του και να αποκατασταθεί κι αυτός. Στην προσπάθειά του να την παντρέψει, ζητάει γαμπρό μέσω αγγελίας.

Εμφανίζονται δύο υποψήφιοι (Χρήστος Τσαγανέας και Ραφαήλ Ντενόγιας), αλλά από ένα παιχνίδι της τύχης εκείνοι θα ερωτευτούν την εξαδέλφη (Καίτη Λαμπροπούλου) του Τηλέμαχου και τη μνηστή του, αντιστοίχως.

Οι δύο γυναίκες θα ανταποκριθούν θετικά στις προτάσεις γάμου των δύο μνηστήρων και ο Τηλέμαχος θα βρεθεί ξανά μόνος με την αδερφή του.

Για καλή τους τύχη, όμως, θα εμφανισθεί τελικά ένας μνηστήρας (Περικλής Χριστοφορίδης) για την αδελφή του, αλλά και μια γυναίκα (Καίτη Πάνου) για τον ίδιο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μίτση Κωνσταντάρα, Σταύρος Ξενίδης, Καίτη Πάνου, Χρήστος Τσαγανέας, Καίτη Λαμπροπούλου, Περικλής Χριστοφορίδης, Ραφαήλ Ντενόγιας, Πόπη Δεληγιάννη, Στάθης Χατζηπαυλής, Νίκη Λινάρδου, Εύα Φρυδάκη

*Ant1, Σάββατο 13/07, στις 00:00

«18» (2022) σκηνοθεσία Βασίλης Δούβλης

Δραματική – Σε μια γειτονιά στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της αναζωπύρωσης του φασισμού και της έκρηξης της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων αναλαμβάνει δράση, καταδιώκοντας μετανάστες, ομοφυλόφιλα ζευγάρια και οποιονδήποτε είναι διαφορετικός στα δικά τους μάτια.

Θύτες και συγχρόνως θύματα μιας δηλητηριασμένης κοινωνίας, οι νεαροί είναι έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα και να στραφούν εναντίον οποιουδήποτε διαφωνεί με τις ιδέες τους και δεν επιδοκιμάζει τη δράση τους.

Παίζουν: Ιωσήφ Γαβριελάτος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αναστάσης Λαουλάκος, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίνα Ανυφαντή, Βασίλης Ντάρμας, Αντώνης Τσαμουράς, Σταύρος Τσουμάνης, Γεωργία Ανέστη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νίκος Γεωργάκης, Μάριος Γκιοκουτάι, Δημήτρης Δρόσος, Κίμων Κουρής

*ΕΡΤ3, Σάββατο 13/07, στις 00:15

«Miss με το Ζόρι 2: Κυκλοφορεί και Οπλοφορεί» (2005) σε σκηνοθεσία Τζον Πάσκουιν 

Δράσης Κομεντί – Μις με το ζόρι θα αναγκαστεί να γίνει για άλλη μία φορά η πράκτορας του FBI Γκρέισι Χαρτ. Με τα φώτα της δημοσιότητας στραμμένα πάνω της, η Γκρέισι κινδυνεύει να αφιερώσει περισσότερο καιρό στα ινστιτούτα ομορφιάς και στην προώθηση του νέου της βιβλίου, παρά στο επαγγελματικό της καθήκον. Όμως, η απαγωγή της νικήτριας και του παρουσιαστή των προηγούμενων καλλιστείων θα την επαναφέρει στη σκληρή πραγματικότητα. Θα έρθει όμως σε σύγκρουση με τους προϊσταμένους της στο FBI, οι οποίοι δε δείχνουν πλέον εμπιστοσύνη στις ικανότητές της…

Παίζουν: Ρεγκίνα Κινγκ, Ενρίκε Μουρσιάνο, Χέδερ Μπερνς, Σάντρα Μπούλοκ, Γουίλιαμ Σάτνερ, Έρνι χαντσον, Τρητ Γουλίαμς, Άιλην Μπρεναν

*Open, Σάββατο 13/07, στις 00:45

«Το Ορφανό» (2009) σκηνοθεσία Χάουμε Κολέτ Σερά

Μυστηρίου Τρόμου – Η Κέιτ και ο Τζον δίνουν μάχη για να σώσουν τον προβληματικό γάμο τους και προσπαθούν να ξεπεράσουν το σοκ από τον θάνατο του αγέννητου παιδιού τους.
Η Κέιτ στο παρελθόν αντιμετώπιζε πρόβλημα αλκοολισμού, αλλά τον τελευταίο χρόνο έχει καταφέρει να παραμείνει μακριά από το πάθος της.

Έπειτα από πολλές προσπάθειες να κρατήσουν την οικογένειά τους ενωμένη, αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Όταν συναντούν για πρώτη φορά την εννιάχρονη Έσθερ από την Εσθονία, μένουν κατάπληκτοι από τους ευγενικούς τρόπους και την ευφυία της.

