8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Κινηματογράφος Majestic» (2001) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Πήτερ Άπλετον, ένας σεναριογράφος του Χόλυγουντ, ο οποίος “απομακρύνεται” από τη βιομηχανία του κινηματογράφου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αδιέξοδο τόσο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Ένα βράδυ μεθυσμένος, οδηγώντας σε μία μικρή πόλη έξω από την Καλιφόρνια, προκαλεί ένα τροχαίο δυστύχημα και καταλήγει με απώλεια μνήμης.
Ο κάτοικος της πόλης Σταν Κέλερ τον βοηθά και τον πηγαίνει στο γιατρό της περιοχής που τον περιθάλπει.

Αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πόλη για βρει από την αρχή τα «πατήματά» του.
Όλοι οι κάτοικοι όμως, πιστεύουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και του συμπεριφέρονται ανάλογα.
Ο ίδιος μη μπορώντας να θυμηθεί την προηγούμενη ζωή του αποδέχεται το ρόλο του αγνοούμενου στρατιώτη.

Το παρελθόν του όμως τον βρίσκει ξανά και σύντομα η ζωή του θα ανατραπεί όπως και όλων γύρω του….

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρι Χόλντεν, Μάρτιν Λάνταου, Χαλ Χολμπρουκ, Μπομπ Μπάλαμαν, Τζέφρεϊ Ντεμαν.

*Open, Παρασκευή 19/07, στις 21:00

«Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ρένα, μια τηλεφωνήτρια σε μεγάλη επιχείρηση, προσπαθεί να συντηρήσει τον εαυτό της και τα δύο άνεργα και ξεμυαλισμένα αδέλφια της, έναν εφευρέτη και έναν μουσικό. Μετά από μια παρεξήγηση για ένα κερδοφόρο λαχείο, η Ρένα βρίσκεται στη Ρόδο μαζί με τα αδέλφια της, παριστάνοντας το μέντιουμ.

Όταν τους παίρνουν είδηση, το σκάνε με ένα μικρό αεροπλάνο, το οποίο, όμως, πέφτει σε μια έρημο. Εκεί, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο χαρέμι ενός σεϊχη, στον οποίο η Ρένα θα αποκαλύψει, κατά τύχη, μια συνομωσία εις βάρος του και εκείνος θα εντυπωσιαστεί και θα την πάρει ως μοναδική του γυναίκα.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Ιωανίδου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας.

*Ant1, Παρασκευή 19/07, στις 22:00

«Η Μαύρη Ντάλια» (2006) σκηνοθεσία Μπράιαν ντε Πάλμα

Δραματική Μυστηρίου – Στις 15 Ιανουαρίου 1947, το τεμαχισμένο σώμα της Ελίζαμπεθ Σορτ βρέθηκε και ο τύπος την αποκάλεσε “Η Μαύρη Ντάλια”.
Οι δύο ντετέκτιβ που ανέλαβαν την υπόθεση, Ντουάιτ “Μπάκι” Μπλάιχερτ και Λι Μπλάνσαρ, αποκτούν εμμονή με την επίλυση της υπόθεσης.

Καθώς βυθίζονται όλο και περισσότερο στο μυστήριο του αποτρόπαιου εγκλήματος, ο ένας από τους δύο μαθαίνει ότι η φίλη του μπορεί να είχε σχέσεις με το θύμα, ενώ σύντομα θα ανακαλύψουν ότι η διαφθορά έχει φτάσει στις τάξεις της αστυνομίας.

Μία ιστορία έρωτα, διαφθοράς, άπληστων συμφερόντων και αμαρτίας εκτυλίσσεται παράλληλα με την προσπάθεια διαλεύκανσης του βάναυσου φόνου

Παίζουν: Σκάρλετ Γιοχάνσον, Άαρον εκχαρτ, Χίλαρι Σουάνκ, Τζος Χαρτνετ, Μια Κιρσχνερ, Μάικ Σταρ, Φιόνα Σο, Τζέιμς Ότις, Πάτρικ Φισλερ, Τζον Καβαναγκ, Τροι Έβανς, Πέπε Σερνα, Ρέιτσελ Μάινερ

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 19/07, στις 23:00

«Στιγμιότυπα Θανάτου» (2008) σκηνοθεσία Μασαγιούκι Οτσιάι

Μυστηρίου Τρόμου – Το νεόνυμφο ζευγάρι Νεουρκέζων, Μπέντζαμιν (Τζόσουα Τζάκσον) και Τζέιν Σο (Ρέιτσελ Τέιλορ) ταξιδεύουν για τον μήνα του μέλιτος στην Ιαπωνία, συνδυάζοντας και μια επαγγελματική υποχρέωση του Μπέντζαμιν, ο οποίος είναι φωτογράφος.

Κατά την παραμονή τους στην Ιαπωνία, η Τζέιν χτυπάει άθελα της με το αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο μία γυναίκα.
Παρόλο που αναζητούν την τραυματισμένη γυναίκα δεν μπορούν να την εντοπίσουν, ενώ παρατηρούν ότι στις φωτογραφίες που τραβάνε εμφανίζονται λάμψεις και τρομακτικές φιγούρες.

Η Τζέιν ανακαλύπτει πως η μυστηριώδης φιγούρα ονομάζεται Μεγκούμι Τανάκα (Μεγκούμι Οκίνα) και ήταν συνάδελφος, αλλά και παλιός δεσμός του Μπέντζαμιν.

