10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα.

«Άδεια Γάμου» (2007) σκηνοθεσία Κεν Κουάπις

Κωμωδία Ρομαντική – Η Σάντι και ο Μπεν ετοιμάζονται να κάνουν το μοιραίο βήμα. Να παντρευτούν. Όσο προχωρούν όμως οι προετοιμασίες του γάμου αποδεικνύεται ότι στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να κολλήσουν δύο άνθρωποι που στα λόγια ταιριάζουν απόλυτα. Από τη μια, οι αντιθέσεις που μάλλον χωρίζουν παρά ενώνουν το ζευγάρι και, από την άλλη, ο κιτς περίγυρος, που βρίσκει την τέλεια παρανοϊκή έκφρασή του στο χαρακτήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς, είναι σίγουρες συνθήκες πρόκλησης γέλιου!

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μάντι Μουρ, Τζον Κραζίνσκι, Κρίστιν Τέιλορ, Έρκ Κρίστεν Όλσεν, Μπράιαν Μπαουμγκαρντ, Τζος Φλίτερ

*Open, Δευτέρα 15/07, στις 21:00

«Γκλόρια» (2018) σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Λέλιο

Κομεντί Ρομαντική – Η Γκλόρια (Julianne Moore) είναι μια απελευθερωμένη, χωρισμένη γυναίκα, που περνάει τον χρόνο της ανάμεσα στη ρουτίνα της πρωινής της δουλειάς και στις νύχτες της, που είναι γεμάτες χορό και διασκέδαση σε clubs του Λος Άντζελες.

Μετά την συνάντησή της με τον Άρνολντ (John Turturro) σε μια έξοδο, βρίσκει τον εαυτό της συμμέτοχο ενός νέου ρομάντζου, αλλά στριμωγμένη ανάμεσα στη χαρά του έρωτα και στις επιπλοκές που της δημιουργεί η οικογένεια, το φλερτ και οι υποχρεώσεις της.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Τζον Τορτούρο, Μάικλ Σέρα, Κάρεν Πιστόριους, Τζιν Τρίπλχορν, Σον Άστιν

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 15/07, στις 21:00

«The Hangover» (2009) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Κωμωδία – Δυο μέρες πριν παντρευτεί, ο Νταγκ πηγαίνει στο Λας Βέγκας, μαζί με τρεις θεότρελους φίλους του, για ένα ξέφρενο εργένικο πάρτι, που δεν θα ξεχάσουν ποτέ. Συμβαίνει όμως το ακριβώς αντίθετο!

Την επόμενη μέρα, οι τρεις φίλοι ξυπνούν και κανείς τους… δεν θυμάται τίποτα! Τα στοιχεία, που έχουν στη διάθεση τους σχετικά με το τι έγινε το προηγούμενο βράδυ, είναι μάλλον ασύνδετα: μια τίγρης στο μπάνιο τους, ένα μωρό 6 μηνών στη ντουλάπα τους, ένα δόντι σπασμένο. Και το σημαντικότερο;

Ο γαμπρός είναι άφαντος!

Πρώτο μέλημα τους, να βρουν τον γαμπρό, ο οποίος σε 48 ώρες πρέπει να είναι πλυμένος, ξυρισμένος, ντυμένος και να περιμένει τη νύφη στην εκκλησία! Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ, αρχίζουν μια τρελή κούρσα, για να βρουν έγκαιρα τον Νταγκ. Αυτό που έζησαν οι τέσσερις φίλοι στο πάρτι τους, δεν συγκρίνεται με αυτό που πρόκειται να ζήσουν, καθώς θα προσπαθούν να συνδέσουν τα κομμάτια της προηγούμενης βραδιάς και να έρθουν αντιμέτωποι με όλες τις λάθος αποφάσεις που πήραν.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντ Χελμς, Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζάστιν Μπάρθα, Χέδερ Γκράχαμ.

*Star, Δευτέρα 15/07, στις 21:45

«Τέντυ Μπόι… Αγάπη μου» (1965) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική – Κωμωδία – Ο Ασημάκης, χήρος και πατέρας δύο παιδιών, είναι ιδιοκτήτης ενός χρωματοπωλείου και μιας περιουσίας την οποία έφτιαξε με πολύ ιδρώτα. Τα παιδιά του, Άρης και Λένα, θέλουν να ξοδεύουν τα λεφτά του πατέρα τους προς όφελός τους. Η Ζωίτσα πείθει τον Ασημάκη να επιπλώσει ένα διαμέρισμα – φωλιά για εκείνον και την αγαπημένη του. Η οικογένειά του αντιδρά σ αυτό το σχέδιο, μέχρις ότου ο Άρης και η Ζωίτσα ερωτεύονται, οπότε το διαμέρισμα θα επιπλωθεί τελικά για το νεαρό ζευγάρι.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Κώστας Βουτσάς, Νίτσα Μαρούδα, Νικήτας Πλατής, Νανά Σκιαδά, Αθηνόδωρος Προύσαλης.

*Ant1, Δευτέρα 15/07, στις 22:00

«Οι Χήρες» (2018) σκηνοθεσία Στιβ ΜακΚουίν

Θρίλερ – Τέσσερις γυναίκες ζουν στο Σικάγο και δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, εκτός από τεράστια χρέη που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Οι τέσσερις χήρες, Βερόνικα, Άλις, Λίντα και Μπελ, αποφασίζουν να πάρουν τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια και να χτίσουν ένα μέλλον σύμφωνα με τους δικούς τους όρους.

Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Σίνθια Ερίβο, Κόλιν Φάρελ, Τζάκι Γουίβερ, Ντάνιελ Καλούγια, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Λίαμ Νίσον

*Skai, Δευτέρα 15/07, στις 00:00

«Βασικά… Καλησπέρα σας» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα. Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και ξεκινούν νέες κόντρες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη.

*Alpha, Δευτέρα 15/07, στις 00:45

«Get Smart» (2008) σκηνοθεσία Πίτερ Σίγκαλ

Κωμική περιπέτεια –Ο Μαξ Σμαρτ (Στιβ Καρελ) είναι ένας άσημος αναλυτής στη υπηρεσία κατασκοπίας Αμερικής, αλλά πάντα πρόθυμος να συμμετάσχει ενεργά και να γίνει μάχιμος κατάσκοπος.

Όταν οι ταυτότητες των πρακτόρων υποκλέπτονται από μία επίθεση στα γραφεία της υπηρεσίας, η μόνη επιλογή είναι να προαχθεί ο Μαξ και να γίνει το όνειρο του πραγματικότητα, δουλεύοντας δίπλα σε μάχιμους πράκτορες.

Αποστολή του είναι να ανατρέψει την εγκληματική οργάνωσης «ΧΑΟΣ» που επιδιώκει να κυριαρχήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, σταματώντας τον αρχηγό της, Ζιγκφριντ (Τέρενς Σταμπ).

Συνεργάτης του Σμαρτ θα είναι η πανέμορφη, θανάσιμη Πράκτορας 99 ( Αν Χαθαγουέϊ), αλλά και ο εντυπωσιακός, δυναμικός Πράκτορας 23 (Ντουέιν Τζόνσον).

Μπορεί ο Σμαρτ να μην έχει ολοκληρωμένη εκπαίδευση, μπορεί το οπλοστάσιό του να μη διαθέτει τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας, έχει όμως ενθουσιασμό και πάθος, που επιφυλάσσουν απίστευτες καταστάσεις…

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Αν Χάθαγουεϊ, Ντουέιν Τζόνσον, Μπιλ Μάρεϊ, Άλαν Άρκιν, Τέρενς Σταμπ, Μπιλ Μάρεϊ, Ντέιβιντ Λη, Κέλι Καρμπακς, Μάσι Οκα

*Open, Δευτέρα 15/07, στις 00:30

«Ο Δικός της Πόλεμος» (2018) σκηνοθεσία Μάθιου Χάινεμαν

Δραματική – Η Μαρί Κόλβιν (η υποψήφια για Όσκαρ Ρόζαμουντ Πάικ) είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας.

Το επαναστατικό και ατρόμητο πνεύμα της την τοποθετεί πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης αφού στόχος της είναι να δίνει φωνή στους αδύναμους, θυσιάζοντας ακόμα και την προσωπική της ζωή.

Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι (Τζέιμι Ντόρναν) τους οδηγεί στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας.

Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Τομ Χολάντερ, Τζέιμι Ντόρναν, Αλεξάντρα Μοέν, Φέι Μάρσι, Νίκι Αμούκα Μπερντ, Αμάντα Ντριού, Χίλτον ΜΑκ Ρέις, Τρίσταν Τάιτ, Κόρι Τζόνσον, Γκρεγκ Γουάιζ

*Star, Δευτέρα 15/07, στις 02:00

«Τρελές Αδελφές» (1992) σκηνοθεσία Εμίλ Αρντολίνο

Αστυνομική Κωμωδία – Στο μοναστήρι η Ντελόρες θα αποκτήσει νέα ταυτότητα ως Αδελφή Μέρι Κλάρενς. Γρήγορα θα κάνει φιλίες, ειδικά με τις καλόγριες Μέρι Ρόμπερτ, Μέρι Λάζαρους και Μέρι Πάτρικ. Μετά από μια δραπέτευση της Ντελόρες σε ένα μπαρ, η Αιδεσιμώτατη θα την αναγκάσει να πάρει μέρος στη χορωδία του μοναστηριού.

Η Ντελόρες θα φέρει τα πάνω κάτω στη χορωδία και θα τη γεμίσει με ζωντάνια. Η χορωδία θα γνωρίσει επιτυχία σε όλη τη γειτονιά και ο Βινς αργά ή γρήγορα θα καταφέρει να την εντοπίσε

Παίζουν: Γούπι Γκόλντμπεργκ, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Μάγκι Σμιθ, Μέρι Γουίκς, Μπιλ Ναν, Κάθι Νάτζιμι, Γουέντι Μακίνα

*Ant1, Δευτέρα 15/07, στις 02:00

«Hancock» (2008) σε σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δράσης, φαντασίας – Ο Hanckock είναι ένας παντοδύναμος, όμως ανθρώπινος χαρακτήρας, με προδιάθεση στο καλό. Μόνο που ο κάπως άτσαλος τρόπος του στην καταπολέμηση του εγκλήματος, παρά τη δεδομένη αποτελεσματικότητα, σηκώνει κύματα υλικών καταστροφών στο πέρασμα του. Κάτι που εξαγριώνει τους λοιπούς κάτοικους του Λος Άντζελες. Σε μια διάσωση ενός επαγγελματία των δημοσίων σχέσεων, θα βρει έναν άνθρωπο που θα ενδιαφερθεί για το image του. Με την καθοδήγηση ενός υπευθύνου δημοσίων σχέσεων αποφασίζει να διορθώσει την εικόνα του.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Σαρλίζ Θερόν, Τζέισον Μπέιτμαν, Τζέι Χεντ

*Mega, Δευτέρα 15/07, στις 02:20