Η συμπαθητική Έσθερ παρά την ανατολικοευρωπαϊκή προέλευσή της γνωρίζει παραδόξως άπταιστα αγγλικά, έχει καλό χειρισμό της γλώσσας, εμβρίθεια σκέψης και κρυφό ταλέντο στο πιάνο.

Ο νεαρός 12χρονος γιός τους, ο Ντάνιελ, δεν δείχνει τον ίδιο ενθουσιασμό με τους γονείς του για την καινούρια του αδελφή, σε αντίθεση με τη μικρότερη, κωφάλαλη κόρη τους, τη Μαξ. Σιγά – σιγά και μετά από κάποιες περίεργες “φονικές” συμπτώσεις, η Κέιτ αρχίζει να πιστεύει πως η Έσθερ εκμεταλλεύεται καταστάσεις και ίσως να πάσχει από κάποια ψυχολογική διαταραχή.

Ο Τζον αρνείται να πιστέψει τα όσα υποστηρίζει η Κέιτ, ανοίγοντας ξανά τις πληγές του γάμου τους. Η Κέιτ επικοινωνεί με την αδελφή Άμπιγκειλ, στο ορφανοτροφείο. Η μοναχή την ενημερώνει πως η Έσθερ φαίνεται να είχε ένα προβληματικό και μυστηριώδες παρελθόν.

Παρά τη δυσπιστία του συζύγου της, η Κέιτ δεν το βάζει κάτω και ψάχνει να βρει ακόμη περισσότερες πληροφορίες για το παρελθόν της Έσθερ, μέχρις ότου ανακαλύπτει πως η Έσθερ κρύβει ένα πολύ επικίνδυνο μυστικό.

Παίζουν: Βέρα Φάρμιγκα, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Ίζαμπελ Φέρμαν, Αριάνα Εντζινίρ, Τζίμι Μπένετ, Μάργκο Μαριντέιλ, Σ.Σ.Χ. Πάουντε, Κάρελ ροντεν, Ζινέλ Γουίλιαμς, Λάντον Νόρις, Λένι Πάρκερ

*Star, Σάββατο 13/07, στις 01:30

«Planet Terror» (2007) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Δράσης  Τρόμου – Σε μια μικρή πόλη του Τέξας, ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα σε μια βροχή από σφαίρες, έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση στην ατμόσφαιρα ενός τοξικού αερίου που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι. Οι εφημερεύοντες ιατροί βλέπουν να καταφτάνει ένας ολόκληρος στρατός από ζωντανούς νεκρούς, οι οποίοι από ασθενείς γρήγορα θα μετατραπούν σε θηρευτές. Η πιο εφιαλτική νύχτα έχει μόλις αρχίσει…

Παίζουν: Ρόουζ ΜακΓκόουαν, Φρέντι Ροντρίγκεζ, Τζος Μπρόλιν, Μάρλεϊ Σέλτον, Τζεφ Φέιχι, Μάικλ Μπιν, Ρέμπελ Ροντρίγκεζ, Μπρους Γουίλις

*Skai, Σάββατο 13/07, στις 02:15

«Zoolander 2» (2016) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κωμωδία – Μετά από πολλά χρόνια αποχής, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ ζουν απομονωμένοι, ακόμα κι ο ένας από τον άλλον, μακριά από τον υπόλοιπο κόσμο. Όταν καθένας τους λαμβάνει μια ειδική πρόσκληση ώστε να πρωταγωνιστήσουν στο μεγαλύτερο ντεφιλέ μόδας στη Ρώμη, δεν μπορούν να αντισταθούν στην πρόκληση της παλιάς τους λάμψης. Φτάνοντας, ο Ντέρεκ και ο Χάνσελ γνωρίζουν τους παράξενους κι εκκεντρικούς σχεδιαστές της νέας αυτοκρατορίας της μόδας.

Γρήγορα συνειδητοποιούν πως ο κόσμος της μόδας, όπως τον γνώριζαν, δεν υπάρχει πλέον και την ίδια στιγμή βρίσκουν τους εαυτούς τους και πάλι στο επίκεντρο. Ενώ προσπαθούν να μάθουν τον νέο κόσμο του blogging, vlogging και της αντι-μόδας, καλούνται να σταματήσουν μια θανάσιμη πλεκτάνη καταστροφής της όποιας πιθανότητας ο κόσμος της μόδας να αποκτήσει την παλιά του αίγλη.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Όουεν Ουίλσον, Πενέλοπε Κρουζ, Γουίλ Φέρελ, Τζάστιν Μπιμπερ

*Alpha, Σάββατο 13/07, στις 02:30