Η πραγματικότητα που αρχίζει να ξετυλίγεται γίνεται όλο και πιο δυσάρεστη, για αυτό κάποια μυστήρια καλύτερα να παραμένουν για πάντα άλυτα…

Παίζουν: Τζόσουα Τζάκσον, Ρέιτσελ Τέιλορ, Αντριέν Πίκερινγκ, Νταίζη Μπετς, Ντέιβιντ Ντένμαν, Τζέιμς Κίσον, Τζον Χένσλεϊ, Μάγια Χέιζεν, Μεγκούμι Οκίνα

*Skai, Παρασκευή 19/07, στις 00:00

«Η Συμμορία των Δώδεκα» (2004) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Δράσης Κωμωδία – Τρία χρόνια μετά τη «Συμμορία των Έντεκα», ο Ντάνι Όσιαν, η συμμορία του και η πανέξυπνη Τες, επανέρχονται στο προσκήνιο δριμύτεροι.

Ο διψασμένος για εκδίκηση Τέρι Μπένεντικτ θα ανακαλύψει τα ίχνη τους και θα τους αναγκάσει να πραγματοποιήσουν μια σειρά από «βρόμικες δουλειές» που ξεκινούν από το Παρίσι, τη Ρώμη και το Άμστερνταμ έως το Σικάγο, το Λας Βέγκας και το Λος Άντζελες.

Ο στόχος είναι να συγκεντρώσουν και να του παραδώσουν το διπλάσιο ποσό από αυτό που του είχαν κλέψει.

Παράλληλα, όμως, μία πράκτορας της «Europol» (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και ένας μυστηριώδης και εκκεντρικός Γάλλος διαρρήκτης (Βενσάν Κασέλ) θα κάνουν το παν για να σπάσουν τη συνοχή της συμμορίας και να ματαιώσουν τα σχέδιά τους…

Παίζουν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Μπραντ Πιτ, Ματ Ντέιμον, Άντι Γκαρσία, Μπέρνι Μακ, Ντον Τσιντλ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βενσάν Κασέλ και Άλμπερτ Φίνεϊ.

*Open, Παρασκευή 19/07, στις 00:30

«Βαθιά Άγρια Θάλασσα 3» (2020) σκηνοθεσία Τζον Πογκ

Δράσης Τρόμου – Μια ομάδα επιστημόνων μεταβαίνει σε μια βυθισμένη νησιώτικη πόλη στη μέση του ωκεανού για να ερευνήσει την περιοχή, όπου ζευγαρώνουν δύο κύρια είδη καρχαριών.

Τα μέλη της ομάδας, όμως, παγιδεύονται στην πλημμυρισμένη πόλη και η ζωή τους απειλείται από εξαιρετικά ευφυείς και επικίνδυνους καρχαρίες.

Παίζουν: Τάνια Ρέιμοντ, Ναθάνιελ Μπουζόλικ, Έμερσον Μπρουκς, Μπρεν Φόστερ, Ρείνα Αόι, Μπρασαντ Μέιγουεδερ, Αλέξάντερ Μπατ, Ντεβίλ Βανίκ, Σίγια Μάγιολα, Ένρεστ Εστί Κλερ

*Star, Παρασκευή 19/07, στις 00:45

«Παλικάρι στα Θρανία» (1987) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος διορίζεται καθηγητής στο πιο κακομαθημένο Λύκειο της Αθήνας. Οι μαθητές του, όλοι πλουσιόπαιδα, ετοιμάζονται να του κάνουν τη ζωή μαύρη, για να του πάρουν τον αέρα. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθούν μια σειρά από διάφορα κωμικοτραγικά επεισόδια, καθώς θα ανακαλύψουν πως δεν είναι και τόσο εύκολο να τον χειριστούν.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Βασίλης Τσάγκλος, Τάσος Κωστής, Μαρία Γιαννοπούλου, Τώνης Γιακωβάκης, Αντώνης Πρέκας, Σπύρος Ιωάννου, Θεόδωρος Δημητρίου.

*Alpha, Παρασκευή 19/07, στις 01:00

«Άννυ» (2014) σκηνοθεσία Γουίλ Γκλακ

Δραματική Κομεντί – Νέα Υόρκη, 2014.

Η Άνι είναι ένα θαρραλέο κορίτσι που ζει παρέα με άλλα κοριτσάκια μαζί με την αυταρχική ανάδοχη μητέρα Μις Χάνιγκαν, στην οποία την άφησαν οι γονείς της με την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν κάποια στιγμή. Όλα θα αλλάξουν όταν η Άνι συναντήσει τον ψυχρό δισεκατομμυριούχο Γουίλ Στακς, ο οποίος σύντομα υποκύπτει στη γοητεία της και της προτείνει έναν ρόλο στην προεκλογική του καμπάνια.

Σταδιακά, ο Στακς νιώθει ότι είναι ο φύλακας άγγελος της, όμως η αισιόδοξη και γεμάτη αυτοπεποίθηση φύση της Άνι θα του αποδείξει το αντίθετο.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Κουβενζανέ Γουάιλις, Ρόουζ Μπερν, Κάμερον Ντιάζ, Μπόμπι Καναβάλε

*Mega, Παρασκευή 19/07, στις 02:20