Ξεκινούν οι δοκιμαστικές πτήσεις υδροπλάνων στα Ιωάννινα

Από τις Σποράδες ξεκίνησαν οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις του αμφίβιου υδροπλάνου το οποίο μέσα στις επόμενες ημέρες και ως τις αρχές Αυγούστου αναμένεται να το δούμε και στα Ιωάννινα.

Οι συζητήσεις για τα υδροπλάνα κρατούν χρόνια όμως φαίνεται πως φτάνει η στιγμή για να ανοίξουν και πάλι φτερά.

Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα καθυστερεί όμως σε αυτή την φάση θα χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο.

Οι πτήσεις που θα γίνουν θα συνδέσουν τα Ιωάννινα με την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά.

Όπως είχε γίνει γνωστό από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Seaplanes και των υδατοδρομίων Hellenic Water Airports Νικόλα Χαραλάμπους οι πτήσεις από και προς την Κέρκυρα θα γίνονται δύο φορές πρωί και βράδυ, σε καθημερινή βάση και ενδιάμεσα θα υπάρξουν πτήσεις προς τους Παξούς και τα διαπόντια νησιά.

Σκοπός είναι να διατηρηθούν όλη την διάρκεια του έτους με υδροπλάνα των 12 ή των 19 θέσεων ανάλογα με την ζήτηση που θα υπάρξει.

Σκοπός της εταιρείας είναι να συμβάλλει από την πλευρά της σε ένα νέο τουριστικό προιόν ενώ στα πλάνα της είναι η σύνδεση των Ιωαννίνων και με άλλους προορισμούς στο Ιόνια και την Δυτική Ελλάδα.

Παράλληλα προχωρά η διαδικασία για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου στην Παμβώτιδα. Αν και έχει καθυστερήσει πολύ αναμένεται να είναι το πρώτο σε λίμνη που θα αδειοδοτηθεί από την πολιτεία.