10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Πέμπτης.

«Στα ‘Oρια του Αύριο» (2014) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Δράσης, περιπέτεια – Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του.

Παίζουν:  Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπρένταν Γκλίσον, Μπιλ Πάξτον, Τζόνας Αρμστρογκ, Τόνι Γουέι, Σαρλότ Ράιλι, Λάρα Πουλβερ, Μαντλέιν Μαντοκ, Κικ Γκάρι, Σεμπάστιαν Μπλαντ, Μπεθ Γκονταρντ

*Open, Πέμπτη 18/07, στις 21:00

«Σταχτοπούτα» (2021) σκηνοθεσία Κέι Κάνον

Κωμωδία Ρομαντική – Η χήρα μητριά είναι σκληρή, κρατώντας την Έλλα στο υπόγειο να κάνει τις δουλειές της οικογένειας και να ράβει με τους τρεις ποντικούς φίλους της. Αλλά οι δύο ετεροθαλείς αδελφές της, η Αναστάζια και η Ντριζέλα , είναι περισσότερο ανίδεες παρά κακές.

Εν τω μεταξύ, ο πρίγκιπας Ρόμπερτ απορρίπτει μια επικερδή πρόταση γάμου με την πριγκίπισσα ενός γειτονικού βασιλείου, αναστατώνοντας τον πατέρα του, βασιλιά Ρόουαν, ο οποίος απαιτεί από τον γιο του να βρει μια πιθανή σύζυγο ή να χάσει την κληρονομιά.

Αφού εντοπίζει την Έλλα στην ανακοίνωση του χορού “βρείτε στον πρίγκιπα μια σύζυγο”, ο Ρόμπερτ αποφασίζει να μεταμφιεστεί και να τη συναντήσει ως κοινός θνητός.

Ενθαρρύνει την Έλλα, η οποία ονειρεύεται να σχεδιάσει και να πουλήσει τα δικά της φορέματα, να παρευρεθεί στον χορό για να παρουσιάσει τις δημιουργίες της.

Τελικά, η Έλλα θα βοηθηθεί από την υπέροχη νονά της, η οποία την μεταμορφώνει για να φτάσει στον χορό, όπου εκείνη και ο πρίγκιπας Ρόμπερτ μοιράζονται μαζί μια αξέχαστη βραδιά – μέχρι τα μεσάνυχτα, φυσικά….

Παίζουν: Καμίλα Καμπέγιο, Νίκολας Γκάλιτζιν, Μπίλι Πόρτερ, Ίντινα Μένζελ, Πιρς Μπρόσναν, Τζέιμς Κορντέν, Μίνι Ντράιβερ, Ταλούλα Γκρέιβε, Ρομπ Μπέκετ

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 18/07, στις 21:00

«Ο Κατάσκοπος του Ψυχρού Πολέμου» (2020) σκηνοθεσία Ντόμινικ Κουκ

Δραματική – Η ταινία είναι Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και μιλάει για την ιστορία ενός βρετανόυ επιχειρηματία, του Γκρέβιλ Γουίν που βοήθησε την CIA να εισχωρήσει στα σοβιετικά πυρηνικά προγράμματα, κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου και με σκοπό να αποσπάσει σημαντικές πληροφορίες για να αποτραπεί μια ενδεχόμενη πυρηνική αντιπαράθεση κατά την περίοδο της κρίσης της Κούβας.

Παίζουν: Μπένεκτικ Κάμπερμπατς, Μεράμπ Νινιόζε, Ρέιτσελ Μπρόσναχαν, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζέιμς Σόφιλντ, Βλαντιμίρ Τσουπρίκοφ

*Star, Πέμπτη 18/07, στις 21:45

«Ο Κατεργάρης» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μετά από πολλές προσπάθειες, η Εύα πείθει τον Χρόνη, τον μεγαλύτερο αδελφό της, να της επιτρέψει να οργανώσει ένα πάρτι σπίτι τους και καλεί σε αυτό τον Αιμίλιο, τον ερωτευμένο μαζί της γιο του συντηρητικού προέδρου της εταιρίας, όπου εργάζεται ο Χρόνης. Αλλά και ο Πλούταρχος, ο στενόμυαλος θείος του Χρόνη και καθηγητής της θεολογίας, πείθεται να επιτρέψει στην κόρη του να δώσει κι αυτή ένα πάρτι σπίτι τους.

Την επομένη, η συμπεριφορά του πατέρα του Αιμίλιου δίνει στον Χρόνη την εντύπωση ότι επίκειται η απόλυσή του, αλλά εκείνος θέλει να του ανακοινώσει ότι τον κάνει διευθυντή της εταιρίας και ότι επιτρέπει στον Αιμίλιο να παντρευτεί την Εύα. Από τη νέα του θέση, ο μυαλωμένος Χρόνης αυξάνει τα κέρδη της εταιρίας, εδραιώνει τη θέση του πεθερού του σ αυτήν και πείθει τον θείο του, που δεν θέλει να επιτρέψει στην κόρη του να παντρευτεί τον δικηγόρο που αγαπά, να δώσει τη συγκατάθεσή του για τον γάμο…

Παίζουν: Χρόνης Εξαρχάκος, Νόρα Βαλσάμη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Σπύρος Καλογήρου, Κατερίνα Γιουλάκη, Καίτη Ιμπροχώρη

*Ant1, Πέμπτη 18/07, στις 22:00

«8 Γυναίκες» (2002) σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν

Δραματική κομεντί – Ένας πλούσιος βιομήχανος βρίσκεται δολοφονημένος στο σπίτι του, ενώ η οικογένειά του συγκεντρώνεται για τις γιορτές. Το σπίτι είναι απομονωμένο μέσα σε χιονοθύελλα και οι τηλεφωνικές γραμμές έχουν κοπεί. Οκτώ γυναίκες είναι οι πιθανές δολοφόνοι του: Η υπολογιστική σύζυγός του, οι δύο άτακτες κόρες του, η ανακατώστρα πεθερά του, η νευρωτική κουνιάδα του, η σέξι αδελφή του, η πιστή οικογενειακή μαγείρισσα και η νέα καμαριέρα. Κάθε γυναίκα είναι ύποπτη. Κάθε μία έχει ένα κίνητρο. Όμορφες, θυελλώδεις, έξυπνες, αισθησιακές και επικίνδυνες… Μία από αυτές είναι ένοχη.

Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ, Ιζαμπέλ Υπέρ, Εμανουέλ Μπεάρ, Φανί Αρντάν

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 18/07, στις 23:00

«Οιωνός» (2002) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Τρόμου -Ένας πρώην ιερέας, που μαζί με τον αδελφό του συντηρεί φάρμα στην Πενσυλβάνια, προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο τεραστίων γεωμετρικών σχηματισμών που φτιάχτηκαν σε μια νύχτα στα χωράφια του. Πιστεύοντας ότι επίκειται επίθεση εξωγήινων, ταμπουρώνεται με τα παιδιά του μέσα στο σπίτι για να τους αντιμετωπίσει. Αλληγορία για την μετά της 11ης Σεπτεμβρίου Αμερική, απλοϊκή σε σύλληψη, αλλά αποτελεσματική ως θρίλερ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Χοακίν Φίνιξ, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Ρόρι Κάλκιν, Μ.Νάιτ Σιάμαλαν, Άντζελα Εκερτ, Μέριτ Γουίβερ, Μάικλ Σοουγουόλτερ

*Skai, Πέμπτη 18/07, στις 00:00

«Ο Γλυκοψεύτης» (1984) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Μήτσος και ο Σπίνος μεγάλωσαν μαζί από παιδιά. Παρέμειναν οι καλύτεροι φίλοι παρόλο που οι μητέρες τους ήταν και οι δυο καφετζούδες στην ίδια γειτονιά και ανταγωνιζόταν μεταξύ τους για την πελατεία. Οι δυο φίλοι αφού απέτυχαν ως νονοί της νύχτας, αποφάσισαν να ανοίξουν ένα γραφείο συνοικεσίων. Ο Μήτσος, για να δελεάσει και να τραβήξει πελατεία παρουσιάζεται ως υποψήφιος γαμπρός.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μίμης Φωτόπουλος, Θάνος Παπαδόπουλος , Νίνα Παπαζαφειροπούλου, Βασίλης Μαλούχος, Γκέλυ Γαβριήλ, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Ηλίας Κακλαμάνης.

*Alpha, Πέμπτη 18/07, στις 00:45

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open, Πέμπτη 18/07, στις 01:00

«Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» (2019) σκηνοθεσία Νικ Μέρφι

Δραματική – O Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας μίζερος, άκαρδος, κακότροπος άνδρας, που απεχθάνεται οτιδήποτε έχει σχέση με τα Χριστούγεννα.

Όταν, όμως, δέχεται την επίσκεψη από μια σειρά φαντασμάτων, που θέλουν να του δείξουν τα λάθη στη συμπεριφορά του και τα αποτελέσματά τους στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον, ο Σκρουτζ αλλάζει στάση και αποφασίζει να ασπαστεί το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Παίζουν:Γκάι Πιρς, Άντι Σερκις, , Στίβεν Γκράχαμ, Τζο Άλγουιν, Σαρλότ Ράιλι, Μπίλι Μάρατ, Βινέτ Ρόμπινσον

*Star, Πέμπτη 18/07, στις 02:00

«Ένας Υπέροχος Γείτονας» (2019) σκηνοθεσία Μάριελ Χέλερ

Δραματική – Όταν ένας βαριεστημένος συντάκτης περιοδικού «αναγκάζεται» να γράψει ένα άρθρο για τον Fred Rogers, ξεπερνάει τον όποιο σκεπτικισμό του, μαθαίνει από την καλοσύνη των άλλων, αγαπάει και συγχωρεί στην πιο όμορφη γειτονιά της Αμερικής

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μάθιου Ρις, Κρις Κούπερ

*Mega, Πέμπτη 18/07, στις 02:20